Mode & Beauty alle pijlers

Tot in de puntjes verzorgd, hoe doen jullie dat?

14-11-2017 00:08 83 berichten
Alhoewel ik er altijd netjes uitzie ben ik niet iemand er tot in de puntjes verzorgd uitziet. Ik heb veel respect voor mensen die er altijd tiptop uitzien. Dat moet ik ook kunnen, denk ik dan. (en waar halen ze de tijd vandaan denk ik erachteraan)

Qua kleding zit ik meestal wel goed, zakelijke jurkjes met een hak of een laars. Schoenen koop ik altijd van het merk Tommy Hilfiger mijn voeten zijn er voor gemaakt en het is de investering waard, ik loop er meestal een jaar of twee op.

Maar dan:

Mijn huid; Ik heb geen geduld voor een schoonheidsspecialiste dus ik hou het op eenvoudige argan olie voor mijn gezicht. En wassen met water.

Mijn haar is halflang en 'hangt'. Met een groot gezin is het wel zo handig dat er 1x per 6 weken een kapper aan huis komt. Maar na die knipbeurt zijn de puntjes nog net zo punterig als van tevoren.. Ik los het vaak op door 's nachts met een knot te slapen, dan heb ik in de ochtend zowaar slag. Shampoo van Andrélon en soms wat argan olie, daar blinkt alles van ;)

Nagels; zie ander topic daar heb ik inmiddels een oplossing voor, met dank!

Make up; iedere ochtend even snel tussen het smeren van de boterhammen door. Max Factor Miracle Touch foundation, eyeliner en mascara van Etos eigen merk. En een beetje lipstick, mijn favoriet is Rouge Allure van Chanel.

Het niet dat ik als een slons door het leven ga maar tot in de puntjes verzorgd ben ik zeker niet. Dat moet anders kunnen, alle tips zijn dus zeer welkom!
Los daarvan loop ik altijd op hakken en draag ik graag jurkjes. Ben ook best een tut qua haar en make-up. Maar goed, ik heb dan ook geen kinderen dus alle tijd van de wereld ;)
Ik sta op de dagen dat ik werk extra vroeg op. Meer om de basis goed te hebben, mijn look is wel met aandacht maar niet wat men 'netjes' noemt.
Ik vind het belangrijk dat mijn huid er goed/fris uitziet bijvoorbeeld, dus een -geen pancake- maar mooie foundation en goed verzorgd.
Mijn wenkbrauwen zijn dan wel wild maar ik vind dat dan weer gewoon mooi en ik zie er snel ordinair uit anders.
Zo heeft iedereen zijn eigen eisen.
Alle reacties Link kopieren
Sommige mensen hebben gewoon zo'n onberispelijke uitstraling. Dure kleding of althans het lijkt duur en er zitten nooit vlekken op. En ze zien er nooit uit of ze zo uit bed komen rollen.
Tja, ik verzorg mezelf ook heel goed met kappers, make-up en goede kleding maar op zondagochtend ben ik ook gewoon een muffe ouwe hond hoor. Vind mijn man ook wel knus gewoon even jezelf zijn :heart: niks mis mee.
Ja en?
Alle reacties Link kopieren
lofia schreef:
14-11-2017 01:26
Dat is een ander ding; ik geef niet zo graag geld uit voor persoonlijke verzorging. Voor mezelf. Nooit. Vandaar die kapper aan huis, een hele goeie trouwens, dat bedrijf doet het hele dorp in een avond denk ik :) We betalen 12,- pp. Het jong grut is wat goedkoper.
En je schreef dat ze in een uur klaar is. Dat is toch 60 euro per uur, waarvan 10 minuten voor jou.
Ik betaal 45 voor een knipbeurt van een goede kapper waar ik in mijn eentje een uur in de stoel zit en dan zit ook elk haartje goed.

Overigens ben ik zelf ook niet van tot de puntjes verzorgd, maar ik weiger met een slecht kapsel rond te lopen
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Haar iets laten groeien en opsteken. Niet elk soort haar is mooi als het los hangt. Mooi opgestoken ziet er dan meteen veel verzorger uit.
Wat mij vaak helpt is oorbellen in doen, leuke ketting of sjaal, en een goeie armband.
Nagels iig netjes geveild, hoeft niet eens gelakt, en je haar goed. Als je net als ik slonzig haar hebt, steek het op en creeer een beach look. Zo gefixed en lijkt al heel gauw ergens op. Ga op tijd je uitgroei bijwerken, en epileer je wenkbrauwen. Verder is een bb cream een makkelijke alles in 1.
Sommige zien er al snel tot in de puntjes verzorgd uit anderen blijven wat slonziger zoals je het zelf zegt. Ik weet ook niet wat dat is.
nina1966 schreef:
14-11-2017 00:30
Handig hoor dat aan huis maar een goede kapper doet echt wonderen. En ik hoef maar 4x per jaar Ook zoon word door deze kapper geknipt en hoeft echt niet iedere maand. Zelfs met flinke groei blijft het model er goed in.

Dat door een ringetje te halen heb ik niet maar weet wel dat het enorm scheelt als je haar goed valt.

Dat hangt natuurlijk ook van het model en het soort haar af. Zelf heb ik weinig en slap haar dat ik elke zes weken laat knippen. Anders echt het model weg want ik heb kort haar.

Mijn zoons hebben dezelfde kapper. Ene zoon zijn haar blijft goed zitten als het niet geknipt wordt. Andere zoon is kind van zijn moeder helaas.
Alle reacties Link kopieren
lofia schreef:
14-11-2017 01:26
Dat is een ander ding; ik geef niet zo graag geld uit voor persoonlijke verzorging. Voor mezelf. Nooit. Vandaar die kapper aan huis, een hele goeie trouwens, dat bedrijf doet het hele dorp in een avond denk ik :) We betalen 12,- pp. Het jong grut is wat goedkoper.

Die kleding koop ik in een outlet, van een mooie kwaliteit en gaat jaren mee. Net als mijn schoenen, 1 paar per jaar soms 2. Dat flesje argan kost me 52,- maar dat is het enige in mijn la qua verzorgingsproduct.

Die Chanel lipstick is bijna op.. ooit gekocht op vakantie, ik denk dat we aan vakantie toe zijn :idee:
Je hoeft ook niet bakken met geld uit te geven aan verzorging.

Ik vind dat ik er prima uitzie, en gezien mijn representatieve beroep lijkt me dat ik niet zomaar gok, maar ben nog nooit bij een manicure, pedicure of schoonheidssalon geweest. Gebruik ook weinig make up. Ik heb wel een dure kapper ;)
Alle reacties Link kopieren
Ik ga altijd uit van het principe: anderen zien er keurig uit, dat vinden zij zelf vast niet, dus ik vind dat ik er niet tiptop uitzie, maar anderen vinden mij vast keurig.

Ik geloof dat ook echt, je ziet je eigen imperfecties beter dan de rest van de wereld.

Dus ik zorg dat ik gewoon schoon en verzorgd eruit zie, draag bijna nooit make up, nette kleren, gestreken en gewassen zonder kattenharen, en dan vind ik het prima.
-Bladora- schreef:
14-11-2017 00:27
Mee eens. Maar als je een representatief beroep hebt moet je toch altijd tot in de puntjes verzorgd zijn.
Ik vind een geplamuurd hoofd, teveel en te dik mascara en teveel lippenstift er juist smerig uitzien ipv verzorgd.
Pfff, dat je er alleen al maar aan denkt om je uiterlijk te perfectioneren. Ik ben zoals ik ben, schoon gedoucht en met fris ruikende kleren. Kleding en schoenen moeten voor mij in de eerste plaats comfortabel zijn. Hier dus geen hakken, rokjes of panties.
pipootje schreef:
14-11-2017 08:10
Ik vind een geplamuurd hoofd, teveel en te dik mascara en teveel lippenstift er juist smerig uitzien ipv verzorgd.
Nou smerig is een groot woord maar ik vind veel make-up ook niet mooi.
Maar een goede basis make-up en of accent op de ogen of op de lippen vind ik wel mooi om te zien.
Alle reacties Link kopieren
Ohhh, dat wil ik ook graag: tot in de puntjes...
Ik doe het best aardig, maar er is altijd wat: eeltvoetjes, schoenen niet gepoetst of nagels niet gedaan.
Ik vermoed inmiddels dat het een kwestie is van inplannen en uitbesteden: als je een afspraak hebt staan bij bijv. een manicure, tja, dan ga je ook.

Maar nu mijn vraag: waar/hoe vind je een goede kapper?? Ik had er per ongeluk een, maar die woont nu in India op zoek naar verlichting... :blond:
Alle reacties Link kopieren
Jij noemt iemand die 5 man in een uur knipt een goede kapper?
Een dichtgeplamuurd hoofd vind ik ook lelijk. Hou je huid gewoon fris en natuurlijk en trek 'n potloodlijntje om je ogen voor accentuering.
Alle reacties Link kopieren
Tot in de puntjes..is voor iedereen anders.

Ik hou van goed zittende kleding, soms een spijkerbroek met top en mooi jasje, soms een jurk met panty

Schone kleding, goedzittende kleding, schoon haar en lichaam en leuke sieraden, haar wel wat gestyled, niks zo erg als een droge bos haar ( daar heb ik altijd de neiging om lekker olie in te smeren bij een ander), net gebit.
Beetje make up doet ook wonderen ( geen plamuurlaag dat oogt dan weer ordi)

En een normale stem, maar daar kan niet iedereen wat aan doen. Niks zo erg als een verzorgd iemand trekt haar mond open en begint met een hese rokersstem in plat Amsterdams te praten op luide toon :woa:
Goede kapper inderdaad kan wonderen doen. Hoeft niet eens een superdure te zijn.

Verder zorg ik dat ik een goede basismake-up. Lichte foundation (ik gebruik er eentje van Chanel), poeder, beetje bronzer (in herfst en winter), mascara en eventueel oogschaduw. Ben in vijf minuten klaar en ik zie er echt niet geplamuurd uit.

Als je een goed kapsel hebt, hoef je daar geen omkijken naar te hebben.

Verder vind ik het fijn om met mijn uiterlijk bezig te zijn, ook al heb ik twee peuters thuis. Dus ‘s avonds als ze in bed liggen, ga ik uitgebreid nagels lakken of mijn haar in een masker zetten. Pedicure doe ik ook regelmatig, af en toe schoonheidsspecialist en goede kapper. Ik geniet daar echt van.
Oh qua verzorging elke 4 weken gellak, 1x per 3 maanden naar een goede kapper verven,knippen, hoofdhuidmassage, masker en föhnen .
Pedicure 2x per jaar maar geen eelt hier. Schoonheidsspecialiste 1x per twee maanden.
Dagelijkse schone nette kleding, goede schoenen , mijn haar in model kan lage knot of los zijn en beetje lipstick en mascara . Bij iets speciaals gaat er ook nog eyeliner oogschaduw etc op. Luchtje op . Horloge plus ring of armband maar ook niet teveel tierlantijnen .

Ben boven de 50 en dan vind ik teveel make-up helemaal niet mooi meer maakt vaak ouder dan jonger in mijn beleving.
anoniem_353291 wijzigde dit bericht op 14-11-2017 08:55
21.44% gewijzigd
Schone nette kleding,leuke schoenen,geen sieraden,geen make-up geen parfum,haar los of leuk opgestoken.
Dat is bij mij netjes en verzorgd.
Nou ben ik gezegend met hele lange donkere wimpers dus mascara is niet nodig en de rest vind ik gewoon niet mooi en niet fijn.
Vooral parfum heb ik een hekel aan, sommige mensen lopen je voorbij en daar komt dan een parfum walm van heb ik jou daar af,brrr.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook twee peuters en een drukke baan. Ik heb van mijn beste kleding dubbele paren. Dat helpt om genoeg leuke schone spullen te hebben.

Verder heb ik idd een goed kapsel dat makkelijk te stylen valt (vrij kort, niet kort en pittig, meer audrey toutou) en draag kleding die zowel bij mijn figuur en bij mijn 'stijl' past.

Dat zijn vaak brogues, matte panties (ik koop van die dure, dat verschil merk ik echt), rokjes met wollen truitjes, of een simpel zwart jurkje, en soms een pak met hakken of een wat gekledere jurk met hoge laarzen.

Qua make up meestal alleen wat poeder en lipstick&mascara. Nagels kort en schoon.

Mijn 'truuk' is eigenlijk: kies een eigen kleding die goed bij je lichaam past en stem daar je huid en haar op af. Dat creert een plaatje dat je dan alleen maar hoeft in te vullen.
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar. Voor mij voelt het ook alsof het steeds 'net niet' is. Ik koop setjes van schoenen met bij bijpassende tassen, dat scheelt al veel vind ik zelf. Met aankleden de 'regel van 3' al bestaat dit uit basics zoals een skinny, truitje en mooie riem. En een routine voor al die klusjes zoals epileren, nagels lakken, enz. Ik ben niet zo'n georganiseerd persoon van nature en dat zie je dan ook wel terug.

Het voordeel is dan weer dat mensen, als ik volledig in de steigers sta bij een feest, denken dat ik heel erg mijn best heb gedaan. Itt mijn moeder die er altijd uitziet alsof ze ieder moment mee moet doen met een defilé op een Parijse catwalk. Dat is dan 'gewoon' geworden. De tijd (en bedragen) die zij hieraan spendeert heb ik niet. En als ik het wel had deed ik daar liever iets anders mee.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Ik vind uiterlijk heel belangrijk en van mij wordt vaak gezegd dat ze mij er altijd tot in de puntjes verzorgd uit vinden zien. Naar een schoonheidsspecialiste, manicure of pedicure ga ik nooit. Ik heb een makkelijke huid en gebruik een dag en een nachtcreme en af en toe een maskertje. Foundation of poeder op mijn gezicht gebruik ik nooit. Wel elke dag een lichte oogschaduw, eyeliner, mascara en lippenstift. Vroeger epileerde ik mijn wenkbrauwen maar daar hoef ik al meer dan 10 jaar niks meer aan te doen. Wenkbrauwen opmaken vind ik lelijk. Ik zorg ervoor dat altijd alles netjes geschoren is zowel zomer als winter en ik heb zowel op mijn tenen als mijn handen altijd nagellak op. Heb halflange nagels en gebruik de nagelverharder van Herome. Ik kleed me elke dag mooi aan, ook als ik niet weg hoef. Ik voel me niet fijn in een slobbertrui of huispak. De nieuwe buren vroegen in het begin wel eens of ik naar een feestje moest als ik niks van plan was. Ik ben vroeger kapster geweest dus met mijn haren kan ik zelf goed overweg. Ik tut graag met mezelf maar zo veel tijd kost het me nou ook weer niet.
Alle reacties Link kopieren
ik heb PMU eyeliner en kom nu weg met enkel wat blush en mascara, klein beetje highlighter erbij en ik ben af. Kost me nog geen 10 minuten. Om de 3 a weken laat ik mijn nagels doen, dat geeft mij altijd al een enorm 'af' gevoel ;-) Daarnaast zorg voor schoon haar en schone kleding
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het belangrijk er schoon en verzorgt uit te zien, nagels gelakt, makeup op, iedere dag onder de douche, schone kleren.
Heb lang haar wat veel werk is, dat laat ik knippen als mijn punten er weer aan toe zijn.
Heb ik een drukke dag en moest mijn haar eigenlijk gewassen worden, doe ik het wel eens een dag in een knot.

Mijn man en zoon doe ik hetzelfde, mijn man is kaal, dus iedere twee weken een tondeuse over zijn kop heen en mijn zoon word eens in de 5 weken bijgeschoren en geknipt.
Allemaal iedere dag schone kleren aan en onder de douche.

En savonds na het douchen zit ik wel eens in een huispak en knot op m'n hoofd op de bank, zonder makeup.
.
anoniem_212391 wijzigde dit bericht op 20-04-2018 17:28
99.79% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven