Gezondheid alle pijlers

Doorverwijzing dermatoloog voor acne

12-11-2020 16:39 39 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb sinds 3 of 4 jaar acne, tot mijn 18e of 19e nooit geen last gehad van een pukkel of iets. Altijd een stralend egale huid gehad wat weinig verzorging eiste naast het reinigen en aanbrengen van een fijne dag/nachtcrème.

Toen de acne uitgebroken was ben ik na een half jaar naar de huisarts gegaan. Ik ben daar meerdere keren geweest en heb verschillende recepten gehad voor zalfjes hetzij in combinatie met benzoylperoxide (benzac). Maanden lang echt consequent geweest in het gebruik van de juiste routine, uitgebreide behandelingen bij de schoonheidsspecialist gehad. Maar alles heeft nauwelijks het gewenste effect gehad.

Afgelopen voorjaar en zomer leek het heel erg goed te gaan maar sinds augustus september ben ik terug bij af. Mijn wangen hebben altijd rode plekken, regelmatig ook met puskoppen. Rondom mijn kin en lippen zijn de puisten vaak open en komt er vocht uit. Op mijn schouders en rug heb ik ook plekken zitten maar heb ik minder last van.

Nu ben ik weer eens bij de huisarts geweest, ditmaal een andere huisarts en deze heeft direct een doorverwijzing geschreven voor de dermatoloog, hier kan ik over twee weken terecht. Ook heb ik aangegeven dat ik eventueel open sta voor roaccutane of een andere intensieve therapie omdat ik nu op mijn 23ste er graag vanaf wil en het met mijn werk ook een probleem is omdat ik bepaalde handelingen niet mag uitvoeren.

Ik weet niet hoe de gang van zaken normaal is bij een dermatoloog maar moet je veel moeite doen om in aanmerking te komen voor de wat heftiger behandelingen?
Alle reacties Link kopieren
Het vet wat je van de apotheek meekrijgt is echt de beste (vaseline gemixt met paraffine of lanette). Verder is het vooral bijhouden dus regelmatig smeren. Vooral als het douchen.
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Vaak is de pil afdoende om de puistjes tegen te gaan snap niet dat de huisarts dat niet voorgeschreven heeft.
Zou dat eerst proberen voordat je een paardenmiddel in je lichaam stopt.
Alle reacties Link kopieren
anoniem_pje_x schreef:
27-11-2020 22:04

Iemand tips voor huidproducten en lippenbalsems die effectief zijn? De dermatoloog heeft al wat adviesen gegeven hierin maar ben benieuwd welke fijn zijn.
Je kan het beste Effaclar H van La Roche Posay kopen bij de apotheek. Superhydraterend, trekt snel in en niet vet.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties. Ik ben al sinds mijn 17e aan de pil. Twijfel een beetje om de effaclar h nu alvast aan te schaffen, daar is nu nog ongeveer 30% korting op wegens Black friday.
Alle reacties Link kopieren
Hou je trouwens niet teveel vast aan de roaccutane. Het kán ontzettend goed helpen het kán wegblijven, maar het is geen garantie. Ik heb er al 2 en een halve kuur opzitten. Het komt altijd na een jaar weer terug.
Tip voor de droge lippen: vergeet je mondhoeken niet. Die scheuren ontzettend snel uit en dan duurt het wéken voordat het weer genezen is. En dan gaap je even uitgebreid, kun je weer van voor af aan beginnen. :facepalm:
Ja la Roche smeren. Succes, hopelijk werkt het voor je. Ik heb een kuur van 9 maanden gehad al zeker 10 jaar geleden, ik heb het nooit teruggekregen.
Alle reacties Link kopieren
Rupikaur schreef:
12-11-2020 17:29
Ik zou je echt willen aanraden om dieper naar de oorzaak van je acné te zoeken dan slechts de symptomen te bestrijden, bijv. een orthomoleculair therapeut. Dit komt duidelijk ergens vandaan!
Ik zou je echt willen aanraden geen geld uit te geven aan kwakzalverij zoals orthomoleculaire therapeuten, die geen enkel wetenschappelijk bewijs kunnen laten zien.

Het kan zijn dat je dermatoloog je eerst nog een kuur antibiotica geeft zoals minocycline. Dat heb ik ook gehad. Hielp bij mij uiteindelijk maar tijdelijk, dus alsnog roaccutane gehad, maar ik heb wel andere mensen gehoord die er wel baat bij hadden.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben twee weken geleden gestart met isotretinoine, voel mij er goed op en tot nog toe geen last van bijwerkingen. Ik slik 30 mg per dag, de eerste week wat last gehad van droge ogen maar dat is nu volledig verdwenen. Merk wel dat mijn lippen en slijmvliezen van mijn neus nu wat droger er schraler worden.
Alle reacties Link kopieren
Fijn! Het zou kunnen zijn dat de droogte wat erger wordt, maar ik vond het goed te doen met een vette creme. Fijne bijkomstigheid: je haar wordt ook niet meer vet. Ik kon met gemak mijn haar een week lang niet wassen en dan zag het er nog fris uit.

Ik hoop dat je er snel baat bij hebt! Ik merkte het effect onmiddelijk. Merkte na een week al dat er geen nieuwe ontstekingen meer bijkwamen, en na ongeveer 6 à 8 weken begon alle roodheid te vervagen. Heb uiteindelijk de kuur ook niet af hoeven maken omdat het effect zo goed was. Sindsdien ook geen last meer gehad van mijn huid, het is nu zeven jaar geleden!
Alle reacties Link kopieren
anoniem_pje_x schreef:
19-12-2020 08:44
Ik ben twee weken geleden gestart met isotretinoine, voel mij er goed op en tot nog toe geen last van bijwerkingen. Ik slik 30 mg per dag, de eerste week wat last gehad van droge ogen maar dat is nu volledig verdwenen. Merk wel dat mijn lippen en slijmvliezen van mijn neus nu wat droger er schraler worden.
Fijn om te horen. Je kan ook vaseline met een wattenstokje in je neus doen. Klinkt vies maar t helpt wel! Ik hoop dat je snel van de acne af bent!
Hallo,
Ik heb niet alle reacties gelezen maar ik herken het wel. Ik heb jarenlang acne gehad. Ook Benzac gesmeerd. Later allerlei soorten antibiotica's gesmeerd en geslikt, maanden lang. Naar huidtherapeut geweest. Allemaal zonder effect. Uiteindelijk doorverwezen naar dermatoloog en gestart met Roaccutane. Dit middel wordt echter wel alleen voorgeschreven als niets werkt, als soort laatste redmiddel.
Ik moest volgens protocol maandelijks bloedprikken op leverfuncties en een zwangerschapstest doen aangezien je absoluut niet zwanger mag raken.
Bijwerkingen vielen mee: droge huid, bloedneuzen en droge lippen. De eerste 2 weken werd de acne wel erger, maar dit is bekend.
Daarna is het afgenomen en zelfs verdwenen, heb 1 kuur gehad en dit is 7 jaar geleden. Ben het middel eeuwig dankbaar!
anoniem_63afef861ffb8 wijzigde dit bericht op 22-12-2020 19:13
3.85% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf ook 2 kuren gehad. Ongeveer 4 jaar na de 1e kuur kwam het net zo hard terug. Toen de 2e kuur. Ben daar nu ongeveer een jaar mee gestopt en langzaamaan komen er weer kleine pukkeltjes terug. Maar nog niet heftig genoeg om er wat aan te doen.

De kuren waren hier de horror. Potten met vaseline gingen erdoor. Huid over m'n hele lichaam droogde enorm uit. Lippenbalsem vloog erdoor. Rug en gewrichtspijn ook.
Heb er ook permanente eczeem aan overgehouden en een allergie voor alles wat ik op m'n gezicht kan smeren. Krijg overal uitslag van.
Zou nu niet meer voor een roaccutane kuur gaan.
Is het me ook niet meer waard.
Alle reacties Link kopieren
Even een update van mij. Het gaat heel erg goed, ik ervaar nauwelijks bijwerkingen. Sinds vorige week dan een droge huid op het gezicht en wat drogere lippen als normaal.

Ik heb helemaal geen kapotte puisten of echte puskoppen erop. Ook trekt de roodheid weg en kon ik vandaag in de spiegel eigenlijk tevreden zijn met hoe ik eruit zie.
Alle reacties Link kopieren
Veldhuis Kliniek heeft de kennis in huis op het gebied van dermatologie. Ze zitten op meerdere plekken in het land, mogelijk kun je daar eens terecht.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven