Houdt men rekening met een ander kant van het verhaal?

28-09-2022 07:55 232 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
In de media wordt er eigenlijk alleen maar gesproken over hoe slecht Putin is en wat hij allemaal doet in zijn eigen land en natuurlijk in Oekraïne. Nu heb ik persoonlijk geen hoge pet op van Putin, maar dat geldt ook voor een hoop andere politici die niet perse als dictator of "slechteriken" worden afgeschilderd in de media.

Dat Putin Oekraïne is binnengevallen wil ik absoluut niet goed praten.
Waar ik steeds vaker mijn vraagtekens bij zet is of we het complete verhaal wel te horen krijgen in de (westerse) media. Stuurt men al dat geld en wapens naar Oekraïne simpel omdat ze zo medelevend zijn of speelt er wat anders?

Ik heb lang getwijfeld of ik dit topic zou openen. Aan de ene kant omdat het een hoop complottheorieën uitnodigt over de WEF en meer van dat soort ongein. Anderzijds, krijg je allerlei beschuldigingen naar je hoofd geslingerd dat je sympathiseert met een moordenaar en dictator etc etc.

Wat denken jullie?

Ben jij ook sceptisch ?

Totaal aantal stemmen: 302

Weet ik niet, ben er nog niet over uit (11%)
Ja, er word informatie achtergehouden (39%)
Nee, ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van het "westen" (50%)
goddess wijzigde dit bericht op 28-09-2022 11:37
0.27% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Siri schreef:
28-09-2022 12:25
Amerika heeft vooral belang bij een stabiel en welvarend Europa. Men was tegen Nordstream 2 omdat dat de onafhankelijkheid en invloed van Rusland alleen maar zou vergroten.

En dat klopt nu toch? Europa is voor een groot gedeelte afhankelijk van Russisch gas en daar plukken we nu de vruchten van.

Daarnaast zijn de VS helemaal niet in staat om Europa volledig van LNG te voorzien. Dat weten ze zelf ook.


Maar dat is wel wat ze dachten. De prijs van benzine was voor de pandemie, zeer laag. Dat kwam omdat Rusland de kraan flink open had gedraaid waardoor bijna alle frackingbedrijven in de VS failliet gingen. Fracking is een heel milieubelastende manier om schaliegas te verkrijgen. Hierdoor kon de VS ineens niet meer het gas aan de EU verkopen, die ze voorzien hadden.


Tot slot richt het Amerikaanse buitenlandse beleid zich al jaren op Azie. Europa is minder van belang, het indammen van de macht China des te meer.
De Amerikanen zitten helemaal niet te wachten op een grootschalig conflict in Europa, wat de prijzen in de VS bovendien zelf ook doet opdrijven.


Het buitenlands beleid van de Amerikanen is een ratjetoe van dreigementen en gericht op olie. Ze beginnen wakker te worden nu China betere supersonische wapens heeft. Ze zijn niet geïnteresseerd in Taiwan als grondgebied maar meer omdat ze afhankelijk zijn van chipsindustrie. Zo is de VS ook alleen maar geïnteresseerd in Oekraïne want als Rusland, Europa binnenvalt, dan zijn ze een enorm afzet gebied kwijt voor hun eigen economie maar ook omdat hun binnenlandse consumptie te duur zal worden. Europa is ook een belangrijke bondgenoot voor de VS in al hun andere buitenlandse problematiek dus het is niet logisch om te zeggen dat de EU niet nu het belangrijkste is voor de Amerikanen

En al die landen die vroeger vielen onder de invloedsfeer van Rusland zijn niet overgenomen door de EU. Ze kozen (!) voor een partner die ze vrijheid en rijkdom bood, inplaats van een partner die ze bedreigt en kleinhoudt. Iets waarvoor nooit is gekozen in het verleden.
De bevolking in die voormalige oostbloklanden is maar wat blij dat ze bij de EU horen, gezien de toegenomen vrijheid en rijkdom.


Er zijn anders nog steeds Oostbloklanden die geen lid zijn van de EU en zelfs vrijwillige leden van de EU zijn helemaal klaar met de oplegde regels van de EU. De meeste landen moesten wel lid worden voor hun eigen economie nadat Gorbatsjov de legers terugtrok uit hun staten. Ze waren net als Oekraïne nu, een soort niemandsland geworden zonder enige "back-up".

En uiteraard valt er zeker wat af te dingen op de rol van het Westen. Zowel bij de totstandkoming van het huidige Rusland (Zo moest Rusland in een snel tempo liberaliseren, wat het land in chaos bracht en wat de oligarchen deed ontstaan (en waarbij Poetin weer relatieve stabiliteit bracht)), als bij afspraken die het Westen maakte over uitbreiding van de NAVO.

Hier ben ik het wel met je eens

Maar ondanks dit alles dient deze oorlog in geen enkel opzicht de Russische bevolking. Het dient slechts het belang van een enkele man en zijn entourage (Poetin) om aan de macht te blijven. Zonder (buitenlandse) vijanden kan die man niet aan de macht blijven. Een aloud recept, met veel ellende.
"en hier ben ik het ook met je eens"
Alle reacties Link kopieren Quote
doddie schreef:
28-09-2022 13:25
Meestal is er bij een oorlog een verborgen agenda, geschiedenis heeft ons dat geleerd, en wordt je gemanipuleerd, kan niet anders of dat is nu ook zo.

Maar goed veranderen doe ik dat ook niet. Ik geloof dus zeker niet alles meer.
Het leed is erg, de jonge jongens die oorlog in worden gestuurd ook.

En inderdaad vs is zeker niet beter en speelt ook vaak met ons. Helaas hebben die ook te veel leugens laten zien. En snap ik soms best de woede naar het westen.

Wij zijn de speelbal helaas de gewone burgers over de hele wereld.
Dat is nogal een uitspraak, die kun je vast goed onderbouwen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Champoo schreef:
28-09-2022 13:45
Dat is nogal een uitspraak, die kun je vast goed onderbouwen.
Zeker neem alleen inval irak omdat er vermeende chemische wapens zouden zijn. Bleek niet zo te zijn er was wel olie.

En lees ook eens het boek “op zoek naar de terrorist” over de oorlog in Afganistan. Dubieuze agenda van Amerika”

Maar met kanttekening ook dit is me verteld ik weet niets zelf. Ik bedoel er mee te zeggen dat ze ons alles kunnen wijsmaken en we er het fijne niet van weten. Maar dit soort andere verhalen kunnen je wel aan het denken zetten. Vaak is er wel een achterliggende reden die we niet mogen weten.

Maar het draait altijd om macht en geld, voor zielige mensen en stukje grond, daar geloof ik niet zo in.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Siri schreef:
28-09-2022 13:35
Zo enorm is die bevolking van de VS niet. Zeker niet als je het vergelijkt met India en China. Het kastensysteem is India officieel afgeschaft. Ondanks dat het diep verankerd zit in India kan inmiddels bijna iedereen een stem uitbrengen daar.
330 miljoen inwoners zijn best veel mensen, en officieel is dan wel het kastensysteem afgeschaft in India maar dat zegt nog steeds niets over hoe stemgerechtigd de gemiddelde Indiër is. Zo worden moslims amper toegelaten als "ingezeten" ook als je daar al generaties woont, dus voor hun geen stemrecht. Daarnaast mogen de 2 grootste politieke partijen, ongelimiteerd, stemmers omkopen met geld of een maaltijd en dat in een land met veel bittere armoede

Verder ben ik het met je eens dat in de VS een enorme hoeveelheid racisme aanwezig is. Maar dit is niet nieuw. Toen de VS mede Europa bevrijdde in de Tweede Wereldoorlog golden in gedeelte van de VS nog strenge rassenwetten. Een vreemd idee als je er goed over nadenkt.
Het was alleen een reactie op iemand die zei dat de VS "democratischer" dan China of Rusland.

Maar ik snap niet zo goed hoe dit een ander verhaal belicht. Er is niet een eenduidig Amerika. Het land zit nogal complex in elkaar, met forse verschillen tussen staten en forse verschillen over hoe de lokale bevolking stemt en mede het land op statenniveau inricht.
Hoe het land/federatie opereert in de Buitenlandse arena is weer een ander verhaal. Dat kun je niet zomaar in de context plaatsen van de lokale politieke misstanden.

Je opmerking moet je eigenlijk in 2 delen splitsen. Racisme is inderdaad wat anders dan buitenlands beleid maar is helaas geen lokaal politiek misverstand.
Het land, of de federale staten, hebben maar één doel, en dat is om Amerikaanse kiezers tevreden te houden. De Verenigde Staten is een bij uitstek, kapitalistisch land wat gericht is op consumptie en deze prijzen moeten dus laag gehouden worden. De olieprijs is daar in leidend en in bijna elk conflict wat de VS aangaat, is olie ook de aanleiding. (Irak/Iran/Koeweit/ levering wapens aan Saoudie Arabië (die daarmee de Jemenieten uitmoorden) voor lage olieprijs, dwarsbomen Nordstrom 2 om hun eigen gas aan Europa te verkopen, en dat zijn de akkefietjes die me nu te binnen schieten. Hun hele buitenlandse beleid is er op gericht om hun eigen bevolking zo goedkoop mogelijk auto te laten rijden en daar stopt het.

Alle reacties Link kopieren Quote
doddie schreef:
28-09-2022 13:56
Zeker neem alleen inval irak omdat er vermeende chemische wapens zouden zijn. Bleek niet zo te zijn er was wel olie.

En lees ook eens het boek “op zoek naar de terrorist” over de oorlog in Afganistan. Dubieuze agenda van Amerika”

Maar met kanttekening ook dit is me verteld ik weet niets zelf. Ik bedoel er mee te zeggen dat ze ons alles kunnen wijsmaken en we er het fijne niet van weten. Maar dit soort andere verhalen kunnen je wel aan het denken zetten. Vaak is er wel een achterliggende reden die we niet mogen weten.

Maar het draait altijd om macht en geld, voor zielige mensen en stukje grond, daar geloof ik niet zo in.
Dit dus. De Taliban is in het zadel geholpen door de VS toen ze zich verdedigden tegen de Russische inval en wonnen daardoor. Wel vervelend voor Amerika dat de Afghanen geen zin hadden om de Russische overheersing in te ruilen voor Amerikaanse aanwezigheid. De Taliban was ondertussen goed getraind door de CIA en flink bewapend door de VS dus ze hadden meteen betere "tools" om de Amerikanen eruit te werken.
Alle reacties Link kopieren Quote
DingDong schreef:
28-09-2022 14:12
Dit dus. De Taliban is in het zadel geholpen door de VS toen ze zich verdedigden tegen de Russische inval en wonnen daardoor. Wel vervelend voor Amerika dat de Afghanen geen zin hadden om de Russische overheersing in te ruilen voor Amerikaanse aanwezigheid. De Taliban was ondertussen goed getraind door de CIA en flink bewapend door de VS dus ze hadden meteen betere "tools" om de Amerikanen eruit te werken.
En ze wilde niet zonder enig bewijs een vermeende terrorist uitleveren. Taliban vroeg simpel kom met bewijs dat hij er achter zat.
Na 9/11 zijn er ook als een dolle wetten doorgedrukt die ze eerst democratisch niet voor elkaar kregen. De patriot wet en het oppakken zonder bewijs van terroristen.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren Quote
En nu is deze discussie alweer afgegleden naar conspiracy’s over het westen en amerika. En zo wordt de focus van het opkomende facisme, misdaden tegen de mensheid en genocide weer vakkundig afgeleid. Dit ging al eerder fout he? In de jaren dertig van de vorige eeuw.
paska wijzigde dit bericht op 28-09-2022 14:32
1.90% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
De drie grote lekkages in de gaspijpleidingen van Nord Stream 1 en 2 zorgen ervoor dat de pijpleidingen waarschijnlijk nooit meer bruikbaar zijn. Daarvoor vrezen de Duitse veiligheidsdiensten, zo weet de krant Tagesspiegel. De explosies van enkele dagen geleden zijn volgens de EU veroorzaakt door sabotage. Rusland noemt beschuldigingen dat het achter de aanval kan zitten ‘stompzinnig'.

Aldus het AD. Ongeacht wie er achter zit (en nee het is niet mijn complottheorie) het komt Biden wel goed uit toch, met het oog op vloeibaar gas uit de VS?
Alle reacties Link kopieren Quote
Joelle1980 schreef:
28-09-2022 14:32
De drie grote lekkages in de gaspijpleidingen van Nord Stream 1 en 2 zorgen ervoor dat de pijpleidingen waarschijnlijk nooit meer bruikbaar zijn. Daarvoor vrezen de Duitse veiligheidsdiensten, zo weet de krant Tagesspiegel. De explosies van enkele dagen geleden zijn volgens de EU veroorzaakt door sabotage. Rusland noemt beschuldigingen dat het achter de aanval kan zitten ‘stompzinnig'.

Aldus het AD. Ongeacht wie er achter zit (en nee het is niet mijn complottheorie) het komt Biden wel goed uit toch, met het oog op vloeibaar gas uit de VS?
Nordstream 2 is als enige nog gedeeltelijk operationeel. En wie zei afgelopen week dat, als er gas wordt geleverd, dat door NS 2 moet gebeuren? Poetin.

https://www.reuters.com/business/energy ... 022-09-16/

Dit is helemaal niet in het belang van de VS. Ze kunnen de Europese vraag niet aan en de prijzen aldaar lopen ook op.
Alle reacties Link kopieren Quote
DingDong schreef:
28-09-2022 14:12
Dit dus. De Taliban is in het zadel geholpen door de VS toen ze zich verdedigden tegen de Russische inval en wonnen daardoor. Wel vervelend voor Amerika dat de Afghanen geen zin hadden om de Russische overheersing in te ruilen voor Amerikaanse aanwezigheid. De Taliban was ondertussen goed getraind door de CIA en flink bewapend door de VS dus ze hadden meteen betere "tools" om de Amerikanen eruit te werken.
Die chemische wapens (Irak) en de eerdere CIA-training (Afghanistan) is toch allemaal niets nieuws. Dat was in 2003 resp. 2001 ook gewoon bekend en uitgebreid in de media.
Alle reacties Link kopieren Quote
Champoo schreef:
28-09-2022 14:40
Die chemische wapens (Irak) en de eerdere CIA-training (Afghanistan) is toch allemaal niets nieuws. Dat was in 2003 resp. 2001 ook gewoon bekend en uitgebreid in de media.
Precies dit is gewoon onderzocht en uitgekomen. Niets complot aan. Feiten die je hooguit wenkbrauwen laat opgaan en vraagtekens geeft.

Ik ben zeker niet zo dat ik dan gelijk de complot kant geloof.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren Quote
’ Het was alleen een reactie op iemand die zei dat de VS "democratischer" dan China of Rusland. ‘

Nou, als ik nu moet kiezen waar ik mijn leven wil leiden als het hier niet meer gaat, dan kies ik toch voor de VS. Daar kun je het namelijk gewoon oneens zijn met de overheid zonder dat je bang hoeft te zijn om door een raam te vallen. En daar hoef je ook geen lid te zijn van de partij wanneer je iets voor elkaar wil krijgen. Vrije nieuwsgaring is in China en Rusland onbestaanbaar.
Genoeg mis met de VS, maar ondanks alle mankementen waardeer ik hun democratische systeem meer dat het communisme van China of de alleenheerschappij in Rusland.
Je moet erop te vertrouwen dat als hij bij je weg wil, hij heus wel weggaat. En tot die tijd is hij vrijwillig bij je. (Murrmurr)
Alle reacties Link kopieren Quote
Fout
doddie wijzigde dit bericht op 28-09-2022 15:21
99.18% gewijzigd
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren Quote
doddie schreef:
28-09-2022 14:53
Ik mis mijn reactie, eens, maar het is wel demonstreren met je rug tegen de muur. Echter nog niet in elkaar geslagen of gevangen gezet. Al kun je in nederland ook dergelijke filmpjes internet opgooien als je wil.

Een toeslagouder zal ander gevoel hebben van democratisch land dan iemand met geld denk ik.

Maar goed het ging er in dit topic over of je alles geloofde. Niet meer dus. Ik hou rekening met verborgen agenda’s. Het gaat zelden over zielige mensen of stukken land.
Wie de mens in zichzelf begrijpt begrijpt alle mensen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat is het nut van dit topic? Als je denkt dat we het complete verhaal niet te horen krijgen, denk je dan dat je een deel mist dat je visie op de hele oorlog zou kunnen veranderen?

In de basis is de keuze toch niet zo moeilijk, tussen een ondemocratisch land dat andere landen binnenvalt om ze van de aardbodem te doen verdwijnen en een land dat aangevallen wordt? Die keuze kun je met 10% van de informatie ook maken.

Als je denkt dat je detailinformatie mist dan zou ik je aanraden om je niet te beperken tot het NOS journaal of De andere krant als je van de Baudetwappies bent, maar zelf op onderzoek uit te gaan. Twitter, Telegram, Russische, Oekraiense en andere media, etc. Google translate kan tegenwoordig iedere tekst in een paar tellen voor je vertalen zodat je hem kunt lezen.
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren Quote
DingDong schreef:
28-09-2022 12:06
Ik dacht dat iedereen wel wist dat deze oorlog is begonnen omdat de VS al jaren ons hun LPG wil verkopen maar Europa veel goedkoper gas via leidingen uit Rusland haalde. De opening van Nordstrom 2 werd dan ook door de VS van alle kanten geblokkeerd door bedrijven te boycotten die meewerkte aan deze pijpleiding.

Dat deden de Amerikanen al tijden. Die tweede leiding was nodig omdat de andere leiding door Oekraïne loopt en die hun gasrekening niet altijd betaalde aan Rusland waardoor de Russen hun niet konden afsnijden want dan zat Europa ook zonder gas.
[...]
Dat dus. Ook niet toevallig dat nu net die twee pijpleidingen door explosies kapot zijn gemaakt.
Alle reacties Link kopieren Quote
merano schreef:
28-09-2022 15:59
Wat is het nut van dit topic? Als je denkt dat we het complete verhaal niet te horen krijgen, denk je dan dat je een deel mist dat je visie op de hele oorlog zou kunnen veranderen?

In de basis is de keuze toch niet zo moeilijk, tussen een ondemocratisch land dat andere landen binnenvalt om ze van de aardbodem te doen verdwijnen en een land dat aangevallen wordt? Die keuze kun je met 10% van de informatie ook maken.

Als je denkt dat je detailinformatie mist dan zou ik je aanraden om je niet te beperken tot het NOS journaal of De andere krant als je van de Baudetwappies bent, maar zelf op onderzoek uit te gaan. Twitter, Telegram, Russische, Oekraiense en andere media, etc. Google translate kan tegenwoordig iedere tekst in een paar tellen voor je vertalen zodat je hem kunt lezen.
Lekker rellen en de hele bullshit-bingokaart nog een keer rond laten gaan, denk ik.
Alle reacties Link kopieren Quote
Champoo schreef:
28-09-2022 16:04
Lekker rellen en de hele bullshit-bingokaart nog een keer rond laten gaan, denk ik.
Of gewoon over hebben zoals dat gaat met onderwerpen. Beetje respectloos om af te doen als rellen en bullshit bingo.

Deze oorlog is ingrijpend voor iedereen en potentieel zeer gevaarlijk. Het zijn geen onredelijke vragen. Zelfs niet als ze per ongeluk van een Russische bron komen. Want je komt het tegen en wat is waar en wat niet?

Mensen hebben best een terechte wantrouwen naar de overheid. En er is een polariserende wereld van ‘deugers’ en ‘wappies’ die elkaar in een hoek zetten, terwijl de meeste mensen in de praktijk best wel normaal zijn. Dus helemaal geen raar iets om ‘het er over te hebben’
Alle reacties Link kopieren Quote
merano schreef:
28-09-2022 15:59
Wat is het nut van dit topic? Als je denkt dat we het complete verhaal niet te horen krijgen, denk je dan dat je een deel mist dat je visie op de hele oorlog zou kunnen veranderen?

In de basis is de keuze toch niet zo moeilijk, tussen een ondemocratisch land dat andere landen binnenvalt om ze van de aardbodem te doen verdwijnen en een land dat aangevallen wordt? Die keuze kun je met 10% van de informatie ook maken.

Als je denkt dat je detailinformatie mist dan zou ik je aanraden om je niet te beperken tot het NOS journaal of De andere krant als je van de Baudetwappies bent, maar zelf op onderzoek uit te gaan. Twitter, Telegram, Russische, Oekraiense en andere media, etc. Google translate kan tegenwoordig iedere tekst in een paar tellen voor je vertalen zodat je hem kunt lezen.
Die is wel tricky he, als samenvatting. Want we hebben als westen behoorlijk veel kwaad gedaan met het invallen van andere in onze ogen ‘ondemocratische’ landen vanuit onze eigen view. Groot deel vam de wereld is in de fik gezet door de VS met onze steun. Er wijzen dan zoveel vingers terug…
Alle reacties Link kopieren Quote
Tropischvisje schreef:
28-09-2022 17:46
Die is wel tricky he, als samenvatting. Want we hebben als westen behoorlijk veel kwaad gedaan met het invallen van andere in onze ogen ‘ondemocratische’ landen vanuit onze eigen view. Groot deel vam de wereld is in de fik gezet door de VS met onze steun. Er wijzen dan zoveel vingers terug…
Oh, ja!

Nou, dan zijn we natuurlijk voor Poetin.

Stom van me.
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren Quote
Champoo schreef:
28-09-2022 16:04
Lekker rellen en de hele bullshit-bingokaart nog een keer rond laten gaan, denk ik.
Jeetje zeg, doe even normaal.

Ik had al rekening gehouden in de OP, dat er forumers zouden zijn die gelijk roepen dat je Hitler steunt en meer van dat soort ongein.
na alle ellende op de wereld, veroorzaakt door dictators en ook het westen, mogen mensen best kritisch zijn over al deze oorlogen.
en nee, daarmee wil ik niet zeggen dat 'we' net zo slecht zijn als ... (vul het maar in) maar we mogen ons best afvragen wat de ware intenties zijn van de mensen die steeds maar 1 kant van het verhaal belichten. Net als Putin overigens.
Alle reacties Link kopieren Quote
merano schreef:
28-09-2022 17:58
Oh, ja!

Nou, dan zijn we natuurlijk voor Poetin.

Stom van me.
Dat maak jij ervan, al is dat een vreemde aanvulling/conclusie. Je kunt tegen Poetin zijn zonder je ogen te sluiten. Dan maak je minder kans voorwaarden te stellen wanneer iets te ver gaat, zonder te beseffen dat we daar als land ook schuldig aan zijn. De criteria die je stelde om Rusland aan te merken in je post voldeden we zelf ruimschoots aan.

Weet je dat je sowieso kritisch mag zijn op eigen handelen, zonder dat je iets van een ander goed praat? Best aan te bevelen en verstandig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mij is geleerd altijd nog zelf je hersens te gebruiken en onderzoek te doen waar dat lukt. Dus nee, ik neem niet altijd alles klakkeloos voor waar aan. Probleem is alleen dat ik ook lang niet altijd zin heb om dingen uit te zoeken of te vergelijken, vooropgesteld dat ik de objectieve informatie kan vinden.

In het algemeen heb ik ook geen hoge pet op waar er macht zit. Dit geldt voor alle macht, links en rechts, rijk en arm. Waarmee politici nog steeds wel gerespecteerd moeten worden. Je weet gewoon dat de broodjes zoeter gebakken worden. Net als dat iedereen wist dat doping werd gebruikt (hele andere situatie nu dan de politiek, maar ik verbaasde me over de zgn. verbouwereerde hoofden) en dan oh zo aangedaan zijn als dat ineens boven tafel komt. Kom op zeg, wie hou je dan voor de gek.

Alles waar je macht voor nodig hebt, is dat imo niet altijd even netjes gedaan en gegaan. Ook aan de 'goede' kant worden dingen achtergehouden en weggemoffeld omdat dat beter staat. Dus zaken niet te letterlijk nemen kan dan helpen. Als je zo een beetje naar het politieke spel kan kijken, kijk je hopelijk een beetje tussen de regels door.

Gezond wantrouwen is niks mis mee to.
Alle reacties Link kopieren Quote
Singlejingle schreef:
28-09-2022 18:07
Mij is geleerd altijd nog zelf je hersens te gebruiken en onderzoek te doen waar dat lukt. Dus nee, ik neem niet altijd alles klakkeloos voor waar aan. Probleem is alleen dat ik ook lang niet altijd zin heb om dingen uit te zoeken of te vergelijken, vooropgesteld dat ik de objectieve informatie kan vinden.

In het algemeen heb ik ook geen hoge pet op waar er macht zit. Dit geldt voor alle macht, links en rechts, rijk en arm. Waarmee politici nog steeds wel gerespecteerd moeten worden. Je weet gewoon dat de broodjes zoeter gebakken worden. Net als dat iedereen wist dat doping werd gebruikt (hele andere situatie nu dan de politiek, maar ik verbaasde me over de zgn. verbouwereerde hoofden) en dan oh zo aangedaan zijn als dat ineens boven tafel komt. Kom op zeg, wie hou je dan voor de gek.

Alles waar je macht voor nodig hebt, is dat imo niet altijd even netjes gedaan en gegaan. Ook aan de 'goede' kant worden dingen achtergehouden en weggemoffeld omdat dat beter staat. Dus zaken niet te letterlijk nemen kan dan helpen. Als je zo een beetje naar het politieke spel kan kijken, kijk je hopelijk een beetje tussen de regels door.

Gezond wantrouwen is niks mis mee to.
Hoewel ik onze overheid niet meer zo vertrouw, vind ik dit wel een genuanceerde post.
Alle reacties Link kopieren Quote
En even serieus: De vraag in de OP was of er ook een goede kant aan Poetin zat die we niet te horen krijgen in de westerse media.

Als die vraag wordt gesteld heeft het geen zin om te antwoorden dat de VS ook allerlei rottigheid uithaalt.

Dat maakt Poetin geen haar beter.

Hooguit ons, omdat we voor de verandering eens een keer vol overtuiging het gevecht tegen een slechte zaak aangaan.
óu sont les neiges d'antan

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven