Mode & Beauty alle pijlers

Zelf je haar knippen / kleuren: do's & don't-s

21-11-2012 10:31 80 berichten
Ik ga waarschijnlijk de hele kappersbrigade over mee heen krijgen maar dat neem ik voor lief.



Het lijkt me namelijk leuk en interessant om onderling tips uit te wisselen voor het zélf knippen en kleuren van je eigen haar.



Ik knip mijn haar nu sinds 3-kwart jaar zelf, ben van een kort naar een lang kapsel aan het gaan en knip dus voornamelijk de puntjes, soms bovenop iets meer om wat laagjes / volume te creëren.



Waarom zelf?

Ik heb met meerdere kappers slechte ervaringen: panter-highlights, Willy-wortel oranje 'blond', scheef geknipt, ongewenste pony's. Zelden tevreden, maar wel telkens tussen 50 en 100 euro afrekenen.



Ben erg handig met mijn haar en dacht: als een kapper het verprutst, kan ik het toch op z'n minst eens proberen? Wat nu dus al bijna een jaar erg goed gaat.



Mijn tips voor nu:

Koop een goede schaar bij de kapperszaak. Let goed op bij de kapper of kijk naar YT filmpjes voor bepaalde kapsels.



Kleuren: zelf 1 kleur is niet moeilijk; dat doen zoveel mensen. Controleer altijd goed of je elk plekje hebt gehad en gebruik liever iets te veel dan te weinig verf in de lengtes (kappersgeld heb je immers al bespaard!)

Highlights: oefen met puntkam en folies, en heb lef! Zorg voor de goede blondering + ontwikkelvloeistof. Zo werkt bij mij 6% veel mooier dan 9, hoewel het lang moet intrekken en mij meermaals 9% is geadviseerd.

Nieuwe techniek bij kappers is highlights direct (zonder folie) op je haar verven. Ik heb dit geprobeerd met enkele plukjes voorin, toen mijn folies op waren en ik nog een klein beetje blondeersel over had. Ging prima maar ik heb die plukken wel op de folie die al in m'n haar zat gelegd. Was bang voor vlekken in m'n niet geverfde haren namelijk. Iemand daar nog tips voor?



Laten we hopen dat dit een mooi infopunt wordt voor de creatieve durfals onder ons
Alle reacties Link kopieren
Malika, gewoon een keertje proberen met een klein stukje eraf?



Jaren geleden kwam ik eens van een (dure) kapper die op zich wel gedaan had wat ik vroeg... maar ik vond het toch te braaf bij nader inzien. Lang haar, bijna op één lengte met een paar kortere laagjes.

Dus thuis wilde ik het een beetje anders doen en toen was ik zo lekker bezig dat ik na een tijdje een prullenbak vol haar had en wéér een nieuw kapsel. Kreeg daar veel complimenten over.



Alleen mijn moeder had me ook gezien na de kapper en die snapte niet hoe ik twee keer in een week van kapsel kon veranderen. Ik durfde niet toe te geven dat ik het zelf had gedaan
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
Ik heb kort haar en knip het ook zelf. Pony, laagjes, uitdunnen, ik draai nergens mijn hand meer voor om.



Ik krijg altijd complimenten over mijn kapsel, dus ik zal het wel goed doen.
Leuk, nog meer doe-het-zelvers! En weer een profi erbij die zich aanbevolen houdt voor tips & tricks, zo zien we het graag!

Ik had (zoals in mijn OP ook al vermeld) eigenlijk verwacht om een hoop commentaar te krijgen van kappers. Valt me stiekem een beetje tegen, muhahaha
Alle reacties Link kopieren
quote:missdaisyduke schreef op 22 november 2012 @ 14:38:

[...]





Ik heb deze:

Schaar

Volstaat prima. Leuk, de hippe scharen van over de 100 euro maar ik vind de mijne prima, er zit ook niet zo'n gek pik-ding aan (daarmee blijf ik toch maar overal achter haken) en als je er echt ALLEEEN!!!! haren mee knipt blijft ie heel lang scherp.Dank je! Ik ga er zeker geen andere producten mee knippen, het is (was) al zo´n gedoe om de juiste schaar te vinden. Gelukkig dat ze niet zo duur hoeven te zijn.
Oh nee!!! Niet die relaasiepijler!!
Alle reacties Link kopieren
Een vraag: ik heb voor de zomer mijjn haar van donker naar lichtbruin geverfd. Nu heb ik dus een uitgroei van zo'n 7 a 8 cm.

Ik heb de mousse van John Frieda gebruikt.

Zal ik nu mijn hele haar weer kleuren of alleen de uitgroei? Is dat te doen met mousse? Graag tips!
Ozo.
Alle reacties Link kopieren
hallekie, de mousse zou je haren één tint lichter kunnen maken dan je eigen haarkleur, mits je een lichte tint kiest uiteraard.

maar van donkerbruin naar lichtbruin red je niet met een pakje verf van de drogist.



hoewel loreal wel een verf had die donker haar goed oplichtte, maar ik weet niet of die nog steeds wordt verkocht. feria heette het geloof ik.



oplichten kan met 6% peroxide ( dat zit voornamelijk in de pakjes verf vanwege de grijsdekking) maar dat moet dan meerdere malen, en licht dus maar een tint per keer op



9% licht twee tot 3 tinten op, die zou meer in de buurt komen van lichtbruin op ongekleurd haar.



hoop dat je er iets aan hebt.



ps ikzelf ben altijd van het proberen, dus als het aan mij lag had ik het pakje al gebruikt alleen al om te kijken wat er gebeurt haha.



zolang je niet donkerder gaat kun je altijd lichter
Alle reacties Link kopieren
Oohhh wat een fijn topic! Ik knip sinds een jaar zelf, ook vanwege teleurstellende resultaten bij de kapper. Ik begrijp niet wat er zo moeilijk is aan gewoon LUISTEREN naar wat de klant wil, en als dat iets onmogelijks is gewoon fatsoenlijk advies geven.



Mijn tip, vooral als je net begint en misschien nog niet helemaal los durft te gaan: knip rustig naar wat je wil in droog haar, en laat je schaar de dagen daarop vooral in de buurt liggen. Als je dan nog piekjes tegenkomt kan je jezelf zo bij knippen. Ik ben gemiddeld 3 dagen bezig voor ik helemaal blij ben, maar m'n haar is dan ook behoorlijk steil dus zie je het ook erg als het niet klopt.



Het is wel verslavend trouwens, inmiddels knip ik mijn vriend (enorm bokkige krullen) ook bij tussen kappersbezoekjes door :D
Alle reacties Link kopieren
@AndreaVogel, het verven heb ik al gedaan en ben tevreden over de kleur. Mijn vraag is deze: verf ik mijn hele haar in zijn geheel, of alleen de uitgroei? En gaat dat (alleen de uitgroei verven) ook makkelijk met de mousse van John Frieda, ik heb nl. het idee dat je het minder gericht kunt doen..
Ozo.
Alle reacties Link kopieren
@hallekie ja je kan je uitgroei daarmee doen, maar het is wel even rommelen haha.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb wel eens zelf geknipt, maar ik bleek er niet zo goed in Toen was ik nog een arme student.



Tegenwoordig ga ik vier keer per jaar naar een geweldige kapster, zij 'snapt' mijn haar, weet precies wat mij staat en ik zie er na een bezoekje aan haar altijd fantastisch uit (de laatste keer had ik meteen enorme sjans toen ik bij haar vandaan kwam en werd ik zelfs mee uit gevraagd )



Verven kan ik wel prima zelf. Wel een geklieder, maar voor de besparing die dat oplevert heb ik dat wel over.
Hallo?!
Alle reacties Link kopieren
Ik ga 1x in de 3 maanden naar de kapper, tussendoor knip ik regelmatig zelf her en der een plukje af. Heb behoorlijke slag.



Kleuren doe ik altijd zelf, heb 1x highlights door de kapper laten zitten, en toen zag niemand (ikzelf ook niet) dat er highlights inzaten.

Zonde van het geld
Leuk, al die zelf-knippers



Zelf heb ik mijn haren ook wel eens geknipt. Ik had altijd lange haren in flink wat laagjes maar wilde mijn haren wat meer op één lengte. Blijkbaar konden kappers dat niet begrijpen en knipten er altijd weer méér laagjes in. Toen heb ik het zelf maar eens geprobeerd, met best goed resultaat



Daarna ben ik toch weer naar de kapper geweest, omdat ik een flink stuk van mijn haren af wilde en bovendien een boblijn, dat leek me niks om zelf uit te proberen



Door dit topic maar eens wat tutorials op youtube gekeken zelfs een boblijn zou je zelf moeten kunnen knippen.. Het lijkt me in ieder geval leuk het weer eens te proberen



Dan maar meteen een vraag in dit topic, omdat je anders meestal het advies krijgt naar een kapper te gaan



Mijn haren zijn deels geblondeerd; de onderste laag heeft inmiddels weer mijn eigen kleur, de bovenste laag is nog geblondeerd met inmiddels een flinke uitgroei. Ik wil weer terug naar mijn eigen kleur en heb wel eens een potje donkerblond eroverheen gemikt, maar dat werd groen Toen donkerblond met wat rood erin gemikt, en dat werd wel donkerblond maar nog steeds een beetje grauw.

Nu zit ik eraan te denken om een paar plukken te lowlighten, iemand enig idee hoe dat uit zal pakken? Andere ideeën om mijn uitgroei een beetje weg te werken en mijn haren weer iets donkerder te krijgen?
quote:hallekie schreef op 24 november 2012 @ 12:09:

@AndreaVogel, het verven heb ik al gedaan en ben tevreden over de kleur. Mijn vraag is deze: verf ik mijn hele haar in zijn geheel, of alleen de uitgroei? En gaat dat (alleen de uitgroei verven) ook makkelijk met de mousse van John Frieda, ik heb nl. het idee dat je het minder gericht kunt doen..



Hoi hallekie,

Ik moet binnenkort ook mijn uitgroei verven en ga dat ook doen met de mousse van John Frieda. Vorige keer net als jij ook mijn hele haar gedaan. Wil dus nu ook alleen de uitgroei doen... ben benieuwd of me dat gaat lukken! Denk dat het best lastig zal worden haha.



Verf al tig jaren mijn haar (laat het soms ook door de kapper doen, vooral als ik lichter wil gaan), maar deed dan altijd mijn hele haar steeds verven, maar op een gegeven moment wordt dan de onderkant van mijn haar steeds donkerder en dat wil ik niet meer. Dusss wil nu alleen de uitgroei doen...

Heb jij het inmiddels al gedaan?
Alle reacties Link kopieren
@liesje, nee nog niet, ben nog moed aan het verzamelen.
Ozo.
Up voor vloerkleed! Hoe is het met de overige Dow-Jonesindexhet-zelvers trouwens? Hier weer een geslaagd highlight & kleuravontuur achter de rug! Hiephoi!
Wauw mijn telefoon maakt wel iets héél spannends van jullie. Ik bedoelde doe het zelvers
Alle reacties Link kopieren
Als ik zelf mijn haar knip, dan scheer ik het... kaal.
Alle reacties Link kopieren
dank je wel daisy!!
Alle reacties Link kopieren
Ik lees even mee, leuk topic!



Mijn eigen haar knippen durf ik eigenlijk niet. Ik heb schouderlang, springend haar in lagen. Veel en dik haar. Mijn nieuwste kapper knipt het perfect. Ik hoef er 's ochtends alleen wat wax in te kneden en het zit goed.



Ik wil wel het haar van mijn kinderen (leren) knippen. Dikke krullen, dus de kapper berekent niet de normale kinderprijs. Ik wil het dus best eens zelf proberen.



Kun je zo'n schaar ook in een gewone winkel kopen of moet het online?
Alle reacties Link kopieren
Ik verf het sinds kort weer zelf, maar de laatste verfbeurt was een beetje donker uitgevallen. Hier voor ging het wel goed, dus ik heb ontkleurder er over heen gegooid. Nu even bepalen wat ik er nu mee ga doen, want dit is een onnatuurlijk kleurtje.
Alle reacties Link kopieren
Cher, dat kan bij de kappersgroothandel of als je in de buurt van 026-024 woont bij de PAK.
Alle reacties Link kopieren
Geloof me, je ziet het als het niet goed geknipt is. Ook bij krullen. Tsja hier spreekt dan een ( vroegere) kapster, maar je ziet het echt. Ik wel tenminste. Als de lagen er niet mooi inzitten, valt het niet zo mooi. Ik werkte dan ook bij een 'krullenkapper' en echt, ook met krullen is een goed model een must!
En, is het nog wat geworden met je kleur vóór kerst, seymour? Ik overweeg ook om met ontkleurder aan de slag te gaan en dan een champagne blond kleur er overheen.



Babbel, het is ook een kwestie van geluk hebben met zelf knippen de ene keer lukt het bij mij beter dan fr andere keer.

Bij mn vriend gaat t echt elke keer beter! Zo leuk om hem zo knap te zien en niet meer met een verkeerd geknipt kapsel. Mijn vriendin die kapster is geeft me gelijk dat ik het beter knip dan dat zij die ene keer heeft gedaan.

Bij mezelf heb ik een pony geknipt. Staat erg leuk, had het al heel lang niet meer gehad. Wel denk ik erover om volgende maand voor een keer naar een kapper te gaan om de onderkant recht af te laten knippen. Maar 1X per jaar een half uurtje bij de kapper is goed te doen ipv elke 4 of 5 weken 3 uur. Een godsvermogen zou ik ook kwijt zijn. Nu kan ik net zo veel variëren als ik wil zonder bang te zijn voor hoge kosten.
Up voor Flitsel.
O en een update over mijn kleuravontuur:

Het ontkleuren is gelukt, ging wat tijd overheen maar ben er nu tevreden mee. Ben inderdaad voor 1 keer naar de kapper geweest, een nieuwe, en die heeft het heel netjes geknipt en er kaar 2 1 a 2 cm af gehaald, niets meer dan strikt nodig was. Hulde voor haar! Verder heb ik een chi nano stijltang aangeschaft, een wonder apparaat.

Het resultaat is sinds gisteren te zien in mijn nieuwe blog:

Maffeboel.blogspot.nl

Ik ga daar nog meer kapsels posten, en er heeft al iemand verzocht om een instructiefilmpje, dus wie weet!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven