Gezondheid alle pijlers

Stel hier je vraag aan de zorgadviseurs

03-12-2012 09:30 421 berichten
Alle reacties Link kopieren
Beste forummers,



Soms kan het ingewikkeld zijn om je weg te vinden in de zorg. Waar zit een goede huis- of tandarts? Waar vind ik een hele goede specialist? Hoe kan ik hulp voor mijn ouders die steeds minder zelfstandig zijn organiseren? Hoe regel ik een second opinion? Voor vragen als deze zijn er de Menzis Zorgadviseurs. Zij helpen je hier graag persoonlijk bij en geven advies.



In dit forumtopic zal onze kennispartner Menzis jullie helpen met alle vragen over gezondheid en zorg die jullie hebben. Zij hebben speciaal voor Viva Forum een Team Zorgadvies vrijgemaakt, bestaand uit José, Mieke, Linda en Evelien. Zij zullen online zijn tussen 9 en 17 uur.



Behalve in dit forumtopic, zullen zij ook in andere topics waar gezondheidsvragen spelen hulp bieden waar dat mogelijk en gewenst is.



Uiteraard zijn aan deze samenwerking wel enkele regels verbonden:

- Het gaat om het delen van kennis. De kennispartner geeft daarom alleen onafhankelijk advies op gezondheids- en zorgvragen en is hier niet om eigen producten te verkopen. Menzis zal zich dus op geen enkele wijze commercieel gedragen en stelt haar kennis kosteloos beschikbaar;

- De Zorgadviseur is geen medicus, en gaat dus niet om medisch-inhoudelijke vragen in. Daarvoor kun je bij je behandelend arts terecht.



Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen. (Mr. Visser) (Blijfgewoonbianca)

Bij vragen over beleidskeuzes kun je terecht op het 'vraag het de mods' topic.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ephina schreef op 03 december 2012 @ 10:40:

[...]





Heel graag. Is er een email adres oid waar ik mijn echte naam en verzekeringsnummer achter kan laten?



@Ephina

Mijn collega’s helpen je graag. Wil je je naam, verzekeringsnummer en telefoonnummer doormailen naar: onlinezorgadviseur@menzis.nl onder verwijzing naar deze dialoog?
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
quote:waranaka schreef op 03 december 2012 @ 11:17:

[...]





Dit maak ik in mijn regio ook mee. Ik wilde overstappen, maar de artsen weigeren elkaars patienten over te nemen, ook als ze nog wel patienten in het algemeen aannemen.

Als ik gedacht had dat ik er met een goed gesprek met mijn huisarts wel zelf uit zou komen, had ik niet weg gewild. Een goed gesprek is niet aan de orde. Dus nu zit ik met hem opgescheept. (Terwijl ik ooit bij die praktijk kwam omdat ik een vrouwelijke arts wilde. Bleek ze de praktijk na een maand overgedaan te hebben aan mijn huidige huisarts. Fijn. Nu zit ik al jaren met die man, maar overstappen kan dus niet.)Nou ja, dat dus. Daar zit je met je vrije keus, die wordt effectief teniet gedaan door afspraken die ze wettelijk niet eens mogen maken maar in de praktijk wel toepassen.
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop dat jullie mijn vraag van 10:43 uur niet over het hoofd hebben gezien?
Alle reacties Link kopieren
De eigen bijdrage is bij alle zorgverzekeringen

alleen maar van toepassing op de basisverzekering toch?
Alle reacties Link kopieren
quote:mopsie schreef op 03 december 2012 @ 10:43:

Ik heb een vraag mbt het plaatsen van implantaten door de kaakchirurg. Ik moet twee tanden laten vervangen door twee implantaten. Door een ongeval jaren geleden en latere ontstekingen aan de wortelpunten, zijn deze tanden erg zwak geworden. Nu heeft mijn huidige verzekering de vergoeding hiervan afgekeurd. Kan ik nu wel overstappen naar een andere leverancier en zijn er eigenlijk wel verzekeringen die (in ieder geval) een deel van de kosten vergoeden?



@mopsie

Bedankt voor je vraag, zoals je merkt zijn we je niet vergeten ;)

Vanaf 2013 worden implantaten niet meer vergoed vanuit onze tandartsverzekering. Wij hebben geen inzicht in de polisvoorwaarden van andere zorgverzekeraars.
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
quote:koekie1980 schreef op 03 december 2012 @ 11:05:

[...]oke, is duidelijk. Ik ben alleen maar naar Anderzorg gegaan voor komend jaar, omdat ze zo'n goedkope prijs hebben voor een hoog eigen risico. Ik ga tijdens mijn reis niet naar een psycholoog of tandarts. Alleen noodgevallen worden namelijk in het buitenland verzekerd. Dus dec 2013 maar weer overstappen naar het CZ. (als menzis tzt geen leuk aanbieding heeft)



maar goed om te weten, bedankt voor je bericht/advies Watchout!Ik wilde hier niet een discussie losmaken over Anderzorg . Ik begrijp het advies van Watchout, maar ik ben om dezelfde reden als Koekie naar Anderzorg gegaan. Daarnaast heb ik alleen een tandartsverzekering. Ik vind de voorwaarden bij Anderzorg helder en overzichtelijk. En als dat betekent dat ik voor "speciale zorg" eerst bij de desbetreffende specialist moet vragen of er een contract met Anderzorg is, dan is dat maar zo. Ik woon niet op het platteland, dus zal het allemaal wel meevallen. Nogmaals vooralsnog mankeer ik niets (zover ik weet) en vind ik het te ver gaan om mijn zorgverzekering te baseren op bestaande contracten waarvan ik wellicht nooit gebruik van zal gaan maken.
quote:koekie1980 schreef op 03 december 2012 @ 10:50:

[...]Nu maak je me nerveus door deze opmerking...



Net gewijzigd van het CZ naar Anderzorg. Volgend jaar een jaar op reis dus het hoogste eigen risico genomen. Verdere medische kosten worden door mijn reisverzekering opgevangen.Nergens voor nodig. Als jij nu bijvoorbeeld je tandarts en huisarts zou bellen, dan durf ik erom te wedden dat zij een contract met Anderzorg hebben. Anderzorg heeft inderdaad een mooie prijs wanneer je eigen risico zo hoog mogelijk is. Je hebt een goede keus gemaakt. Fijne reis .
Hallo Menzismedewerkers,



Ik heb een vraag over het eigen risico voor de GGZ in 2013. Is deze nu geheel van de baan? En geldt dit dan voor ambulante en klinische behandeling?



Verder zou ik graag willen weten wat allemaal valt onder het eigen risico van 350 euro en wat niet. Vallen huisartsbezoeken en medicijnen hieronder?



Bedankt.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een vraag over collectieve korting.



Ik krijg bij Menzis collectiviteitskorting via mijn werkgever. Stel dat hiervan gebruik maak, maar mijn contract wat in februari afloopt wordt niet verlengd, geld de collectiviteitskorting dan nog wel voor het hele jaar of stopt dat dan?
Intense life is not complete without a touch of madness!
Alle reacties Link kopieren
als je alleen een basispakket hebt kan het dan gebeuren dat je in een ziekenhuis geweigerd wordt omdat ze geen contract hebben met dit ziekenhuis?



edit: heb het al gevonden; antwoord is ja.
it's a big club and you ain't in it
Alle reacties Link kopieren
quote:koekie1980 schreef op 03 december 2012 @ 10:50:

[...]





Nu maak je me nerveus door deze opmerking...



Net gewijzigd van het CZ naar Anderzorg. Volgend jaar een jaar op reis dus het hoogste eigen risico genomen. Verdere medische kosten worden door mijn reisverzekering opgevangen.





@koekie1980

Willen je hierbij graag helpen. Mag een collega van Anderzorg contact met jou opnemen? We nemen je nervositeit natuurlijk graag weg. Wil je in dat geval je naam en telefoonnummer mailen naar onlinezorgadviseur@menzis.nl onder vermelding van dit topic?
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
Alle reacties Link kopieren
quote:yasmijn schreef op 03 december 2012 @ 11:00:

@ Menzis, die links uit je post van 10.53 zijn niet gevonden, die doen het niet.



Zelf ben ik ook altijd bij Amicon en later Menzis verzekerd geweest, maar heb nog nooit iets van een trouwe leden korting gezien.@yasmijn, de links zijn aangepast. Als het goed is doen ze het nu wel
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
Alle reacties Link kopieren
quote:Lughnasadh schreef op 03 december 2012 @ 10:51:

[...]





Dat weet ik allemaal. Maar het probleem is, dat artsen(en tandartsen dat dus weigeren. Ze hebben afspraken gemaakt om elkaars patienten niet over te nemen(tenzij ze naar een ander postcodegebied verhuizen).

Vriendjespolitiek dus, afspreken om niet onder elkaars duiven te schieten. En daar ben je als patient de dupe van, want je kunt er niets aan doen. En ik vroeg me af of je daar nog iets tegen kunt beginnen.@Lughnasadh ik snap wat je bedoelt, erg vervelend dat het niet lukt. Ik weet niet of je hier iets tegen kunt beginnen. Wat wij zouden kunnen doen voor je, is zoeken naar huisartsen en tandartsen die nog wel nieuwe mensen aannemen. Mogelijk ben je daar dan toch een stap verder mee?
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
quote:menziszorgadviseur schreef op 03 december 2012 @ 12:27:

[...]





@Lughnasadh ik snap wat je bedoelt, erg vervelend dat het niet lukt. Ik weet niet of je hier iets tegen kunt beginnen. Wat wij zouden kunnen doen voor je, is zoeken naar huisartsen en tandartsen die nog wel nieuwe mensen aannemen. Mogelijk ben je daar dan toch een stap verder mee?



Bedankt, maar nee. Want als ze horen dat je van huisarts B komt, die ongeveer naast huisarts A zit en nog wel mensen aan zou nemen, krijg je simpelweg te horen dat ze geen patienten van elkaar overnemen, plek of geen plek.

Zo te lezen zit ik dus tegen wil en dank aan mijn huisarts vast, tenzij ik verhuis, of er een nieuwe praktijk bij komt. En dat zie ik hier niet gebeuren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lughnasadh schreef op 03 december 2012 @ 10:57:

[...]





Inderdaad, dat valt me ook op. Als trouwe klant ben je de pineut. Klanten die elk jaar overstappen krijgen leuke kortingen. Het lijkt me dat het ook nogal wat kost, al die mensen die continu van verzekering wisselen.



Het verbaast me niet dat dit niet verteld wordt, maar als vaste klant kun je vaak heel simpel gebruik maken van collectiviteitskortingen (want dat zijn het veelal).



Tip; een beetje behoorlijke zorgverzekeraar biedt je zonder problemen de beste collectiviteitskorting, als je er om vraagt. Gevalletje opbellen met het riedeltje "joh, via Pietje Puk kan ik X procent korting krijgen. Gaan jullie mij rechtstreeks die X procent korting geven of moet ik het via Pietje gaan laten verlopen". De meeste zorgverzekeraars zullen je daan zonder enige moeite hup, rechtstreeks de collectiviteitskorting geven zonder dat je via Pietje hoeft te handelen.



De enkeling die graag hordes opgooit, tja doet mij krabben maar als ze het zo willen; dan gewoon "opzeggen" en via Pietje alsnog precies hetzelfde pakket afsluiten.



Let op; er zijn tientallen collectieven voor zo ongeveer elk pakket. Een half uurtje google gebruiken (op collectiviteit + naam gewenst pakket en verzekeraar) en internet afneuzen en je zult de beste collectiviteit vinden voor het door jouw gewenste pakket. Met 5 en 7% is er namelijk een gedegen kans dat je nog niet de beste korting te pakken hebt bij deze en gene verzekeraars.



Dan heb je nog wat verzekeraars die pakketten veranderd hebben en bepaalde (vaak ruimere, maar niet altijd) pakketten alleen nog bieden voor hun reeds bestaande "oude" klanten, maar niet meer voor nieuwe klanten. Heb je een dergelijk oud pakket, dan zit je dus in zoverre vast dat je enkel een kans hebt als er collectieven zijn voor het oudere pakket. Daar zie je wel meer verschil in alsnog bieden van de korting of niet (omdat je immers niet meer over kunt stappen om alsnog korting te behalen).



Zelf zit ik elk jaar zogezegd tot over mijn oren in de overstap- en vergelijkpraktijken en menig maal zo ook gebruik gemaakt voor mensen die niet wilde of hoefden over te stappen van de bovengenoemde "bellen en vragen"-aanpak om een beduidend betere prijs te krijgen voor hetzelfde pakket direct via zorgverzekeraar i.p.v. welk collectiviteitscriteria officieel dan ook.





Jas; ooglidcorrecties zijn voor onder eigenlijk volledig geschrapt uit basispakket, al weer wat jaartjes terug. Boven zijn dusdanig aangescherpt dat je er in de praktijk zelfs met aangeboren afwijkingen enorm lastig voor in aanmerking komt. Echter, er zijn behoorlijk veel aanvullend pakketten die de dekking wel bieden met ruimere opvatting van "medisch noodzakelijk" dan Den Haag voor het basispakket heeft bepaald. Ene verzekeraar is coulanter in wat men daarbij onder "medisch noodzakelijk" verstaat dan de ander. Veelgebruikt is bijv. nog een van de oude basiscriteria van deels blokkeren van pupil. Qua prijs; plastische ingrepen zijn in ziekenhuizen aardig vaak een stuk goedkoper dan in klinieken. Sommige ziekenhuizen hebben dan behoorlijke wachtlijsten, anderen niet bij zelfbetalende klanten. Prijs en wachttijd hangt ook af van welke specialist; oogspecialisatie of plastische. Zelf ben ik op dit gebied een zogezegd onderhoudsgevalletje, met eerste correctie op 17e in de pocket (overigens wel gedekt dus), dus een van de onderwerpen waar ik uit eigen belang al de situatie aardig in blijf volgen.
when you wish upon a star...
Alle reacties Link kopieren
Lugh; als jij graag naar huisarts A wilt, dan kun je het via een andere weg proberen. Een gesprek aan gaan met A en uit de doeken doen waarom je wilt overstappen, gecombineerd met uit de doeken waarom het met B echt niet meer houdbaar is en wat je daar allemaal aan gedaan hebt om dat op te lossen, bespreekbaar te maken/houden etc. In erg schrijnende gevallen wil dat nog wel eens de manier zijn om toch door huisarts A toegelaten te worden, zij het met het "verzoek" eerst nogmaals een gesprek met B te voeren.



Ik zal zeker niet beweren dat je zo even 1-2-3 overstapt of dat het een ieder zo wel even lukt die zou willen overstappen, maar heb het in een aantal schrijnende situaties wel succes zien hebben waar op "gewoon willen inschrijven" een nul op rekest was of een praktijk officieel vol is.



Pas wel op dat een van de regels schijnt te zijn dat een huisarts je niet mag aannemen vanuit overstap als die je binnen 6 mndn behandeld heeft of in weekenddienst bijv. gezien heeft. Een of ander concurrentieverhaal.
when you wish upon a star...
Alle reacties Link kopieren
@menzis

Hebben jullie over mijn vraag van een uur geleden heen gelezen?
Noem het maar simpel

Maar goed, feit blijft dat je er zelf als trouwe klant achteraan moet(of anderen moet inschakelen) gaan, terwijl de aanbiedingen voor verzekeringshoppers je om de oren vliegen.

Ik zit zelf trouwens wel aardig goed hoor, krijg 10% korting omdat ik meer dan 1 verzekering heb lopen en heb het tot nu toe niet goedkoper kunnen vinden met het door mij gewenste pakket.
quote:menziszorgadviseur schreef op 03 december 2012 @ 10:53:

[...]





@Yulia

Bedankt voor je vragen. Wij hebben ook voor onze trouwe klanten voordelen. Kijk maar eens hier: http://www.menzis.nl/web/ ... ervice/Ledenvoordeel.htm Er is ook een spaarprogramma voor Menzis leden: zie hiervoor: http://www.menzis.nl/web/ ... programmaSamenGezond.htm





Zou je eigenlijk theoretisch gezien je ook af kunnen melden bij Menzis, en dan weer opnieuw aanmelden zodat je als nieuw lid gezien wordt en ook aanspraak maakt op de korting voor nieuwe leden?

Of kan dit alleen wanneer je bijv. een andere polis neemt binnen Menzis?
quote:Pixiedust schreef op 03 december 2012 @ 13:13:

Lugh; als jij graag naar huisarts A wilt, dan kun je het via een andere weg proberen. Een gesprek aan gaan met A en uit de doeken doen waarom je wilt overstappen, gecombineerd met uit de doeken waarom het met B echt niet meer houdbaar is en wat je daar allemaal aan gedaan hebt om dat op te lossen, bespreekbaar te maken/houden etc. In erg schrijnende gevallen wil dat nog wel eens de manier zijn om toch door huisarts A toegelaten te worden, zij het met het "verzoek" eerst nogmaals een gesprek met B te voeren.



Ik zal zeker niet beweren dat je zo even 1-2-3 overstapt of dat het een ieder zo wel even lukt die zou willen overstappen, maar heb het in een aantal schrijnende situaties wel succes zien hebben waar op "gewoon willen inschrijven" een nul op rekest was of een praktijk officieel vol is.



Pas wel op dat een van de regels schijnt te zijn dat een huisarts je niet mag aannemen vanuit overstap als die je binnen 6 mndn behandeld heeft of in weekenddienst bijv. gezien heeft. Een of ander concurrentieverhaal.



Tsja, schrijnend is het niet, ben ik bang. Mijn huisartsen(echtpaar) zijn blijkbaar gescheiden en hij is van de ene op de andere dag uit de praktijk verdwenen. Daarvoor in de plaats hebben we nu al 3 jaar de ene na de andere vervanger, die meestal een maand of 3 blijven. Soms zit er een hele fijne tussen en dan is het jammer dat hij/zij vertrekt, maar meestal zijn het verschrikkingen van artsen. De andere helft van het echtpaar werkt twee halve dagen en duidelijk met weinig enthousiasme.

Voor de huis-tuin-en keukendingetjes wel te doen, maar voor het serieuzere werk hebben we al ondervonden dat het niet zo jofel is.
Alle reacties Link kopieren
quote:waranaka schreef op 03 december 2012 @ 11:17:

[...]





Dit maak ik in mijn regio ook mee. Ik wilde overstappen, maar de artsen weigeren elkaars patienten over te nemen, ook als ze nog wel patienten in het algemeen aannemen.

Als ik gedacht had dat ik er met een goed gesprek met mijn huisarts wel zelf uit zou komen, had ik niet weg gewild. Een goed gesprek is niet aan de orde. Dus nu zit ik met hem opgescheept. (Terwijl ik ooit bij die praktijk kwam omdat ik een vrouwelijke arts wilde. Bleek ze de praktijk na een maand overgedaan te hebben aan mijn huidige huisarts. Fijn. Nu zit ik al jaren met die man, maar overstappen kan dus niet.)@waranaka Ik vind het vervelend dat je het gevoel hebt, dat je met je huisarts opgescheept zit. Ook aan jou bied ik aan om in je woonplaats te kijken bij welke huisartsen je eventueel terecht kan. We kunnen de huisarts niet dwingen om jou als patiënt aan te nemen, maar informeren is altijd mogelijk. Mocht ik geen huisarts kunnen vinden, dan is mijn advies om eens te informeren bij Zorgbelang Je kunt hier terecht voor advies en klachten, zij zoeken echter geen nieuwe huisartsen.
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
Alle reacties Link kopieren
quote:Pixiedust schreef op 03 december 2012 @ 13:13:

Lugh; als jij graag naar huisarts A wilt, dan kun je het via een andere weg proberen. Een gesprek aan gaan met A en uit de doeken doen waarom je wilt overstappen, gecombineerd met uit de doeken waarom het met B echt niet meer houdbaar is en wat je daar allemaal aan gedaan hebt om dat op te lossen, bespreekbaar te maken/houden etc. In erg schrijnende gevallen wil dat nog wel eens de manier zijn om toch door huisarts A toegelaten te worden, zij het met het "verzoek" eerst nogmaals een gesprek met B te voeren.



Ik zal zeker niet beweren dat je zo even 1-2-3 overstapt of dat het een ieder zo wel even lukt die zou willen overstappen, maar heb het in een aantal schrijnende situaties wel succes zien hebben waar op "gewoon willen inschrijven" een nul op rekest was of een praktijk officieel vol is.



Pas wel op dat een van de regels schijnt te zijn dat een huisarts je niet mag aannemen vanuit overstap als die je binnen 6 mndn behandeld heeft of in weekenddienst bijv. gezien heeft. Een of ander concurrentieverhaal.



Dit ja.

Eerlijkheid is hier de weg.

Het gaat niet lukken als je naar HA A toe gaat en gewoon zegt dat je je daar liever in zoe willen schrijven zonder toelichting. Je zult idd heel eerlijk uit de doeken moeten doen waar het bij HA B mis is gegaan, en waarom een goed gesprek dat helaas niet heeft kunnen oplossen. Die HA is ook gewoon een mens, en wil de beste zorg voor zijn patienten, maar die regels zijn er juist ook om bepaalde patientengroepen te beschermen, bijvoorbeeld in gevallen van verdenking van kindermishandeling of dreigende verslaving, wil je juist niet dat mensen te makkelijk van de ene naar de andere HA kunnen shoppen. Daarom zal je voor de HA inzichtelijk moeten maken waarom juist jij graag wil overstappen, en daar zal je best een beetje moeite voor moeten doen. Maar als je er zo mee zit, lijkt dat me dan zeker wel de moeite waard. De behandelrelatie tussen HA en patient moet gebaseerd zijn op vertrouwen, en als dat er niet meer is, sta jij sterk bij een andere HA!



Edit: doelde hiermee ook ook reactie van waranaka, die blijkbaar in conflict met haar HA is? dan is er dus geen vertrouwen meer, en zal je echt de kaarten open op tafel moeten leggen. Lijkt me niet prettig, maar op deze manier wil je ook niet door.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lee24 schreef op 03 december 2012 @ 11:20:

Hallo,



In Februari is mijn dochter geboren via een keizersnede.

2 maanden later heb ik een baarmoederverwijderibg gehad wegens complicaties van de keizersnede (was zo gezegd prutswerk geweest).

Nu 6 maanden later heb ik nog steeds veel buikklachten kan oa nog steeds niet tillen, grotere stukken lopen

Mijn huisarts wil me alleen terugsturen naar het ziekenhuis die de operaties gedaan heeft maar gezien de fouten wil ik dit dus echt niet.

Hoe kan ik dit oplossen?@Lee24 Bedankt voor je bericht. Wat naar dat je na je keizersnede in februari nu nog buikklachten hebt. Ik begrijp dat je graag naar een ander ziekenhuis wilt voor een second opinion. Voor een second opinion heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Wanneer je huisarts hier niet aan wil meewerken, dan zou je ook je behandelend specialist in het ziekenhuis om een verwijzing kunnen vragen.
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
Alle reacties Link kopieren
quote:phoebe82 schreef op 03 december 2012 @ 11:27:

De eigen bijdrage is bij alle zorgverzekeringen

alleen maar van toepassing op de basisverzekering toch?@phoebe82 Klopt!
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl
Alle reacties Link kopieren
quote:rosalie26 schreef op 03 december 2012 @ 11:54:

Hallo Menzismedewerkers,



Ik heb een vraag over het eigen risico voor de GGZ in 2013. Is deze nu geheel van de baan? En geldt dit dan voor ambulante en klinische behandeling?



Verder zou ik graag willen weten wat allemaal valt onder het eigen risico van 350 euro en wat niet. Vallen huisartsbezoeken en medicijnen hieronder?



Bedankt.



@rosalie26 Er is een verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage. In de GGZ geldt dat de eigen bijdrage per 2013 is afgeschaft, dit geldt voor het 2e lijnstraject. De kosten van GGZ worden wel verrekend met je eigen risico.

Huisartsbezoek wordt niet met je eigen risico verrekend. Medicijnen wel. Is hiermee je vraag beantwoord?
Heb je een vraag maar stel je deze liever niet op het forum? Mail dan naar onlinezorgadviseur@menzis.nl

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven