Gezondheid alle pijlers

Altijd een ziek gevoel.

25-02-2020 16:23 21 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hi,

Ik zal meteen met de deur in huis vallen. Ik voel me altijd ziek, zwak en misselijk.. ik ben 22 jaar, leef naar mijn idee gezond en verantwoord maar heb altijd allerlei klachten. Dit zal ik hierna wat verder uitleggen.

Toen ik klein was ik bij mij vastgesteld dat ik een prikkelbare darm syndroom heb. Dit houdt in dat mijn darmen ontzettend snel en heftig reageren op bepaalde voedingsmiddelen, maar ook op stress bijvoorbeeld. Hier heb ik eigenlijk altijd last van. Ik moet hiervoor altijd dichtbij een wc in de buurt zijn en daardoor durf ik niet snel meer een dagje weg. Opzich ben ik dit wel “gewend” ondertussen.

Nu heb ik sinds 2 jaar een goede relatie waar seks aan het begin een grote rol speelde. Na een tijdje kreeg ik ineens blaasontstekingen na de seks. hierdoor moest ik telkens aan antibiotica kuren, waar mijn darmen dus ook onwijs slecht op reageren. Die combinatie is echt niet fijn, dus ons seksleven staat nu op een heel laag pitje omdat ik anders helemaal kapot ga van de buikpijn.

Daarnaast ben ik gewoon ongelooflijk vatbaar voor ziektes. Ik werk op een basisschool met kinderen en de hygiëne is daar natuurlijk niet het allerbeste, maar ik let hier bij mijzelf ontzettend goed op (handen wassen etc). Ik heb meteen de griep te pakken of een verkoudheid als iemand op school dit ook heeft.

Dit is ontzettend vervelend en ben hiervoor al meerdere keren naar de huisarts gegaan die niks meer voor me kan doen. Bloedwaarden zijn redelijk normaal. En ik ben radeloos op dit moment. Ik merk dat het psychisch ook niet veel goeds doet met me omdat ik me vaak af moet melden van werk of afspraken omdat het echt niet lukt om uit huis te gaan.

Herkent iemand dit of heeft iemand tips hiervoor? Ik weet het namelijk echt niet meer op het moment.. 🤧
Gebruik condooms, dat kan je urineweg beschermen tegen een blaasontsteking na de seks.
Verder, wie heeft de PDS ooit vastgesteld bij je? Is er inmiddels toch niet wat anders aan de hand?
Alle reacties Link kopieren
Voor de vatbaarheid voor verkoudheden en aanverwante: slik je vitamine D3? Heel veel mensen hebben hier, vooral in de winter, een tekort.
“Als ondertussen de geest die liefde is ons allen maar leidt en beschermt. Dat is zo belangrijk.” Jeroen van Merwijk
Alle reacties Link kopieren
Wat heb je gedaan om je PDS te kunnen verlichten? Ik heb sinds een antibiotica kuur voor een blaasontsteking veel last van PDS gehad, maar heb veel minder last sinds ik bepaalde dingen niet meer eet. Heb je ooit getest of je voor bepaalde voeding overgevoelig bent?
Een paar dingen:

Ik had ook altijd blaasontsteking na de seks, totdat ik stopte met de pil. Kan je overstappen op condooms? Of andere anticonceptie zonder hormonen? Die hormonen kunnen er namelijk voor zorgen dat bacteriën makkelijker in je blaas of urineweg terechtkomen. Ook kan ik je aanraden meteen na de seks te plassen, en een glas water met D-Mannose poeder te drinken. Dit reinigt de blaas. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik er geen last meer van heb.

Ten tweede functioneert je immuunsysteem beter als je Vitamine D3 waarden goed zijn. Voor mezelf vind ik waarden rond de 70 prettig. Dan voel ik me naast lichamelijk ook mentaal goed. Even bloed laten prikken en bijslikken indien nodig. Ik slik ‘s winters in de donkere maanden 50.000 iU per week. Dat is heel veel, maar onderzoek heeft uitgewezen dat je lichaam beter een heleboel ineens kan opslaan, dan iedere dag een klein beetje. Ook slik ik ‘s winters af en toe (een paar keer per week) Zink. Dat helpt mij ook qua weerstand en gemoedstoestand. In de zonnige maanden heb ik dit niet nodig omdat ik dan veel naar buiten ga met blote armen en benen, en op die manier Vitamine D aanmaak.

Succes. Hoop dat je hier iets mee kan. Bespreek het ook eens met je huisarts. Wie weet is er meer aan de hand.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou erop staan dat de man zijn piemel wast voor de seks.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Volg je een vegetarisch dieet? Dat moet heel precies berekend zijn; bij de geringste vergissing kom je een voedingsstof tekort.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Ik zou maar een paar maanden binnen blijven, met jouw weerstand.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees dat je al je hele leven last hebt van je darmen en
ben hiervoor al meerdere keren naar de huisarts gegaan die niks meer voor me kan doen.

Misschien wordt het eens de hoogste tijd om een verwijzing te vragen naar een MLD-arts?
Als een huisarts het niet meer weet, is het normaal om doorgestuurd te worden naar een specialist als het probleem nog steeds aanwezig is.

Niet goed functionerende darmen en darmflora heeft invloed op de opname van voedingstoffen zoals vitaminen en dus direct ook op je imuumsysteem. Hier kan mogelijk al een probleem aanwezig zijn voor je slechte weerstand.
Alle reacties Link kopieren
Dit had ik kunnen schrijven.

Ben nu 31 jaar en jarenlang last gehad van blaasontstekingen, oorontstekingen, keelontstekingen, verkoudheden enz. Tot ik darmklachten kreeg en een darmziekte bleek te hebben. Sinds ik daar medicijnen voor slik voel ik me veel beter.

Als je zoveel last van je buik hebt zou ik idd terug naar de HA gaan om eventueel een doorverwijzing naar de MDL arts te krijgen.

Veel sterkte, ik weet hoe rot het is.
Ben je er nog, TO? Vind het altijd zo lullig als mensen de tijd nemen om advies te geven en er dan geen reactie meer komt.
Alle reacties Link kopieren
Is coeliakie uitgesloten voor je diagnose pds kreeg?
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel voor al jullie reacties! Ik zal even antwoorden op jullie tips!

Condooms gebruiken we al, maar dit helpt helaas dus niet tegen een blaasontsteking

Ik slik inderdaad ook vitamine D3 in grote hoeveelheid aanbevolen door de huisarts. Dit helpt inderdaad wel redelijk, maar zodra ik aan de antibioticakuur moet, moet ik stoppen met de vitamines anders werkt dit elkaar tegen en voel ik mij helemaal ziek.

Ik heb weer een afspraak bij de huisarts gemaakt en hoop dat ik inderdaad doorverwezen wordt 😊 Dankjewel dat jullie tijd namen om te reageren !
Alle reacties Link kopieren
Ik heb van de uroloog na een aantal onderzoeken antibiotica voorgeschreven gekregen om blaasontstekingen na seks te voorkomen. Verder had ik alles (veel water drinken, plassen na de seks, sorboseks, poedertjes van de drogist, cranberry sap, etc.) al geprobeerd, maar niks hielp. Dus voor die blaasontstekingen naar de uroloog.
You say potato.
I say vodka.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dit ook. Altijd verminderde weerstand gehad en alles oppikken terwijl mijn bloedwaarden altijd uitstekend waren en vitamines aangevuld worden. Soms is het gewoon zo.

Extreem gezond leven en intensief sporten helpt wel veel bij mij (maar houd ik miet altijd vol).
Alle reacties Link kopieren
Ik herken dit enorm! Ik ben 22 jaar en ook altijd ziek, zwak en misselijk. PDS en vermoedelijk fybromyalgie. Ik werk als juf op een basisschool en ben ook snel vatbaar. Al gaat het de laatste tijd iets beter. Merk dat ik erg stressgevoelig ben.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben zelf ook erg vatbaar voor ieder virus wat voorbij waait. Genoeg (9 uur per nacht) slapen helpt wel om het aantal keer dat ik ziek wordt te verminderen, maar dat gaat vaak niet met kinderen/werk (avondvergadering en ‘s ochtends weer vroeg beginnen).
Ik heb geen darm klachten, maar ken wel meerdere personen die ook PDS zouden hebben en uiteindelijk toch een intolerantie voor iets bleken te hebben (lactose, gluten, etc.).
Ik hoorde van iemand die ook elk virus kreeg wat langskwam, die had er baat bij om elke ochtend af te douchen met koud water. Ik heb dat ook geprobeerd deze winter en tot nu toe nog geen griep of verkoudheid gehad. Ik weet niet of dat echt door de koude douche komt of dat het bijgeloof is, maar je kunt het proberen.
Alle reacties Link kopieren
retrostar schreef:
25-02-2020 17:16
Volg je een vegetarisch dieet? Dat moet heel precies berekend zijn; bij de geringste vergissing kom je een voedingsstof tekort.
Onzin.
Alle reacties Link kopieren
Zeg tegen je huisarts ook dat je geen dag meer weg durft, dat is niet zoals het zou moeten zijn op je 22e.
Alle reacties Link kopieren
ik zou echinaecea tabletten gaan slikken ,mijn dochter moest dit van de kinderarts { ze zei dat het echt helpt} mijn dochter is nu al maanden niet verkouden geweest terwijl wij de rest van het gezin wel van alles kreeg. ik koop ze gewoon van kruidvat.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven