Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Belangrijk - Dat kan toch niet!

24-09-2018 07:27 10 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Een gezellige avond was ik met mijn vriend film aan het kijken en daarna ging hij naar huis en ik ging slapen. De volgende dag 's ochtends was ook niet zo gek veel mis. Maar naar mate ik wakkerder werd die dag kreeg ik was steken in mijn rug als ik naar voren boog. Ik heb geleerd vroeger om niet van het ergste uit te gaan dus ik dacht aan een verrekt spiertje. Alleen na 1 a 2 weken was het nog niet over en de pijn werd wat heviger. Ik begon me af te vragen wat het zou kunnen zijn dus ik ging het opzoeken en kwam bij een hernia uit. Maarja die sla je natuurlijk over want een 17 jarige en een hernia? Dat kan natuurlijk niet!

Toen liet ik het maar even zo maar wilde het wel aan de fysio melden en die gaf mij oefeningen mee waardoor ik mijn rug kon versoepelen. Dat heb ik 5 weken volgehouden, alleen het versoepelde niet maar het werd er zelfs erger van. Toen kwamen de dagen dat ik even rustiger aan moest doen. Af en toe een filmpje meer kijken puur om recht te liggen. We wisten van niks natuurlijk dus ik deed maar wat ik dacht dat goed was. Mijn vriend kwam dan ook wel eens langs om een filmpje mee te kijken. Toen hadden we een soort kietelgevecht waardoor ik ernstig door mijn rug schoot en 2 dagen lang met krukken heb gelopen.

Na dat ongeval heb ik de school gebeld om afspraken te maken en mocht ik de laatste 2 weken voor de zomervakantie thuisblijven en belangrijke toetsen en projecten thuis afmaken. Dat was wel erg fijn, maar dat het noodzakelijk was niet. De hele vakantie heb ik pijn gehad en de dokter kon niets meer doen dan mij pijnstillers adviseren. Ik heb paracetamol, ibuprofen, dyclofinac en naproxen gehad en geprobeerd.

Helaas werkte er niets dus moest ik ben ik weer terug gekomen en tegen de dokter verteld dat ik een raar vermoeden heb dat het een hernia is waardoor de dokter mij aankijkt alsof ik gek geworden was. Ik zal wel een spier hebben verrekt, zei ze. Ik heb na veel praatjes een afspraak gekregen bij de Reumatoloog. Die mij na 1 lichamelijk onderzoek een MRI onderzoek liet doen waaruit na 2 weken vrijwel bekend was dat het een hernia was. Ook heb ik er rugslijtage bij opgelopen. Ik heb vervolgens contact opgenomen met de school over het slechte nieuws en ingelicht dat ik af en toe vroeger naar huis ga door de pijn.

Nu ben ik aan het wachten op een doorverwijzing naar de neuroloog maar dat is inmiddels ook weer 2 weken geleden dat mij dat verteld is dat het geregeld zou worden. Wat ik nu weet is dat ik een hernia heb maar nog weet ik niet wat wel en niet goed voor me is. Daarbij denk ik aan:
- Hoe moet je liggen 's nachts?
- Mag ik bewegen?
- Kan ik wel naar school?
- Komt het ooit nog goed?

Dat zijn wel enge vragen die door mijn hoofd heen dwarrelen. Ik heb de hoop zeker niet opgegeven, maar het onderzoek is nog niet afgelopen en zal ook up-to-date blijven hier.

<<UPDATE>>

Dit topic is in September 2018 aangemaakt, en ik had beloofd jullie up to date te houden over de situatie.

Zoals hierboven was ik aan het wachten op een afspraak van de neuroloog voor een oplossing, na veel fouten in het systeem heb ik er 1/2 maand op moeten wachten terwijl het in die tijd steeds slechter ging. Inmiddels ga ik nog maar 2 of 3 dagen in de week naar school, soms zelfs 1 dag of zelfs geen. Door deze situatie heb ik al gesprekken gehad waardoor ik waarschijnlijk mijn schooljaar moet overdoen.
Na veel pijn en soms uitvallen zijn we naar de 1e hulp gegaan, ze konden niets voor me betekenen en werd dus weer naar huis gestuurd, we hebben gebeld naar een ander ziekenhuis waar een afspraak gemaakt was om bij de pijnpoli een pijnprik te laten doen, op advies van de neurloog. Die heb ik in November gehad, ik heb er 3 dagen plezier van gehad en daarna begon de pijn weer op te komen. We hebben meteen na de prik een fysio geregeld waar ik oefeningen van kreeg, helaas hielpen die oefeningen niet na 3 maanden.

Het is nu 4 Februari 2019 en mijn probleem is nog steeds hetzelfde. Vandaag ga ik naar het ziekenhuis terug voor een gesprek of een 2e prik nodig is. Het raakt me wel ernstig als ik er over na denk dat ik over 2 maanden 18 jaar word en in Mei een jaar een hernia heb. Mijn omgeving viert en geniet van het leven en ik lig 1/3 van de week op bed met pijn. Doordat ik absoluut niet serieus werd genomen zowel door de dokter als het ziekenhuis heb ik 5 maanden lopen slungelen wetende dat het goed fout was. Hierdoor ben ik mijn bijbaan kwijtgeraakt en moet ik mijn jaar waarschijnlijk overdoen.

Vanmiddag heb ik te horen gekregen dat ik een 2e prik heb morgen. (Woensdag)
Ik ben erg benieuwd of het deze keer wel gaat werken met een nieuwe bewegingstherapeut.

<<UPDATE>>

Het is nu 26 Februari en ik heb te horen gekregen dat ik officieel moet blijven zitten op school. Dus deze hernia heeft mij mijn werk, school & sportiviteit (sociale contacten) ontnomen en ik heb het er vaak erg moeilijk mee. Het is inmiddels 4 weken geleden dat ik de 2e pijnprik heb gehad en tot nu toe is er niets veranderd, de pijn gaat gewoon door met een stijgende lijn, dus we hebben naar het ziekenhuis gebeld en vanuit daar is een telefonische afspraak gemaakt. Ik ben zojuist gebeld door de Neuroloog en daarmee zijn we akkoord gegaan dat we uiteindelijk gaan opereren, aangezien fysio en beweging weinig tot niets helpt. Ik ben ernstig zenuwachtig en erg vragend naar informatie over wat de operatie inhoud, wat ze precies gaan doen en wat de consequenties zowel positief als negatief zijn. Ook is mij duidelijk gemaakt dat er een enorm lange wachtrij bij de Neurochirurg staat en heb echt geen zin meer om nog langer te wachten omdat het in mei een jaar is.

Ik heb via een ander forum ook erg veel informatie gekregen van een hele aardige meid die mij door alleen te antwoorden steun en positiviteit geeft. Dus erg bedankt daarvoor!

Nu is het afwachten tot er een consult wordt ingepland bij de Neurochirurg.

<<UPDATE>>

Een paar weekjes later zijn we aangekomen bij NedSpine in Ede, een kliniek gespecialiseerd in rug-operaties. Waar we een heel goed en vlot consult hebben gehad. Alle mensen die mij gaan helpen van te voren heb mogen ontmoeten en goede uitleg zodat er niets onduidelijk was. Voordat er officieel besloten wordt of ik geopereerd mag worden of niet wil de neuro-chirurg toch nog een nieuwe MRI-Scan van mij hebben. Omdat de 1e intussen weer een half jaar geleden gemaakt is.

3 dagen later aangekomen bij Medinova / MRI-Centrum Breda waar ik mijn MRI Scan heb gemaakt. Nu nog even afwachten op de CD en dan kunnen we terug naar NedSpine voor de beslissende afspraak en nabespreking van mijn nieuwe foto's.

<<UPDATE>>

Eenmaal terug bij NedSpine vertelde de chirurg dat de hernia wat groter was geworden. Maar we waren daar niet voor niets. Het is de dag waar we allemaal een jaar op hebben gewacht, het formulier van het akkoord gaan met de operatie. Inmiddels ben ik 18 dus die handtekening die stond er binnen 1 minuutje op! De afspraak is ingepland en ik word over 2 weken geopereerd!

<<UPDATE>>

Day X, zoals het voelde. De dag waar we een jaar voor hebben gevochten, operatie-dag. 7 Mei 2019, waar ik ben geopereerd. de operatie is succesvol verlopen. Ik lig nu thuis te herstellen en te revalideren, ik heb een pijnstilling-schema en een beweeg-schema voor de komende 2 weken. Deze hernia heb ik gehad van 24 Mei 2018 t/m 7 Mei 2019. 1 Jaar later. Nu heb ik geen hernia-klachten meer, maar wondpijn, misschien wat vocht en wat kramp. Maar dat komt omdat het nog geen 2 dagen geleden is dat ik ben geopereerd. Mijn herstel zal ik ook nog schrijven, maar we gaan ervanuit dat het nu steeds beter zal gaan!
lplaat wijzigde dit bericht op 09-05-2019 17:31
Reden: Update
46.21% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Even de dhr. Of fysio bellen voor advies zou ik doen.

Ik ken verschillende mensen die een hernia hebben gehad.. die mochten toen wel gewoon bewegen en zelfs werken.. Maar naar je lichaam luisteren.. Bij hun alle is het 'goed' gekomen. Het blijft een zwak punt in je lichaam dat wel.. en het kan terugkomen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je mag alles doen zolang je de pijn maar in de gaten houdt.

Liggen proberen zodat het geen pijn doet. Benen omhoog wil wel eens helpen.

Tegenwoordig adviseren ze juist om te bewegen.

Je kan naar school, maar ook hier de pijn in de gaten houden.

En waarschijnlijk komt het wel goed, je kan wel last houden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Natuurlijk komt het goed want we leven in 2018 en de vooruitzichten voor voorheen zeer ernstige ziekten worden in rap tempo beter.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier kreeg mijn man het advies om veel te wandelen of zwemmen, steeds afwisselen met lopen zittten liggen en staan. Vooral zitten was heel vervelend. Een fijne fysiotherapeut en netjes de oefeningen doen heeft er voor gezorgd dat na een week of 14 het echt stukken beter gaat. Sterkte.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij een hernia moet je juist in beweging blijven.

Heb je ook uitstraling en/of uitval?
Alle reacties Link kopieren Quote
Zorg voor goede pijnstilling, soms helpt een combinatie beter dan slechts één middel en zorg dat je een 'spiegel' opbouwt zodat je makkelijker blijft bewegen want dat is belangrijk.

Hernia kan best lang duren maar meestal verdwijnt een hernia uiteindelijk vanzelf. Pas bij uitvalsverschijnselen wordt er ingegrepen.

Succes, zenuwpijn is heel naar.
If we don't believe in freedom of expression for people we despise, we don't believe in it at all. - Noam Chomsky
Alle reacties Link kopieren Quote
Vriendin had hernia en die is er vanaf gekomen door de combi van een goede fysio en veel zwemmen en fietsen. Met name fietsen hielp bij haar. Dan verdween de pijn ook tijdelijk. Maar ik zou met je vragen ook even contact met een arts opnemen.
Alle reacties Link kopieren Quote
lise1985 schreef:
24-09-2018 09:40
Bij een hernia moet je juist in beweging blijven.

Heb je ook uitstraling en/of uitval?
Hoi Lise!

Ik heb inderdaad uitstraling naar mijn rechter been en heb daar veel steken. Met de dag wordt het wel vervelender.
Alle reacties Link kopieren Quote
LPlaat schreef:
25-09-2018 08:54
Hoi Lise!

Ik heb inderdaad uitstraling naar mijn rechter been en heb daar veel steken. Met de dag wordt het wel vervelender.
Geen uitval dus? Dan is er gerede kans dat het vanzelf hersteld, mits je voldoende beweegt en het niet verder belast.

Sterkte!

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven