Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Lijf & Lijn alle pijlers

Eten met je verstand V!!! Nieuwelingen nog steeds welkom!

01-02-2012 20:37 1527 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ooit begon Eleonora met een verdraaid interessant topic over gezond eten, bewuste keuzes maken, in de keuken en elders. Dat is nu al een tijdje bezig. Haar openingspost kan je hieronder lezen. We gaan nog steeds door; maar ook als je er niet vanaf het prille begin bij was, ben je van harte welkom mee te komen praten. Kijk bijvoorbeeld ook eens in een van onze oude topics. Veel plezier en tot leess :).Hoe het begon...Lieve lezeres,We praten hier over nadenken over wel voedsel wel en welk voedsel niet goed voor je is, over beslismomenten, over het uitbannen van gedachtenloos eten in je mond proppen.

De originele OP staat hieronder en laat ik staan, zodat je het originele topicbegin kunt lezen als je dat wil.Origineel was de titel van dit topic `Gewicht verliezen, hoe doen jullie het?´, maar na vele, vele postings over de psychologie áchter dat eten, het analyseren van gevoelens over het eten, redenen waarom het anders moet, en tippen hoe het anders kan, heb ik besloten om de topictitel te veranderen in de titel die het nu draagt.

Want het gaat dus over het leren controle te hebben/krijgen op wat je eet, over gezondheid en evenwicht tussen je gevoel/dwang/drang en je verstand in verhouding tot voedsel.Kom er vooral bij als de topictitel je aanspreekt. We vinden het fijn om van gedachten te wisselen met iedereen die zich afvraagt waarom het letten op wat je eet zo vaak misgaat en welke impact dat heeft op je zelfbeeld.Laat je niet afschrikken door de vele pagina´s en schrijf gerust mee. Mócht je de tijd hebben dan beloof ik je dat je mooie dingen zult lezen als je het gehele topic doorleest.Schoom niet en lees met ons mee!:flower:Eten met je verstand, deel 1Eten met je verstand II (kom er gerust bij)Eten met je verstand III (ook nieuwe mensen blijven welkom)Eten met je verstand IVDe recepten van het eten met je verstand topic
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat leuk dat jullie posten! Binnenkort een update, want ik zit - 6 maanden zwanger en wel - in een Aziatisch curryland met crappy internet. Sommige dingen veranderen nooit ;-) Dus die kickstart is fijn, al wordt lijnen pas ná de bevalling een optie. Met je verstand is altijd goed en moeilijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo iedereen, volgens mij is het de laatste tijd wat stiller op dit topic maar ik wilde toch kijken of er misschien nog mensen zijn die geïnteresseerd zijn om mee te schrijven.

Ik ben sinds een paar weken Eleonora's eerste topic (link in de OP) aan het doorlezen en heb veel aan de inzichten die daar worden gegeven. Maar het lijkt me toch ook wel heel erg fijn om een beetje te sparren met mensen die hier ook mee bezig zijn.

Ik heb zelf nooit overgewicht gehad maar wel altijd een verstoorde relatie met eten (al zolang ik me kan herinneren). Ik ben heel erg van het alles of niets, en ga dan heen en weer tussen periodes van lijnen en de teugels laten vieren. Ik weet met m'n verstand wel hoe het allemaal werkt, maar vind het nog zo lastig om die knop om te zetten.

Mijn allergrootste valkuil is 's avonds snaaien. Overdag hou ik het prima vol, kost me bijna geen moeite om dan gezond te eten. Maar 's avonds val ik altijd wel weer terug in het snoepen. Zelfs als ik geen ongezonde troep in huis haal weet mijn creatieve brein wel andere oplossingen te vinden in de keukenkastjes. :P

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven