Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Lijf & Lijn alle pijlers

I can, I will. End of story.

20-09-2017 12:46 1139 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Welkom, in de volgende post geef ik kort uitleg van mijn afvaldoel en planning, maar dit hoeft van mij niet per se in de beginpost.
Wil je ook wat kilootjes kwijt? Schrijf gezellig mee, we zijn momenteel een klein clubje!
Elke vrijdag update ik de tabel.

I can, I will. End of story!

NaamLengteStartStreefHuidigTotaalBMI
Judith1.69m816566,7-14,123,3
Peach1.58m69,5555,3-12,223,1
Woeffie1.70m97<8085,1-11,829,5
Liis1.72m906871,4-18,624,1
GMS1.69m876370,9-16,124,8
Marda1.67m75,56072,8-2,826,2
Ukkepuk1.62m706067,9-2,125,8
Vietje1.72m90,78087,8-2,929,8
Superduba1.65m62,95859,9-322,1
Peppermint1.62826876,8-5,229,3
Komkommerig1.63675664-323,9
judith1107 wijzigde dit bericht op 20-04-2018 17:00
58.49% gewijzigd
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Na veel problemen op het gebied van gezondheid ben ik van 58kg weer aangekomen tot 68,7 (zoals mijn weegschaal vanochtend zei).
Ik kom van de 81, dus weet dat ik het kan - ook al wordt het door bv. vervroegde overgang en verminderde functie van schildklier en bijnieren een stuk lastiger, dit door mijn diabetes - ook heb ik lang een gebrek aan energie gehad wat sporten een tijd heeft belemmerd.
Vandaag gaat de knop weer om. Terug naar de 58, waar ik mij het gelukkigst bij voelde en het gezondste bij was.
Dit topic is daarbij dan een stok achter de deur, een stukje extra motivatie maar ook confrontatie.

Ik wil het gaan bereiken door terug over te gaan naar koolhydraatarm eten (ook voor mijn diabetes) maar ook door te sporten, en weer over te gaan op meer proteïne - en, eerlijk is eerlijk, minder makkelijk te denken 'pfff, ben nu toch al weer... dus dat kan ook nog wel, heeft toch allemaal geen nut' - uit de slachtofferrol dus, en terug vechten voor wat ik wil.
Ik ga vandaag starten met Jillian Michaels' killer buns and thighs work out - omdat ik daar op dit moment het minst tevreden mee ben.
Ik wil ook weer verantwoordelijkheid nemen en meer zelf te koken dan snel snel, kant & klaar - dit ook d.m.v. eetlijstjes.

Ik hoop dat er anderen gezellig meeschrijven. Het plan is om het gewicht elke week door te geven op een vast moment, om zo de progressie bij te houden.
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe met je mee! Van 55 naar 73 gegaan. Nu geen tijd om meer te schrijven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat leuk, gezellig :) Ik hoor straks wel de details voor in de tabel dan.
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Start 73
Huidig 73
Streef 55
Alle reacties Link kopieren Quote
Judith wat leuk weer een topic. Onwijs vervelend van je gezondheid. Maar je weet inderdaad wel dat je het kan.

Ik wil graag ook weer bij jou meeschrijven. Op mijn zwaarst woog ik ooit 97 kg. Inmiddels heb ik dit terug gebracht gaan 87kg. Maar ook ik ben er nog niet en wil toch graag beneden de 80kg komen. Door omstandigheden nog niet volledig lekker in mijn vel maar wil het toch weer proberen.

Succes meiden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe ook graag mee!
Door omstandigheden (gestopt met sporten vanwege verhuizing en vakantie) weeg ik meer dan ooit, de vorige keer dat ik me woog (week geleden ongeveer) woog ik 69,5. Terwijl ik ook 52 gewogen heb (ben maar 1.58). 52 hoeft van mij niet perse meer, maar ik wil toch zeker wel richting de 58. Hou 55 aan als streefgewicht, maar als ik met 58 tevreden ben vind ik het ook goed. Ben sinds vorige week weer goed bezig met (avond)eten en sporten, dus ik hoop dat ik snel wat resultaat ga zien, al is het maar een beetje.

Start: 69,5
Huidig: 69,5
Streef: 55
Alle reacties Link kopieren Quote
Winkelwagenchip: Vind je het erg als ik je als WWchip in de tabel zet? Dan rekt hij niet zo uit ;)

Woeffie: jaaa wat leuk! Ik zet je startgewicht op 97. Je bent toch maar mooi al 10kg kwijt! We gaan er voor :D
It's not always easy, but it's worth it.
Beste Judith,

Ik zou ook graag mee willen schrijven! Een paar jaar geleden al een halfslachtige afvalpoging gedaan, en toen ook dit account aangemaakt, maar door omstandigheden toen al erg gauw weer opgegeven. Nu een jaar bezig met poging twee: van 90 kg naar 74kg inmiddels, maar ik blijf hier nu steeds maar hangen rond het net-niet / net-wel overgewicht punt. Ik wil toch eigenlijk wel heel graag mijn streefgewicht van 68 kg, en dan dit wil volhouden. Ik ben bang dat ik anders heel makkelijk weer terug ga vallen in alle slechte gewoontes van de afgelopen jaren, en dat ik dan straks weer opnieuw moet gaan beginnen.

Mocht ik mee mogen schrijven zijn dit mijn gegevens:
Start: 90
Huidig: 74
Streef: 68 (BMI van 23)
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe ook mee!
Het zou zo mooi zijn als het me zou lukken onder de 70 kg. te komen. Ik heb er een hard hoofd in dat het gaat lukken maar ik blijf het proberen.
In de 3 jaar dat ik me met hardlopen bezighield is het me niet eens gelukt. Moet wel toegeven dat ik wat betreft voeding toen niet heel erg oplette (ik sport toch, dan mag ik ook chocola :proud: )
Het hardlopen heb ik door blessures helaas moeten opgeven. Opnieuw beginnen zit er niet in.

Nu ben ik al een paar weken erg streng voor mezelf en zo goed als gestopt met de slechte tussendoortjes. Ik sport niet op dit moment, maar ik fiets veel en heb geen zittend beroep.

Ik hoop dat dit topic me helpt om goed bezig te blijven

Start en huidig: 74
Streef: 69
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Liis, leuk! Wat goed van je, toch al 16 kilo er af. Dat wisselpuntje is vervelend inderdaad, ik bleef (grappig genoeg) ook lang op 74kg hangen. Hoe wil je het gaan doen (iedereen overigens?), je streefgewicht bereiken?

Moeten er overigens kolommen bij (leeftijd, lengte, bmi?)
Iedereen het eens met vrijdag weegdag?
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik weet nog niet of ik vrijdag altijd ga redden, want ik heb (nog) geen werk (en dus nog geen werkdagen). Maar anders stuur ik mijn gewicht gewoon op een andere dag standaard 1 keer per week in.

Lengte is denk ik nog wel leuk om erbij te zetten, BMI vind ik zelf niet zo nodig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn lengte is 1.66.
Leeftijd en BMI nvt :)

Ik wil mijn doel bereiken door alleen de noodzakelijke en gezonde voeding te eten en veel te (blijven) bewegen. Voor sport zou ik lid moeten worden van een sportschool maar ik vind dat zo duur.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoooooo een paar gemist! Denk tijdens het updaten van de tabel haha.
Peach, ik snap dat wel, die drang om dan weer terug te gaan naar dat gewicht - is vooral gewoon een kwestie van zelfvertrouwen hè? Wat voor sport doe je??

Sindudas; mooi doel toch, die laatste loodjes gaan ook altijd het moeilijkste. Haha dat belonen met eten deed ik ook lang, maar beloon mezelf nu bij 'grote' gewichtspunten met dingen om mezelf te verwennen (nieuwe sportoutfit, dagcreme, nagellakje, schoonheidsspecialiste, sauna etc.)
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik hoef niet mee in de tabel maar wil wel meelezen en misschien soms wel meeschrijven. Ik wil ook al een tijdje wat kilo's kwijt maar ik merk dat ik toch te makkelijk aan toegeef. Ik hou echt van al die ongezonde lekkere dingen, hahaha! Maar ik wil ook wel echt aan de slag, ben nog zoekende hoe en wat. Kinderen gaan nu ook beide naar de peuterspeelzaal dus hoop dat ik wat meer tijd nu heb om wat te gaan doen. Denk eerst binnenshuis meer bewegen en langzamerhand opbouwen. Ik hoop hier wel wat inspiratie te vinden :)
Mijn lengte is 1.72, welke dag weegdag wordt maakt voor mij niet zoveel uit.

Ik heb een Fitbit waarmee ik bijhoud hoe heel veel (of hoe weinig) ik doe op een dag, en ik gebruik MyFitnessPal om bij te houden hoeveel ik eet. Daarnaast sport ik drie keer per week op vaste dagen. Het afgelopen jaar heb ik echt moeten leren wat 'normale' porties eten zijn, omdat mijn 'ik-heb-genoeg-gehad'-rem volgens mij niet zo goed werkt. Bij mij is teveel eten echt het probleem, ik vlieg nog regelmatig uit de bocht.
Ik wil mijn doel bereiken door vooral gezond te eten, voldoende eiwitten binnen te krijgen (ben vegetarier) en niet meteen op te geven als ik een dag toch de mist in ben gegaan. Ik hoop dat dit topic een beetje als een stok achter de deur werkt zodat ik die laatste kilo's er ook afkrijg.
anoniem1903020180032 wijzigde dit bericht op 20-09-2017 14:27
Reden: spelfouten
0.06% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Mommy, meeschrijven mag altijd, ook al sta je niet in de tabel! :D
Kan me voorstellen dat je grotendeels dan ook makkelijker erover denkt, even snel dit of dat pakken, als moeder zijnde. Ik werk dan zelf in het onderwijs maar kan soms dan ook niet anders (als ik bv. elke pauze afspraken of vergadering heb)

Liis; wat handig. Ik gebruik zelf Lifesum omdat deze qua activiteiten er meer in heeft staan haha, MFP en ik zijn geen vrienden meer :P
Ik eet zelf vrij kleine porties, maar moet weer even terug naar betere keuzes maken, en voor m'n diabetes ook terug naar koolhydraatarm dus (maakt zooooooooo'n verschil)
Ik heb een tijdje veganistisch EN toen daarna vegetarisch geleefd, maar was toch lastig in combi met koolhydraatarm om het vol te houden (slecht excuus hè) - maar, wat ik wilde zeggen, ik haalde toen veel eiwitten uit hennepzaad! Heeft er meer dan bv. chia :) maar kan me die worsteling ook goed voorstellen.
Heb je ook last van het 'hé, dit is OOK vegetarisch' moment? Dat had ik heel erg. OOOH, HÉ, apfelstrüdel is ook vegan, maar proberen dan :P
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
judith1107 schreef:
20-09-2017 14:12
Hoooooo een paar gemist! Denk tijdens het updaten van de tabel haha.
Peach, ik snap dat wel, die drang om dan weer terug te gaan naar dat gewicht - is vooral gewoon een kwestie van zelfvertrouwen hè? Wat voor sport doe je??

Sindudas; mooi doel toch, die laatste loodjes gaan ook altijd het moeilijkste. Haha dat belonen met eten deed ik ook lang, maar beloon mezelf nu bij 'grote' gewichtspunten met dingen om mezelf te verwennen (nieuwe sportoutfit, dagcreme, nagellakje, schoonheidsspecialiste, sauna etc.)
Ik heb altijd gedanst, aan het eind van mijn studie was dat alleen nog maar 2 keer per week 5 kwartier. Daarvoor was dat soms veel meer, met op het toppunt 7 lessen (wisselend een uur of 5 kwartier) in de week. Nu ben ik verhuisd en heb nog geen werk, dus een dansschool is me nu te duur. Ben nu aan het fitnessen, mijn vriend is gelukkig ook nogal fanatiek daarin, dus die gaat 3 of 4 keer per week 3 kwartier tot een uur en dan ga ik gewoon met hem mee.
Op zich zit het met mijn zelfvertrouwen nog wel redelijk goed dat is tijdens mijn tienerjaren toch vele malen minder geweest, maar ik merk toch dat ik me niet goed voel in mijn lichaam. Kleding zit niet meer zo mooi en vooral op foto's vind ik mezelf toch echt te dik. In de spiegel valt het (gelukkig) mee.

Mijn lengte (of gebrek eraan) is trouwens 1.58
peach0909 wijzigde dit bericht op 20-09-2017 15:06
Reden: Lengte toegevoegd
1.74% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi dames,
Mag ik hier ook mee schrijven? Ik ben sinds 1 januari bezig met koolhydraat arm eten (ook ivm diabetes) en ben inmiddels flink wat kilo's kwijt maar ben er nog niet. Merk dat ik er met mijn omgeving niet echt over kan praten. Familie roept elke keer wel dat ik zo slank word, terwijl ik me dan juist vreselijk ongemakkelijk voel.


Start: 95
Huidig: 68.6
Streef: 60
Lengte: 173
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja Peach, dat bedoelde ik ook meer eigenlijk - het je niet prettig voelen. Ik zeg al ik weet niet hoe lang dat ik naar de fitness zal gaan, maar hier in de omgeving zijn ze of heel duur (45 p/m voor 1x p/w) of te ver weg (min. 30 minuten rijden) --- dus ja, nu maar weer thuis. Jillian Michaels vind ik daarbij fijn, al heb ik ook (heel fout) een tijd de Charlotte Crosby bum/belly blitz gedaan, EN de workout dvd van Vicky Pattison - tsja... Niet trots haha, maar het had wel effect. Dus nu maar weer goed bezig daarmee.
Ook deed ik elke dag een half uur tot een uur aan hoelahoep, maar ik ben recentelijk verhuisd en heb er eigenlijk nergens meer echt plek voor- -- en het buiten doen gaat me dan weer te ver!

Hey Avivai - fijn hè, koolhydraatarm? Ben je T1 of T2? Ik ben type 1 (sinds geboorte, dus nu 29 jr) maar ben door koolhydraatarm eerder van 4x spuiten per dag naar 1 a 2x per dag gegaan. Van zo'n 48 eh totaal, naar ongeveer 30.
Ik herken dat wel, dat gebrek aan steun bij het afvallen. Toen ik 81 woog vond iedereen me mooi (moet wel zeggen dat ik me goed kleed, en dat het voor anderen niet echt zwaar is --- maar het was toch overgewicht) en toen ik rond de 65 ging wegen (en helemaal rond de 58) moest ik maar niet verder afvallen, want ik werd zo dun (ik zat nog steeds halverwege een gezond BMI)
Commentaar en saboteren is makkelijker dan steunen en enthousiast zijn lijkt wel!
Wel al heel knap, zo veel afgevallen!!
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Jeetje Judith, 45 euro per maand is wel heel duur! Ik zit gewoon bij fit for free, er zijn er hier twee in de stad en bij eentje komt mijn vriend al jaren en heeft daar ook een vriendengroepje gemaakt. Hoewel ik niet echt met hem mee sport is het toch altijd wel gezellig en gemakkelijk om op die manier te gaan.
Al die thuisworkouts werken niet voor mij, heb het wel eens geprobeerd maar dat hou ik niet vol. Heb toch mensen om me heen nodig die me een beetje op de vingers kijken haha

Jeetje wat naar om zo'n commentaar te krijgen!
Ben eerder een keer (jaren terug) van 64 naar 52 gegaan en toen kreeg ik alleen maar veel complimenten. Alleen mijn moeder heeft me wel af en toe wat in de gaten gehouden of ik niet zou doorslaan (was ook nog maar een jaar of 16/17 toen dus dat snap ik goed). Mijn vriend is gelukkig ook druk bezig met gezond eten en fitness, hij wil niet per se dat ik afval (zolang ik maar niet ongezond dik ben is het goed, maar dat lijkt me meer dan logisch) maar helpt me wel en moedigt me wel aan, dus dat is heel fijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Judith en Peach, bij mij zit ook een duurdere sportschool die wel de beste van nederland schijnt te zijn. Ik denk alleen dat mijn buikspieren bij fit for free of een ander goedkoop alternatief net zo zeer doen ;) Ik doe nu thuis iedere ochtend en avond 'buikspierkwartier' en dat begin ik echt steeds leuker te vinden. Dus misschien toch maar eens kijken.

Ik heb een tijd lang iedere dag minstens 1 uur gewandeld. Deed me echt wel goed. Maar nu heb ik een nieuwe baan en heb ik het een beetje laten versloffen. Stom!

Commentaar is niet leuk nee. Mensen zeggen ook vaak 'dat ene stuk taart kan wel.'
Ga me dan altijd een soort van half verontschuldigen. Zo van 'Ja nee sorry ik weet het wel maar ik wil het echt liever niet sorry' :-O$
Judith, LifeSum ken ik niet? Ik gebruik MFP vooral omdat het makkelijk synchroniseert met mijn Fitbit en dan hoef ik mijn beweging niet meer zelf in te voeren. Dank je wel voor de tip van het hennepzaad! Ik ben (nog) niet zo creatief met koken, maar ik probeer wel elke week iets nieuws uit, een nieuw recept of ingredient, zodat ik niet steeds weer hetzelfde eet. Ik eet alweer 6 jaar vegetarisch, dus dat "oh, kan ik dit ook eten :) " heb ik gelukkig niet meer ;).

Peach, wat leuk dat je veel gedanst hebt! Ik dans nu ook (weer) drie keer per week als sport. Erg herkenbaar wat je schrijft over je niet goed voelen in je lijf. Bij mij is het snel beter geworden toen de eerste paar kilo's eraf gingen, omdat ik langzaam maar zeker weer wat vertrouwen in mijn lichaam begon te krijgen. Ik hoop dat dit straks voor jou ook gaat gelden!

Avivai en Peach, het commentaar van anderen is inderdaad vervelend! Eerst gaat het van "Hu, jij afvallen? dat gaat je toch niet lukken", of dat mensen ineens je lunchtrommel aandachtig gaan bestuderen als je een paar kilo kwijt bent (nee, ik honger mezelf echt niet uit), naar 'is het nu nog niet genoeg voor je, moet je nog meer afvallen?'.

Je kunt best veel thuisworkouts op internet vinden, sommige dingen zien er nog leuk uit ook. Helaas zit mijn bank toch net iets te lekker als ik eenmaal thuis ben :P . Wandelen is ook een hele goede manier van extra bewegen inderdaad. Wow, 45 euro voor de sportschool, wat veel! Ik kan gelukkig met korting sporten via mijn werkgever, dus dat scheelt ook wel een beetje.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja Peach, vind ik dus ook! Basic Fit is dus wel goedkoop, maar die zit op 30 minuten rijden (hallo middle of nowhere) en... ik ken mezelf, dan ga ik 2x en daarna niet meer haha. Thuis workouts werken soms wel bij mij, soms niet. Moet mezelf er wel altijd toe zetten.
Ik volgde ook altijd danslessen, maar ook die zijn hier in de buurt niet te vinden - of nou ja, ze zijn er hier wel een aantal, maar dan zie ik daar de helft van m'n leerlingen en dat hoeft dan ook weer niet hahaha.
Wat fijn dat mensen bij jou zo enthousiast waren, dat zou ik ook wel willen eigenlijk!

Avivai, ik ben echt vreselijk dat als ik thuis ben, ik er niet meer uit wil haha, maar het helpt altijd wel inderdaad.
Dat opdringerige 'ah, kom op neem toch, kan geen kwaad' vind ik ook altijd wel moeilijk, je voelt je haast bezwaard!

Liis; Lifesum is hetzelfde principe, alleen kent hij meer producten en vaak ook preciezer dan MFP waar ik vaak dingen zelf moest invoeren - maar gelinkt aan je fitbit kan het dan inderdaad wel handig zijn.
Dat controleren wat je eet vind ik ook echt grappig. Ik eet namelijk echt wel veel als ik aan het afvallen ben, alleen 'anders'.

Ik ben wat thuisworkouts betreft ook wel zo iemand die met genot gewoon gaat kijken zonder mee te doen, vind het wel entertainment haha.


Vandaag al bezig met m'n eten voor morgen, ik merk dat het me helpt om van te voren te weten wat ik ga eten... Dus bij deze mijn eerste eetlijstje!
  • O: eiwit omelet met groenten, 1 bifi worstje en wat uitgebakken spekjes
  • L: tonijn met komkommer en augurk + 2 kaas/pompoencrackers van de Plus (die hebben ze voorverpakt per 2 en dan dunner dan de normale merken)
  • T: 2 augurken, halve komkommer met kaas en rookvlees (komkommer sandwich)
  • D: groentensoep, kapucijners met spekjes (nog over van de ochtend haha), gebakken bloemkool
  • T: tomaat met zoetstof (dit noemden ze vroeger (volgens m'n mams) de arme man's aardbei, omdat het dan ook echt hetzelfde smaakt -maar dan goedkoper en vaak beter houdbaar!!)
It's not always easy, but it's worth it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tomaat met zoetstof? Misschien heb ik echt onder een steen gezeten maar dat heb ik echt nog nooit gehoord. Ga het vanavond meteen proberen!

Je lijstje ziet er goed uit. Ik ga zelf geen lijstjes posten omdat ik mezelf daarmee juist gek maak. Heb nu het gevoel dat het kha eten vanzelf gaat en dat is heel fijn.

ABS workout is ook wel een fijne app. Je kan zelf wat samenstellen of de 30 dagen uitdaging volgen. Die zijn heel kort dus maakt de drempel misschien minder hoog om te beginnen. :)

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven