Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Lijf & Lijn alle pijlers

Beginnen met fitness of spinning?

11-02-2011 19:06 9 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi Forummers,

Ik heb een heel aantal vragen over beginnen met spinnen en/of fitness. Ik ben nog nooit een sportschool binnen geweest. :-$Ik denk er al een tijd aan om te gaan fitnessen en/of spinnen.

Ik heb altijd matig intensief gesport. Nu sport ik nog 1 x in de week zo'n 2 uur, ook matig intensief (badminton op wedstrijdniveau). Dit wil ik ook blijven doen.Ik wil graag mijn conditie verbeteren en tegelijkertijd een kilo of 7 afvallen, en aangezien iedereen in mijn omgeving zegt dat ik daarvoor beter kan gaan sporten dan minder eten, denk ik dat spinning en fitness de beste manieren zijn.1. Hoe gaat het allemaal in zijn werk als je voor het eerst binnenkomt?

2. Spinning lijkt me heel leuk, maar hoe zwaar is dit daadwerkelijk? Wie heeft er supergoede ervaringen mee?

3. Wat fitness betreft: wat zijn jullie tips?

4. Is er toevallig nog iemand die ervaringen heeft met Sportcentrum Hank?Bedankt voor de reacties alvast!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou gaan voor spinning, het is zo zwaar als je het zelf wilt maken en erg goed voor je conditie. Ik vind het een leuke sport,Ik heb heel lang aan spinning gedaan maar richt me nu op hardlopen en heel soms als ik het mis stap ik weer op de fiets.
Het gras aan de overkant is niet groen.
Alle reacties Link kopieren
Als je 1 x per week badmintont heb je al wel iets van conditie dus lijkt een spinningles me niet te hoog gegrepen.Probeer het gewoon eens! Zoals Kampen86 al aangaf kun je zelf je niveau bepalen (door het aandraaien van weerstand op je fiets en wel of niet meegaan met jumps waarbij je gaat staan zitten staan zitten etc)De eerste keer dat ik een lesje spinning deed dacht ik dat ik na een kwartier dood op de grond zou vallen (was er vol ingegaan tja aard van het beestje, en had nog drie kwartier voor de boeg) maar da's meegevallen

;-)Veel plezier :flower:
Alle reacties Link kopieren
Hoi.Leuk, snelle reacties!Hoe werkt het dan als je voor het eerst binnenkomt?

Screenen ze dan helemaal wat je wilt en wat je aankan enzo?

En uiteraard zitten er verschillende tarieven aan vast.Val je ook een beetje af van spinning? Ik lees her en der dat het alleen heel goed is voor de conditie en natuurlijk de been- en bilspieren, maar ik zou ook graag een strakkere buik willen.En hoe zit het dan met fitness? Cardio- of krachttraining of een combinatie?Het liefst zou ik 2 x per week meer willen sporten dan ik nu doe.

Bijvoorbeeld op de maandagavond, dinsdagavond of zondagmorgen. Dus wat is wijsheid?Bedankt voor het beantwoorden van al die vragen!
Alle reacties Link kopieren
Nou bij mij geen screening hoor. De instructeur vroeg of ik vaker aan spinning had gedaan en legde het een en ander uit.Een strakkere buik kreeg ik er niet van maar wie weet is het voor iedereen anders.

Ik bleef op gewicht door oa spinnen ben namelijk al genoeg afgevallen.Verder doe ik niet aan fitness dus daar kan ik je niet mee helpen
Het gras aan de overkant is niet groen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Tientje, jazeker val je er van af het is een calorieenkiller net als hardlopen en fietsen buiten. Ik weet niet precies wat je met "strakke buik" bedoelt maar als je voldoende afvalt verdwijnt je buikje dus dat lijkt me de bedoeling toch?Je zou kunnen overwegen om een combi te maken met KT (krachttraining) bij veel sportscholen is de mogelijkheid om een schema te laten maken dat op jouw persoonlijke doelen is afgestemd. Als je 2 keer meer gaat sporten dan dat je nu doet dan kun je misschien 1 x cardio doen (zaal of buiten lopen, spinning) en 1 x KT. Maar als het over KT dan ben ik hier niet de specialist dat is Meds die zal zich ongetwijfeld zo melden.

NB zeker als je net start met "meer" sporten, loop niet te hard van stapel en laat er zowiezo een dagje tussen je sportactiviteiten zitten.Een goede instructeur vraagt aan het begin van de les of er nieuwe mensen zijn en helpt je om je fiets in te stellen zodat je goed zit en besteedt voldoende aandacht aan je gedurende de les. Andersom is het ook gewoon handig om hem of haar voor de les te melden dat je nieuw bent.Oh en als laatste tip, wat je ook doet: zoek iets dat je leuk vindt! Dat is de beste garantie dat je het volhoudt. Als je je ergens naar toe moet gaan sleuren dan schiet dat niet op op de lange termijn. Have fun!
Alle reacties Link kopieren
Bij de meeste sportscholen kun je een rondleiding krijgen. Dus even bellen wanneer ze tijd hebben. Als je dan een afspraak gemaakt hebt dan moet je wel ;-)
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
Alle reacties Link kopieren
Zelfs ik kan spinnen dus dan kan iedereen het ;-)Leuk joh, ik ben ook net weer begonnen!Wij hebben wel echt een intake enzo gehad. Zijn eerst gewoon binnengelopen en hebben dan een rondleiding gehad. Daarna hebben we ons ingeschreven (maar later terugkomen was ook geen probleem) en een afspraak gemaakt voor de intake.

Op de eerste afspraak hebben we eerst uitleg over alle cardioapparaten gekregen en hebben we die dus getest. Daarna nog een afspraak gemaakt en toen dus echt schema opstellen. Meten wegen, doelen bepalen. Daarna stelden wij met de instructeur een schema op. Dat schema wordt elke om en nabij de 2 maanden geëvalueerd.Maar zeker beginnen, het is best hardstikke leuk ;-)

Als je strakker wilt worden zou ik niet alleen spinnen trouwens. En trouwens, bij de meeste sportscholen hier in de buurt heb je een abonnement waar groepslessen bij in zitten. Dan kun je bijvoorbeeld één keer cardio en krachttraining gaan doen, en één keer in de week een spinningles.Veel plezier!
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
Ik ben in oktober begonnen met 1x spinning en 1x kracht/cardio. Doe normaal alleen hardlopen, maar door een blessure moest ik iets anders gaan doen. Moest me er ook even overheen zetten, maar ben erg blij dat ik de stap heb genomen.

Tijdens intake wordt je vet gemeten en gewogen. En ik moest een vragenlijst invullen waarvoor je wilde trainen. Ik wilde graag mijn conditie blijven behouden, en wat kracht voor de spiergroepen die ik gebruik bij het hardlopen. Elke 6 tot 8 weken kun je een nieuwe afspraak maken en wordt alles weer gewogen en gemeten.Stap over je bezwaren heen en ga er gewoon heen. Ik vind ook het spinning erg leuk en zelfs de krachttraining vind ik (nog) niet saai worden. Zeker omdat mijn conditie op de fiets omhoog ging van goed naar uitstekend en mijn vetpercentage met 3% omlaag ging. Ben erg benieuwd naar de volgende keer. Vind het wel lastig om als je een keer niet kunt dat je dat dan moet gaan inplannen in de volgende week, zeker als 2x maar net lukt. Eind april houd ik het weer voor gezien en ga weer buiten hardlopen. Maar waarschijnlijk ga ik in oktober weer voor een half jaar terug.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven