Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Pms en niet meer weten wat eraan te doen

14-11-2020 20:08 76 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb een tijdje terug eens gereageerd in een topic hierover, maar kan het topic nergens terugvinden. Daarom wil ik mn situatie hier toch eens neerzetten en hoop dat er nog opties zijn waar ik niet aan gedacht heb.

Ik heb sinds mn laatste bevalling (4 jr geleden) pms klachten. Ben een menstruatie dagboek gaan bijhouden en ik ontdekte een patroon, vanaf 8-9 dagen voor mn menstruatie beginnen de klachten. Voornamelijk psychisch, chagrijnig, erg prikkelbaar, irriteer me mateloos aan de kleinste dingen en ben gewoon geen leuk mens. Mijn gezin heeft daar last van, maar ik zelf ook. Ik voel me naar, schuldig en niet mezelf. De dag nadat mn menstruatie doorbreekt verdwijnt alles en voel ik me prima en heel relaxt, vind ik dingen leuk die ik een week daarvoor irritant vind bijvoorbeeld.
Heb therapie gehad een jaar lang voor andere klachten, en stiekem had ik de hoop dat ik daar last van had ipv pms. Dat is dus niet zo, het is pms.
Met huisarts meerdere malen besproken, 2 pillen geprobeerd waaronder de Yasmin, van beide werd ik erg beroerd en al gauw gestopt. Nu ben ik 1x bij de gynaecoloog geweest en hij heeft me antidepressiva gegeven, voor de 10-14 dagen voor mn menstruatie. De bijwerkingen die ik daarvan krijg zijn het voor mij niet waard, ik voel me helemaal niet fijn door die pillen en dus ook daarmee gestopt.
Nu slik ik een week of 3 magnesium, ik las daar goede ervaringen over maar ik merk geen verschil.

En nu weet ik het niet meer. De gynaecoloog noemde nog de optie om de eierstokken stil te leggen, maar dat is wel een laatste optie en wil ik niet. Dat kan ook maar tijdelijk dus geen blijvende oplossing. Plus je krijgt dan overgangsklachten, lost mijn inziens niets op t.o.v. nu.
Wat ik nog kan bedenken is dat ik toch weer de pil probeer en dan maar even langer door moet zetten wat de misselijkheid en beroerdheid betreft. Het is wel ruk want ik spuug dan ook en voel me echt beroerd waardoor ik er thuis slecht voor mn kinderen kan zijn bijvoorbeeld. Ook ben ik daardoor weleens ziek naar huis gegaan van mn werk.
De yasmin pil heb ik gehad omdat die het lichtst zou zijn, maar gaf mij dus toch nog veel klachten.

Kortom, help! Zijn er nog alternatieven die ik niet ken? Een andere pil en welke dan? Is het dan toch een kwestie van " het hoort erbij?" Maar jeetje, ik ben 38 en als de rest van mn leven zo is dan word ik daar wel een beetje moedeloos van.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zou een hormoonspiraal geen optie kunnen zijn? Met wat mazzel menstrueer je dan helemaal niet meer.
Alle reacties Link kopieren Quote
De rest van je leven waarschijnlijk niet. Na de overgang is het waarschijnlijk beter...

Mijn gynaecoloog noemde spiraaltje nog als mogelijkheid. Zelf geen ervaring mee. Gynaecoloog zei dat het bij een deel van de vrouwen helpt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb trouwens ook gehoord dat gezonde voeding (om de 4 uur zodat je bloedsuiker stabiel blijft) en bewegen kan helpen. Maar waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je zou een lichtere pil kunnen proberen zoals je YAZ.

Of je probeert dingen als teunisbloemolie. Misschien heeft een orthomoleculair therapeut nog advies voor je!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik lees even mee. Ben zelf ook hard op zoek namelijk. Twee verschillende pillen geprobeerd, een spiraal en de prikpil. Door die laatste twee was ik juist non-stop ongesteld wat ik het ook niet waard vond. Vind het bizar hoeveel invloed hormonen op je kunnen hebben. Qua menstruatie zelf heb ik het heel makkelijk. Een paar dagen licht vloeien en weinig buikpijn, maar in de week daarvoor is het drama. Lig gegarandeerd jankend in m'n bed, sta dan op het punt om mijn baan op te zeggen etc. Hoop ook echt iets kunnen vinden wat helpt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb ruim twee weken van de maand zware pms klachten met hele nare gedachten, en uiteindelijk de Yasmine pil geprobeerd, in het begin prima, maar toen kreeg ik er opvliegers bij. Nu de microgynon en een libido van een ijspegel. Geen pms meer, dat dan weer wel. Ik slik hem 3 maanden door en stop dan vanwege hoofdpijn, na een stopweek begin ik weer.

Neem je de pil s’ ochtends of voor het slapen gaan? Dat wil nog wel eens schelen.

Ik zit nu toch te overwegen om een mirena spiraal te proberen.
Magnesium en allerlei andere supplementen, care for women, acupunctuur en nog veel meer andere dingen hebben allemaal niets geholpen bij mij. Ik ben nu aan de andere kant van de 45 en ben het wel een beetje zat
Alle reacties Link kopieren Quote
Care for woman heeft mij geholpen
Alle reacties Link kopieren Quote
Prikpil was mijn uitkomst. Ik kan niet eens meer zwanger worden maar de 2 weken pms, stemmingsproblemen en pijn en oneindige bloedstroom elke maand was is zo zat en ik doe het beter op hormonen dan zonder.

Ik heb ook nog even pleisters overwogen. Misschien wat voor jou?

Voor mij was prikpil het makkelijkst.
Bij Pleisters moet je nog elke week plakken, kan wel gewoon doorplakken, dus geen stopweek nodig. Bij prikpil haal ik 1x per 3 maanden een prik en elke 2 jaar stop ik er mee en dan duurt meestal weer een jaar voordat alles normaal is en begin ik weer voor 2 jaar aan de prikpil. ( is ook om te checken hoe het staat met de overgang).
luci_mster2 wijzigde dit bericht op 14-11-2020 21:15
15.81% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Als ik dit zo lees denk ik gelijk aan pmdd. Ik herken dit ook bij mezelf.
Ik slik nu een combinatie van vitamines en heb mijn psyche daarmee beter onder controle.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik slik sinds ik met de pil gestopt ben teunisbloemolie capsules en geen last meer van pms. En nog maar 3 dagen ongesteld

Misschien voor jou ook t proberen waard
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je 5htp wel eens overwogen? Heb ik heel veel aan :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Welke magnesium heb je?

Teunisbloemolie is ook n goede.

Sport je? En dan krachttraining in t bijzonder.
Been there, done that, got the T-shirt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb ook een tijd Care for Women pillen geslikt. Homeopathisch zijn die. Hielp bij mij wisselend. De eerste maanden heel goed, later minder. Ben toen toch weer aan de pil gegaan, microgynon 30. Dat haalt voor mij de scherpe randjes er wel vanaf.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben ook vanwege de pms aan de pil gegaan, maar heb direct vanaf het begin doorgeslikt. Zo blijft mijn hormoonspiegel het stabielst en heb ik het minst last van de pms. En bijkomend voordeel: ook niet meer ongesteld, hoera!
Toevoeging: slik nu al ruim twee jaar de pil door.
Accepteer wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt accepteren.
Alle reacties Link kopieren Quote
De mirenaspiraal heeft mij enorm goed geholpen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb nu bijna een jaar de mirenaspiraal en bijna geen last meer van pms-klachten. Ook nauwelijks nog menstruatie. Toen ik de Nuvaring gebruikte kon ik ook de klok gelijk zetten op bepaalde klachten, waaronder vervelende gevoelens en stemmingen. Dat is nu helemaal over. Het lastige van hormonen is dat iedereen er anders op reageert en dat je het ook best een tijdje moet afwachten voordat je weet of het een verbetering is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Herkenbaar. 2 weken voor de menstruatie ben ik al een draak. Stemmingswisselingen, pijn rond de eisprong en borsten die op klappen staan. En dan nog niet te spreken over de helse menstruaties. Huisarts heeft mij de levonorgestrel (combinatie)pil voorgeschreven. En ja hoor, het werd nog 10 keer erger. Dag in, dag uit was ik boos. Boos op alles en iedereen wat zich uitte in passief-agressief gedrag en soms zelfs servies kapot slaan. Geen optie dus. Nu heb ik de desogestrel en dat gaat echt veel beter. Stemming is stabiel en ik mag hem doorslikken. Wat een zegen. Enige vervelende is dat ik 24/7 pijnlijke borsten heb. Volgens de arts moet dat na 3 maande wegtrekken. Teunisbloemolie heeft mij niet geholpen, maar misschien helpt het jou wel. Sterkte ermee, het is echt heel naar.
Alle reacties Link kopieren Quote
Er is ook een fb groep over pms en pmdd. Heel veel vrouwen met dezelfde ervaring.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik slik geen hormonen. Man is gesteriliseerd.

In de lockdown periode at ik slecht, bewoog ik veel te weinig etc, toen was het echt vreselijk. Nu weer elke dag een flink stuk wandelen, gezond eten en yoga. Weg knallende borsten en alle andere rotklachten. Oja ik slik vit D, C en omega 3...
Alle reacties Link kopieren Quote
Heel herkenbaar. Na mijn laatste zwangerschap was het ook erger geworden. Twee weken voor mijn menstruatie had ik last van stemmingswisselingen, sombere gevoelens en erg prikkelbaar. Begin dit jaar ben ik begonnen aan acupunctuur. In Utrecht bij Vrouw en geneeskunde. Zij zijn gespecialiseerd in allerlei vrouwenkwalen.

Maargoed ik heb al een aantal behandelingen gehad. En ik merk zeker dat mijn stemming meer stabiel is. Vlak voor mijn menstruatie ben ik nog een beetje prikkelbaar maar gelukkig geen sombere gevoelens. Hopelijk vindt je een oplossing. Dit heeft bij mij iig geholpen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat bij mij de daglicht lamp helpt. Die gebruik ik van oktober tot maart/april iedere morgen 10-15 min.
Omdat ik ieder jaar meer moeite heb met de winter.
Maar heb ergens gelezen dat deze ook bij pms klachten gebruikt wordt.
En ik heb nog maar heel kort last van psychische klachten en de lichamelijke wisselt.
Daarbij wandelen en opletten met suiker.
Alle reacties Link kopieren Quote
kylie_ schreef:
14-11-2020 22:43
Ik slik geen hormonen. Man is gesteriliseerd.

In de lockdown periode at ik slecht, bewoog ik veel te weinig etc, toen was het echt vreselijk. Nu weer elke dag een flink stuk wandelen, gezond eten en yoga. Weg knallende borsten en alle andere rotklachten. Oja ik slik vit D, C en omega 3...

Dit herken ik wel.
Sinds ik bewuster ben gaan leven (gezonde voeding, meer regelmaat, meer bewegen en geen alcohol) heb ik niet meer van die mentale pieken en dalen en is mijn menstruatie ook veel minder hevig en pijnlijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben zelf gesteriliseerd en leef super gezond al jaren en al die homeopatische nietsdingen geprobeerd en tekorten en aanvullende vitamines. Hielp allemaal niets.

Enige wat hielp was de pil, prima ga ik nog wel even door tot de overgang voorbij is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat een herkenning!

Ik heb dus nooit de pil geslikt en altijd koperspiraal gehad maar ben zeker de helft van de maand echt uit mijn doen. Ik ga denk ik teunisbloemolie proberen. En sta ook wel open voor alternatieve geneeswijzen.

Heb nu een koperspiraal, maar man is onlangs gesteriliseerd en als zijn controle over drie maanden goed is gaat die er wel uit.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven