Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

diarree-remmer?

23-05-2007 09:48 6 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,Sinds een aantal jaren heb ik diarree omdat ik een spastische darm heb. Nu wordt dit veroorzaakt door spanningen. Als ik naar school moet en in de klas zit heb ik meerdere malen vaak diarree en hierdoor ben ik angstig geworden naar school te gaan. Ik ben wel weer zover dat ik de gewone dagelijkse dingen weer durf zoals boodschappen doen, maar op school blijf ik tijdens de les naar de wc lopen.Nu heb ik hier wel therapie voor, maar morgen moet ik weer heel de dag in de collegebanken en nu vroeg ik me af of het misschien verstandig is om een diarree-remmer te nemen zodat ik minder angstig ben en geen diarree heb en eindelijk eens kan concentreren, of denken jullie dat ik dit beter niet kan doen omdat ik ook al(ademhalings)therapie heb?
Alle reacties Link kopieren
Jeetje, dat kun je het beste aan je arts vragen , mits hier iemand opduikt met exact t zelfde probleem, maar dan nog!!

denk alleen dat een diareremmer niet in de weg staat voor je ademhalingstechniek lessen.Ga even naar je arts en leg het precies zo uit zoals je hier doet, lijkt me logisch dat hij/zij begrip heeft voor je probleem en met je meedenkt.Sterkte
Alle reacties Link kopieren
Ik zou geen diarree-remmer nemen als ik jou was. Ten eerste omdat het geen gezond middeltje is, het legt je darmwerking plat, en ik denk niet dat je dat wilt als je al een spastische darm hebt. En daarnaast, als je het één keer doet en het werkt, dan zul je er een volgende keer veel gemakkelijker naar grijpen. Voor je het weet kun je alleen nog maar met diarreeremmers in de schoolbanken, en heeft je therapie geen zin meer.Wat je misschien wel zou kunnen proberen is valeriaantabletten om een beetje te ontspannen, of doe je dat al?
Alle reacties Link kopieren
Dit zou je zoals Sto zegt aan je eigen arts moeten vragen. Verder ben ik het ook helemaal eens met Wen.

Als extra opmerking wil ik je wel vertellen dat zo'n remmer voor behoorlijke krampaanvallen kan zorgen. Iets waar je met een toch al gevoelige darm niet op zit te wachten. Al krampend ben je nog niet met je hoofd bij de les.

Dus misschien is iets rustgevends eerder iets voor je.Alle reacties Link kopieren
jeetje komt me bekent voor.

Ik zelf heb wel remmers gekregen arestal. Ik slikte in t begin erg veel en nu alleen als  ik echt niet anders kan. Rijles bijvoorbeeld. Maar op mn werk ga ik gewoon lekker rennen hoor. Maar als ik weg ga wil ik wel altijd weten waar de wc's zijn in gaval van nood. Maar idd met uitjes etc slik ik die pillen. Geeft een stuk meer zelfvertoruwen. Maar dat van die krampen klopt. Je loopt vol met lucht heb ik gemerkt! maar goed.

Sterkte idd. groetjes
Alle reacties Link kopieren
hoi

 ik heb eind 2006 de diagnose PDS gekregen. als hulpje om de ergste kramp tegen te gaan heb ik een recept voor loperamide gekregen van internist. dit vermindert de kramp maar legt niet je darmen helemaal stil zoals de meeste remmers. ik gebruik het alleen als het nodig is, dus met een etentje, een uitje oid. maar vraag je specialist, die weet wat kan en niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven