Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Zo'n kaakpijn!! Wie herkent dit?? Of heeft tips?

09-02-2010 11:03 16 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Gek word ik er van! Het begon vorige week. Ik had pijn aan mijn linker onderkies en aangezien ik al een tijdje niet bij de tandarts was geweest, vermoedde ik een gaatje. Nou, ik een afspraak gemaakt bij mijn tandarts voor deze week (vandaag). Maar van het weekend hield ik het echt niet meer uit van de pijn. Dus ik de spoedtandarts gebeld. Hij heeft mijn hele gebit nagekeken, foto's gemaakt, testjes gedaan, etc. en kon slechts een klein gaatje vinden waar de pijn niet vandaan kon komen. Inmiddels was (en is nog steeds) de pijn uitgestraald naar al mijn kiezen aan de linkeronderkant. Hij vermoedt dat ik door klemmen (vergelijkbaar met knarsen) en overbelasting van mijn kaakgewricht (veel kauwgom, drop, etc en alleen kauwen met de linkerkant) deze heftige pijn heb. Ik heb Ibuprofen 600 meegekregen, maar de pijn gaat maar niet weg. Gisterochtend werd ik wakker met enorme oorpijn aan de linkerkant. Ik naar mijn huisarts. Hij kon geen enkele ontsteking vinden in mijn oor. Waarschijnlijk wordt deze enorme oorpijn (die ook maar niet weggaat) ook veroorzaakt door de kaakblessure. Nooit geweten dat een kaakbelasting zo'n pijn kan doen!
Alle reacties Link kopieren Quote
Volgens mij heb jij een kaakonsteking en zou ik toch naar je eigen tandarts gaan. Verder kan spoelen met kamillethee helpen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Heeft het misschien zin om een afspraak te maken bij een gespecialiseerde fysiotherapeut? Die kan je misschien tips geven of oefeningen om de pijn te verlichten? Ik ken wel mensen bij wie het geholpen heeft bij kaakklachten. Sterkte.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hmm... Lijkt mij inderdaad ook een kaakontsteking... Spoedje naar je eigen tandarts!
Alle reacties Link kopieren Quote
Even verwijzing vragen naar afdeling gnatologie...
Alle reacties Link kopieren Quote
Gewoon naar je eigen tandarts gaan. Misschien kan die je oefeningen geven (soort fysiotherapie voor je kaak) of idd een verwijzing gnatologie.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,Ik wilde ook even reageren, Je hoeft geen gaatje tehebben voor deze pijn.

Het kan een ontsteking aan je wortelpunt zijn(in je kaak dus idd).

Is het ook gezwollen ergens op die kaakrand?

Ga eens met je vinger langs de hele linker onderkant, dus niet net onder je tanden maar iets lager..voel je dan een verdikking?of meer pijn?En als je je tanden klemt op elkaar dus dichtbijt?meer pijn?bonkt het ook?
Alle reacties Link kopieren Quote
Heel snel naar je eigen tandarts gaan en desnoods laten door verwijzen naar de kaakchirurg. Ik had precies dezelfde klachten en kreeg ook na een foto te horen dat het door knarsen, stress en overbelasting kwam.Uiteindelijk 4 weken met een abces aan mijn kies rond gelopen. Zenuwbehandeling gehad, uiteindelijk is zelfs de kies getrokken.
Wie zonder zonde is gooie de eerste steen
Alle reacties Link kopieren Quote
Dank je wel voor jullie reacties. Ik heb zo meteen idd een afspraak met mijn eigen tandarts. Ben benieuwd wat hij zegt. Ik voel geen verdikkingen. Volgens de spoedtandarts is er niks ontstoken, ook niet de wortels van de kiezen (dat kan hij blijkbaar zien aan de hand van de foto's). Ik heb idd gehoord van een fysiotherapeut voor kaakklachten. Ik zal dat zo meteen eens vragen aan mijn tandarts? En een verwijzing van de gnatoloog, kun je die verkrijgen via de tandarts. Ik heb bij mijn huisarts altijd het gevoel dat hij het eerst zelf wil oplossen en pas als het niet lukt, wil doorverwijzen. Ik ga zo meteen naar de supermarkt. Ik zal kamillethee in mijn boodschappenmandje leggen. Ik laat jullie straks weten wat de reactie was van mijn eigen tandarts...
Alle reacties Link kopieren Quote
en voor de pijn gewoon een nat washandje invriezen en tegen de pijnlijke plek houden helpt beter dan welke pijnstiller ook. (geweldige tip ooit van kaakchirutg gekregen) Sterkte!
Alle reacties Link kopieren Quote
ik heb het een tijd terug ok gehad bleek dat hij een bijhlte onsteking had die de pijn verspreide over mijn kaak en oren.. antibiotica kuurtje en weg was het
Alle reacties Link kopieren Quote
klink herkenbaar bij mij. ik had een stressfactor in mijn nek zitten die pijn uitstraalde naar de hals(bij sleutelbeen) kaak, tanden, neusholte en vervolgens de slaap. altijd maar aan 1 kant. dacht ook dat het in/bij mn kaak zat bleek niet zo te zijn. paar fysio sessies en nekoefeningen en vaker ontspannen deden het verdwijnen
Alle reacties Link kopieren Quote
eeehm dit kan dus echt van alles zijn;

van een simpele ontsteking tot ... kanker.

Ik denk dan aan stenen in je speekselklieren, spierpijn door overbelsasting, wortelonsteking, bijholteontsteking......Dus tal van mogelijkheden!!

Laat je door je arts niet met een kluitje in het riet sturen, vraag om een doorverwijzing naar de kaakchirurg en/of KNO arts!

En vraag daar om een echo, ct scan, zodat er een goede diagnose gesteld kan worden en dat je pijn behandeld kan worden!Beterschap!
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb het 15 jaar geleden ook gehad. Begon met een wortelkanaalbehandeling. Maar in de stoel van de tandarts ging ik zowat dood van de pijn. De kies was al dood en volgens de tandarts kon ik niets voelen. Dus wel! Dat was het begin van een heleboel leed. Ik slikte ibuprofen 600 alsof het smarties was. Ging 4 keer per week naar de tandarts, die spoelde het weer schoon, maar niets hielp. Toen maar de kaakchirurg, maar die kon ook niets vinden en ook hij dacht dat het door te veel drop, kouwgom, hard eten etc kwam. Het heeft denk ik wel een paar maanden geduurd. Wat een hel was het.Het is vanzelf over gegaan overigens. Sterkte, ik weet hoe het voelt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hej!Ik ben tandartsassistente op kaakchirurgie geweest en ik herken jouw verhaal. Je hebt inderdaad geen ontsteking want dan zou ibuprofen moeten verlichten en aangezien dat niet gebeurt. Ibuprofen wordt eigenlijk altijd voorgeschreven bij ontstekingen. Je hebt inderdaad last van gewrichtspijn, je klemt te hard of je knarst te hard. Waarschijnlijk het klemmen. Maak je je erg druk? Probeer je bewust te worden van je "kaakgedrag" en denk voordat je gaat slapen heel bewust "ik ga niet klemmen!". Het is onbewust gedrag dat je bewust moet maken. Masseer je kaken en blijf ze gewoon gebruiken, ga niet geforceerd eten of zoiets dergelijks. Gaat het nou nog niet weg, vraag dan om een bijtplaatje bij de tandarts. Dit is een plaatje dat over je tanden heen past, is doorzichtig en hierdoor komt er minder spanning op je kaken te staan. Masseer je kaken even lekker met wat ontspannende olie, en probeer er achter te komen waar je je zo druk over maakt. Succes ermee!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi MyleIk herken jou verhaal, heb hier zelf een paar jaar geleden ook last van gehad.

Ik heb toen uiteindelijk (na diverse tandartsbezoeken) een bijtplaatje gekregen en dit heeft mij enorm geholpen!

Heel veel sterkte en succes!!

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven