Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Al 17 mnd niet slapen...ten einde raad

06-01-2019 10:48 142 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb hier vaker gepost over onze jongste dochter, nu 17 maanden oud. Hopelijk heeft iemand zin om dit hele epistel door te lezen.

In haar leven heeft onze jongste nooit stelselmatig meer dan 1 of 2 nachten na elkaar doorgeslapen. Op een gegeven moment zaten er echter steeds vaker nachten tussen dat we er om het uur uit moesten. Uiteindelijk werden er in 9 weken tijd 3 oorontstekingen geconstateerd dus toen ze 14 maanden was heeft de KNO arts buisjes geplaatst. De eerste nacht na de ingreep leek het gelijk iets gedaan te hebben want ze sliep klokje rond.

Maar helaas; sindsdien gaat het weer van kwaad tot erger. Op een goede nacht wordt ze ergens tussen 1.00 en 3.30 wakker en slaapt ze na een flesje weer verder. Op een slechte nacht, zoals de afgelopen week, begin het ‘s avonds rond 22.00 uur al. Ze begint meteen te krijsen, ze jammert niet eerst even. Troosten in bed maakt haar alleen maar hysterischer dus meestal pak ik haar dan uit bed en ga met haar zitten schommelen in de schommelstoel. Ze blijft dan doorduimen en soms gaat ze rustig in je armen proberen te slapen maar vaker begint ze te ‘ planken ‘ en huilt door.
De laatste nachten gaan we dan maar naar beneden met haar omdat ze een oudere zus heeft die anders ook wakker wordt. Eenmaal beneden wil ze niet bij je zitten maar rondlopen. Na verloop van tijd begint ze zelfs te spelen dus dan voel ik me behoorlijk genept. Als je dan weer terug naar boven met haar gaat en een flesje geeft, gaat ze meestal wel weer slapen. Tot ze, zoals vanochtend, een aantal uren later weer gillend wakker wordt. Ze wordt nooit gezellig babbelend wakker, het is altijd meteen gillen.

Ik merk dat wij nu beiden richting een soort van inzinking gaan. We kunnen niets meer van elkaar of oudste dochter hebben, verheffen steeds meer onze stem tegen de meiden en ik ben bang dat ik weer depressief wordt (ben ik eerder geweest dus ik ben er beducht voor). Ik heb lang medicatie geslikt en ben daar nu een dik half jaar na behoorlijk knokken vanaf dus ik wil niet zonder meer weer naar die pillen grijpen. Bovendien; dit depressieve gevoel komt niet uit de lucht vallen, ik ben gewoon uitgeput.

Als ik elke nacht nog een fles moet geven om slaap te krijgen; prima, ik doe het (ook al heeft ze het volgens mij echt niet meer nodig). Maar het lijkt niet meer te werken. Nachtlampje, (preventieve) zetpil, weinig prikkels voor het slapengaan, een duidelijk ritueel, badje voor bedtijd, bij ons in bed; allemaal geprobeerd en niets werkt. Soms blijft ze brullen als je haar vasthoudt, soms stopt ze even om daarna weer door te huilen en boos te worden. Je merkt aan alles dat ze eigenlijk wil slapen (ze overstrekt, ze wriemelt in je armen, wisselt wild haar duimpjes af). We blijven in de regel op haar kamertje, houden het donker en praten niet tegen haar.

In haar korte leventje heeft ze nu al 7 antibiotica kuren gehad vanwege oorontstekingen. De KNOarts heeft dus buisjes geplaatst maar sindsdien hebben we alweer 3 ontstekingen gehad. Amandelen wil hij niet knippen. Ik heb ten einde raad een verwijzing naar de kinderarts gekregen en die zei: ach, 7 a 8 oorontstekingen in dit tijdsbestek bij een kind van deze leeftijd is heel normaal. Het is haar zwakke plek; andere kinderen worden verkouden als ze een verlaagde weerstand hebben, zij krijgt oorontstekingen. Geen aanleiding om nader onderzoek te doen. ‘ Ze groeit er wel overheen mevrouw’. En dan sta je weer buiten.
De huisarts zegt: het is gedrag, je moet haar laten huilen. Dat hebben we 1x gedaan; na 45 min kon ik het niet meer. De volgende nacht zaten we bij de huisartsenpost; conclusie: zware middenoorontsteking. Ik kon wel janken dat ik haar zo lang had laten brullen..

Osteopaat zijn we 2x geweest met als resultaat dat de nachten nog tien keer zo erg werden. We zijn nu al een tijdje bezig met homeopatische druppels maar sindsdien lijkt het dus ook verergerd te zijn.

We zijn ten einde raad. Wellicht zit ze nu in een sprongetje, want ze is overdag ook erg huilerig. Maar het punt is dat we eigenlijk nooit een rustige periode hebben gehad. Is het geen oorontsteking, tanden of gewone buikgriep (wat ze rond Oudejaarsdag had) dan zijn het wel oorontstekingen of sprongetjes. We weten niet meer hoe we haar nu op een goede manier kunnen (leren) laten slapen.

Familie woont ver weg of zijn behoorlijk op leeftijd dus je doet ze ook niet zo makkelijk uit voor een nachtje uit logeren, bovendien vind ik het nogal wat om iemand je kind te overhandigen met de gedachte dat zij dus de hele nacht wakker zullen zijn vanwege hun logee. We proberen echt wel af te wisselen (man en ik) maar omdat ze zo hard brult is het meestal zo dat de een de fles maakt en de ander houdt haar alvast rustig. Bovendien merk ik dat we beiden soms in de paniek schieten en dan is het toch fijn om het met zijn twee het hoofd te bieden.
Daarbij: ik merk dat ik zo langzamerhand toch niet meer slaap, in zijn geheel niet: ook als ik haar niet hoor, hoor ik haar, zeg maar.

Laten huilen? Blijven troosten met fles/eruit halen/uren rondlopen of beneden zitten? Toch terug naar de dokter (kinderarts/KNO/consultatiebureau)? Accepteren? Ik weet t niet meer..
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat ze bij huilbaby's wel doen, is ze een aantal nachten opnemen in het ziekenhuis. Dit om de stress tussen ouders en kind weg te halen.
Het wordt ook wel voorgesteld om dat de artsen bang zijn dat de ouders het kind wat aandoen. Soms ben je zo radeloos, dat je het niet meer weet.
Dus ga terug naar de ha en t ziekenhuis.
ik geef mn bek ook maar een douw
Alle reacties Link kopieren Quote
Naar een andere KNO arts voor een second opinion. Kind huilt van de pijn.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Joh, wat heftig. Kan me goed voorstellen dat je ten einde raad bent.
Zoals ik het nu lees zijn het inderdaad echt de oortjes. Ik vind zelf zoveel oorontstekingen wél veel en zou erop staan dat de KNO, of een andere KNO, kijkt of de buisjes nog wel goed zitten. En eventueel anders nieuwe buisjes plaatsen.
Is een schimmeltje in het oor uitgesloten? Dat komt ook vaker voor bij oorontstekingen. Iets onder matrasje zodat deze iets hoger ligt al geprobeerd?

Drinkt ze nog veel uit een zuigflesje? Komt oorontstekingen ook niet ten goede, evenals fopspenen of duimen.
Zou het een optie zijn te vragen of je AB oordruppels zou kunnen krijgen die je zelf eventueel op eigen inzicht mag starten? Elke keer een hele kuur is heel belastend voor het lichaam. Ik werk in de zorg met gehandicapte kinderen en ken dit probleem, vaak komen schimmels in het oor erbij kijken en dan moeten er andere druppels komen. Dit moet even op kweek, om te kijken of het schimmel is, of gewone oorontsteking.
Je zou kunnen vragen naar baccicoline oordruppels, mag de HA voorschrijven. Dit zijn gewone AB druppels.

Kortom, ik zou echt verder dokteren. Je niet naar huis laten sturen. Zulke zware oorontstekingen en zo vaak is heel belastend voor het kind. En zodra ze gaan liggen, komt en druk op de oortjes met als gevolg... slaapproblemen.
Sterkte!!
Alle reacties Link kopieren Quote
En consultatie bureau ?
Weer naar kinderarts en laten opnemen ? Video beelden maken en die laten zien. Dagboek bijhouden.

Ik zou me niet laten wegsturen iig. 17 maanden is bizar. Deel is gedrag want belonen door die fles maar verder moet er toch wel ergens iets niet kloppen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Terug naar de KNO- of kinderarts. Dit kan natuurlijk niet. Sterkte voor jullie, klinkt verschrikkelijk :hug:
"I sit upon a black throne in the shadows but they shall not see me"
Alle reacties Link kopieren Quote
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 06-01-2019 11:48
Reden: medisch advies
98.65% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
viva-amber schreef:
06-01-2019 10:55
Naar een andere KNO arts voor een second opinion. Kind huilt van de pijn.
Dit. Je wordt gewoon afgescheept, terwijl je weet dat er iets mis is. Blijven 'zeuren'!
Alle reacties Link kopieren Quote
[...]

Alles in overleg met de huisarts. Niet zelf gaan dokteren.
moderatorviva wijzigde dit bericht op 06-01-2019 12:33
Reden: quote verwijderd
80.12% gewijzigd
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren Quote
JonathanStrange schreef:
06-01-2019 10:57
Terug naar de KNO- of kinderarts. Dit kan natuurlijk niet. Sterkte voor jullie, klinkt verschrikkelijk :hug:
Ik zou een KNO arts vragen om een second opinion, en anders of óók een kinderarts, dat jullie dit niet redden.
Strekte
Jij herkent sarcasme niet als het voor je staat en je een lik over je gezicht geeft he?
- Jolly J.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als volwassene heb je al liever een verkoudheid dan een oorontsteking. Dat is zo verschrikkelijk pijnlijk.
Ik zou een goede specialist zoeken, maar ik weet niet of jullie dat in Nederland zelf mogen kiezen.
Alle reacties Link kopieren Quote
viva-amber schreef:
06-01-2019 10:55
Naar een andere KNO arts voor een second opinion. Kind huilt van de pijn.
Dat weet je helemaal niet. Wij hadden ook een oren-kind dat op die leeftijd dramatisch sliep. Om maar vooral rust te bieden waren we heel terughoudend met prikkels. Dat werkte dus averechts. Toen we het middagslaapje eruitgooiden, hem overdag goed moe lieten worden door veel buiten te spelen en als hij ‘s nachts wakker werd een slokje water te geven (dat bleek hij ‘s nachts veel liever te willen dan melk), ging het een stuk beter.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nouschi schreef:
06-01-2019 11:03
Alles in overleg met de huisarts. Niet zelf gaan dokteren.
Gewone zoutoplossing hoef je echt de dokter niet voor te bellen. Gewoon verkrijgbaar bij kruidvat/supermarkt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou terug gaan naar de KNO en eisen dat ze amandelen knippen.

Eerst al het medische uitsluiten voordat je begint met slaaptraining.
Ik snap de huisarts wel maar vind het wel typisch dat ze wel sliep na de operatie.

Slaapt ze bij jullie in bed? Zo nee, dan zou ik dat proberen. Misschien slaapt ze dan beter of kun je haar in een eerder stadium al troosten waardoor ze zich niet eerst helemaal wakker hoeft te krijsen.
Dat ze overdag huilerig is is ook logisch met zulke nachten.

Pas goed op jezelf, slaaptekort en een zoveel huilend kind is echt killing. Heb je ruimte om overdag wat bij te slapen zodat je de nachten gemakkelijker aan kunt?

Sterkte
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier kunnen kindjes worden opgenomen ter observatie
Dit klinkt echt heel zielig. Hoezo gedrag, kind is anderhalf.
Sterkte.
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor het slapen heb ik helaas geen tips, maar oorontstekingen kunnen een teken zijn van een allergie. Mijn dochter heeft dat ook gehad als baby. Het bleek uiteindelijk door een allergie voor ons huisdier te komen. Het hoeft natuurlijk niet, maar als je bijvoorbeeld huisdieren hebt, zou ik het wel als mogelijkheid zien.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ieder reageert vanuit eigen ervaring of persoonlijke mening. Dus mijn advies is inderdaad zoals zovelen al zeggen: neem een second opinion in een ander goed ziekenhuis bij de kno.

Dan alsnog mijn mening: ik denk dat je kind in basis geen goed slaapgedrag (meer) heeft. Je kind heeft werkelijk veel oorontstekingen en dus werkelijk veel /vaak pijn. Ik kan me voorstellen dat ze angst krijgt voor het liggen en of slapen in het algemeen. Een negatieve associatie dus. En.... ze wordt altijd positief bekrachtigt als ze huilt in de nacht. Of ze nu pijn heeft of niet (want ze is niet alléén maar ziek, maar ook vaak wel fysiek fit). En dat heeft ze geleerd omdat ze altijd wat verkrijgt (aandacht, vast grhouden worden, troost, flesje, in bed bij papa en mama) en kan ze ook weer afleren.

MAAR: als je dit wil gaan afleren, moet je zeker weten dat ze fysiek niks mankeert. En dat weet je niet gezien de oorontstekingen elkaar opvolgen aan de lopende band.

Als je aan t doorslapen gaat werken/trainen, zou ik grote zus uitlenen aan opa en oma voor een (mid)weekje. Zij kan lekker doorslapen terwijl jullie jongste mag huilen zo vaak/zo lang jij wil en voel jij niet de paniekreactie om te troosten en te willen voorkomen dat de ander wakker wordt...
oke, stel dat je moet kiezen: de badkamer poetsen of sporten, welke serie zou je dan kijken?
Alle reacties Link kopieren Quote
Poker schreef:
06-01-2019 11:07
Als volwassene heb je al liever een verkoudheid dan een oorontsteking. Dat is zo verschrikkelijk pijnlijk.
Ik zou een goede specialist zoeken, maar ik weet niet of jullie dat in Nederland zelf mogen kiezen.
Met buisjes is een oorontsteking niet meer pijnlijk, omdat er geen druk opbouwt achter het trommelvlies. Als die buisjes nog goed zitten (dat zou ik wel laten controleren) zal dat de oorzaak niet zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Allergieën al uitgesloten?

https://www.gezondheid.be/index.cfm?fus ... art_id=256
Alle reacties Link kopieren Quote
Trouwens: deel je kno en kinderarts mee hoe jullie als gezin er aan toe zijn. Dit wordt meegenomen in de behandeling en of vervolgstappen die gezet kunnen worden.

Voor nu: je hebt er al alles aan gedaan wat er in je zit. Petje af.
oke, stel dat je moet kiezen: de badkamer poetsen of sporten, welke serie zou je dan kijken?
Alle reacties Link kopieren Quote
Heel herkenbaar bij mijn dochter zijn haar keel en neus amandelen met 20 maanden geknipt,dat scheelde gelijk heel veel .
Vanaf 15 maanden had ze buisjes maar die kwamen er heel vaak weer uit.
Laat een andere KNO arts eens kijken.
En zoals al eerder gezegd is let heel erg op dat er geen water in de oortjes komt!
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat sneu voor jullie allemaal! Dat je ten einde raad bent is niet zo gek. Ik vind het heel bijzonder dat de kno arts zegt dat dit normaal is en ze er wel overheen groeit.
Mijn zoontje heeft zijn eerste 15 maanden ook veel oorontstekingen gehad. Hij sliep echter goed waardoor de huisarts geregeld zei dat het wel mee zou vallen met zn oren. De kinderarts en Kno namen me gelukkig heel serieus. Hij was elke maand ziek, kreeg koorts, zat aan zn oren en met een ab kuurtje knapte hij heel snel op. 3 weken later zelfde verhaal en hij heeft wel 7 kuren gehad uit mn hoofd. Toen zei de kinderarts als kno dat er iets moest gebeuren. Het heeft namelijk ook gevolgen voor de spraakontwikkeling, los van de pijn want dat is echt erg. Bij 15 maanden kreeg hij buisjes, ging zn neusamandel eruit en kreeg hij een onderhoudskuur antibiotica. Dat heeft hem er doorheen getrokken. De kinderarts legde het zo uit: elke keer als hij ziek wordt gaat hij heel diep, door het kuurtje knapt hij snel weer op en zo schommel je dus heel erg. Met de onderhoudskuur ab zakt hij niet meer zo diep en krijgt dat lijfje eens tijd om te herstellen ipv elke 3 weken vechten tegen een ontsteking.

Dit alles heeft heel goed geholpen. Hij heeft deze week voor de 2e keer buisjes gekregen, ze waren eruit en hij kreeg weer last van zn oren. Hij is net 2 en niet meer ziek geweest sinds bovengenoemde operatie.
Ik heb me ook zo vaak machteloos gevoeld en wist gewoon dat we het niet konden aankijken. Wij hadden de mazzel dat hij wel sliep, maat ik kan me goed voorstellen hoe zwaar dat is. Ook voor je dochter.

Ik zou een andere kno arts zoeken. Dit kun je niet meer aankijken, volgens mij is het zo duidelijk als wat dat er iets moet gebeuren
Alle reacties Link kopieren Quote
Second opinion! Wel eens gehoord dat je dat via de verzekering kan regelen.

Lid worden van de facebook groep; nachtouders van nu.

Wie weet kunnen ze je een goede kno arts aanraden.
Ook las ik daar iets over onderhoudskuur voor geschreven door kno arts na de buisjes. Ik raad je aan om ook dat na te vragen in die groep.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zitten de buisjes er nog? Mijn dochter stootte ze binnen no time af (record staat op 19 dagen, maar langer dan 2 maanden bleven ze nooit zitten.
Such a beautifull place to be with Friends.
Alle reacties Link kopieren Quote
viva-amber schreef:
06-01-2019 10:55
Naar een andere KNO arts voor een second opinion. Kind huilt van de pijn.
Dat weet je helemaal niet.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven