Geld & Recht alle pijlers

Buren willen een schutting... in de voortuin

22-04-2019 22:38 109 berichten
Eigenlijk wil ik gewoon even van mij afschrijven, want het liefst zou ik mijn buurvrouw een enkeltje maar de maan willen sturen.
Twee jaar geleden zijn we hier komen wonen. Van een flatje 4-hoog achter naar een eengezinswoning. Dat de buren van klimop hielden, namen we maar voor lief. De oude bewoners van ons nieuwe huis hielden ook van klimop, maar dit hadden ze, slim genoeg, al verwijderd. De schuttingen waren er echter al door aangetast en nodig aan vervanging toe omdat ze letterlijk op omvallen staan. De klimop-buren wilden in eerste instantie niet, want ze waren op leeftijd en dat koste ze teveel werk.
Nu hebben we met meerdere buren een klus van weten te maken, en gaan ze alsnog mee in het project. En wonder-boven-wonder konden ze die troep opeens zelf verwijderen. Prima. Waarschijnlijk omdat ze zelf met deze aannemer op de proppen zijn gekomen een leuke korting voor zichzelf hebben kunnen bedingen.
Nu is het de bedoeling dat er ook een 1.10 hoog schot in de voortuin komt. Haaks op de gevel. Nu staat er haaks aan de voorgevel een schot, 1.80m hoog, in een tuintje van 1,50m diep. Dit haalt een hoop daglicht weg in mijn keuken, wat ik heb aangeven bij haar. Maar nee, buurvrouw roept dat dit ding al er 27 jaar staat en ze hem dan maar op eigen grond gaat zetten. Want ze wil ‘vrij staan’ (lees: poedelnaakt door het huis banjeren) Dat buurvrouw dit huis enkel als postadres gebruikt en doordeweeks in een vakantiewoning resideert doet er niet toe. Dat het volgens de APV niet mag, heeft ze ook geen boodschap aan. Ik wil er geen burenruzie van maken omdat het mij niet waard is, maar ik wil dit ook niet over mijn kant laten gaan omdat ik bang ben dat ze straks nog meer over ons heen gaan lopen. Ik heb als alternatief een boompje aangeboden, maar ze wil de hele voortuin bestraat hebben. Wat is nu wijsheid? Manlief zegt dat ik beter mijn mond kan houden tot de achtertuin gedaan is....
Alle reacties Link kopieren
Ik kijk ook liever naar een beukenhaag dan naar de buren.
Alle reacties Link kopieren
Sara9876 schreef:
23-04-2019 19:59
Dat was in de wijk van mijn eerste huis ook. Door de architect bepaald, net zoals dat je de kleuren van de kozijnen en deuren volgens het schema van de architect moet verven. Ik moet wel zeggen dat door die regels die wijk (ondertussen al ruim 20 jaar oud) er opvallende netjes en fris uitziet in vergelijking met andere wijken waar minder regels zijn.
Ja dit ook. RALzus en niet RALzo. Alhoewel er één huis is waarvan de kozijnen nèt iets donkerder zijn. Dat was een foutje. Onder druk van de rest van de wijk heeft de voorzitter van de wijkvereniging ditmaal zijn keutel ingetrokken. Maar het jonge stel dat de laatste centjes uit hun bouwdepot heeft geperst om alles in de verf te zetten moet over vier jaar wel de juiste kleuren laten verven. Want oeh dat was toch niet wat de architect en ‘urban landscape designer’ voor ogen hadden (die laatste baan blijkt dus iets anders te zijn dat wat ik dacht dat het was).

Voordeel is wel dat je bij een kleine houtbeschadiging bij ieder willekeurig huis kunt aanbellen om te vragen of ze nog een klein restje verf in een pot hebben :-D. En buren nemen elkaars heggen mee bij het snoeien, dus je kunt fijn om en om snoeien. Scheelt ook weer.
Nee heb je, ja kun je krijgen
lemoos2 schreef:
23-04-2019 13:17
Buurtvereniging en welstandscommissie. Vrijstaand of 2/1 kap, iedereen heeft die beukenhaag en regeltjes. Ik denk vanwege een nieuwbouwwijk verderop. Daar zijn wat unieke creatieve geesten neergestreken. Eentje met een metershoog standbeeld in de tuin wat lijkt op een pornografische impressie van een gangbang maar het moet ‘ontdekking van de innerlijke kracht’ voorstellen. Een gezin dat de voortuin vol lilapaarse tuinkabouters heeft staan (Milka paars). Een voormalige motorbendemeneer die er een fort Boyard van heeft gemaakt met metershoog hekwerk, camera’s, bewegingsmelders en bouwlampen (lijkt wel een crimescene) en de rest is één woestenij van eindeloze bakken vol split met worteldoek. En met name dat laatste is een probleem i.v.m. afwatering.

Het zijn koophuizen, geen corporatie, huurvereniging of VvE
Sorry maar :rofl: :rofl:
Ik dacht al, daar moet iets aan voorafgegaan zijn..
Die dachten we timmeren dit keer allesss dicht, voor je het weet zit je met de Rijdende Rechter te bellen.
Geweldig! :D
Alle reacties Link kopieren
SadButTrue999 schreef:
24-04-2019 03:43
Sorry maar :rofl: :rofl:
Ik dacht al, daar moet iets aan voorafgegaan zijn..
Die dachten we timmeren dit keer allesss dicht, voor je het weet zit je met de Rijdende Rechter te bellen.
Geweldig! :D
Ja het klinkt leuk. Over die lilakabouters kom je wel heen, desnoods met behulp van een vlinderstruik of twee. Maar die mensen die naast die gezellige Fort Boyard meneer wonen raken hun huizen aan de straatstenen niet meer kwijt. Om het jaar gooien ze er wel een zelfgeknutselde Molotovcocktail of rookhandgranaat. En dat waren geen goedkope huizen. Echt zielig voor die mensen.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Ik vind die lila tuinkabouters wel geestig klinken. Komt op me over als een alternatieve familie, kunstenaars ofzo.

Ik denk hoe meer strenge regels er zijn, des te meer mensen zich bekneld voelen en gaan afzetten. Hoewel de lila tuinkabouters al in een minder gereguleerd deel stonden als ik het goed begrijp.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken de buren van de lilakabouters. Dat schijnt ooit als een familiegrap begonnen te zijn en nu krijgen ze bij iedere verjaardag of jubileum een paars gespoten tuinkabouter. En die zetten ze dan in de voortuin. Voor de rest is dat een doorsnee huis met dito inrichting.
Nee heb je, ja kun je krijgen
lemoos2 schreef:
24-04-2019 11:45
Ik ken de buren van de lilakabouters. Dat schijnt ooit als een familiegrap begonnen te zijn en nu krijgen ze bij iedere verjaardag of jubileum een paars gespoten tuinkabouter. En die zetten ze dan in de voortuin. Voor de rest is dat een doorsnee huis met dito inrichting.
Ah, mijn fantasie en vooroordelen gingen met me aan de haal.
Ik wil die lilakabouters wel eens zien.

Verder vind ik de titel van dit topic een beetje onaangenaam en eigenlijk ook veelzeggend. Je zegt "buren willen een schutting... in de voortuin" en je begint je post meteen dat je je buren naar de maan wilt sturen...

Maar feit is dat je buren willen meewerken aan het vervangen van de bestaande schutting, op voorwaarde dat deze niet van (het huidige) formaat verandert.

Is wel even wat anders. Je titel is een tikkeltje manipulatief.
-jolijn- schreef:
24-04-2019 12:11
Ik wil die lilakabouters wel eens zien.
En ik dat kunstwerk :-)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven