Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Darmonderzoek, wie ook?

07-07-2008 18:59 50 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo allemaal,Ik krijg de 25e een darmonderzoek, en ik zie er nogal tegenop, vooral die drank (4 liter)die ik de dag ervoor naar binnen moet werken lijkt me verschrikkelijk, heeft iemand ook dit onderzoek gehad en heeft iemand misschien nog tips om die drank weg te krijgen.

Ik krijg een roesje krijg je dan nog wat mee van het onderzoek of ben helemaal weg?Groetjes Fleur
Alle reacties Link kopieren Quote
Zeg maar je hoor :-)

Ja ik hoor graag van je hoe je het allemaal ervaren hebt, ik moet me om 13.00 in ziekenhuis melden.

Heel veel sterkte morgenochtend ik zal om 10 uur aan je denken. En nog succes met de liters verder.
Alle reacties Link kopieren Quote
Succes alledrie morgen (en dat de uitslagen van de onderzoeken mee mogen vallen...).En voor de mensen die nu aan de liters zitten....echt gewoon om Phosphoral vragen hoor volgende keer. Scheelt een hoop ellende ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Mumisa bedankt voor de tip!Voor vandaag zit de 3 liter er in!! net de laatste slokken genomen...wat een naar maar toch een klein beetje een fijn idee....dat alles er in zit voor vandaag!

Morgen de laatste liter...ik denk wel dat ik dat net zo snel weg heb als liter 2 en 3...maar wie weet, de laatste lootjes wegen het zwaarst!ik heb ook vrij weinig buikpijn....afwachten wat er uit komt...misschien kunnen ze morgen aan de darm al zien wat het is...en anders afwachten tot 5 augustus voor de uitslag van de biopten...We kunnen het!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo Iedereen,Ook ik heb morgen een darmonderzoek, ben een uurtje geleden begonnen om mijn laxeermiddel te nuttigen (Endofalk)

Eerder dit jaar ook al een keer moeten laxeren voorafgaande aan een operatie.

Dit keer is het nog moeilijker weg te krijgen.

Ik zie er best wel tegenop krijg wel een roesje

Ik laat jullie wel weten hoe het gegaan isGr tweeling76
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga over een half uurtje richting ziekenhuis.... Kheb alles erin zitten en kmag best zeggen dat ik daar best wel een beetje trots op ben!Ik mag zelf kiezen met of zonder roesje...ik twijfel nog steeds een beetje...vooral omdat mijn ouders zeggen dat het onderzoek mee valt....Mijn voorkeur gaat uit naar een roesje...maar zonder roesje ben ik wel veel eerder thuis!!Alsk thuis kom laat ik meteen weten hoe het is gegaan, ik hoop dat het op tijd is zodat fleur het van te voren nog leest, ik ben voor half 1 hopelijk thuis!Tot straks en sterkte allemaal!
Alle reacties Link kopieren Quote
Neem toch maar een roesje...

Ik ken 3 mensen die het zonder hebben gedaan, omdat ze dachten dat het wel meeviel. En alledrie zijn nu doodsbang voor een eventueel volgend onderzoek... Overigens helemaal geen kleinzerige mensen!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ligt er natuurlijk ook aan waar ze naar op zoek zijn en hoe ver ze naar binnen gaan.

Veel succes straks!
Alle reacties Link kopieren Quote
Succes vandaag allemaal!!!@Tweeling76, krijg je nou weer een darmonderzoek inzake de endo??
Alle reacties Link kopieren Quote
@ Zonnetje, ik denk aan je meis!

@ Tweeling hoe laat moet jij? Heel veel sterkte!

Ik heb gisteren de klean prep volledig weggekregen en was de hele tijd heldere ontlasting, nu vanmorgen zat er ineens toch weer ontlasting bij, ziekenhuis gebeld nu krijg ik ook nog een klisma, :-( Nu maar wachten tot 13.00...
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo,Ik ben al weer thuis :)Fleur: ik had vanochtend ook wat ontlasting....maar dat was maar heel iets, toen heb ik mn laatste liter gedronken en daarna was het helder....Ik werd om iets over 10 opgeroepen, en kwart over 10 begonnen ze al, ik had een licht roesje, want ik kon alles zien en mee maken....allleeen wat minder bewust. Het doet niet echt pijn...alleen 1x bliezen ze er lucht in ofso...en toen deed het zeer....niet normaal meer, maar goed, half 11 lagk al op de verkoeverkamer, en 11 uur waren mn ouders er, en tot half 12 gewacht met een kopje thee, en helaas, er is niks gevonden.... Afwachten wat de uitslagen van de biopten doen, maar daar komt wss niks uit....helaas...Maar het valt reuze mee hoor!! nergens zorgen over maken!!Sterkte en ik denk aan je!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ha zonnetje,Gelukkig ging het allemaal goed bij jou en heb je het achter de rug!

Wanneer krijg je de uitslag?

Ik ben nu wel zenuwachtig, ik ga over kwartiertje weg...

Laat nog ff weten hoe het was.Liefs. Fleur
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo zonnetje,Ik werd om 13.00 opgenomen, moest in bed gaan liggen en werd om iets voor half twee opgehaald. Ik was erg zenuwachtig maar ik had een hele fijne arts, die me op mijn gemak stelde, ik kreeg het roesje en alles werd vaag, ik weet wel dat ik op eengegeven moment pijn had maar toen was het ineens alweer voorbij, het zijn eigenljik wat flarden. Ik ben nu alleen nog steeds doodmoe van roes ga zo ff slapen. Er was bij mij niks te zien zag er perfect uit, maar ik krijg de 11e de def. uitslag.

We hebben het gehad Zon, nu op naar de uitslag!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo Dames,Wat fijn we hebben het achter de rug, het onderzoek zelf viel echt reuze mee vond het in het begin even eng en genant,maar helaas moet ik komende week nog eens terug ondanks dat ik alle drank ophad was mijn ontlasting niet helder en het laatste stuk niet goed te zien,

Volgende week krijg ik dan een Sigmoidoscopie waarbij ik 2 liter Moviprep moet drinken hopelijk niet zo vies !

Hebben jullie op het scherm meegekeken ?

Tot nu toe was bij mij niet vreemd te zienHoi Majo,Heb inderdaad weer heel veel klachten ondanks dat ik met de pil begonnen ben als hier niks uitkomt weet ik het ook ff niet meer ...Gr Tweeling76
Alle reacties Link kopieren Quote
Heel raar....op dat moment was ik helemaal bij...kheb zelfs mee gekeken op het scherm, ik heb bijna gehuild toen er lucht in werd geblazen, ik heb mn hoofd opgetild om meer mee te kunnen kijken....ik heb gezien hoe ik de kamer ben uit gereden....ik heb geen oog dicht gedaan....maar nu...ik weet niks meer! het is zoon raar idee he....Fleur:

Gelukkig is alles goed gegaan!

waarom wouden ze bij u dat onderzoek doen dan?

Bij mij wouden ze dat doen omdat ze dachten dat ik de ziekte van Crohn heb....maar dat is het niet, ik denk dat ze nooit een oorzaak vinden van mijn klachten helaas...afwachten tot de 5e!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo meiden,@Tweeling, balen dat je nog een keer een onderzoek moet, die Moviprep schijnt wel minder smerig te zijn.@ Zonnetje, wat apart dat jij nog mee hebt kunnen kijken, bij mij ging het zo, ik kreeg infuus in mijn arm en de internist(schat van een man ik voelde compleet op mijn gemak bij hem), deed er 3 verschillende injectiespuiten op, bij de 2e zag ik hem dubbel en bij de 3e was ik weg, alleen een beetje pijn op een gegeven moment, maar ik was heel ver weg, het leek wel een droom ofzo, hele rare gewaarwording, toen reed ik ineens over de gang, (lag op ziekenhuisbed) op weg naar uitslaapkamer en daar werd ik om 15.00 echt wakker.

Ik heb het onderzoek gekregen omdat ik mijn hele leven al vanaf mijn 8e buikpijn heb, ik ben nu 30, maar de laatste maanden ook erge verstopping en dan weer diarree en slijm erbij, hij wilde toch even een onderzoek doen om dingen uit te sluiten.

Nu op naar de uitslag! Laten jullie even weten wat eruit gekomen is?

Veel sterkte volgende week Tweeling!!Liefs, Fleur
Alle reacties Link kopieren Quote
Na een tijdje geen nieuws te hebben, heb ik nu toch eindelijk de uitslag van het onderzoek....helaas, er is helemaal niks uitgekomen, opzich goed nieuws maar het houd me wel bezig of ze ooit wat zullen vinden terwijl mn klachten alleen maar verergeren, ook vond de internist het raar, dat er nog geen oorzaak is gevonden naar mn vitamineb12 opname stoornis....

Ik baal er wel van, 2 scopieën gehad, geen resultaat....

10 September naar de maag-darm-lever arts...voor de rest afwachten....Fleur: laat je even weten wat jou uitslag is?Liefs Zonnetje
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo Dames,Ik heb inmiddels de uitslag binnen van mijn 1e darmonderzoek binnen, deze was niet goed er waren onstekingen te zien in de dunne darm, eind van de week een afspraak bij de specialist hopelijk is dan de uitslag van het 2e onderzoek bekend.

En is de vraag waar komt het vandaan is het van de endometriose of iets anders...Groetjes tweeling76
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo meiden,

@Zonnetje, aan de ene kant fijn dat alles goed is maar aan de andere kant wil je dat ze wat kleins vinden wat makkelijk te verhelpen is. Ik laat je zeker weten wat de uitslag is, hoor ik aankomende maandag.

@ Tweeling, wat naar dat er ontstekingen zijn geconstateerd, krijg je hier medicatie voor? en wanneer krijg je de uitslag van de 2e scopie?Liefs, Fleur
Alle reacties Link kopieren Quote
Hai Fleur,Ik had gehoopt vandaag de uitslag te krijgen van het 2e onderzoek helaas...

Morgen afspraak bij maag-darmspecialist dan zal ik meer te horen krijgen wat het is en hoe ze het gaan behandelen.

Zal jullie in elk geval iets laten wetenKnuffel tweeling76
Alle reacties Link kopieren Quote
ik heb zelf in een half jaar tijd 3 van die verschrikkelijke onderzoeken gehad. De eerste keer kreeg ik geen roesje omdat ze alleen de laatste zoveel centimeter van mijn dikke darm wilden zien. De tweede keer moest ik dus die vieze meuk drinken (dat ging dus echt niet, ik kreeg het gewoon niet weg) en daarna kreeg ik een roesje. Echter dat hielp niet, ze hebben nog 3 keer bijgespoten maar ik heb daar echt liggen janken van de pijn. (Mijn darmen waren zo ontzettend ontstoken dat die slang echt ontzettend veel zeer deed) En de laatste keer kreeg ik die 4 liter laxeerrommel op zich wel weg, maar toen werkte het dus niet. Na 3 uur kon ik nog steeds niet naar het toilet. Uiteindelijk is het toch gelukt maar ik ben er wel echt ziek van geweest. Ook deze keer kregen ze me met een roesje niet ''weg'' en ik heb echt liggen schreeuwen van de pijn, op een gegeven moment waren er 3 zusters op mijn buik aan het duwen om die slang een beetje door de bochten in mijn darm heen te bewegen. En de dokter zei steeds ''ik weet het, het doet zo'n zeer, ocherm, maar ik moet nu doorgaan anders moet je weer opnieuw alles doen''

Wat een horror. Gelukkig ben ik er voorlopig vanaf.

Na de laatste kee ben ik 4 dagen ziek geweest en mijn buik voelde echt gekneusd aan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo meiden,Ik heb vandaag de uitslag gekregen, er was uitgekomen dat er een ontsteking zit maar niks ernstigs ik heb geen Crohn ofzo, ik heb een gevoelig slijmvlies.

Ik moet nu zelf opletten met voeding etc, ik ben dus eigenlijk niks opgeschoten je blijft toch met de klachten zitten.

@Tweeling hoe gaan ze je nu verder behandelen? Weet je daar al meer van?Liefs, Fleur
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor iedereen, met problemen veel sterkte.Nog even een reaktie om geen cleanprep te drinken. Het goedje is mega smerig, maar juist door dit goedje zijn de endoscoop onderzoeken veel effectiever. Toch iets om even over te denken, als je een alternatief zoekt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ikke1971 schreef op 09 juli 2008 @ 23:05:

Hoi Fleurtje,Als je echt zo op ziet tegen die 4 liter kun je gewoon om phosphoral vragen hoor. Heeft precies dezelfde werking. Zelf heb ik drie keer zo'n darmonderzoek gehad (ook met roesje..en niks van meegekregen..althans niet heel bewust...weet dat ik vragen heb beantwoord maar geen idee waarover bijvoorbeeld). Alledrie de keer heb ik het met Phosphoral gedaan, dat kreeg ik standaard van de specialist. Dit zijn inderdaad maar twee glazen. Wel echt TE vies voor woorden, ik had zelfs met die twee glazen al moeite om het zonder kokhalzen en uitspugen door te slikken maar met twee glazen is dat nog te overzien.Gewoon vragen :)


En dat spul werkt echt net zo goed?

Mijn man (Crohn) heeft een paar keer zo'n onderzoek (en andere waar hij voor moest laxeren, röntgen enzo) gehad en binnenkort "mag" hij weer (de datum is nog niet bekend omdat de internist eerst de dosis medicijnen wilde verlagen en even afwachten wat het effect is). De afgelopen twee keer kleanprep kwam het er "van de verkeerde kant" uit, hij heeft dus kotsend boven de wc gehangen (ik had naar het ziekenhuis gebeld en daar zeiden ze alleen: "ach het komt er in elk geval uit" terwijl ik bang was dat hij zou uitdrogen ofzo). Hij heeft op zich geen problemen met 4 liter drinken, 4liter van die vieze zooi gaat ook nog wel, maar hij wordt er zo ziek van :(

Misschien dat dat met middelen waar hij minder van in moet nemen ook minder is.Iedereen veel succes verder!
Alle reacties Link kopieren Quote
@Toby_or_not_Toby: Beetje late reactie..sorry! Maar het spul werkt, bij mij in ieder geval, perfect.

Ik heb ook Crohn en heb dus waarschijnlijk dezelfde onderzoeken moeten ondergaan als die jouw man gaat krijgen. Ik heb nog nooit de 4 liter gehad. Ik krijg standaard 'altijd' de phosphoral. Ik zou er toch eens naar vragen als ik jullie was.Wens hem sterkte! ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
kreeft1 schreef op 15 augustus 2008 @ 04:04:

Voor iedereen, met problemen veel sterkte.Nog even een reaktie om geen cleanprep te drinken. Het goedje is mega smerig, maar juist door dit goedje zijn de endoscoop onderzoeken veel effectiever. Toch iets om even over te denken, als je een alternatief zoekt.
Phosphoral is ook een cleanprep middel. Alleen veel geconcentreerder maar net zo effectief. Reken maar dat je darmen echt schoon worden van die meuk hoor ;-)

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven