Niks bereikt in het leven

14-06-2024 19:54 58 berichten
Lees al eeuwen mee en heb heel vroeger ook wel account gehad. Ik heb vandaag een nieuwe nick aangemaakt. Ik las een kop van het tijdschrift Saar : 50 en niks bereikt in het leven. Geen huis, geen geld, geen man, geen gezin. Zoiets in ieder geval, weet niet of dit exact de titel was. Ik heb het artikel nog niet gelezen, maar wil dat zeker nog doen. De laatste tijd ben ik erg somber en voel ik me erg mislukt. Ik heb dus ook helemaal niks bereikt in het leven. Ik ben inmiddels eind 50 en zie ook niet hoe ik nu nog wél succesvol en gelukkig kan worden. Ik durf niet mijn doodsaaie, maar wel redelijk betaalde vaste baan op te geven. Wie neemt er nog iemand van eind 50 aan? En als ze dat wel doen: Wie zegt me dat ik dan een vast contract krijg? Ik ben afgelopen jaar in het ziekenhuis beland en schrok daar flink van..dit na een een jaar lang steeds ziek zijn en klachten hebben..wat als dit gebeurt als je geen vast contract hebt? Mijn werkgever baalde flink dat ik steeds afwezig was. Verder ben ik ook nergens goed in als ik heel eerlijk ben. In ieder geval niet in iets dat zich laat omzetten tot een betaalde baan. Ik heb ooit een langdurige liefdesrelatie gehad, daarna niet meer. Allemaal vage situationships waarvan twee met mannen die zo ongelooflijk respectloos waren dat ik er echt een knauw van heb gekregen. De laatste situationship was er dus zo een. Dat ik dit heb laten gebeuren op mijn leeftijd..ik schaam me echt. ik was smoorverliefd en heb veel te veel gepikt omdat ik zo lang alleen ben geweest en snakte naar warmte en fysiek contact. Dat fysieke was geweldig, maar voor de rest...ik huiver als ik denk aan hoe gemeen hij is geweest.
Ik woon klein en ik ben geen huiseigenaar. Het huis is wel erg knus en sfeervol en an sich ben ik er gelukkig. Toch schaam ik me om mijn huis aan anderen te laten zien. Ik verkeer in kringen waar ik onderaan de sociale status ladder bungel. Sommigen lijken er genoegen in te scheppen om mij op mijn gebreken te wijzen. Ik zou trouwens met werkelijk niemand willen ruilen, haha, dat dan weer niet. De meeste vriendinnen die in kasten van huizen wonen hebben dat ook niet zelf voor elkaar gekregen, maar via hun vermogende ouders en/of rijke man.
Als ik terugkijk op mn leven zie ik vooral veel impulsiviteit en roekeloosheid en verwarring, waardoor ik niet altijd geweldige beslissingen heb gemaakt. Heb eindeloos over mn studie gedaan, vooral omdat ik enorm opzag tegen het werkende leven. Wist nooit wat ik wilde. Maar heb dus wel een Master. In een richting waar je niks mee kan. Ik wist bij god niet wat ik wilde en ben maar iets gaan doen wat ik leuk vond, maar waar op zich geen droog brood mee te verdienen valt. Wel ben ik goed algemeen ontwikkeld door deze studie, maar heb er geen skills geleerd. Ik heb een kind gekregen met de eerste situationship, dit was niet gepland maar wel erg welkom bij mij. Ik heb mijn zoon alleen opgevoed en dat was zwaar maar het is een geweldig kind. Inmiddels heeft hij goed contact met zn vader en wij doen ook normaal tegen elkaar. Ik spreek drie talen, twee vloeiend en 1 op B2 niveau. Ik heb maar een paar vrienden. Ik heb overgewicht. Ik drink amper en eet gezond maar de laatste jaren is gewicht wel echt een probleem. Ik voel me daardoor ook te onzeker om te gaan daten. Ook door laatste akelige ervaring. Ik lig niet in de goot, maar voel me vaak enorm alleen en mislukt. Dit komt ook doordat mijn siblings wel erg geslaagd zijn. Ik ben echt wel de kneus en het zwarte schaap in de familie. Ik zit niet veel op social media maar ik vergelijk mezelf dus wel met anderen in mijn omgeving en voel me dan tekort schieten. Mijn werk is momenteel vooral een pijnpunt. Ik ben er gewoon niet goed in. Ik ben ook niet goed in autorijden. Niet in koken. Niet goed met computers. Ik denk dat "Ik ben eigenlijk nergens goed in" dit relaas samenvat. Ik vroeg me af of er mensen zich zo voelen en hoe je hiermee omgaat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt vrienden, je hebt een kind, je woont in een huis, je hebt werk, je hebt diploma's, je spreekt talen. Je hebt een rijbewijs (want je zegt, ik ben niet goed in autorijden, maar je doet het dus wel?)

Het kan best dat je niet gelukkig bent, maar genoeg mensen die veel van deze dingen niet hebben.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben 60, heb maatschappelijk niks bereikt. Ik heb wel 2 kinderen, maar verder: klein sociale huurappartement, uitkering net boven bijstandsniveau.

Maar: ik ben een leuk mens, geïnteresseerd in anderen. Hulpvaardig, grappig, slim.
Ik vind dat ik van alles bereikt heb.

Jammer dat je alleen lijkt te kijken naar je maatschappelijke status.
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren Quote
Misschien met een coach/psycholoog praten om aan je zelfbeeld te werken?
Decrypting life one day at the time
Alle reacties Link kopieren Quote
Situationship..... really?
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat je jouw meetlat eens moet veranderen. Want het gaat vooral om presteren en status lijkt het wel. Dat zijn nou net criteria die heel makkelijk leiden tot negatieve ze gedachten over jezelf.
Alle reacties Link kopieren Quote
maar het is een geweldig kind.
:kneel:
Noem dat maar niks .


Je hebt ook :
geen schulden
Geen rot relatie
Geen ruzie met de familie
Vul maar aan.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb heel veel bereikt in mijn leven.
Zelfvertrouwen
Verwerking trauma's
Veel groei en ontwikkeling als mens

Maar niet:
Een man
Kinderen
Bloeiende carriere
Koophuis
Riant inkomen
Aanzien
Vast contract

Toch ben ik op mijn 55ste gelukkiger dan ooit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het artikel van Saar is al eeuwen oud, iedere paar maanden hergebruiken ze het weer. Sowieso is Saar nogal deprimerend met al dat geklaag overal en nergens over. Heerlijk om dat niet meer te lezen.


Wat is nou eigenlijk 'iets bereikt hebben'. Moet je rijk, knap en beroemd zijn? Toevallig supergoed zijn in tegen een bal trappen en daar miljoenen mee binnen harken? Of directeur zijn van een multinational? Je looks mee hebben zodat je met 50 nog steeds door kan voor 25, a la Sylvie?

Volgens mij heb je prima wat bereikt als je gewoon je leven leeft zoals jij wil, binnen de mogelijkheden die je zelf hebt. En daar vreugde uithaalt. Uiteindelijk eindigen we allemaal aan dezelfde tafel in een bejaardenhuis, althans veel mensen hopen dat ze dat redden. En dan boeit het niets welke plek je had op de maatschappelijke ladder, maar wel of je een goed en gelukkig leven hebt/had.
suniva wijzigde dit bericht op 14-06-2024 21:56
0.51% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind dit een mooie :

If you can see your path laid out in front of you step by step, you know it’s not your path. Your own path you make with every step you take. That’s why it’s your path.”

– Joseph Campbell


Nou en als je een middelmatig leven leeft, zonder noemenswaardige passies of prestaties ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat je je in andere kringen bevind dan ik, maar in mijn omgeving hebben de meesten geen kast van een huis, hoor. Ze zijn uberhaupt al blij als ze wat hebben. Geen leuk gedrag om je daar op te wijzen, imho.

En verder... Ik leg de lat voor mezelf soms best hoog, maar het kan me echt niks schelen wat anderen "bereikt" hebben. Wat iemand leuk maakt is of ik met die persoon kan lachen, bij hem/haar kan uithuilen, of ik hetzelfde in het leven sta.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat had je bereikt willen hebben dan? Mij vind je ook niet terug in de geschiedenisboeken over 100 jaar hoor. Ik heb mijn natje en mijn droogje, ben een blij en tevreden mens.

Weet je wat het is? We kopen dingen die we niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die we niet mogen.

En ook voor die anderen die in jouw ogen wel alles hebben geldt dat het niet altijd goud is wat er blinkt.

Wees een beetje blij met jezelf en met wie je bent.
Jij mag alles worden wat je wilt.
Ok, ik word een probleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Waar zit geslaagd zijn in voor jou, TO ?

Het is lollig en makkelijk hoor, als je veel geld hebt, maar maakt je dat geslaagd als mens, als moeder, als vriendin, etc ?

Wanneer vind je bijvoorbeeld een afspraak met een vriendin “ geslaagd “ ? Als je bubbels hebt gedronken en kreeft hebt gegeten in een hot spot , of wanneer je gillend van het lachen je Tena vol hebt gepist / op elkaars schouder uit hebt kunnen huilen ?

Je kunt op een dure cruise en een rotvakantie hebben vanwege het slechte weer en heerlijk weer hebben in Kuttegrabbeveen en een topvakantie hebben.

Geslaagd zit zo niet in geld.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb niks “bereikt” als in status, en ik ben keigelukkig omdat ik mij aan geen lat laat meten
Alle reacties Link kopieren Quote
Wanneer heb je nou iets bereikt? Als je veel geld hebt en een goede baan?
Wat is een goede baan eigenlijk?
En hoe veel mensen zijn nou echt heel goed in dingen? Hoe veel mensen hebben nou echt heel veel talent voor zingen of sport of wat dan ook maar?


De meeste mensen leiden een heel gemiddeld,leven toch? De meeste mensen werken gewoon voor het geld en zijn niet superambitiueus. En heel veel mensen hebben een oersaaie baan. Het leven is heel vaak een sleur. Dat is voor veel mensen zo.
Elk huisje heeft zijn kruisje. Ook de huizen van mensen waar jij het over hebt.

Ik zou als ik jou was wel stoppen met het omgaan met mensen die jou bewust willen kwetsen. Waarom ga je met hun om?

Wees niet zo streng voor jezelf en probeer je niet met een ander te vergelijken, want wie weet hoe veel mensen jaloers zijn op jou!
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hoeft toch ook niet erg goed in iets te zijn om er toch van te genieten ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij mij is het ook niet perfect. Mijn leven wijkt ook sterk af van de norm. Dat is dan maar zo.
Je moet zelf de slingers ophangen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Cleoprutstra, jij schrijft ook dat je nergens echt goed in bent. De meeste mensen blinken niet ergens in uit. De meeste mensen hebben scholing nodig om iets goed onder de knie te krijgen. Kijk eens hoe veel youtubefilmpjes er zijn met uitleg over bepaalde dingen en hoe vaak die bekeken zijn. Mensen die zonder opleiding of zonder te proberen en daarbij steeds te vallen en weer opstaan, zijn zeldzaam. Echt talent is zeldzaam. De meeste mensen vallen tien keer en staan elf keer weer op. Maar dat zie je niet altijd bij een ander.

Jouw beeld van succesvolle mensen is volgens mij niet realistisch.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nee, ik snap ook zelf niet zo heel goed wat het grote probleem is. Je bent zelfstandig, houdt eigen broek op, hebt een kind opgevoed.

Voor mij zit geslaagd er veel meer in of ik tevreden ben met mijn leven en mezelf. Maar tevreden zijn, dat kan je leren. Er zouden zoveel mensen met jou, met mij, willen ruilen, alleen al omdat we onszelf kunnen bedruipen en een (gezellig) dak boven ons hoofd hebben. Kinderen is al helemaal een bonus voor mensen die dolgraag een gezin hadden willen hebben. Of kinderen hebben, maar die nooit meer zien.

Je zult dus echt op zoek moeten naar waar jij je levenselixer mee aanvult, buiten status dingen om. Het hebben van relaties (in de breedste zin van het woord) en verbinding met anderen is wat voor verreweg de meeste mensen het zwaarst telt. Ik denk dat je daar dan ook lekker veel aandacht aan moet gaan besteden. Omgang met mensen, leuke dingen proberen te doen, je brein vullen met dingen die je interessant vindt, daar mensen bij zoeken om dat met ze te delen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Quinnepin schreef:
14-06-2024 21:58
Wat had je bereikt willen hebben dan? Mij vind je ook niet terug in de geschiedenisboeken over 100 jaar hoor. Ik heb mijn natje en mijn droogje, ben een blij en tevreden mens.

Weet je wat het is? We kopen dingen die we niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die we niet mogen.

En ook voor die anderen die in jouw ogen wel alles hebben geldt dat het niet altijd goud is wat er blinkt.

Wees een beetje blij met jezelf en met wie je bent.
Velen die wel in de geschiedenisboeken staan staan er nou niet bepaald in om de goedheid vanuit hun hart.

Geslaagd zijn zit in kleine dingen. Een vogeltje bijvoeren. Oppassen op de buurkleuter omdat de ouders met ander kind naar de seh moeten. Genieten van een etentje met je bff. Een appje sturen naar die collega dat het goed ging met haar presentatie.

Weet ik veel. In elk geval niet in elke week in een sterrentent eten, een hermestas bezitten of rondjes rijden in de zoveelste Porsche.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het leven is niet bedoeld om iets te bereiken. Hou van jezelf, doe iets goeds voor anderen, dieren of klimaat. Iets moois in elke dag is genoeg.
Never judge a book by its cover.
Dank voor alle reacties..ik voel me momenteel heel erg slecht over mijn baan. Ik ben er echt niet goed in. Dat gevoel gaat dan over in gepieker over andere dingen waar ik óók niet goed in ben. En zo kom ik in negatief spiraal terecht.
Ik voel me na mn laatste ''situationship'' sowieso erg gedeprimeerd. Kom er maar niet overheen. Het gaat in het leven inderdaad niet om status etc, dat weet ik heus wel. Tegelijkertijd merk ik dat sommige mensen mij toch willen inwrijven dat ik mislukt ben omdat geen man, geen eigen huis, geen succesvolle carrière.. Ze smullen misschien wel van de verhalen over de situationship waar ik smoor op was en waar veel drama gebeurde.. maar vinden mij vooral sneu...bepaalde steken onder water krijg ik.
Alle reacties Link kopieren Quote
Geniet je wel van dingen? Want dat is veel belangrijker! :heart:

Ik kan soms ook op die manier denken hoor, omdat veel positieve dingen mij ook maar zijn komen aanwaaien. Anderzijds heb ik op andere dingen weer een hoop pech gehad, die me ook is komen aanwaaien. Het is een hele vreemde onevenwichtige balans beide kanten op.

Er ligt in de maatschappij wel bovengemiddeld veel nadruk op je werk. Niet een op financiële onafhankelijkheid, nee, werk en nuttig zijn voor de samenleving. En als betaald werk niet gaat dan toch zeker wel vrijwilligerswerk. Daar zit mijn grote "falen" en daar heb ik soms wel last van.
En het gaat mij niet om een hermestas of sterrenrestaurant..het gaat erom dat ik graag heel goed zou zijn in mn werk en daar vervulling in zou vinden en erkenning voor zou krijgen. Ik pruts maar wat aan in het leven. Ik heb nog steeds géén idee wat ik nou wil.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je bent totaal niet mislukt, je praat jezelf naar beneden.

1 zoek een andere baan. De banenmarkt is goed op dit moment. (Welke opleiding heb je gedaan?)
2 Vertel die mensen die op je neerkijken dat ze normaal moeten gaan doen of verbreekt contact.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven