Geld & Recht alle pijlers

Buurman vraagt me iets aan de tuin te doen.

15-04-2017 18:28 2934 berichten
Ik ben even op zoek naar wat advies.



Ik woon sinds kort in een dorp. De mensen hier houden keurig hun tuintjes bij en trekken elk stukje onkruid eruit zodra het de kop opsteekt.



Ik heb chronische rugklachten en moet mijn energie verdelen. Er is nog veel te doen in de woning zelf. Daar ben ik me nu vooral op aan het richten. Als dat richting afronden gaat, wil ik de tuin aanpakken. Alles gaat dan op de schop. De paden en terrassen worden anders gelegd etc. Ik had ook bedacht om dan de tuin af te laten graven en de onnodige beplanting mee te laten nemen. Dit ga ik wel grotendeels uitbesteden.



Nu heb ik een buurman die mij heel af en toe een handje helpt met klussen. Heel fijn, maar hij is ook iemand die altijd wat te zeggen heeft over anderen en zich irriteert als iemand in de buurt eens een kliko in het gangpad laat staan. Hij is ook het type dat in actie komt en bijvoorbeeld al een buurtonderzoek heeft gestart om buren uitgezet te krijgen (buren waren drugsdealers en bedreigen zo'n beetje de hele buurt dus dat was ook niet zomaar)



Ik ga zo af en toe eens wat drinken bij hem om het burencontact goed te houden. Vandaag was ik daar en toen sprak hij me aan op het volgende:



Hij zei dat ik een contract heb getekend toen ik hier kwam wonen waarin staat dat ik de tuin zou bijhouden. Hij vertelde ook het verhaal van iemand waarvan de tuin helemaal verwilderd was en helemaal afgegraven is door een tuinman van de woningbouw waarvan de bewoners vervolgens de kosten moesten betalen. Hij waarschuwde mij het niet zover te laten komen. Nu ben ik een newbie op tuin gebied en vroeg ik hem wat er dan aan onkruid staat. Er staan paardebloemen in het gras en er groeien wat wilde aardbeien. Het kwam erop neer dat dat hem een doorn in het oog is en hij bang is dat het straks zijn tuin in waait en hij meer last van onkruid krijgt. Toen ik hem vroeg of hij daar nu al last van heeft, was het antwoord nee. Ik vind de paardebloemen in het gras eigenlijk wel mooi.



Mijn vraag is nu. Is zijn bemoeienis terecht en moet ik nu de paardebloemen tussen het gras vandaan gaan halen en het onkruid tussen de tegels om hem tevreden te stellen of moet ik juist een grens trekken, om duidelijk te maken dat ik niet wil dat hij zich met mijn tuin bemoeit?



Ik wil hem graag te vriend houden, maar wil ook niet dat hij gaat denken dat hij mij straks precies kan gaan vertellen wat ik wanneer in mijn eigen tuin doe.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben al twee keer bij Paardenbloempjes thuis geweest en ik heb zelf absoluut geen geld nodig Pejeka. Dus doe me een plezier en suggereer het niet meer.
Alle reacties Link kopieren
pejeka schreef:
22-08-2017 20:25
Iedereen die hier geld wil geven, moet dat natuurlijk zelf weten, maar ik ken (helaas) te veel mensen die via allerlei methodes, ook via fora, hun bankrekening proberen te spekken over de rug van goedgelovende medemensen heen. Ik ben altijd bereid om een ander te helpen, en dat weten degenen die mij écht kennen ook donders goed, maar ik zou in dit geval niet zonder meer geld gaan overmaken zonder dat ik fysiek inzage zou hebben gehad in de officiële papieren van deze zaak, en dan nóg... maar goed, iedereen moet natuurlijk doen wat hem of haar goeddunkt.

Oh, en aangezien ik de officiële stukken in deze zaak zelf geschreven heb....
Neee, dit kan niet. De politie spreekt jou erop aan dat je rustig moet blijven? Ehm hallo! Je deed niks toch? Oooh ik kan me hier zo ontzettend kwaad om maken. Echt totale onrecht. Die woonconsulente, hopelijk krijgt ze even een heel goed standje. Die is dus ook als de doods voor die vent blijkbaar. Maar stel...je wint een hoop,maar buurman mag blijven. Voel je je dan oke om daar ook te blijven?
Ik snap gewoon echt niet dat als iemand er zo om bekend is, gewoon door kan gaan. Ze staan dus te schreeuwen waar de politie bij staat? Dus totaal geen gezagsuitstraling? Politie zet zichzelf wel ff neer zeg. Maar ze zien jou waarschijnlijk als eenling. Iedereen probeert jou daar onder het zand te bedolven. Maar je bent niet alleen, je hebt een heel forum achter je. Ik wil je ook steunen! Dus alsje alsje alsjeblieft neem het aan. Zie het anders zo; een familielid had daar gewoont, die is helemaal alleen en wordt met zoveel onrecht behandeld. Maar ze wilt geen geld aanpakken, terwijl daarmee de onrecht op deze plek de wereld uit geholpen kan worden. Je mag lief voor jezelf zijn! Genoeg meegemaakt, genoeg geleden, jouw tijd nu om eens te mogen genieten van je nieuwe huis. Alsjeblieft, misgun jezelf dit niet. En misgun ons het ook niet om onrecht de wereld uit te helpen :heart:
Eh is het geen beter idee die bijdragen te gebruiken voor een hoge schutting op haar eigen grond zodat de buurman er met zijn tengels af moet blijven?
Dan draag ik daar graag aan bij.
Alle reacties Link kopieren
Miss_Dizzy schreef:
22-08-2017 23:01
Eh is het geen beter idee die bijdragen te gebruiken voor een hoge schutting op haar eigen grond zodat de buurman er met zijn tengels af moet blijven?
Dan draag ik daar graag aan bij.
Die hoge schutting gaat niet helpen als buurman nu al in de tuin komt om dingen te slopen. Nu is het tijd om dit met een advocaat aan te vechten helaas...
Alle reacties Link kopieren
Valerie, wat een goed idee... of de media.. maar hoe pak je zoiets aan?

Wat een lieve berichtjes allemaal.. Hartverwarmend. dank jullie wel. Ik ga erover nadenken, maar eerst wil ik een beeld van de kosten hebben. Misschien valt het wel mee omdat ik een laag inkomen heb...

mocht ik het aannemen, dan wil ik best inzage geven in de stukken en een kopie van alle rekeningen doorsturen naar bv felix.

Ik bel morgen de advocaat die ik al gesproken heb. Ik had wat twijfels bij hem, want hij moest eerst opzoeken of het wel klopte dat iemand geen inkijk mag hebben in je tuin... maar misschien is dit normaal.

EN hij is wel gespecialiseerd in huurrecht en strafrecht. Ik heb een advocaat nodig die thuis is in beide en deze kan meteen beginnen. Als ik weer verder moet gaan zoeken ben ik een week of meer verder, want dan is er altijd eerst een kennismakingsgesprek en er moet nu actie worden ondernomen want buurman en woningbouw moeten zo snel mogelijk een brief krijgen dat ze de erfgrens niet zomaar mogen bepalen en dat buurman niets mag veranderen. Ik ga die advocaat morgen vragen om een volledig kostenplaatje.

De andere advocaat, die de zaak van het monster van Leerssum heeft gedaan, heb ik nog niet gesproken. Morgen weer proberen. Die is heel erg thuis in deze zaken, maar zal wel duur zijn na alle media aandacht die hij gehad heeft en het waarschijnlijk ook erg druk hebben. Ik ga hem ook om een kostenplaatje vragen.

Er zijn verschillende rechtszaken mogelijk:
- een contactverbod tegen buurman. Dan mag hij niet binnen 100 meter oid van mij komen en moet hij gedwongen verhuizen.. Een rechter zal dit alleen om zwaarwegende redenen uitspreken.
- een kort geding of rechtszaak tegen de woningbouw waarin gevraagd wordt om een gedragsverandering bij hem of uitzetting.
- een kort geding of rechtszaak over het erfgrensconflict. Die is misschien wel samen te voegen met een van de twee bovenstaande zaken.

Eerst moet de aangifte zaterdag opgenomen worden, want anders komt er ook nog een zaak bij waarbij de advocaat de politie gaat dwingen de aangifte op te nemen... zucht.

De leidinggevende van de consulente die er nu een zooitje van maakt zou terugbellen. Niets gehoord. Morgen weer proberen. De klachtencommissie wil een uitgebreidere beschrijving, dus ik ga nog even niet naar bed. Kan toch niet slapen.

Ik ben vanmiddag even naar het huis van mijn moeder gevlucht. Ik trok het niet meer om hier te zijn. Ik heb een paar dieren meegenomen, maar toen ik daar was, raakte ik in paniek, want ik kreeg geen verbinding met de camera die op de tuin gericht staat en ik dacht.. wat als de buurman weer gaat brandstichten en de schutting met de bamboematten in de fik steekt.. en mijn andere dieren nergens heen kunnen? Of wat als hij gaat slopen? Ik kon niks zien.

Dus ben ik weer naar huis geraced. Ik sloop naar huis, want was als de dood dat buurman of buurman op de hoek naar buiten zou stormen als ze me zouden horen. Ik was zo opgelucht dat alles nog was zoals ik het had achtergelaten.

ik had wel een smsje van buurman:
'waar ben je nu klefbak. ik ben er klaar voor' .. te vaag om als bedreiging te gelden, maar is het wel degelijk.

Ik ga zo de camera bij de voordeur uitpluizen. Misschien heeft die wat opgepikt van de dreigementen van vanmiddag. Ik ging meteen naar buiten toen ik de politie zag, zonder telefoon. Wist ik veel dat ze niets zouden doen als er een vent van 2 meter neus een neus met me komt staan en zegt dat ie mijn kop eraf gaat hakken.

Wat voor zin heeft het om aangifte te doen van bedreiging als de politie al niet eens iets doet als ze ernaast staan?

Ik word er moedeloos van.
anoniem_351747 wijzigde dit bericht op 22-08-2017 23:30
3.98% gewijzigd
Si vis pacem, para bellum
Alle reacties Link kopieren
Volhouden lieverd!
Alle reacties Link kopieren
Dank je wel lieve hamer
Si vis pacem, para bellum
Wát een gekkigheid! Dit topic tijden geleden eens voorbij zien komen, maar nooit meer aangeklikt. Jeetje Paardenbloemjes, heel veel sterkte! Ik doe ook graag een bijdrage. Deze mafkees moet gestopt worden. Ik betaal met liefde voor het creëren een rechtersuitspraak betreffende dit geheel.
Alle reacties Link kopieren
Trouwens, hij probeert je gewoon uit de tent te lokken -zeker weer gedronken- om te laten zien dat jij je niet aan het contactverbod houdt.

Bericht uitprinten en in het schriftje.

Morgen weer de leidinggevende bellen van de consulente.
Alle reacties Link kopieren
Paardenbloempjes, een tijd geleden heb ik in een situatie gezeten waarbij er redelijk acuut iets ondernomen moest worden, maar de desbetreffende instantie niks deed. Lang niet zo ernstig als jouw verhaal, maar voor ons wel belangrijk. En er zat tijdsdruk achter.
Toen al snel bleek dat ze niks voor ons gingen doen (terwijl ze dat wettelijk gezien wel zouden moeten) heb ik een mooie mail opgesteld met daarin een duidelijke, eerlijke en ook wel emotionele uitleg van ons probleem en de tegenwerking van de betreffende instantie. En wat dat voor gevolgen had.
Deze hebben we verstuurd naar alle wethouders van onze gemeente, naar de burgemeester en naar de fractievoorzitters van de oppositie.
In de cc naar deze mensen konden ze zien dat ik het ook naar de streekomroep en de regionale omroep had gestuurd en de regionale krant.
Ik verstuurde de mails 's morgens. Aan het begin van de middag had ik van bijna iedereen een reactie en met de media afspraken voor interviews. Zover is het niet gekomen, want dank zij 3 wethouders en 2 leden van oppositiepartijen was het probleem de volgende dag opgelost.
Dus als het volgens Hamer je zaak geen schade toe kan brengen, zou je zoiets kunnen proberen. Wie weet helpt het.
Ik heb dit topic met veel belangstelling al enige tijd gevolgd en het eerste wat ik wil doen is mijn medeleven uitspreken naar TO. Dit gaat alle grenzen voorbij en ik hoop echt dat er een oplossing komt.

Ik ben het eens met de suggestie om het publiek te maken, trek de media erbij, de burgemeester, wie je ook te pakken kunt krijgen. Zorg dat die zaak het daglicht ziet want momenteel zijn zowel de politie als de wbv het heel erg onder de mat aan het schuiven. Je zou bijna denken dat er meer achter zit wat betreft buurman.

Zorg wel dat je genoeg betrouwbare mensen hebt die jouw verhaal kunnen ondersteunen want je zal tegenwind krijgen mocht je dit aangaan. Echter, diegene die als eerste de slag uitdeelt heeft wel een voorsprong en die voorsprong kan jij, strategisch gezien, heel goed gebruiken nu.
Contact alberto Stegeman!
Echt, media.
Dat is heel sterk.
:hug:
Het gaat maar door... niet te geloven!!

Ik vind ook dat je best een donatie aan kan nemen, als er 100 mensen 2,50 overmaken heb je al ruim een uur advocaat in the pocket en als je inkomen niet te hoog is vallen de kosten mss reuze mee.
Als ik voor mezelf spreek: of ik je nou een kaartje per post zou sturen om je sterkte te wensen (kaart + postzegel = ehmm 3,50?) heb je daar niks aan maar 10 kaartjes zijn al 35 euro.. :idee:

Die manier van denken komt nog uit de tijd dat ik op kamers woonde met een laag inkomen, te laag en dacht als ik kaartjes kreeg voor mijn verjaardag: had me liever het geld gegeven... had ik meer aan, zo spaarde ik bv om telefoon te kunnen nemen :)
Dat was toen alleen nog PTT, aansluitkosten iets van 250,- + de eerste rekening vooruit, toestel: ik kon het niet betalen en was dat gewandel naar de meestal kapotte telefooncellen in de buurt zo beu.

Mensen die al samenwoonden of ouder waren en meer verdienden stonden daar niet bij stil. Ik zou ook nog kunnen zeggen: zou je het statiegeld van lege flessen wat iemand in huis heeft liggen wél aanpakken?
Alle kleine beetjes helpen en bedenk dat veel mensen zich ook fijn voelen als ze iets voor een ander kunnen doen en je vraagt toch niet om namaakpalmbomen, camera's en een luxe tuinset? Je vraagt helemaal niks..

Een groot bedrag kan ik ook niet missen maar ik wil best een beetje meebetalen en maak je geen zorgen: niemand komt in de schulden, wie niet wil geeft gewoon niks. Bij deze een bloemetje alvast ;) :daisy:
Alle reacties Link kopieren
Ik vind wat sjansje zegt een goede. Wethouders en raadsleden zijn over het algemeen erg betrokken. Het zou niet de eerste keer zijn dat iets via die wegen is beslecht.
pejeka schreef:
22-08-2017 20:25
Iedereen die hier geld wil geven, moet dat natuurlijk zelf weten, maar ik ken (helaas) te veel mensen die via allerlei methodes, ook via fora, hun bankrekening proberen te spekken over de rug van goedgelovende medemensen heen. Ik ben altijd bereid om een ander te helpen, en dat weten degenen die mij écht kennen ook donders goed, maar ik zou in dit geval niet zonder meer geld gaan overmaken zonder dat ik fysiek inzage zou hebben gehad in de officiële papieren van deze zaak, en dan nóg... maar goed, iedereen moet natuurlijk doen wat hem of haar goeddunkt.
Zo is dat Pejeka. Ik heb begrepen -correct me if I'm wrong- dat jij of je man in een opvang voor daklozen o.i.d. werkt, toch?

Noem mij dan maar een goedgelovige sukkel want ik geef soms ook geld aan junks. Als ik wat wisselgeld in mijn zak heb. Ze zeggen dan dat ze honger hebben of moeten betalen voor een overnachting + eten maar natuurlijk willen ze drugs kopen.
Ik vraag dan geen bankafschrift, dring ze geen broodje kroket op maar geef ze dat wisselgeld. Of niet, ligt aan mijn bui, de manier van vragen en vooral of ik los geld in mijn zak heb.

Ik ga NIET mijn portemonnee uit een tas halen: vind ik te link. Mobieltje uitlenen voor een belletje naar hun zieke oma: no way, dan kunnen ze vast opeens heel hard lopen en zie ik mijn lieve mobieltje nooit meer terug.
Dus grenzen, jazeker. Maar nooit iets geven zonder de hele boekhouding door te spitten: nee, dat is onzin. Als iemand echt ziek is zie je dat echt wel.
En deze situatie is ziek, dat geloof ik zonder meer.
Als Paardenbloempjes, Hamer en iedereen die geholpen hebben dit in elkaar gedraaid hebben voor wat geld hebben ze het wat mij betreft gewoon verdiend, dan is dit een huzarenstukje waar de Postcodeloterij nog een puntje aan kan zuigen :)
Alle reacties Link kopieren
Jeetje To, wat heb ik een respect voor hoe je dit aanpakt, elke keer wordt het weer erger...
Ik help ook graag met een financiële bijdrage hoor! Verder ben ik benieuwd naar welke wbv het is. In jouw regio heb ik bij twee organisaties connecties. W...b..n en degene die eindigt op s..d
Misschien dat ik een van hen een linkje kan sturen naar dit topic? Laat maar weten via PB eventueel!
Hoop echt dat we je in ieder geval financieel mogen ondersteunen van je.
Alle reacties Link kopieren
Advocaten zijn goed met media, dus als Paardenbloempjes een advocaat in de arm neemt zal dat zeker als optie besproken worden (was mijn plan C, plan B een advocaat inschakelen).

Dat van het contacteren van de wethouder woningzaken of politieke partijen, daar had ik nog niet aan gedacht, wel aan het aanschrijven van de burgemeester.

Toch moet Paardenbloempjes het eerst nog één keer zelf proberen via de leidinggevende van de woonconsulente. Als ze dan nog niet reageren dan hebben ze het officieel verprutst en kan plan A in de vuilnisbak.
hamer wijzigde dit bericht op 23-08-2017 06:51
0.00% gewijzigd
@sjansje wat een verhaal! En eentje waaruit ook blijkt dat het goed kan werken die stap. Helaas werkt het zo dat als.je het hogerop en publiek maakt se hazen sneller gaan lopen.

@TO hopelijk kun je er iets mee.... Je benoemt veel juridische wegen die te bewandelen zijn. Wat druk van publieke opinie en bemoeienis van bestuurders kan er misschien bij helpen.
sjansje schreef:
23-08-2017 00:00

Toen al snel bleek dat ze niks voor ons gingen doen (terwijl ze dat wettelijk gezien wel zouden moeten) heb ik een mooie mail opgesteld met daarin een duidelijke, eerlijke en ook wel emotionele uitleg van ons probleem en de tegenwerking van de betreffende instantie. En wat dat voor gevolgen had.
Deze hebben we verstuurd naar alle wethouders van onze gemeente, naar de burgemeester en naar de fractievoorzitters van de oppositie.
In de cc naar deze mensen konden ze zien dat ik het ook naar de streekomroep en de regionale omroep had gestuurd en de regionale krant.

Ik verstuurde de mails 's morgens. Aan het begin van de middag had ik van bijna iedereen een reactie en met de media afspraken voor interviews. Zover is het niet gekomen, want dank zij 3 wethouders en 2 leden van oppositiepartijen was het probleem de volgende dag opgelost.
Dus als het volgens Hamer je zaak geen schade toe kan brengen, zou je zoiets kunnen proberen. Wie weet helpt het.
Dit lijkt mij een goede manier, je hebt nu wel lang genoeg in de ellende gezeten lijkt me.
Waarom nog langer op de manier strijden zoals je nu doet, die heel correct en netjes is, maar die heel lang kan duren? Bovenstaande kan je een veel snellere oplossing geven. Hier zijn vast mensen die je hierin kunnen ondersteunen.

Het enige punt is dat op welke manier je ook verder gaat, buurman geen normalen een is, en hij tot in alles in staat is. Hij is onvoorspelbaar en met dit soort mensen weet je nooit hoe ver ze gaan. Daarom ben ik geneigd te zeggen: kies voor je eigen veiligheid en ga voor een ander huis. Je hebt er geen geld voor, maar we willen met alle liefde een bijdrage doneren, het maakt mij niet uit of je dat aan een advocaat of aan een verhuizing uitgeeft.
:hug:
Gezien het monster van Leersum is dit een actueel onderwerp, waar de media zeker interesse in zouden hebben. En dan vooral in het falen van de politie/woningbouw.
Alle reacties Link kopieren
Hamer schreef:
23-08-2017 06:48
Advocaten zijn goed met media, dus als Paardenbloempjes een advocaat in de arm neemt zal dat zeker als optie besproken worden (was mijn plan C, plan B een advocaat inschakelen).

Dat van het contacteren van de wethouder woningzaken of politieke partijen, daar had ik nog niet aan gedacht, wel aan het aanschrijven van de burgemeester.

Toch moet Paardenbloempjes het eerst nog één keer zelf proberen via de leidinggevende van de woonconsulente. Als ze dan nog niet reageren dan hebben ze het officieel verprutst en kan plan A in de vuilnisbak.
Eens met je laatste alinea. Het inschakelen van bestuurders kan tegelijkertijd. Ik heb ervaring met het 'lobbyen' bij plaatselijke bestuurders. In dit geval zou ik (heel feitelijk) eerst de oppositie op de hoogte stellen. Die heeft 'baat' bij het onder de loupe leggen van het gevoerde beleid. Hier kunnen raadsvragen uit voortkomen over de situatie van TO en het functioneren van de WB en de politie. En zeker dan heeft TO er baat bij om vertegenwoordigd te worden door een advocaat die het allemaal net wat beter neer kan zetten, ook in de media.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook eerst nog een keer proberen om de woningbouw te benaderen en tegelijk het gesprek met de advocaat aangaan, maar wethouders en raadsleden lijkt me zeker een goede optie!

Heel veel sterkte weer Paardenbloempjes. Het moet enorm rot zijn dat je je thuis niet op je plek voelt. Is er iemand die een paar dagen bij je kan komen logeren?
Kijk uit malloot, een kokosnoot.
Oudblond schreef:
23-08-2017 07:56
Eens met je laatste alinea. Het inschakelen van bestuurders kan tegelijkertijd. Ik heb ervaring met het 'lobbyen' bij plaatselijke bestuurders. In dit geval zou ik (heel feitelijk) eerst de oppositie op de hoogte stellen. Die heeft 'baat' bij het onder de loupe leggen van het gevoerde beleid. Hier kunnen raadsvragen uit voortkomen over de situatie van TO en het functioneren van de WB en de politie. En zeker dan heeft TO er baat bij om vertegenwoordigd te worden door een advocaat die het allemaal net wat beter neer kan zetten, ook in de media.

Zeker nu de verkiezingen er bijna aankomen kan de politiek gevoelig zijn voor zulke misstanden.
Alle reacties Link kopieren
You go, Hamer en Paardenbloempjes! Houd vast aan jullie eigen plan A en B. En laat je niet opjagen door forummers die nu ongeduldig worden. Als je te snel en ondoordacht nu de politiek of de media gaat benaderen, kan dat namelijk ook in je nadeel werken. Een goede advocaat heeft inderdaad, zoals Hamer al zei, zicht op wanneer het wel/niet goed is om die stappen te zetten.

Het is net zoiets als dat je in dit soort situaties niet te snel moet beginnen met klachten indienen e.d., maar eerst alle 'nette' wegen bewandelen. Bedenk dat de buitenwereld altijd geneigd zal zijn om in eerste instantie te denken 'waar er twee kijven hebben er vast twee schuld'. Daarom is het uiterst belangrijk om elke verdenking dat je zelf ook een kijver bent verre van je te houden. Dus niet meteen op hoge poten naar de media en politiek lopen, maar rustig je plan A, B, C t/m K afwerken.
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven