Buitenlandse adoptiehond?

17-01-2021 09:43 150 berichten
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een buitenlandse adoptiehond?
Bulgarije, Roemenië, Griekenland.

We oriënteren ons bij voorkeur op een hond tot plusminus max. een maand of 6.

We hebben reeds gekeken naar het aanbod dierenasielen in heel NL. Daar is het aanbod zeer gering en ook heel snel gereserveerd en geadopteerd.

Voor ons hoeft het nieuwe gezinslid geen rashond te zijn. Wel zou het fijn zijn wanneer de hond nog vrij jong is, mede om de hoeveelheid bagage die het diertje heeft enigszins te beperken.
Een leven als straathond in dergelijke landen is niet mals en we willen dat ook niet onderschatten.
Ook kennen dergelijke landen enkele hondenziekten die kunnen worden meegebracht naar NL welke vaak pas na maanden of jaren actief worden in het hondenlichaam.

Het zijn zaken die me wel huiverig maken.
Mijn hond komt uit een asiel in Spanje. Ze was al wat ouder(bewust voor gekozen) en ze is mijn grote liefde. Zit geen kwaad in haar en ze is trouwer dan menig mens.
Moest ik ff gezegd hebben :heart:
Oh en TO? Straathonden kunnen ook heel; lief zijn. In asielen maken ze er werk van dat een dier wordt gesocialiseerd. Lukt het niet? Dan wordt een hond/kat niet ter adoptie aan geboden.
Alle reacties Link kopieren
kataravrouw schreef:
17-01-2021 22:56
Een echt goede fokker heeft maar 1 hooguit 2 rassen waar hij mee fokt. Die kent alle ins en outs van zijn ras. Doet zijn best de inteeltcoefficient zo laag mogelijk te houden. Laat zijn honden DNA testen op erfelijke ziektes. Zodat de nakomelingen zo gezond mogelijk ter wereld komen. Zoekt de ouderdieren bij elkaar die passen qua uiterlijk en karakter. Zorgt voor een goede socialisatie van de pups. Zoekt zorgvuldig de toekomstige pupkopers uit..Geeft nazorg. Geen belachelijk hoge prijzen. Echt het is een way of living.

Als je ouderdieren met A heupen hebt, komt daar zeer zelden tot nooit D heupen van. Ouderdieren die DNA getest zijn op erfelijke afwijkingen van de ogen, zullen nooit blinde pups voortbrengen. Allemaal voordelen die men vroeger niet had. Toen werden er wel degelijk zieke honden geboren in de kennels, maar die werden gewoon afgespoten. Of uit het fokprogramma gehaald.

De stamboeken zijn gesloten, maar bij enkele rassen waar het hondenbestand erg klein wordt zo nu en dan een ander ras ingekruist, dus wordt bij hen het stamboek opengegooid. Wel onder goede begeleiding en goede registraties.

Kruisingen zijn gewoon mixen van rashonden...

Ik heb wel een ander gevoel bij honden die aan de kant zijn komen te staan oftewel in Nederland of buitenland. Die verdienen zeker een warm mandje.

Maar die broodfok....echt vind ik zo erg!! Mensen willen zo snel mogelijk een hond en waar die vandaan komt is hen egaal. Zonder enige vorm van testen en elke loopsheid benutten en gewoon pure inteelt toepassen. Ik heb er geen woorden voor....

Deze zogenaamde rashonden kun je echt niet vergelijken met de rashonden van een goede fokker, die zijn ziel en zaligheid legt in zijn ras.
Ik denk ook niet dat veel mensen de erkende, goede fokkers op één hoop gooien met die smeerpijpen. Ik ken twee fokkers (eentje van Duitse Herders en eentje die zijn hele leven heeft gewijd aan een terriërsoort waarvan ik de naam altijd van vergeet, het lijken Jack Russell terriërs maar dat zijn ze niet :-)) en die ontwikkelen bijna stalkersneigingen om de nakomelingen in de gaten te houden. Mijn moeder staat standaard om de tien jaar op de wachtlijst bij de Duitse Herder fokker (tweede generatie fokker al). Speciaal een FB account aangemaakt om het wel en wee van de Herdertjes te kunnen vastleggen voor de fokker. Voor sociale media kwam de fokker altijd één keer per jaar op bezoek. En dan ging hij ook echt aan de slag met jou als baasje en Herder na de koffie en koetjes en kalfjes. Want je moest wel even laten zien dat je echt met je Herder aan de slag was gegaan want ander ging je op de zwarte lijst

Maar die fokkers hebben niet ieder jaar een nestje. En als er een nestje is en de fokker vindt dat er geen puppy bijzit die een beetje matcht met jouw karakter/omstandigheden dan heb je dikke pech. En dat kunnen een aantal mensen niet aan. Als vrijdags de knoop is doorgehakt dan moet er zaterdagmiddag uiterlijk een hond in huis zijn.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Yasha schreef:
17-01-2021 20:02
Voor de mensen die zeggen dat er genoeg honden in Nederlandse asiels zitten: Dat is beslist niet waar.
Op dierenasiels.com, waar vrijwel alle Nederlandse asiels en zelfs een aantal buitenlandse stichtingen zijn aangesloten staan op dit moment 164 honden.
Dat is onder normale omstandigheden meer, namelijk zo tussen de 350 en 600 honden. De vraag naar honden in Nederland is volgens de dierenbescherming zo’n 150.000 honden per jaar.
Er zijn in de afgelopen paar jaar meerdere onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat de vraag naar honden in Nederland veel groter is dan de Nederlandse fokkers en asiels als aanbod kunnen bieden.
Vandaar ook dat de broodfok hier zoveel voet aan de grond heeft kunnen krijgen.

Als je het mij vraagt is het dus echt aanzienlijk beter om een hond te adopteren uit het buitenland dan een broodfokhond te kopen.
Oh ja, absoluut! Ik heb me verdiept in broodfok en geloof me.....daar zal ik resoluut NIET aan meedoen.

Heel easy zou het kunnen zijn. Je rijd naar een dergelijke broodfokker, bekijkt tig puppy’s, want daar van vele “rassen” vele nestjes en zoekt de leukste, liefste en jou meest aansprekende diertje uit. Rekent af bij de kassa en klaar. Maar dan.........

Je stimuleert de fok van hondjes onder erbarmelijke omstandigheden, denkt een ras te kopen echter dat koop je beslist niet, diertjes zijn vaak ongelukkig, ziek etc.

Een garantie voor een gezond, lang en zorgeloos leven krijgt je nooit bij de koop van een dier, nergens. In geval van broodfok hou je echter wetend en bewust een systeem in stand dat fout is.
Er zijn mensen die mij een PB aanboden te sturen met naam Stichting waarmee zij ervaring hebben opgedaan. Graag ontvang ik die. Fijn om me zo te kunnen verdiepen.

Overigens schreef iemand ook over een Stichting die niet op de juiste wijze handelde en daardoor in opspraak is gekomen. Ook de naam van die Stichting zou ik graag ontvangen.
Alle reacties Link kopieren
Ttroeteltje en Zanahoria, Ik heb jullie een pb gestuurd.
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
Ik ken een paar mensen met z’on hond uit het buitenland, en ze hebben allemaal gedragsproblemen.
Fijn, ik heb gelezen en gereageerd. Geen idee of bericht in je inbox staat, de e-mail werkt vreemd. Oud ooit verstuurd bericht nooit ontvangen door forummer, en staat wel in mijn outbox en kan niet verwijderd worden.

Heb er weinig vertrouwen in, in dat e-mailsysteem van het forum.

Bedankt in ieder geval!!!
Alle reacties Link kopieren
beetjegek schreef:
18-01-2021 07:31
Ik ken een paar mensen met z’on hond uit het buitenland, en ze hebben allemaal gedragsproblemen.
Ik heb een hond uit het buitenland en dat is de leukste hond van de wereld tja..
beetjegek schreef:
18-01-2021 07:31
Ik ken een paar mensen met z’on hond uit het buitenland, en ze hebben allemaal gedragsproblemen.
Ik ken een rashond van een Nederlandse fokker, en die hond is zo vals als het maar kan. Zegt ook niks over de rest van de honden.
Mijn Spanjaard is de grootste goedzak en knuffel die er is. Zullen vast honden met gedragsproblemen bij zitten. Of mensen die niet met dat soort honden kunnen omgaan.
Dubbel
Alle reacties Link kopieren
De meest voorkomende gedragsproblemen zijn; verlatingsangst/niet alleen kunnen zijn. Mijn tip bij elk adoptieproces is ook; oefen dit direct. Het is heel leuk als je meteen een diepe band hebt maar als je je hond de hele tijd laat volgen kan dat wel verlatingsangst triggeren. Dus ga regelmatig even de deur uit, zodat het geluid van de deur die dichtslaat ook geen trigger wordt. Het geluid van de huissleutels, je jas aandoen.. Even de deur dichtslaan, een klein rondje lopen en weer naar huis. Ook regelmatig even in een andere kamer zitten. Zodat de hond vanaf dag 1 gewend is dat je weer terug komt wanneer je vertrekt. Een ander gedragsprobleem wat we vaak zien is angst. Angst voor harde geluiden, mannen, soms kleine kinderen. Sommige honden doen dan ook een angstplasje. Een 3e “gedragsprobleem” is dat veel mensen hun buitenlandse hondje niet los kunnen laten buiten. Je kan dit oefenen in een omheinde plek, je leert snel genoeg in hoeverre je hond luistert en terug komt. Dit moet je ook pas proberen als je je hond al een tijdje hebt. Sommige buitenlandse honden spelen niet meer, zijn ze niet gewend. Maar agressieproblemen heb ik zelden meegemaakt. Heel af en toe zit er wel een adoptie tussen waarbij de hond geen andere honden meer duld. Vooral bij iets oudere honden zie ik dat nog weleens, die hebben dusdanig veel stress gehad in het asiel en zijn er gewoon klaar mee. Het kan zijn dat je hond in het begin ook bang is voor jou, het vertrouwen moet groeien. Maar dat zorgt vaak voor een hele diepe band tussen baas en hond. Je hebt samen gewerkt aan je relatie. Veel mensen vinden dat een mooi stukje aan de adoptie. Qua zindelijkheid ben ik altijd erg onder de indruk, de meeste geadopteerde honden zijn binnen 2 weken zindelijk. Af en toe een oeps momentje. Niet té hard afstraffen, je kan dat negeren en de hond naar buiten doen wanneer dat gebeurd, het opruimen uit het zicht. Soms duurt het even een paar weken voor een hond doorheeft dat de plasjes bedoeld zijn om tijdens de wandeling te doen. Die zijn zo afgeleid door de nieuwe omgeving, ze plassen niet tijdens het wandelen maar doen het naderhand in de tuin wel. Komt vanzelf goed. De eerste weken kan je het beste dezelfde wandeling blijven maken.
Alle reacties Link kopieren
Tip van mij bij voerbaknijd (disclaimer: geen gedragsdeskundige, enkel ervaringsdeskundige)

Als de hond agressief gedrag laat zien als je langs hem/haar loopt tijdens het eten, de hond de bak gaat ‘verdedigen’: leg op veilige afstand een klein snackje neer (gedroogd sardientje of miniblokje kaas) als de hond aan het eten is. Dit herhaal je iedere dag totdat de hond positieve signalen laat zien (stoppen met eten en je aankijken, kwispelen, al naar de ‘bijvoederplek’ lopen). Vanaf dat moment het snackje in de bak leggen: hond begroeten, snack laten zien en jezelf tussen hond en bak plaatsen.

Pas als de hond echt enthousiast is over jouw aanwezigheid-met-snackje kun je af en toe de bak aanvullen.

Bij al mijn honden is het zo gelukt. Dit was nodig vanwege rondrennend kind. Alle honden in huis deinzen vol verwachting achteruit om te zien wat de bijvulling is als iemand hun richting opkomt tijdens eten :). Baas bij bak= extra lekkers dus een leuk iets. En het scheelt weer met afpakken van non-food tijdens het wandelen.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Hele goede tip van Sjulia! Zorg de eerste periode voor rust en regelmaat, ga geen onnodige dingen met de hond ondernemen. Wandel een klein blokje om je huis en de eerste paar weken altijd hetzelfde rondje, de hond kan dan rustig acclimatiseren en jij hebt de tijd om met een niet overprikkelde hond een band op te bouwen. Van daaruit kun je de activiteiten heel langzaam uit gaan breiden.
The problem is people are being hated when they are real, and are being loved when they are fake.
Alle reacties Link kopieren
Ttroeteltje schreef:
18-01-2021 07:08
Er zijn mensen die mij een PB aanboden te sturen met naam Stichting waarmee zij ervaring hebben opgedaan. Graag ontvang ik die. Fijn om me zo te kunnen verdiepen.

Overigens schreef iemand ook over een Stichting die niet op de juiste wijze handelde en daardoor in opspraak is gekomen. Ook de naam van die Stichting zou ik graag ontvangen.
Ik heb je ook een PB gestuurd!
The problem is people are being hated when they are real, and are being loved when they are fake.
Alle reacties Link kopieren
Hendrikje106 schreef:
18-01-2021 19:13
Ik heb je ook een PB gestuurd!
Ik ook!
Klaar mee
Bedankt! Ik heb gelezen en ga ook hier kijken.
Blij met de tips.
Alle reacties Link kopieren
Emceetje schreef:
18-01-2021 08:32
Ik ken een rashond van een Nederlandse fokker, en die hond is zo vals als het maar kan. Zegt ook niks over de rest van de honden.
Mijn Spanjaard is de grootste goedzak en knuffel die er is. Zullen vast honden met gedragsproblemen bij zitten. Of mensen die niet met dat soort honden kunnen omgaan.
Nee hoor, ze kunnen er wel mee omgaan. Het zijn gewoon geen leuke honden, altijd maar blaffen en bang, angstbijten. Ik raad het altijd af. En ja ik ken ook een rashond wat een vals kutbeest is.
De buitenlandse honden die ik ken zijn prima honden hoor. Ik heb het al vaker geschreven hier maar de Bulgaarse herder van mijn nichtje bijvoorbeeld is een pareltje. Mist wat onderdelen zoals een oor door een zwaar leven. Is ondanks dat altijd rustig en kalm en kan overal bij. Ze heeft ook katten dus niet onbelangrijk. En deze hond kan bij alle soorten honden.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een hond uit Bosnië geadopteerd. Hij werd toen ongeveer 2 jaar geschat. Het is de liefste hond ter wereld.
Hij lijkt extra dankbaar ofzo. Enorm aanhankelijk. Aan de riem was het even wennen maar hij doet het top nu. Ook voor onze katten is hij superlief.
Hij heeft maar 1 nadeel, vuilniszakken maakt hij open 😂🙈.. Lijkt me niet nodig want er is hier eten genoeg hahaha..
Dus alles gelijk in de container gooien.

Edit : hij was ontvlooid, ingeënt, ontwormt en gecastreerd toen hij naar nl kwam.
rockchick-007 wijzigde dit bericht op 19-01-2021 19:43
Reden: Extra info
8.68% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Rockchick-007 schreef:
19-01-2021 19:42
Wij hebben een hond uit Bosnië geadopteerd. Hij werd toen ongeveer 2 jaar geschat. Het is de liefste hond ter wereld.
Hij lijkt extra dankbaar ofzo. Enorm aanhankelijk. Aan de riem was het even wennen maar hij doet het top nu. Ook voor onze katten is hij superlief.
Hij heeft maar 1 nadeel, vuilniszakken maakt hij open 😂🙈.. Lijkt me niet nodig want er is hier eten genoeg hahaha..
Dus alles gelijk in de container gooien.

Edit : hij was ontvlooid, ingeënt, ontwormt en gecastreerd toen hij naar nl kwam.
Een hond van een vriendin van mij vrat ook vuilniszakken leeg en niet alleen vuilniszakken, echt alles wat los en vast zat en enigszins eetbaar was 🙈 dan dacht ze alles opgeruimd te hebben en dan vond hij wel weer iets. Kwam ook uit het buitenland, ik meen Roemenië. Intens lief beest dat wel!
hendrikje106 wijzigde dit bericht op 19-01-2021 23:47
Reden: Toevoeging
4.30% gewijzigd
The problem is people are being hated when they are real, and are being loved when they are fake.
Die honden zijn op straat gewend zelf te moeten knokken voor voedsel, dus kan me dat nog voorstellen ook.
Alle reacties Link kopieren
Heb je nu een hond van een stichting gekozen Troeteltje? Of een pup die hier vandaan komt?
Er is een run op puppies. Stamboomloze jack russels die eerst 350 kostten, kosten nu wel 1000 euro. Krankzinnig. De asiels zijn nagenoeg leeg, er zitten nog 4 tot 5 honden. Eerst zaten er 10 of 11 hooguit.
Alle reacties Link kopieren
Wat een mooie keuze TO!
Wij hebben een inmiddels 8 maanden oude pup uit Bonaire. We kregen hem toen hij 4,5 maand was.
Het is een geweldig beest, maar net zoals bij elke pup en vooral bij de buitenlandse, steek er veel tijd in. Het gaat niet vanzelf en ze hebben echt een andere manier van opvoeden en benaderen nodig dan de huis tuin en keukenpup uit Nederland. Maar ik heb al veel goede tips voorbij zien komen.
Maar wat je ervoor terugkrijgt.....de band is zo onwijs sterk!

De Eastpointers (hondjes uit Bonaire) zijn over het algemeen erg intelligent, trainbaar en zeer sociaal met andere honden. Wb uiterlijk vind ik het prachtige honden. Vrij slanke middelmaatjes (kniehoog)
Wel hebben ze een ingebakken angst voor (grote) mannen, mannen met pet en/of baard, etc. Maar dit geldt voor bijna alle buitenlandse hondjes en is er ook goed uit te halen.

Als je meer info wilt over de stichting PB me maar. Het is een nederlandse stichting die veel aandacht besteedt aan het socialiseren. Ook worden de hondjes ingeent, gechipt, ontwormd en indien nodig gesteriliseerd.
Er is nazorg en ze hebben een goede gedragsdeskundige.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven