Gezondheid alle pijlers

Jong en Burn-out deel 2

19-06-2017 15:58 882 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hier schrijven we verder over onze ervaringen rond burn-out.

Deel één werd gestart door ingeb84 en kan je hier vinden:

gezondheid/jong-en-burnout/list_messages/238113



Iedereen op dit topic kent het gevoel dat je lange teksten niet kunt lezen door de 'mist' in je hoofd, door vermoeidheid of nog een andere reden. Je hoeft je dus zeker niet te excuseren als je niet alles leest of niet altijd op iedereen reageert.
Always believe that something wonderful is about to happen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal. Wat een hoop verdrietige en heftige verhalen ik leef. Met jullie mee!!
Ik ben nieuw hier iig in dit topic, maar kan wel advies gebruiken. Lang verhaal kort: ik werk in de zorg, en heb me afgelopen maandag ziek gemeld. Aanvankelijk omdat ik de nacht ervoor koorts kreeg. Echter ik had vorige week al een afspraak bij huisarts gemaakt voor vandaag, omdat ik letterlijk opgebrand ben... Weet nu ook pas waar de term burnout vandaan komt.

Huisarts was streng maar duidelijk: langer rust nemen. Werkgever moet probleem maar oplossen maar ik moet nu aan mezelf denken, was zijn advies.
Sindsdien ben ik al een X of 4 gebeld door leidinggevende. Ga vrijdag daar op gesprek om plan van aanpak te bespreken.

Ik voel me niet somber of depressief. Mijn klachten komen vooral voort uit altijd op 150% willen functioneren, ook omdat dit verwacht wordt door collegae en directie. Dit houd elkaar natuurlijk wat in stand... Ik merk dat dit bij meerdere collega's speelt, maar die weten nog net overeind te blijven.

Mijn vriend heeft aangeboden mee te gaan naar gesprek. Is dit gek? Wat mag ik van de directie verwachten, of wat mogen zij juist niet van mij vragen of eisen?
Ik wil wel in gesprek met de bedrijfsarts. De loyaliteit naar mijn bazin moet vind ik geen rol spelen in dit proces...
Ben benieuwd naar jullie reacties..

Alvast hartstikke bedankt en dikke knuffels voor iedereen die het momenteel wat lastiger heeft 🌺🌺
Lbtwee wat herkenbaar. Ik werk ook in de zorg. P&O was er ook niet blij mee dat ik me ziek melde, en appte me ook wekelijks met de vraag wanneer ik weer in staat was om te gaan werken. Teamcoördinator stond volledig achter mij, en ze raadde me aan om nog niet te gaan werken, maar om mezelf nu echt volledig op de 1e plaats te gaan zetten.

Inmiddels ben ik ruim anderhalve maand verder en kan ik zeggen dat het wel beter gaat. Ik ben daar niet meer aan het werk, want de locatie is dichtgegaan. Ben wel op zoek naar ander werk, ik heb later deze maand een kennismakingsgesprek op een andere locatie.

Ik plan maximaal 1 activiteit per dag, met uitzondering van 1 (max 2) dag. Dan spreek ik met niemand af, en beantwoord ik mijn telefoon ook niet. Ik heb dit afgelopen weekend ook gedaan en ik voelde de rust in mezelf weer terugkeren.
Alle reacties Link kopieren
Hi kwebbeltje, wat irritant dat p&o zo vaak appt. Wij hebben geen apartep&o dus het loopt via mijn directe baas. Die overigens wel heel begripvol was.

Heb ook al aantal dagen mijn tel regelmatig uit staan. Op zich wel heel fijn. Toch heb ik heel erg het gevoel dat ik bereikbaar moet zijn voor als mijn baas belt... Ben natuurlijk ook echt pas sinds maandag thuis.

In mijn geval zal ik echt wel weer aan het werk moeten over een onbekende periode. Ik ben er wel op tijd bij denk ik. Heb wel concentratie problemen en een kort lontje, maar echt 'down' ben ik niet.

Zie wel op tegen dat gesprek vrijdag. Ons team is zo close dat ik bang ben geen nee te durven zeggen of over me heen laat lopen...
Alle reacties Link kopieren
Lbtwee, ik zou zeker iemand (bv je vriend) meenemen naar het gesprek. Dat is echt een aanrader.
Alle reacties Link kopieren
@gele suikerspin dank je wel voor je advies. Ik heb echt het idee dat ik mezelf daar een partij moet gaan verdedigen ofzo. Maar dat is enkel een gedachte!!

Denk serieus dat ze me uitlachen als mijn vriend meekomt.. Maargoed, zij zijn ook met 2en, dus niet gek als ik ook ondersteuning meebrengt denk ik. Is alleen eeeeecht niet gebruikelijk denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Het kan best dat ze het raar vinden. Hun probleem.
Alle reacties Link kopieren
@vienna Dankje voor de goede tips. Ik ga zeker maar eens opschrijven hoe ik me voel, wat ik wil met werk etc.
Wat fijn dat je nog 2 maanden gedeeltelijk je uren kunt werken. Lukt het werken een beetje?

@gele_suikerspin wat vervelend om te horen dat het niet goed gaat. Sterkte de komende tijd :daisy: .

@lbtwee wat vervelend dat je je zo voelt. Goed dat je nu rust neemt. Wel erg vervelend dat je werk zo vaak belt.
Ik vind het ook helemaal niet gek om je vriend mee te nemen naar het gesprek.
Mijn gesprekken zijn vaak emotioneel waardoor ik vergeet om alles te zeggen wat ik wil. Als je iemand mee neemt dan kan je altijd even navragen achteraf wat er nu precies is afgesproken en je vriend kan bijspringen in het gesprek indien nodig. Heel veel sterkte de komende tijd :daisy: .


Gisteren mijn brief ontvangen voor de bedrijfsarts in januari. Ik merkte dat ik meteen weer helemaal van slag was. De spanning nam weer erg toe. Volgende week mijn eerste gesprek met de gespecialiseerde psycholoog, ik zal dan mijn gespannenheid over mijn werk wel mee moeten nemen in het gesprek. Hopelijk heeft ze een goed advies voor me. Ik merk wel dat ik helaas nog een lange weg te gaan heb en ben er ook bang voor dat het straks als de nieuwe t therapie heb dat het misschien ook wel even nog wat slechter zal gaan.. maar na regen komt zonneschijn zeggen ze dus daar gaan we voor :).

Sterkte allemaal en zet m op!! :heart:
Alle reacties Link kopieren
Roanjoty: al op gesprek geweest bij je nieuwe psycholoog? Viel het mee? Hoop dat ze je kan helpen met de spanning die je voelt rond je werk. Therapie is idd hard werken en gaat met ups and downs, maar het kan je zoveel vooruit helpen dat de downs achteraf best meevallen. Succes!

Lbtwee: welkom! Hoe is je gesprek met je leidinggevende geweest? Is je vriend meegeweest? Het is echt niet raar om iemand mee te nemen, voor de steun, maar ook om alles mee te aanhoren (bij mij kwam er niet veel binnen toen ik pas ziek viel).

Kwebbeltje: mooi dat je zo goed op je grenzen pas. Knap van je! Is het een toffe locatie waar je op kennismakingsgesprek mag gaan?

Gele Suikerspin: hoop dat je wat meer tijd voor jezelf krijgt. Dat heen en weer gecros tussen instanties kost zoveel energie.
Klopt het dat je EFT hebt gevolgd? Ik heb er een boek over gelezen en 'beklop' (wat klinkt dat raar) nu mezelf, word er heel rustig van.

Dikke knuffel voor iedereen!
Always believe that something wonderful is about to happen.
Alle reacties Link kopieren
Klopt, ik doe ook eft. Ik word er ook rustig van. Ook bij trauma's is de heftigheid er daarna van af. Wel werkt het bij mij het beste als ik het bij de therapeut doe. Vooral als het over heftigere dingen gaat.

Hier is het gelukkig iets rustiger. En begin ook iets op te knappen van een langdurige verkoudheid.

Hoe is het verder met iedereen?
Meer stress en spanning deze decembermaand?
Alle reacties Link kopieren
Wat is het hier rustig! Hoop dat het een goed teken is en iedereen toch al een beetje in pre-kerstsfeer is.

Toch verbazingwekkend dat EFT het zware emotionele van een situatie kan verwijderen. Ik vind het menselijk lichaam en psyche echt heel bewonderingswaardig. Kan mij voorstellen dat je heftige situaties het liefst bij de therapeut laat begeleiden.
Hoe gaat het nu Gele Suikerspin? Verkoudheid al een beetje beter?
Ben net heel verkouden geworden. Heb twee keer pech gehad met openbaar vervoer. Vorige week waren ze aan het staken en moest ik meer dan een uur wachten en twee dagen later was de bovenleiding bij de trein stuk en kwam ik meer dan drie uur later pas thuis. De bedrijfsarts gaf ook al als tip om toch eens te kijken naar vacatures dichter bij huis. Heb mij voorgenomen om in 2019 een nieuwe baan dichter bij huis te vinden :-D
Hebben jullie voornemens voor 2019?
Always believe that something wonderful is about to happen.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het hier ook rustig. Ik merkte de afgelopen tijd sowieso dat de 'oudere garde', die eerder vaste schrijvers waren, zich meer terug trokken. Misschien inderdaad aan de beterende had zijn, verder in het proces zitten.

Er kwamen veel nieuwe voorbij en ik heb dan ook moeite om daar op te reageren, omdat er zo'n groot verschil zit, in waar je in het proces zit.

En ik dan ook gewoon geen puf heb, ik zelf niet meer terug wil denken aan het begin. Gezeur van ziek melden en werkgevers. De eerste stappen. Te confronterend.

Ik ben in 2019 van mijn werkgever af. En uwv is rond. Dus dat geeft hopelijk rust. Een soort nieuwe stap. Verder niet echt doelen. Per dag leven werkt nog steeds het beste. ;-)

Kun je via je huidige werkgever niet vaker vanuit huis werken?
Zeker bij voor aangekondigde stakingen, zou ik gewoon niet naar 't werk gaan. Beetje vreemd dat je werkgever hier niet in mee denkt.

Krijg je geen hulp van een reïntegratie coach, om naar passend werk te zoeken? Dit hoort een werkgever eigen te betalen /voor te zorgen toch?
Alle reacties Link kopieren
Hey allemaal!

Hebben jullie een fijne kerst (gehad)?

Ik heb er zo optimaal mogelijk van genoten!

Helaas wat tegen slagen gehad in de familie. Ik trek het mij erg aan, wat logisch is maar ik moet ook aan mezelf denken.

Werk is zeer onplezierig op een nette manier gezegd. Maar daar komt hopelijk snel verandering in. Een goed gesprek gehad met de arbo.

Verder helaas veel lichamelijke klachten. Ik loop momenteel bij de acupunctuur en dat werkt erg goed. Ik was erg sceptisch in het begin maar hij boekt meer vooruitgang dan de fysio en manueeltherapeut.
En mijn vriend en ik gaan deze week samen zwemmen, een oude hobby van mij. Ik hoop dat ik er net weer zoveel plezier in krijg als vroeger!

Verder wens ik jullie het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. Ik hoop voor ons allen dat we geluk en een goede gezondheid tegemoet gaan :heart: :hug:
Alle reacties Link kopieren
Afbeelding

Fijne 2e kerstdag gewenst!

(was te laat voor de 1e kerstdag :P)
Alle reacties Link kopieren
Afbeelding
Always believe that something wonderful is about to happen.
Alle reacties Link kopieren
Wat een tof kerstkaartje Gele Suikerspin! Fijne kerst gehad? Vandaag nog kerstactiviteiten op het programma?

Fleur: wat balen dat je tegenslagen in je familie hebt gehad en dat het op het werk niet fijn is. Wel goed dat het gesprek bij de arbeidsgeneesheer zo goed ging :) Had hij nog tips en adviezen? Zwemmen is super! Ben er sinds een tijdje ook mee bezig en echt heerlijk zo dobberen. In eerste instantie was het meer dobberen, maar doe ondertussen met mijn 'bomma-slag' toch al 20 baantjes. Fijne kerstdagen gehad?

Bij mij zei de arbeidsgeneesheer dat ik beter op zoek ging naar werk dichter bij huis. Heb 1 sollicitatiebrief gestuurd en heb meteen een uitnodiging gekregen (wel pas voor half januari). Schrok er een beetje van, had echt niet gedacht dat ze mij zouden uitnodigen. Voor 2019 staat er een nieuwe baan (die helemaal bij mij past en met goede werk/privé balans) op het verlanglijstje. Hebben jullie voornemens voor 2019?
Always believe that something wonderful is about to happen.
Hallo lieve mensen,

Even een opsteker voor iedereen die burn out is geraakt en zich afvraagt of er ooit een einde komt aan dat ellendige gevoel. Meer dan een jaar geleden schreef ik mee in dit topic. Wanneer het op een goed moment beter gaat, ga je je steeds wat meer richten op de dingen die je weer kunt en wat minder op het begin van het proces. Dat moment kwam toen ik er vrede mee had dat 'dit' mijn nieuwe leven was. Dat was voor mij reden om steeds minder mee te schrijven, hoewel ik er in het begin veel steun aan heb gehad. Ik kan nu zeggen dat het weer goed gaat. Ik heb weer een baan gevonden en doe weer alles wat ik leuk vind, met mate. Natuurlijk blijft het op letten hoe ik mijn energie verdeel en wanneer ik mijn rust pak, maar ik heb geen angst om het nog eens mee te maken of druk om extra mijn best te doen op het werk. Dat harde werken lukt me sowieso niet meer, die rek is er wel uit, maar misschien is dat niet erg.

Al met al is het een hele zware tijd geweest, maar uiteindelijk komt het goed en kun je weer genieten van dingen met het voordeel dat je nu weet wanneer je tijd en ruimte voor jezelf mag nemen. Veel beterschap en houd moed :redrose:
Alle reacties Link kopieren
Wat ongelooflijk fijn om te lezen PussyWillow! Zo fijn dat het goed met je gaat met wel aandacht voor wat nu anders gaat dan ervoor. Merci om dit te delen en heel veel liefs.


Afbeelding
anoniem_190536 wijzigde dit bericht op 26-12-2018 16:21
Reden: bericht nog niet compleet
26.13% gewijzigd
Always believe that something wonderful is about to happen.
Hoi allemaal!

Ondanks dat ik de laatste tijd niet meegeschreven heb wil ik jullie wel allemaal hele fijne kerstdagen wensen! Ik hoop dat iedereen er op zijn manier van heeft kunnen genieten :).

Ik lees hier veel positieve dingen. Fijn dat je van je werkgever af bent Gele suikerspin! Ik hoop dat het feit dat dat nu allemaal geregeld is je een hoop rust en daarmee energie gaat geven.

Vienna, wat top dat het zo goed gaat met werk en bewegen! En reactie op je sollicitatie, wat fijn! Als ik zo lees over je reistijd en problemen met de treinen zou ik me goed kunnen voorstellen dat een job dichtbij je enorm gaat kunnen helpen:).

Pussywillow, wat top om te horen :).

Ik heb hier ook al een tijdje niet meer geschreven. Deels omdat er zo enorm veel gebeurd is bij mij en deels omdat ik merkte dat door hier te schrijven ik bleef hangen in de dingen die ik niet meer kan en daar best verdrietig van werd.

Ik heb sinds een paar weken een nieuwe baan! De weg naar de baan toe was behoorlijk intensief, waardoor ik er eigenlijk best tegenop zag om te beginnen. Nu ik eenmaal begonnen ben en er wat in zit ben ik er echter heel blij mee!
Het is een baan voor 24 uur, dat is voor nu voor mij even voldoende merk ik. Wel bestaat er de mogelijkheid om op termijn de uren uit te bouwen,dus dat ben ik wel van plan.
Het afgelopen half jaar voelde dat echter enorm als een soort rouwproces: afscheid nemen van het idee dat ik mijn eigen werk gewoon kan doen.
Accepteren dat ik voor nu even "simpel" werk doe was voor mij een enorme stap. Het geeft me nu ik terugkijk toch wel zoveel meer lucht dat ik denk dat het voor nu de goede stap is. Over een paar jaar kijk ik dan weer of ik dan weer terug kan/ wil naar een dergelijke functie als mijn oude functie.

Verder hebben mijn man en ik een behoorlijke relatiecrisis gehad afgelopen maand. Hij realiseerde zich plots dat hij niet wist of hij zo nog toekomst zag, met all mijn problemen en de manier waarop ik daarmee omging.
We zijn 2 weken apart geweest, waarna we (gelukkig!) hebben besloten om toch samen verder te gaan. Nu werken we samen keihard om te kijken wat er mis ging en hoe we dat kunnen verbeteren. Ik heb er nu wel weer vertrouwen in dat het goed komt uiteindelijk:). (in het heel kort opgeschreven :$)

Ik weet ook niet of ik hier nog heel veel zal schrijven. In het begin vond ik het superfijn om hier te schrijven, ook om zoveel herkenning te vinden.
Ik merk nu het steeds beter gaat dat ik beter vooruit kan kijken als ik mezelf niet steeds bedenk hoe erg het was. Ik ga dan wat onbevangener de toekomst in (ik zoek naar de goede woorden, maar ka het niet helemaal vinden :bonk:)

Ik bedoel eigenlijk ongeveer hetzelfde te zeggen als Pussywillow. Ik heb de burnout en het herstel daarvan beleefd als het zwaarste ding dat ik in mijn leven meegemaakt heb. Maar achteraf kan ik zeggen dat ik toch blij ben met de veranderingen die ik daardoor nu kan toepassen in mijn leven.
Ik ben er nog lang niet, maar op het punt waar ik nu sta kan ik in ieder geval accepteren en er blij mee zijn dat mijn leven nu zo is en dat ik vanuit hier verder kan bouwen aan de toekomst!

Heel veel succes en sterkte iedereen!

Vienna, Gele suikerspin, jullie hebben een PB :mail:
Alle reacties Link kopieren
Pussywillow en rodelimo wat goed om te horen dat jullie zulke positieve stappen hebben gezet. En terug kunnen kijken op een heftige naar ook waardevolle periode!

Bedankt voor jullie periode hier in het topic. We hadden destijds een fijn clubje die ongeveer in dezelfde fase zat. En dat had ik destijds ook nodig. Nu ben ik ook weer stapjes vooruit en heb ik dit topic ook minder nodig.

Het ga jullie goed :bigkiss: en wellicht komen we elkaar elders op het forum nog eens tegen :)
Alle reacties Link kopieren
Afbeelding
Always believe that something wonderful is about to happen.
Alle reacties Link kopieren
Hi,

Ten eerste wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2019. Iedereen een beetje de feestdagen goed doorgekomen?
Doordat wij niet veel gepland hadden of familie verplichtingen hadden was het allemaal heel relaxed. Ik ga volgens mij ook de betere kant op. Alleen ik wil te snel. En een BO en iets snel doen gaan niet samen. Het lukt mij wel om meer dingen te ondernemen. Heb op dit moment een opruimen virus te pakken. Tot ergenis van mijn vriend want het weekend moest hij mee helpen 😂.
Verder ben ik vanmorgen bij de BA geweest, zij onderkend dat ik een BO hebt. Wil wel weer dat ik contact krijg met de werkvloer. Dus er moet een reïntegratie plan komen, ik hen donderdag een gesprek met HR en mijn leidinggevende. De BA vond het van mij goed dat ik om een loopbaan coach had gevraagd. Voor mij zal 2019 een hoop verandering met zich mee brengen.
Ik vroeg me ook af, hebben jullie ook wel eens gedacht om echt een omslag te maken in je carrière en vanuit een BO solliciteren naar een andere baan. Ik heb een vacature gezien maar iets in me houdt het tegen, ws bang voor een terug val.
Alle reacties Link kopieren
Hey Serendipty: wat fijn dat het zoveel beter gaat. Haha dat opruimen heb ik ook gehad. Eens ik mij beter begon te voelen, wilde ik het hele huis aanpakken. Manlief vond het eerst leuk (opgeruimd huis bij thuiskomst), maar toen ik zijn gereedschap begon te ordenen, moest ik ophouden ;-)

Zeker heb ik gedacht om een carriereswitch te maken. Heb ook loopbaanbegeleiding gevolgd en daarin kwam naar voren dat ik qua jobs en studies net gedaan had, wat helemaal bij mij past (heb mijn werk ook altijd graag gedaan). Daarom gekozen om toch eerst bij mijn huidige werkgever weer te starten en dus rustig op te kunnen bouwen en als dat goed verder te solliciteren. Blijven bij mijn huidige werkgever is lastig omdat het teveel reizen is én niet al hun handelen voordat ik ziek werd, geheel correct vond.
Zou je voor iets volledig anders willen gaan? Heb je ook een idee wat?
Always believe that something wonderful is about to happen.
Alle reacties Link kopieren
Biënnale, dank voor de tip, zal niet aan het gereedschap van mijn man komen.
Wat betreft ander werk, ik heb een leuke vacature gezien richting ict en zorg. Echter ik denk dat het verstandig is om eerst weer werkritme te krijgen al al vorens ik wat anders ga zoeken.

Maar misschien krijg ik door de loopbaan coach wel andere inzichten.
Alle reacties Link kopieren
Hey allemaal,

Ik ben een tijdje afwezig geweest hier. Gaat op zich redelijk.
Ik voel me alleen een beetje verloren. Alles is zo'n beetje weer op de rit maar het is het allemaal met niet. Ik voel me nog niet 100%. En ik mis mijn emoties enorm. Bij mij waren mijn emoties intens, zowel positief als negatief. Iedere lachbui voelde ik door mijn complete lichaam en nu, nu lach ik omdat ik het grappig vind maar ik voel het niet zo intens meer.
Ik mis die gevoelens enorm.
Verder start ik binnenkort (binnen 3 maanden) waarschijnlijk met een nieuwe baan. Ik kijk er naar uit, om mijn monotone gevoel van tegenwoordig ;).
Hier ook even een update.
Het gaat met ups en downs, maar voel me geleidelijk aan wel beter dan een paar maanden geleden. Ik ben nu bezig met de laatste examens, zal blij zijn als dat achter de rug is dadelijk.
Zodra ik mijn diploma heb, kan ik aan de slag bij mijn nieuwe werkgever. Ben erg benieuwd hoe het zal gaan. Zal ook wel even wennen zijn dat ik dan geen school meer heb.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven