Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Eten
Welkom op de pijler Eten. Op deze overzichtspagina vind je alles op het gebied van eten en drinken, potten en pannen en alle andere keukengerei- en apparatuur. Wat voor gerechten je ook zoekt - de lekkerste gerechten, de goedkoopste gerechten, de makkelijkste gerechten, de snelste gerechten, de gezondste gerechten, gerechten uit welk land dan ook - allerlei recepten kan je op deze pijler vinden.

[break]

Wil je weten waar je het lekkerst uit eten kunt gaan in zowel Nederland als in het buitenland, hoe je van een vervelende knoflookgeur uit je mond komt na een dinertje? Heb je vragen over diners voor meerdere mensen of buffetten/bbq`s? Of wil je alleen delen met andere forummers wat je vandaag hebt gegeten? Dit alles kun je hier vinden en plaatsen!.Kom dus gezellig langs op de Eten pijler voor al je vragen, tips en adviezen.

Mijn pepernoten blijven zacht

02-11-2009 08:05 9 berichten
Link kopieren Quote
Zoals de titel al zegt, ik heb gisteren pepernoten gebakken maar ze blijven gewoon zacht. Weet iemand wat ik verkeerd doe?
Link kopieren Quote
Misschien heb je ze te groot gemaakt? Ik heb laatst kruidnoten gemaakt, de kleinste nootjes waren na een paar uur toch echt wel hard. (Niet meteen als ze uit de oven komen)
Link kopieren Quote
Wil je pepernoten maken (die horen een beejte zacht te blijven)

of kruidnootjes?
Link kopieren Quote
Oh dus dat is het verschil.

Ik heb pepernoten gemaakt, en die blijven dus een beetje zacht?

Te groot heb ik ze niet gemaakt.
Link kopieren Quote
Jij bent er vlot bij :).
Link kopieren Quote
Waarbij?
Link kopieren Quote
Even van een sint site geplukt:Verschil pepernoten en kruidnoten

Pepernoten zijn de originele, ouderwetse brokken. Ze worden gemaakt van hetzelfde deeg als waar je taaitaai van maakt (roggemeel en anijs). Pepernoten zijn dan ook taaier dan kruidnoten. Kruidnoten hebben een ronde vorm en je maakt ze van tarwebloem en speculaaskruiden.Wilde je dus kruidnootjes bakken en zijn het pepernoten geworden?
Link kopieren Quote
Bij pepernoten maken! :)
Link kopieren Quote
Het zijn zachte kruidnootjes geworden.

Dus ipv zelfrijzend bakmeel moet ik dan tarwebloem gebruiken, nou ik ga het proberen.

Dank je wel voor de tip !Ik vond het nog wel meevallen Morrie.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven