Entertainment alle pijlers

Married at First Sight

01-03-2016 17:07 2871 berichten
Ik kan mij van vorig jaar ook een programma herinneren van stellen die ook met elkaar gingen trouwen voor het altaar. Het programma werd niet zo goed bekeken. En de 2 stellen die bij elkaar kwamen door wetenschappelijk onderzoek, zijn uiteindelijk gescheiden.

Ik ben benieuwd in hoeverre dit programma nog vernieuwend is.

Ik ga wel kijken. Wie ook?





Hieronder meer uitleg:

Het nieuwe RTL 4-datingprogramma Married at First Sight is niet weggelegd voor types met bindingsangst. De singles passen wetenschappelijk gezien perfect bij elkaar, maar moeten wel meteen met elkaar trouwen als ze elkaar willen ontmoeten.



Voor iedere vrijgezel die wel eens wat anders wil proberen dan gewoon een afspraakje, is er nu Married at First Sight. Een groep single mannen en vrouwen heeft zich aangemeld voor dit nieuwe datingprogramma van RTL, gepresenteerd door Peter van der Vorst. Ze worden door wetenschappers aan elkaar gekoppeld. Niet op gevoel, maar op basis van grondig onderzoek.



Fysieke en mentale kenmerken

Een bioloog, een psycholoog en een seksuoloog lichten de kandidaten door op fysieke en mentale kenmerken. Op basis daarvan wordt een profiel gemaakt, waarbij de ideale partner wordt gezocht. Tot nu toe allemaal leuk en aardig, maar er zit een addertje onder het gras: de kandidaten krijgen op de testdagen te horen dat het gaat om een wettelijk huwelijk, waarbij ze hun partner pas voor het altaar ontmoeten.



Onderzoeken

Zodra de kandidaten van de eerste schrik zijn bekomen, onderzoeken de wetenschappers de vrijgezellen. Kunnen ze koppels vormen van degenen die bereid zijn mee te doen? Want als ze 'ja' zeggen, weten ze dat ze over een paar weken trouwen met een partner die ze nog nooit ontmoet hebben, maar die volgens de wetenschap wel de prins(es) op het witte paard is.
quote:Geelheer schreef op 19 april 2017 @ 14:31:

Nou.. die allergie die jij had voor Richelle, Fashionvictim, had ik voor Jeroen. Wat een niksig figuur zeg.

Ok, Richelle heeft issues maar damn.. je zou maar zo'n vent hebben, zo'n stuk doorweekt karton.

Daar kun je toch geen gesprek mee voeren joh.. zo'n "EUH EUHHHH" figuur. Met z'n piemelpak. En zijn halfopen mond.



Nee, geef mij dan maar de issues van Richelle.



En steeds gebruikt worden door foute mannen omdat je 'wanhopig' op je voorhoofd hebt staan.



Het is maar waar je voor kiest. Jeroen heeft zijn eigenwaarde, weet waar hij voor staat. Dat lijkt mij toch het belangrijkste.
quote:mama_lin schreef op 19 april 2017 @ 13:11:

Jeroen en richelle was ook een haastklus, omdat die pas op het laatste moment aan elkaar gekoppeld waren. Nu lijken me er niet veel singles van rond de 20 zich voor zoiets op te geven dus dan wordt de spoeling al wat dun. Misschien zijn ze aan elkaar gekoppeld, omdat hij door zijn ziekte het leven al wat serieuzer zag en zij is al helemaal Teus serieus.

Alleen het aanstellerige dat bij richelle zooooo op de oppervlakte drijft en het directe geclaim van haar, daar kreeg IK het zelfs Spaans benauwd van.

Hij heeft echt pogingen gedaan om haar aan te geven dat dit niet was wat hij wilde. Dat dat gesteun en gekreun dat ze weer een of andere hitte aanval had ofzo. Ik zou daar ook ECHT geen trek in hebben als ik die persoon net een paar uur ken.

Toen zij haar bruidsjurk uit had gedaan en in haar gewone kleren even lekker los ging, zei hij ook dat hij dat best leuk vond. Maar om dan gewoon gelijk in de neerwaardse, negatieve spiraal te belanden... jakkes zeg. Richelle had meer aan zichzelf moeten werken. Als een gelukkig mens aan dit programma meedoen die haar issues de baas is en niet dat haar issues met haar aan de wandel gaan.



Jeroen is ook echt geen prijswinnend paard, maar ik geef hem in dit geval gelijk.



Renate moet gewoon weer doen waar ze goed in is

[img]http://efdreams.com/data_images/dreams/ ... tch-07.jpg[/img]Hahah dat plaatje bij Renate
Alle reacties Link kopieren
quote:tampontouwtje schreef op 19 april 2017 @ 19:01:

[...]





Nou dat weet ze nu.



Echt serieus, waarom zou je dat willen weten. Nou je laat je hele hebben en houwen op tv zien, en dan word je gematched aan iemand die echt 0,0 moeite ervoor doet om er ook maar iets van wil maken, sterker nog je al afschrijft voor hij de moeite neemt om te onderzoeken waar de match op gebaseerd is. Is voor haar wel belangrijk qua verwerken van het hele gebeuren denk ik.
Alle reacties Link kopieren
quote:Rusticaa_ schreef op 18 april 2017 @ 21:16:

Jeroen heeft het nooit een kans gegeven. Richelle wel. Hij had op z'n minst kunnen proberen om Richelle beter te leren kennen.
Uiteindelijk kiest iedereen voor zichzelf
quote:fietsertje schreef op 19 april 2017 @ 19:15:

[...]



Nou je laat je hele hebben en houwen op tv zien, en dan word je gematched aan iemand die echt 0,0 moeite ervoor doet om er ook maar iets van wil maken, sterker nog je al afschrijft voor hij de moeite neemt om te onderzoeken waar de match op gebaseerd is. Is voor haar wel belangrijk qua verwerken van het hele gebeuren denk ik.



Je kan dat toch zelf wel aanvoelen.

Het is ook wel teurig als je denkt dat hij je iets verplicht is.
Ik vind dat die experts wel een standje mogen krijgen van hun vak- & branchevereniging. Wat een misleidend gebeuren. Echt schandalig eigenlijk wat ze doen. En er dan nog bijzitten alsof ze goed werk verrichten. Bah.
Ach, als Jeroen een lot koopt in een (staats)loterij en dat aan Richelle geeft.

Er geen prijs op valt. Dan kan Richelle nog zo vaak blijven zeuren dat er geen prijs op is gevallen.

Hij heeft haar een kans gegeven, maar er is gewoon niets wat hem aan haar verbind.

Jeroen bracht zijn teelbalanker (en duidelijk dat het wel werkt) ter sprake. Ook dat hij nog steeds kinderen kon krijgen.



Hij zocht een vrouw waarmee hij een gezin kan stichten.

Hij is geen lot uit de loterij, maar heeft er wel over nagedacht.

Ik vond hem lief zoals hij zich buiten beeld open stelde voor haar.

Daar zat ook het onbegrip van Richelle, Ze kon zo goed met hem praten en dan wil hij niet meer.

Misschien heeft ze niet goed geluisterd.

Stel dat er kinderen zouden komen. Dan loopt ze telkens weg als ze haar zin niet krijgt.



Wat Jeroen zei. Dat gezicht van hem sprak boekdelen. Hij heeft het een kans gegeven door JA te zeggen

Daarna kreeg hij alleen maar signalen dat het NEE had moeten zijn.



Maar nu is het voorbij....

Toch eens kijken naar die nieuwe serie van Goedele Liekens?

Ik weet het even niet meer van wie.

Er komt een serie waarbij aandacht wordt gegeven aan seks en wat porno voor foute ideeën geeft.

Is misschien een goede opvolger.



TOT seizoen 3 van Married (without childern) on the first sight.
Alle reacties Link kopieren
In deze laatste aflevering kon ik niks sympathieks aan Jeroen ontdekken. Wat een hork met zijn gemompel. Tot op het laatste moment maar hameren op het feit dat hij haar niks vond. Bah. Zelfs Johan kon nog wat aardigs over die Renate zeggen. Ok, na een sneer, maar toch. Ik snap dat afkraken niet zo.
Alle reacties Link kopieren
Kan ook best zijn dat het 'gemompel' enzo van Jeroen iets typisch Drents is, dus meer per provincie. Net als dat mensen uit Brabant heel gezellig en open zijn, bijvoorbeeld (even heel generaliserend). Ik heb zelf gemerkt dat er best wel wat horken in Drenthe rondlopen, maar daar zit niet persé iets gemeens achter. Is gewoon een beetje ongelukkig gebracht soms. Ik vond dat hij het heel goed en netjes heeft afgehandeld, hij was er in ieder geval duidelijk onder.
Van Jeroen kun je in elk geval zeggen dat hij lekker duidelijk spreekt is. Het woord 'tact' kent hij alleen nog niet.



Wat hij zei kan echt niet. Heel, heeeeel echt niet. Ik vind dat Richelle nog netjes is gebleven.
quote:Ivy_Signe schreef op 19 april 2017 @ 21:36:

Van Jeroen kun je in elk geval zeggen dat hij lekker duidelijk spreekt is. Het woord 'tact' kent hij alleen nog niet.



Wat hij zei kan echt niet. Heel, heeeeel echt niet. Ik vind dat Richelle nog netjes is gebleven.Voor iedereen in de huiskamer is het duidelijk dat hij echt geen fysiek contact met haar wil. Maar ze blijft zichzelf maar opdringen. Als het andersom was geweest hadden we het aanranding genoemd. Jeroen heeft het voorzichtig en subtiel geprobeerd, zonder effect. Pas toen hij het zo hard zei, viel het kwartje.
Toen Paul het hele gebeuren annuleerde kwamen toch Jeroen en Richelle erbij als nieuw koppel? Ik ben het even kwijt.
Alle reacties Link kopieren
Klopt fientje
Alle reacties Link kopieren
quote:tampontouwtje schreef op 19 april 2017 @ 19:40:

Ik vind dat die experts wel een standje mogen krijgen van hun vak- & branchevereniging. Wat een misleidend gebeuren. Echt schandalig eigenlijk wat ze doen. En er dan nog bijzitten alsof ze goed werk verrichten. Bah.Ik begrijp ook werkelijk niet dat ze een meisje vol problemen dat totaal in de knoop zit met zichzelf en totaal niet sportief is koppelen aan een man als Jeroen. Een jonge vent, best macho, met een nonsens mentaliteit, sportief en militair. Maar ja alles voor de kijkcijfers dat blijkt wel weer.
quote:Bankkussen schreef op 19 april 2017 @ 23:14:

Klopt fientjeApart idee. Als Paul toen wel ja had gezegd waren Richelle en Jeroen nooit getrouwd geweest.
Alle reacties Link kopieren
quote:tampontouwtje schreef op 19 april 2017 @ 19:40:

Ik vind dat die experts wel een standje mogen krijgen van hun vak- & branchevereniging. Wat een misleidend gebeuren. Echt schandalig eigenlijk wat ze doen. En er dan nog bijzitten alsof ze goed werk verrichten. Bah.Nou, zeg dat! Die man zei nog vol trots dat menige datingsite dolgelukkig zou zijn met zo'n slagingspercentage, maar hij vergat erbij te vertellen dat daar niemand achter zit die de kandidaten op wetenschappelijke basis bij elkaar zoekt.
quote:vivamien schreef op 19 april 2017 @ 23:34:

[...]



Nou, zeg dat! Die man zei nog vol trots dat menige datingsite dolgelukkig zou zijn met zo'n slagingspercentage, maar hij vergat erbij te vertellen dat daar niemand achter zit die de kandidaten op wetenschappelijke basis bij elkaar zoekt.Precies dit. Zouden ze de plank wederom gaan misslaan met nog zo n seizoen?
Ik heb er even 2 gegoogeld, maar dat zijn dus ook helemaal geen wetenschappers, maar 'gewoon' een seksuoloog/bioloog. Ze hebben hun eigen coachingspraktijk of organisatie-advieskostenbureau. Maar zijn dus helemaal geen wetenschappers in de zin dat ze wetenschappelijke arbeid verrichten. Ze zijn niet in dienst van een universiteit waar ze onderzoeken doen. Ze zijn niet eens gepromoveerd, hebben geen dr. titel. Ze doen überhaupt geen onderzoek.



Dus dat hele "de wetenschap bepaalt" is echt onzin.
Alle reacties Link kopieren
quote:tampontouwtje schreef op 19 april 2017 @ 19:01:

[...]





Nou dat weet ze nu.



Echt serieus, waarom zou je dat willen weten.

Precies. Iemand die koel afscheid neemt en niet op je feest komt die heeft geen intetesse in je.

Het wordt genant als je dan weer gaat vragen waarom... hoe desperate kun je zijn
Er werd ergens gezegd dat de keuze misschien voor twintigers dunner was, maar volgens mij zocht Richelle helemaal geen twintiger. Ik denk dat een gezellige (dikkere) knuffelreus van in de 30 (met kinderwens) misschien een veel betere match was geweest. Een Bourgondiër, die van een pilsje en lekker hapje houdt en gezellig feestjes bezoekt met haar. Die meer om warmte en gezelligheid geeft dan om een slank figuurtje. Dat kunnen wij hier nog op de bank nog bedenken. Maar de zogenaamde wetenschap niet.

Wel vond ik dat haar moeder veel verzorgder en sprankelender over kwam dan Richelle, dus het heeft niet altijd met figuur of postuur te maken, maar juist ook met uitstraling. Dat is denk ik wat Jeroen ook heeft bedoeld. En helaas zeggen ze het in Drenthe anders dan in het westen van land (zie ook Riks), maar blijven ze wel eerlijk (over het algemeen). Dan weet je waar je aan toe bent. Heb ik liever dan tegen je liegen en achter je rug om over je kletsen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Evenaar schreef op 20 april 2017 @ 08:28:

Ik heb er even 2 gegoogeld, maar dat zijn dus ook helemaal geen wetenschappers, maar 'gewoon' een seksuoloog/bioloog. Ze hebben hun eigen coachingspraktijk of organisatie-advieskostenbureau. Maar zijn dus helemaal geen wetenschappers in de zin dat ze wetenschappelijke arbeid verrichten. Ze zijn niet in dienst van een universiteit waar ze onderzoeken doen. Ze zijn niet eens gepromoveerd, hebben geen dr. titel. Ze doen überhaupt geen onderzoek.



Dus dat hele "de wetenschap bepaalt" is echt onzin.Nou als je drs. bent heb je echt wel een wetenschappelijke studie gevolgd op een universiteit. En dan mag je echt die titel voeren. Dr. worden moet je eerst voor promoveren en dat doen eigenlijk alleen de mensen die een echt wetenschappelijke carrière ambiëren.
Ik vind juist dat ze in Drenthe juist niet altijd alles durven te zeggen. Zeker de vrouwen niet. Ze vinden van alles, maar zeggen niets.
quote:fietsertje schreef op 20 april 2017 @ 09:32:

[...]



Nou als je drs. bent heb je echt wel een wetenschappelijke studie gevolgd op een universiteit. En dan mag je echt die titel voeren. Dr. worden moet je eerst voor promoveren en dat doen eigenlijk alleen de mensen die een echt wetenschappelijke carrière ambiëren.Tja, ik vind als je het in je programma steeds hebt over 'de wetenschappers' en 'de wetenschap' dat je daarmee echt wel de indruk wekt dat het gaat om mensen die zoals jij zegt een wetenschappelijke carrière ambiëren. Ik ga dan wel uit van mensen die minimaal gepromoveerd zijn. Dat vind ik het programma suggereren en de opzet vraagt daar ook om. Maar goed, dat kan ook mijn referentiekader zijn. Ik heb veel drs-en om me heen en ook vrij veel dr's, en die laatste groep vind ik qua werk dat zij doen veel meer passen in de termen 'experiment', 'vanuit wetenschappelijk oogpunt' en al die dingen die ze steeds in het programma noemen.
Alle reacties Link kopieren
quote:fientje1982 schreef op 20 april 2017 @ 09:36:

Ik vind juist dat ze in Drenthe juist niet altijd alles durven te zeggen. Zeker de vrouwen niet. Ze vinden van alles, maar zeggen niets.Nou ik denk dat we het hier in ieder geval allemaal over eens zijn: daar had Jeroen geen last van!
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
quote:tampontouwtje schreef op 19 april 2017 @ 22:28:

[...]





Voor iedereen in de huiskamer is het duidelijk dat hij echt geen fysiek contact met haar wil. Maar ze blijft zichzelf maar opdringen. Als het andersom was geweest hadden we het aanranding genoemd. Jeroen heeft het voorzichtig en subtiel geprobeerd, zonder effect. Pas toen hij het zo hard zei, viel het kwartje.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven