Wat serveren de forummers met pasen? Brunch/Diner

10-04-2017 10:49 155 berichten
Ik ben nog op zoek naar inspiratie. Ik zit net de allerhande door te bladeren er is niks wat mij aanspreekt. Ik heb 8 man die komen dineren.



Wat maken jullie?
Wij gaan lekker op vakantie.
quote:nena78 schreef op 10 april 2017 @ 12:12:

Gelukkig ik dacht dat ik de enige was die nog nooit aan paasdiners heeft gedaan. Ik irriteer me er ook mateloos aan dat alles supermarkten ons lijken te willen opleggen om met Pasen ook allemaal aan de dis moeten zitten. Hier 1e paasdag een iets uitgebreider ontbijt (lees paasbroodjes) en verder niets bijzonders, paaseieren zoeken voor de kids.



Ik heb welleseenkeer een paasdiner gehad ooit maar niet standaard nee.



Paasbrood met roomboter, eitje op eerste paasdag, brunch op paasdag 2 en klaar

want dat brunchen duurt tot einde middag en dan is het mooi geweest.

Althans, in mijn innercircle.
quote:Ttass30 schreef op 10 april 2017 @ 12:15:

Pasen is een soort kerst geworden hier. Tjonge jonge zeg wat een eetfestijn. Zaterdag eten we bij vrienden, zondag bij mij eters 8 personen waaronder familie, maandag met mijn familie vieren. Net kerst.Pffffff...... ik benijd je niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:blue_lagoon schreef op 10 april 2017 @ 12:13:

Een lekkere brunch met luxe broodjes en stol vind ik altijd zalig maar hele diners doen we niet aan. Wij gaan samen lekker gourmetten.Zoiets zal het hier ook wel worden gok ik.
Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.
Alle reacties Link kopieren
Wij gaan barbecuen.
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Alle reacties Link kopieren
Wauw wat een werk allemaal! Wij houden het ook altijd bij een brunch op eerste paasdag. Dit jaar komen mijn ouders, broers en schoonzussen bij ons brunchen. We houden het simpel met wat broodjes en een paasstol. Ga denk ik wel kleine sandwiches maken en lekkere chocolade paashaasjes halen.. Vind het altijd wel gezellig om met z'n allen te eten!
Tass, is het een optie om wat kant en klare dingen te kopen? Ovenschaal, voorafje en dessert van de super? Hoef je alleen nog maar groenten en iets van aardappels/pasta/risotto erbij te maken en de tafel leuk te dekken.
Gewoon normaal. Is voor mij een normale zondag en maandag. Heb er ook het geld niet voor.
quote:blueeyes*3 schreef op 10 april 2017 @ 12:35:

Tass, is het een optie om wat kant en klare dingen te kopen? Ovenschaal, voorafje en dessert van de super? Hoef je alleen nog maar groenten en iets van aardappels/pasta/risotto erbij te maken en de tafel leuk te dekken.Ja ik ben niet van plan om uren in de keuken te staan gezien de recente gebeurtenis hou ik dat ook niet vol. Ik ga naar de slager en stel een pakket samen denk ik en schuif alles in de oven en daarna op het bord. ijstaart als toetje.
Alle reacties Link kopieren
Belachelijk dat alle Christelijke feesten tot een soort vreetfestijnen zijn verworden terwijl de helft van de deelnemers daaraan niet eens weet waaróm het feestdagen zijn. Compleet stukgecommercialiseerd, met dank aan AH Excellent en dat soort meuk. Doe normaal.



Ik doe er niet aan mee. Als stukgedrilde katholiek maak ik er een punt van om het allemaal zo simpel mogelijk te houden. Moet vaak nog gewoon werken ook. En eieren eten we, goh, ook wel eens op andere dagen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ttass30 schreef op 10 april 2017 @ 12:15:

Pasen is een soort kerst geworden hier. Tjonge jonge zeg wat een eetfestijn. Zaterdag eten we bij vrienden, zondag bij mij eters 8 personen waaronder familie, maandag met mijn familie vieren. Net kerst.ja bij ons ook en baal ervan. ik wou dat ik er vanaf kon komen met een simpele brunch maar ook eters zondag dus 's avonds moet ook alles weer uitgebreid. ik heb geen flauw benul wat ik moet maken en wordt ook nog eens heel wat verwacht dus met soep en een broodje ben ik er niet... heb er eigenlijk al geen zin meer in maar wil ook niemand teleurstellen
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ttass30 schreef op 10 april 2017 @ 12:15:

Pasen is een soort kerst geworden hier. Tjonge jonge zeg wat een eetfestijn. Zaterdag eten we bij vrienden, zondag bij mij eters 8 personen waaronder familie, maandag met mijn familie vieren. Net kerst.En wat vier je dan?
Alle reacties Link kopieren
Het enige wat we dit jaar doen is maandag brunchen met schoonouders. Verder eten we gewoon, hooguit eerste paasdag samen ook brunchen als we zin hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:TailorMade schreef op 10 april 2017 @ 12:26:

Wauw wat een werk allemaal! Wij houden het ook altijd bij een brunch op eerste paasdag. Dit jaar komen mijn ouders, broers en schoonzussen bij ons brunchen. We houden het simpel met wat broodjes en een paasstol. Ga denk ik wel kleine sandwiches maken en lekkere chocolade paashaasjes halen.. Vind het altijd wel gezellig om met z'n allen te eten!ja dat zou ik dus ook willen. maar ze blijven de hele dag dus ik moet en brunch en diner... het liefst zou ik iedereen uitzwaaien om 16 u en daarna pizza bestellen
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga trouwens een doperwtensoep met munt maken en verder gekookte eieren en wat lekkere broodjes en beleg.

Niet heel erg super uitgebreid of luxe.

Hoop op mooi weer zodat we daarna lekker kunnen wandelen.
Alle reacties Link kopieren
quote:ambra schreef op 10 april 2017 @ 14:17:

[...]





En wat vier je dan?dat vraag ik me dus ook af. waarom pasen. ik geloof niet. dus wat vier ik nou eigenlijk? heb ik met kerst ook wel. maar dat vind ik nogwel leuk zo 1 keer per jaar. maar pasen? kost me nog klauwen met geld ook...
Don't cry, buy a bag and move on.
quote:daenerys79 schreef op 10 april 2017 @ 14:22:

[...]





dat vraag ik me dus ook af. waarom pasen. ik geloof niet. dus wat vier ik nou eigenlijk? heb ik met kerst ook wel. maar dat vind ik nogwel leuk zo 1 keer per jaar. maar pasen? kost me nog klauwen met geld ook...Ik vraag me dat ook af wat vieren we? Alleen maar eten en gezelligheid. Ik denk dat het te commercieel is geworden. Je wordt er overal mee doodgegooid. Kerstol heet nu paasstol
Pasen is toch dat Jezus Is gekruisigd toch? En toen ging die naar de hemel. We wachten nu eeuwen op zijn terugkomst.
Alle reacties Link kopieren
Helemaal niets /: Zou in februari al verhuist zijn maar er waren/zijn nogal wat problemen rond het nieuwe huis. Ik leef dus tussen dozen en zonder ruimte. Geen pasen dit jaar
Alle reacties Link kopieren
quote:Ttass30 schreef op 10 april 2017 @ 14:30:

. We wachten nu eeuwen op zijn terugkomst.Ik wacht nergens op, ben blij met de extra vrije dag
Alle reacties Link kopieren
Ik krijg nu wel een enorme zin in stol
quote:blue_lagoon schreef op 10 april 2017 @ 14:53:

Ik krijg nu wel een enorme zin in stol



Dat ja.

Met kerst en Pasen dat brood met spijs.

Zalig.

Kan het hele jaar door waarschijnlijk maar alleen dan eet ik het.



Als atheïst valt er verder niet veel te vieren inderdaad.
Voor de echte gelovigen schijnt Pasen belangrijker te zijn dan kerst. Hier wordt gewerkt dus geen bijzondere dingen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Damselindistress schreef op 10 april 2017 @ 15:14:

Voor de echte gelovigen schijnt Pasen belangrijker te zijn dan kerst. Hier wordt gewerkt dus geen bijzondere dingen.Tja, dat snap ik wel. uit je graf opstaan is ook wel een knappe prestatie. geboren worden kunnen we allemaal...
Don't cry, buy a bag and move on.
quote:momo1980 schreef op 10 april 2017 @ 11:55:

Ik ben het wel met je eens hoor, herfstappeltaart. Pasen wordt net zo neergezet als kerst door de winkels. Met pasen zelf doen wij thuis qua eten ook niks bijzonders, hooguit een paasbrood en een eitje bij het ontbijt erbij. Avondeten is gewoon normaal.

Hier net zo.

Ik verbaas me echt over de etentjes die tegenwoordig bij Pasen horen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven