Geld & Recht alle pijlers

Annuleringsverzekering

23-09-2009 13:40 43 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zat een beetje te twijfelen of ik het hier moest plaatsen of bij Reizen, maar goed...Wij hebben twee maanden geleden een reisje geboekt naar Edinburgh voor begin oktober, 4 dagen, inclusief hotel.

Sinds gisteren heeft mijn man echter een acute hernia. Erg pijnlijk, hij kan niet zoveel en de pijnstillers werken ook(nog)niet echt. Hij mag niet lang zitten, niet lang staan maar moet het een beetje verdelen over de dag. Hij mag wel gewoon werken(mits hij zichzelf in acht neemt) en dat doet hij dan ook.Maar 4 dagen rondstruinen in Edinburgh is toch een ander verhaal; we wilden vooral veel musea bezoeken en dergelijke, dat gaat zo niet echt lukken. Al die tijd op de hotelkamer is doodzonde natuurlijk. Dus we hebben de voorwaarden voor onze annuleringsverzekering onder de loep genomen en contact opgenomen met het reisbureau. Zij meldden dat een hernia een geldige reden is voor annulering, mits we een doktersverklaring hebben. De huisarts vind echter dat reizen niet onmogelijk is en heeft een verklaring afgegeven waarin met heel veel wollig medisch/juridisch jargon staat dat zij geen informatie mogen verstrekken over hun patient(standaardbriefje).

Tsja....en nu? We vermoeden dat de verzekeraar hier geen genoegen mee neemt. Maar we hebben ook geen zin om de reis te annuleren en vervolgens later te horen dat we geen geld terugkrijgen, dan liever op een hotelkamer in Edinburgh en af en toe een uitstapje, anders hebben we helemaal voor niets gespaard.Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.
Alle reacties Link kopieren
Geen ervaring. Maar als jij een brief van de dokter nodig hebt om te annuleren slaat het toch nergens op dat hij daarin schrijft geen informatie te mogen vertsrekken? Hij mag niet buiten jou om informatie aan derden vertstrekken maar jij vraagt toch om een brief? Rare situatie.
Alle reacties Link kopieren
Ik was me er niet van bewust dat je speciaal een reden moet opgeven om te annuleren, jij betaald dus jij bepaald, lijkt me. Maar al met al zal het briefje van de dokter voldoende blijken, hoop ik voor je.
die ik wilde bestaat al...
Alle reacties Link kopieren
Wat een vervelende situatie voor je.

Ik ben bang dat als de huisarts niet duidelijk aangeeft dat hij de reis afraad je je geld niet terugkrijgt.Wel vervelend dat je huisarts zo slecht meedenkt want met een acute hernia kan je inderdaad weinig ondernemen.Zou voor mij zelfs reden zijn om een andere huisarts te gaan zoeken.
Alle reacties Link kopieren
Duidelijker zijn naar je huisarts, het zijn jouw gegevens dus jij mag beslissen wie die mag zien. En als de huisarts een diagnose heeft gesteld (hernia) behoort die diagnose ook tot de gegevens in je medische dossier, waar jij dus eigenaar van bent.
Alle reacties Link kopieren
De huisarts zegt dat dit een standaardprocedure is en zij geen informatie aan derden mogen verstrekken(waarom dan wel aan een levensverzekeraar etc..). Plus dat mijn man wel kan reizen volgens hen. Ik vind het ook raar hoor, we zijn altijd heel erg tevreden geweest met onze huisarts.
Alle reacties Link kopieren
kan je niet nogmaals met je huisarts overleggen. En duidelijk maken wat er in moet staan? En waar je het voor nodig hebt?Loopt je man ondertussen niet bij een specialist? Ik kan me nl ook voorstellen dat je doorgestuurd bent naar een specialist.
Alle reacties Link kopieren
Een aantal jaren geleden heb ik een reis geannuleerd omdat ik een fikse griep had; er is toen niet eens gevraagd naar een doktersverklaring; een andere keer heb ik moeten annuleren omdat mijn stiefmoeder ernstig (terminaal) ziek was en ook toen was mijn eigen verklaring voldoende.

Gewoon annuleren dus!
Alle reacties Link kopieren
Als jij toestemming verleent, mag hij wel informatie aan derden verlenen. Hij hoeft er alleen maar in te zetten dat hij de diagnose hernia geconstateerd heeft en dat hij het niet aanbeveelt om deze reis te doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:luna1 schreef op 23 september 2009 @ 14:02:

De huisarts zegt dat dit een standaardprocedure is en zij geen informatie aan derden mogen verstrekken(waarom dan wel aan een levensverzekeraar etc..). Plus dat mijn man wel kan reizen volgens hen. Ik vind het ook raar hoor, we zijn altijd heel erg tevreden geweest met onze huisarts.Mag dus wel met jou toestemming...pfft huisartsen van tegenwoordig
Alle reacties Link kopieren
Hmm ander idee. Als hij nu alleen in de brief zet dat hij een acute hernia geconstateerd heeft. Dat is dan toch afdoende voor de annuleringsverzekering. Ze zeggen nl dat een hernia afdoende reden is, ze willen alleen bewijs, d.m.v. doktersverklaring.
De diagnose Hernia kan niet door de huisarts gesteld worden maar na een MRI door een neuroloog. Hij of zij zal een briefje kunnen schrijven.Sterkte!(groetjes van iemand met recidiverende hernia's en die dus weet wat het inhoudt om 'er eentje of meer te hebben'...)
Alle reacties Link kopieren
@carrrie. Vervelend voor je;( Ik heb er 1 gehad en mijn grootste angst is dat het terugkomt. Hoe vervelend moet het dan wel niet voor jou zijn dat het recidiverend is:(
Alle reacties Link kopieren
Bertha, mijn man is gisteren bij de huisarts geweest, die "hoogstwaarschijnlijk een hernia" geconstateerd heeft. Hij moet eerst 10 dagen diclofenac slikken voordat er verder actie ondernomen wordt. Ik heb geen idee of de huisarts een hernia met zekerheid kan vaststellen of dat daarvoor een MRI oid voor nodig is. Misschien dat ie daarom terughoudend is.Pauline, heb je zonder moeite je geld teruggekregen? En hoe lang duurde dat.Ik ga straks eerst met dat briefje(volgens mij is het gewoon een gecopieerd stukje uit het medisch wetboek ofzo, er staat helemaal niets in over het afraden van reizen, alleen dat zij geen informatie over de patient mogen verstrekken) langs het reisbureau. Zij hebben vaker met dat bijltje gehakt en hebben waarschijnlijk sneller de juiste persoon bij de verzekeraar te pakken.
Alle reacties Link kopieren
Je moet even twee dingen uit elkaar houden:- het beleid van de KNMG is dat huisartsen geen medische verklaringen over eigen patienten tegenover derden geven (reisbureaus, huisbazen, weet ik veel wat). Dat staat op hun site toegelicht.- jouw huisarts vindt dat je man evt wel kan reizen.Het is onduidelijk van je arts dat hij bezwaar 1) en 2) door elkaar gooit, hij had zich beter bij 1) kunnen houden. Je moet dus een arts zien te vinden die wél zo'n verklaring wil afgeven, of vragen of hij dan wel de diagnose tegenover die verzekering wil bevestigen.
Alle reacties Link kopieren
OK, een diagnose dmv een MRI door de neuroloog. Dan kunnen we het wel schudden, de wachtlijst is hier minstens twee weken en de huisarts wil eerst die 10 dagen afwachten, dan zijn we al lang en breed terug. Tenzij de verzekeraar niet moeilijk doet en wil annuleren.
Alle reacties Link kopieren
@luna1. Duidelijk. Carrrie heeft gelijk, er kan pas met zekerheid gezegd worden dat het een hernia is, na een mri. Laten we hopen dat het geen hernia is. Maar dat is een ander verhaal.Verstandig om even langs het reisburo te gaan. Ik hoop voor je dat het reisburo het zo accepteerd.
Alle reacties Link kopieren
Voor uitleg over waarom die verklaring niet afgegeven mag worden: http://knmg.artsennet.nl/ ... -voor-eigen-patienten.htmJe kan nog aan de huisarts vragen of hij wél wil bevestigen dat de vermóedelijke diagnose een hernia is.
Alle reacties Link kopieren
Snormel, maar geldt dat beleid dan ook als je als patient wel toestemming geeft om die informatie te verstrekken? De levensverzekeraar kon met mijn toestemming al mijn gegevens die bij de huisarts bekend zijn opvragen.
Alle reacties Link kopieren
Het valt me wel op trouwens dat heel veel mensen dat niet weten, van die medische verklaringen, en denken dat "jij betaalt en het is jouw dokter dus hij moet die verklaring geven en anders moet je een andere huisarts zoeken". Zo werkt het dus niet.Maarre, veel sterkte met de hernia en succes met het annuleren!
Alle reacties Link kopieren
@luna1. Je zou kunnen checken of je ziektekostenverzekering kan bemiddelen voor een mri. Er zijn speciale mri centra waar je binnen een paar dagen terecht kan. Maar daarvoor heb je wel dat verwijsbriefje nodig. Wat je dus pas krijgt na 10 dagen van de huisarts.Dus eigenlijk heb je niets aan wat ik zeg:)Laten we gewoon hopen dat het reisburo het zo accepteerd. Dat is voor jullie de makkelijkste oplossing.
Alle reacties Link kopieren
quote:luna1 schreef op 23 september 2009 @ 14:21:

Snormel, maar geldt dat beleid dan ook als je als patient wel toestemming geeft om die informatie te verstrekken? De levensverzekeraar kon met mijn toestemming al mijn gegevens die bij de huisarts bekend zijn opvragen.Luna, de huisarts kan wel de diagnóse bevestigen als jij daar toestemming voor geeft. Dus hij kan wel bevestigen dat jij bv diabeet bent, of behandeld bent voor keelontsteking.

Maar hij mag geen verklaringen afgeven in de trant van "Luna kan niet reizen, of heeft met spoed een woning nodig, of kan niet werken, of heeft recht op......"
Alle reacties Link kopieren
quote:Bertha schreef op 23 september 2009 @ 14:20:

@luna1. Duidelijk. Carrrie heeft gelijk, er kan pas met zekerheid gezegd worden dat het een hernia is, na een mri. Laten we hopen dat het geen hernia is. Maar dat is een ander verhaal.Verstandig om even langs het reisburo te gaan. Ik hoop voor je dat het reisburo het zo accepteerd.Ja, dat hoop ik ook, maar ik vrees van niet, de klachten zij heel typerend. Eerst het reisbureau maar afwachten.
Alle reacties Link kopieren
suk6
Alle reacties Link kopieren
Als het niet lukt gaan we gewoon. We kunnen vast wel eea doen(en in musea kun je vaak wel rolstoelen huren, als ik man daar in krijg). Maar het was natuurlijk veel fijner geweest als we ons zuurgespaarde reisje zonder pijn en gebreken konden maken :-)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven