Geld & Recht alle pijlers

Je baan kwijt... en wat nu? [partner ABN AMRO]

03-09-2014 11:58 197 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ook al ben je nog zo'n topwerknemer: de kans dat je je baan kwijtraakt, zit er in. En tja, kom dan maar weer snel aan een nieuwe job.



En wat dan?



In eerste instantie heb je meestal recht op WW, maar je inkomen gaat bijna altijd flink omlaag. Kun je dat wel opvangen? En voor hoelang? Hoeveel heb je daar eigenlijk voor nodig? Is er eigenlijk wel een manier om dit van tevoren goed te regelen? Op deze en andere vragen over de financiële gevolgen van werkloos raken, kun je nu een antwoord krijgen.



De komende twee weken hebben we een team van specialisten klaar zitten om al jullie vragen rondom werkloosheid en financiën te beantwoorden. Daarnaast zijn vragen over woonlasten, uitgaven, gezamenlijke financiën en betalingen natuurlijk ook nog steeds van harte welkom!



Met vriendelijke groet,

Community Manager VIVA en het ABN AMRO Kennisteam
moderatorviva wijzigde dit bericht op 01-10-2014 12:01
Reden: Deel 3: werkloosheid en financiën
% gewijzigd
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen. (Mr. Visser) (Blijfgewoonbianca)

Bij vragen over beleidskeuzes kun je terecht op het 'vraag het de mods' topic.
De Knab bank geeft 1,75% rente (Flexibel Sparen Basis), dus het kán wel.
Alle reacties Link kopieren
Beste ABN,



In plaats van te adverteren op vrouwen fora kunnen jullie beter wat extra helpdesk medewerkers aan nemen.



Ik woon in het buitenland en wacht nu al ruim 2 jaar op een antwoord op mijn emails en brieven. Jullie beantwoorden deze niet.

Telefonisch contact kost een heleboel geld en ik krijg daar het antwoord dat ik maar langs moet komen....



Vanzelfsprekend ontvang ik mijn geld nu op een andere bank, maar ik vind het nog steeds te gek voor woorden dat een bank niet eens de moeite neemt om een email of brief te beantwoorden.



En voor de Viva: Kunnen jullie mijn bedrijf en diensten ook als verkapte spam op het Viva forum promoten? Dat zou ik zeer waarderen.
Roodkapje, wat ben jij een lekker hapje.
Alle reacties Link kopieren
In Juni maakte ABN Amro bekend dat het vaste salaris van zijn honderd hoogste managers onder de raad van bestuur met 20% heeft verhoogd.

Is dat ook "meegaan met andere banken", Joop?
Alle reacties Link kopieren
quote:magasary schreef op 03 september 2014 @ 12:19:

Ik vroeg mij af: zitten er financieel gezien bepaalde voor- en nadelen tussen trouwen en een samenlevingscontract? Wij willen namelijk samen een huis gaan kopen.



Beste Magasary,



Je vraag is heel belangrijk als je samen iets op gaat bouwen. Je geeft aan dat je samen een huis gaat kopen. Probeer er in ieder geval vóór de aankoop van de woning onderling uit te komen wat je gaat kiezen. Geldzaken blijven heel belangrijk.



Trouwen in gemeenschap van goederen was de standaard. Alles was van iedereen. Dat is aan het veranderen. Steeds meer mensen willen houden wat ze zelf hebben.

Er zijn voor- en nadelen voor alles wat je kiest. Het is zeer persoonlijk. Niet alleen de zakelijke kant maar ook de emotionele kant is belangrijk. Je mag trouwen nog steeds leuk en belangrijk vinden.



Ik raad je aan om een afspraak te maken bij een notaris. De notaris is dé expert om jullie op dit punt te helpen. Kijk ook eens naar de website www.notaris.nl

Het eerste gesprek is vrijblijvend. Het is handig om éérst de notaris te spreken en dan het huis te kopen.



Ik hoop dat dit je op weg kan helpen en wens je veel plezier en succes samen.



Groet,

Joop
Alle reacties Link kopieren
[nvm]
Alle reacties Link kopieren
[...]
juniormoderatorviva wijzigde dit bericht op 03-09-2014 15:15
Reden: off topic
% gewijzigd
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren
quote:kerol schreef op 03 september 2014 @ 13:07:

Beste ABN AMRO,



Waar waren jullie met je adviezen toen de huizenprijzen werden opgeblazen en de meest belachelijke kredieten werden aangesmeerd? Ik vind het belachelijk om je nu als hoeder van onze financieën op te werpen, terwijl juist banken zoals jullie veel mensen naar de rand van de afgrond hebben gesleept met gouden-bergen-sprookjes. Echt, hoe durven jullie dit aan te bieden?



Met vriendelijke groet,



Iemand die gelukkig altijd zelf al kon rekenen+10000 !!!!
If you don,t like whats,s being said,change the conversation
quote:Spijk-er schreef op 03 september 2014 @ 13:21:

[...]



Ik krijg de melding dat de pagina niet bestaat. Maar volgens mij is het 'het topic' en dus een onzijdig woord en dan wordt het 'dit'.



Even opgezocht: de en het mag allebei, het is inmiddels wel gebruikelijker geworden.Er stond een puntje achter de link waardoor het niet werkte, ik heb het nu gewijzigd.
Alle reacties Link kopieren
Dat topic over de Euriborrente bestond écht al twee dagen.



julius in "Wie kan mij iets uitleggen over de Eurib..."
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Eigenlijk ook best wel grappig dat een bank die is overeind gehouden door staatssteun - en dat betekent dat de belasting betaler, je weet wel die persoon die werkt voor het geld dat hij/zij dan spaart op een bank waar hij of zij en verlies op maakt door lage spaar rente en hoge inflatie, en nog eens via belasting geld in pompt - ons domme vrouwtjes dan financieel advies wil komen geven.



Nou bedankt, dit domme vrouwtje heeft haar geld elders gezet en iedereen in de omgeving aan geraden het zelfde te doen. Niet dat wij nou zo rijk zijn en dus de beoogde klant, maar zie het als een gevolg van wanbeleid. Een bedrijf dat zich zelf niet in leven kan houden gaat failiet, kans gekregen en opnieuw beginnen zo als we dat doen in een kapitalistisch systeem.
Alle reacties Link kopieren
Typisch dat ik in de afgelopen jaren zoveel brieven en emails de deur uit heb gestuurd naar ABN Amro om alsjeblieft mijn bankrekening op te zeggen maar dat er 0 reactie komt en ik dus nog steeds met mijn bankrekening blijf zitten.



Nu in dit topic wordt er wederom niet op mijn bericht gereageerd door de Abn.
Roodkapje, wat ben jij een lekker hapje.
Strikjemetstippels, je snápt het niet. Bedrijven, ook banken, moeten hun reserves en winsten meteen uitgeven en investeren voor een kans op nog méér winst (voor de aandeelhouders dan, niet zozeer voor het bedrijf). Maar als je dat als consument doet
Alle reacties Link kopieren
quote:grotebozewolf schreef op 03 september 2014 @ 13:43:



Nu in dit topic wordt er wederom niet op mijn bericht gereageerd door de Abn.



Wel een nummertje trekken, hoor.

De vraag over de Euriborrente was nog vóór jouw vraag.



Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Beste ABNAMRO, waarom verlagen jullie je hypotheekrentes niet naar 3,00% voor 10jr ?



Dat lijkt mij super ideaal voor mijn financieel inzicht, want minder rente betekend iets minder elke maand van mijn rekening af. En dat kan ik dan besteden aan andere nuttige dingen mbt mijn woning.
quote:ikeaverslaafde schreef op 03 september 2014 @ 13:44:

Strikjemetstippels, je snápt het niet. Bedrijven, ook banken, moeten hun reserves en winsten meteen uitgeven en investeren voor een kans op nog méér winst (voor de aandeelhouders dan, niet zozeer voor het bedrijf). Maar als je dat als consument doet



het is ook een soort van aan gepraat fatsoen waar mensen dan elkaar op gaan corrigeren.



Want serieus, het is soms totaal niet (financieel) slim om schulden zsm af te lossen ivm inflatie en spaar rente. maar dat alleen al denken is moreel fout, en aan de andere kant is een bank overeind gehouden door steun van de overheid, ik bedoel de belasting betaler, en dan die zelfde persoon dubbel in het gezicht te spugen (drie dubbel als je de salaris verhoging voor overbodige managers ziet) met lage spaar rentes wel prima.



Die managers verdienen overigens ruim boven Balkenende norm wat voor een overheidsinstelling niet te verdedigen is.
Een topic als dit ( ) kan beter geopend worden met een schuldhulpverlenende instantie als partner. Dàt zijn de mensen die weten hoe je kunt voorkomen dat je maand overhoudt aan het eind van je inkomsten, een bank is slechts doorgeefluik voor het geld en ik moet de eerste bank nog zien die zinnige budgettaire tips heeft voor het gepeupel dat geen bakken met geld binnenhaalt.
quote:winterfairy85 schreef op 03 september 2014 @ 13:10:

Mijn hypotheek betaal ik nu af in 20 jaar, kan ik hier ook 30 jaar van maken zodat de maandlasten lager worden?Serieuze vraag trouwens! Hypotheek loopt bij ABN AMRO
Alle reacties Link kopieren
quote:winterfairy85 schreef op 03 september 2014 @ 13:10:

Mijn hypotheek betaal ik nu af in 20 jaar, kan ik hier ook 30 jaar van maken zodat de maandlasten lager worden?



Beste winterfairy85,



Het is mogelijk om een hypotheek over een langere periode terug te betalen dan afgesproken was. Het is een prima manier om je lasten te verlagen.



Je kunt hierover in gesprek gaan met je financieel adviseur. Er zal weer gekeken worden naar je persoonlijke situatie. De hypotheek moet verantwoord blijven. Tegelijk kan de adviseur eventuele andere mogelijkheden met je doornemen. Het is hoe dan ook goed om periodiek alles goed door te nemen.



Ik ben heel benieuwd.

Joop
Alle reacties Link kopieren
quote:Snoesje666 schreef op 03 september 2014 @ 13:48:

[...]





Wel een nummertje trekken, hoor.

De vraag over de Euriborrente was nog vóór jouw vraag.



[img]http://bin.snmmd.nl/m/m1eyt7qwpkx8.jpg[/img]



Ik wacht al vanaf februari 2012.



Emails gestuurd, brieven gestuurd, telefoontjes gepleegd, geFacebookt en er wordt óf niet gereageerd óf ze zeggen dat ze het in behandeling nemen en doen vervolgens niets.



Je rekening opzeggen is blijkbaar een no-go.
Roodkapje, wat ben jij een lekker hapje.
quote:Adviseur_ABN_AMRO schreef op 03 september 2014 @ 12:58:

[...]





We gaan daarin mee met de andere banken.



Wat een non-antwoord. Als Pietje in de sloot springt doe je dat ook?



En waarom zouden wij advies aannemen van een bedrijf dat alleen nog bestaat door overheidssteun (lees: de belastingbetaler)?
quote:grotebozewolf schreef op 03 september 2014 @ 14:05:

[...]





Ik wacht al vanaf februari 2012.



Emails gestuurd, brieven gestuurd, telefoontjes gepleegd, geFacebookt en er wordt óf niet gereageerd óf ze zeggen dat ze het in behandeling nemen en doen vervolgens niets.



Je rekening opzeggen is blijkbaar een no-go.Echt? Bij de rabo reageren ze altijd binnen 1 werkdag.
quote:Adviseur_ABN_AMRO schreef op 03 september 2014 @ 14:02:

[...]





Beste winterfairy85,



Het is mogelijk om een hypotheek over een langere periode terug te betalen dan afgesproken was. Het is een prima manier om je lasten te verlagen.



Je kunt hierover in gesprek gaan met je financieel adviseur. Er zal weer gekeken worden naar je persoonlijke situatie. De hypotheek moet verantwoord blijven. Tegelijk kan de adviseur eventuele andere mogelijkheden met je doornemen. Het is hoe dan ook goed om periodiek alles goed door te nemen.



Ik ben heel benieuwd.

Joop



Bedankt voor je antwoord.



Wat wel zo is, de baan en het vaste inkomen waarmee de financiering is verkergen bestaat helaas niet meer. Dat is mede de reden dat lagere maandlasten zeer wenselijk zijn.



Wat ik weet is dat de bank geadviseerd had om voor 20 jaar te gaan omdat we al 10 jaar hypotheekrente aftrek hadden gehad.
@adviseur-abnamro...



Als je je spaarrekening opzegt bij jullie en dit naar een andere rekening laat storten, wordt dan ook de rente van de laatste renteperiode tot het moment van opzeggen meegestort? Of komt dit later? Want bij mij is alleen mijn spaargeld gestort en geen rente van de laatste periode..
De OP van dit topic zegt niets over de antwoorden die verwacht mogen worden natuurlijk. Maar wordt niet minstens de verwachting gewekt dat we hier mogen rekenen op enige vorm van inhoudelijkheid?



Het gaat immers om "het kennisteam van ABN AMRO"?



Natuurlijk, er was al gerekend op vragen als "Begon de financiële crisis, waardoor ik nu vragen heb, trouwens niet met onder andere het volstrekt onverantwoorde gedrag van, jawel, ABN AMRO in ons land?" Dus dat daar geen serieus antwoord op komt snap ik.



Maar nu stelt iemand een heel duidelijke, vrij simpele, inhoudelijke vraag die netjes past binnen wat de OP suggereert. En waarmee komt dan "het kennisteam van ABN AMRO"?



quote:Adviseur_ABN_AMRO schreef op 03 september 2014 @ 13:29:

[...]





Beste Magasary,



Je vraag is heel belangrijk als je samen iets op gaat bouwen. Je geeft aan dat je samen een huis gaat kopen. Probeer er in ieder geval vóór de aankoop van de woning onderling uit te komen wat je gaat kiezen. Geldzaken blijven heel belangrijk.Goed, het is dus allemaal heel belangrijk, en je moet zorgen dat je een antwoord krijgt. Helder. En nu dat antwoord?quote:Trouwen in gemeenschap van goederen was de standaard. Alles was van iedereen. Dat is aan het veranderen. Steeds meer mensen willen houden wat ze zelf hebben.

Er zijn voor- en nadelen voor alles wat je kiest. Het is zeer persoonlijk. Niet alleen de zakelijke kant maar ook de emotionele kant is belangrijk. Je mag trouwen nog steeds leuk en belangrijk vinden.Nou, poeh, gut, dat is fijn. Je mag trouwen nog steeds leuk en belangrijk vinden. Maar nu dan, zeg maar, een antwoord op de vraag?quote:Ik raad je aan om een afspraak te maken bij een notaris. De notaris is dé expert om jullie op dit punt te helpen. Kijk ook eens naar de website www.notaris.nl

Het eerste gesprek is vrijblijvend. Het is handig om éérst de notaris te spreken en dan het huis te kopen.



Ik hoop dat dit je op weg kan helpen en wens je veel plezier en succes samen.



Groet,

JoopHet antwoord, Joop van "het kennisteam van ABN AMRO" is dus: ik kan je geen antwoord geven. Vraag het eens bij een notaris.



Waarvan akte.
quote:winterfairy85 schreef op 03 september 2014 @ 14:25:

[...]





Bedankt voor je antwoord.



Wat wel zo is, de baan en het vaste inkomen waarmee de financiering is verkergen bestaat helaas niet meer. Dat is mede de reden dat lagere maandlasten zeer wenselijk zijn.



Wat ik weet is dat de bank geadviseerd had om voor 20 jaar te gaan omdat we al 10 jaar hypotheekrente aftrek hadden gehad.

Ja, de adviseur van "het kennisteam van ABN AMRO" vergeet even de fiscaliteit mee te nemen, en geeft eigenlijk gewoon geen antwoord. Het antwoord dat hij geeft, deugt niet. Zou deze adviseur van "het kennisteam van ABN AMRO" kennis hebben van de WFT, en de hete adem van iemand uit "het complianceteam van ABN AMRO" in de nek voelen hijgen, dat zou deze adviseur acuut stoppen met dit topic en zich realiseren dat ABN AMRO wel heel klantvriendelijk en modern lijkt nu, maar wel haar geachte achterste afveegt met de wetgeving die moet voorkomen dat adviseurs halve adviezen geven zonder zich te verdiepen in de specifieke situatie van de klant.



Je zal zien dat in dit topic uitsluitend veilige, nietszeggende antwoorden en doorverwijzingen komen te staan. Zou "het kennisteam van ABN AMRO" immers wel echte antwoorden geven, dan zou De bank wel eens met De toezichthouder een vervelend normoverdragend gesprekje kunnen gaan krijgen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven