Koolhydraat arme lunch tips

08-01-2013 10:43 33 berichten
Ik ben al een poosje bezig met wat minder koolhydraten eten. Probeer wat gezonder te eten op een manier die mij bevalt en vol te houden is. Mijn vriend is begonnen met koolhydraat arm eten en gezonde vetten en eiwitten eten. Niet alleen viel hij tientallen kilo's af, maar hij voelt zich er prettig en gezond bij. Dus ik ben ook een beetje besmet. Mijn vriend kookt gelukkig iedere avond en dat is dus al vrij koolhydraat arm.



Nu vroeg ik me af of jullie nog ideeën hebben voor een koolhydraat arme lunch. Naast een fikse avondmaaltijd mag ik alsnog zo'n 1000kcal eten overdag, maar vind dat nog best lastig. Ook vind ik het lastig lunch mee te nemen.

Ik ontbijt niet (is gezonder als je 18u ofzo vast en 6u eet, zijn vast mensen die het hier niet mee eens zijn, maar hier voel ik me prettig bij) en lunch dan vaak om 12u (das dan mijn eerste maaltijd). Tussendoortjes zijn wel makkelijk, stukje kaas, wat nootjes, eiwitpoeder.



Maar nu het 'probleem', ik ben vegetariër (vriend eet wel vis, maar ik niet), ik hou niet van eieren (wel in een taart maar niet gebakken of gekookt ofzo) en op internet vind ik vooral veel recepten met amandel(deeg) waar ik allergisch voor ben.



Het enige wat ik zelf kan bedenken is yoghurt (met fruit, dan wordt het een soort smoothie) en een salade (heb wel wat variaties). Maar beide zijn lastig mee te nemen. En ik wil nu ook wel wat meer variatie.



Nou om een lang verhaal kort te maken: heeft iemand nog vega, ei-vrije en amandel-vrije lunch tips die ik misschien ook nog mee kan nemen. (Heb altijd een koelbox in de auto dus kan wel iets zijn wat koel moet blijven).
Alle reacties Link kopieren
Een goed gevulde salade met avocado, feta en noten?
Alle reacties Link kopieren
Oh je zei zelf al salade, had ik toch niet zo goed gelezen als ik dacht. Dat is wel makkelijk meenemen toch? Gewoon in een bakje.

Ik wou zeggen soep, maar dat is veel onhandiger dan salade.
Alle reacties Link kopieren
Soep in een thermoskan.

Salade in een bakje of leeg groentenpotje

Bakje met wortels,komkommer of cherrytomaat.

Bakje geschild fruit.

Yoghurt met apart bakje/zakjemuesli,anders wordt het zo papperig.

Smoothie,ik hergebruik de flesjes van Optimel,en doe daar mijn smoothie in.
Alle reacties Link kopieren
Allereerst: ik weet dat je het niet wil horen maar een goed ontbijt houdt je verbranding op gang gedurende de dag. Als je dan pas 's middags wat eet heb je veel meer kans op een snaaibui later aangezien je de maaltijden niet goed over de dag verdeelt.



Rauwkost kun je als tussendoortje nemen, snoeptomaatjes, komkommer. In wortel zitten al veel meer koolhydraten. Daardoor denk ik dat het lastig wordt om vrijwel kh vrij te eten: veel groenten bevatten al kh naast noten en yoghurt.



Ik zou wel meer kh gaan eten als ik jou was maar dan de 'goede' die je verzadigen. Dus volkoren crackers, noten, zilvervliesrijst, volkoren pasta etc.



Couscoussalade is misschien ook een optie?
Alle reacties Link kopieren
Uitgeholde komkommer gevuld met roomkaas?
Alle reacties Link kopieren
Als je vriend al tientallen kilo's is afgevallen moet hij toch wel tips hebben?
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
Quinoa salade. Makkelijk de avond van tevoren te bereiden, je kunt er alle groentes/noten ingooien die je maar wilt. Of Feta, geitenkaas of iets anders wat een beetje eiwitrijk is.
Zijn groentesappen iets voor je?



Vanwege je allergieën en je lust-ik-nietproducten wordt een koolhydraatarme lunch wel heel erg lastig. Je zou kunnen denken aan dezelfde recepten die je vriend ook gebruikt bij het avondeten.



Ik heb een boek in de kast staan met 365 koolhydraatarme gerechten, gekocht bij bol.com. Daar staan ook lunchtips in. Misschien een idee om te kopen?
Alle reacties Link kopieren
Amber Albarda topic en boeken heb je misschien ook wat aan.
Alle reacties Link kopieren
als ontbijt misschien het volgende

Ik ben ook een slechte ontbijter en heb 's ochtends vaak te weining tijd.



Ik eet 's ochtends vaak die zakjes knijpfruit. (ik weet het kinderachtig) maar dan heb ik wel iets binnen.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij zou je beter eens contact op kunnen nemen met een dietist. Die kan je vast verder helpen. Ik krijg overigens het idee dat er meer speelt, maar dat weet je zelf het beste.
Freedom is just another word for nothing left to lose - Janis Joplin
18 uur vasten en 6 uur eten klinkt me trouwens niet gezond in de oren, dat zou ik loslaten als je verder goed en gezond eet. Het lijkt mij een beetje proppen in die 6 uurtjes die je van jezelf mag eten.
Wow: jullie reageren snel

@ladytruckster: ik heb termoskan dus soep wel goed idee en ik zou opzich smoothie ook wel mee kunnen nemen, alleen yoghurt zelf vind ik niet zo handig (eet vaakt tijdens het werken, ipv in kantine).



@ster: er is onderzoek naar gedaan dat dat toch echt gezond is, ong 6u per dag eten en 18u 'vasten', staat ook wel gewoon online, ik heb een kennis die is gespecialiseerd in dat wetenschapsgebied, vandaar. maar ik doe vooral waar ik me prettig bij voel. Couscous salade is heel goed idee, m'n vriend maakt die wel es voor avondeten, dus kan dan wel vragen of ie een extra portie maakt.



@fame: mn vriend eet dus veel vis en eieren en eiwitshakes en groenteshakes. bovendien ontbijt hij met boterthee (thee, klont boter, schep kokosolie, niet heel smakelijk) en dan heeft hij de rest van de dag geen honger, tot een uur of 4. Maar daar word ik niet echt gelukkig van haha.



@carpediem90: wat is dat quinoa salade? wil graag recept
Alle reacties Link kopieren
Er is wel meer geschreven over voeding Ringklokje. Er is ook bewezen dat vet slecht is, en juist dat dat het niet is. Dat kh juist goed zijn etc. Er is overal wel wat voor te zeggen.
@ster: heb je helemaal gelijk in. daarom doe ik dit vooral ook omdat ik het wel prettig vind, ik ga niet 18u niets eten, maar vind het eigenlijk veel fijner om pas om 12u te eten en tot 7 of 8u ofzo. en ik eet ook niet helemaal geen koolhydraten meer, maar ben nooit zo'n brood-fan geweest en zou het fijn vinden als ik wat alternatieven daarvoor heb.

maar das wel lastig als je dus vega bent en niet van eieren houd :d
Alle reacties Link kopieren
quote:ringklokje schreef op 08 januari 2013 @ 11:07:

@ster: er is onderzoek naar gedaan dat dat toch echt gezond is, ong 6u per dag eten en 18u 'vasten', staat ook wel gewoon online,



Goh, gisteren werd dit juist nog door een andere expert ontkracht op de radio. Dit schijnt weer de zoveelste trend in dieetland te zijn. Kort gezegd: het gaat om wat je eet, en niet binnen welk tijdsbestek je dit doet.

Verder heb je, zoals Ster al zegt, je ontbijt juist nodig om je verbranding op gang te krijgen/houden.



Een salade lastig mee te nemen? Ik maak het altijd al de avond van tevoren, sla met gebakken paprika, rode ui, pijnboompitten, evt. tonijn, komkommer, tomaat in een tupperware bak. Die bak gaat gewoon de koelkast in, als je hem daarna in je koelbox doet is er toch niks aan de hand?
I would rather shit in my hands and clap
@tialtngo: bij mij word die sla altijd ranzig en zakt alles in ofzo als ik het bewaar.
Alle reacties Link kopieren
Wat doe je verder met de sla dan?



Ik doe er geen dressing o.i.d. overheen. Verder de dingen die je bakt (paprika, ui) in een klein beetje olijfolie bakken, dat heeft geen invloed op je sla. Zo blijft het bij mij altijd lekker vers.



Wil je toch iets van dressing er overheen kan je wat citroensap doen, of zelf een dressing maken van olijfolie/mosterd/honing, of wat je maar lekker vindt.
I would rather shit in my hands and clap
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het eigenlijk logischer dat ontbijten wel gezond is. Ik merk ook als ik 's middags pas ga eten ik veel rustelozer ben dan dat ik goed (lees: paar boterhammen, bord havermout, eieren) ontbijt. Zo hou je je verbranding gelijk en krijg je geen pieken en dalen wb suiker.
quote:tialtngo schreef op 08 januari 2013 @ 11:24:

Wat doe je verder met de sla dan?



Ik doe er geen dressing o.i.d. overheen. Verder de dingen die je bakt (paprika, ui) in een klein beetje olijfolie bakken, dat heeft geen invloed op je sla. Zo blijft het bij mij altijd lekker vers.



Wil je toch iets van dressing er overheen kan je wat citroensap doen, of zelf een dressing maken van olijfolie/mosterd/honing, of wat je maar lekker vindt.ohja misschien is dat het, ik doe er dressing van olijfolie en azijn overheen. zal es zonder proberen en dan in de koelkast bewaren.
Lastig inderdaad met al die wensen en eisen!



Salade van feta, komkommer, paprika, tomaat, evt. rode ui.

Huttekase of kwark met noten, kokos en fruit.

Kwarkbroodjes bakken met veel pitten, noten en rozijnen

.Geroerbakte groenten met groene pesto of andere smaakmakers zijn koud ook prima te eten.
Alle reacties Link kopieren
Ook lekker als lunch: een (koude) wrap. Die kan je ook vullen met wat je maar lekker vindt. Ik eet geen vlees dus maak hem vaak met roomkaas/pesto/rucola/tomaten, maar je zou het ook kunnen maken met kipfilet of rookvlees. Als je googlet vind je veel variaties.
I would rather shit in my hands and clap
quote:ringklokje schreef op 08 januari 2013 @ 11:21:

@tialtngo: bij mij word die sla altijd ranzig en zakt alles in ofzo als ik het bewaar.Alle 'toppings' eerst in je bakje doen (koud!) en daaroverheen de slablaadjes en pas mengen als je het gaat eten.
Alle reacties Link kopieren
Je sla zakt in omdat je zuur bij doet. Als je de dressing los meeneemt, blijft t veel verser. Zuur gaart eten namelijk (net als koken dus, maar langzamer)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven