Grote(re) luierbroekjes in Thailand?

09-11-2018 21:52 65 berichten
Alle reacties Link kopieren
Komende zomer willen wij als gezin 3,5 week op vakantie naar Thailand. Onze oudste zoon (nu 11, dan bijna 12) is s nachts echt niet zindelijk. Weet iemand of er in Thailand luierbroekjes te koop zijn voor een jongen van dan ongeveer 40 kg? Het zou veel kofferrruimte schelen als die daar te krijgen zijn!)
(De grootste maat die ik online kon vinden is voor 18-35 kg; ik vrees dat dat niet gaat lukken).
Bedankt voor het meedenken!
Almaszy schreef:
09-11-2018 22:27
[...]
Wat kan mij het nou schelen?
Hij is niet onder behandeling bij een arts voor niets lijkt me.

Ik mag toch hopen dat jij niet zijn juf (ben jij wel juf?) bent op dat brugklaskamp.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 09-11-2018 22:50
Reden: provoceren/ongepast
98.89% gewijzigd
Almaszy schreef:
09-11-2018 22:27
[...]
Wat heb jij? Sociale filter stuk?
Almaszy schreef:
09-11-2018 22:34
[...]
Hoe kom je erbij. Stop met typen en ga naar bed.
anoniem_369971 wijzigde dit bericht op 09-11-2018 22:45
28.41% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het vanuit NL meenemen. Wij moesten in Vietnam af en toe best zoeken naar luiers voor onze 1,5 jarige, en de luiers vielen kleiner en de kwaliteit was ook echt minder. Ik denk dat het in Thailand wel wat makkelijker is dan in Vietnam omdat ongeveer op elke straathoek een 7/11 zit (ik heb daar niet gereisd met kinderen, dus niet echt op het luieraanbod gelet), maar ik zou denken dat het voor een 12-jarige wat lastiger te verkrijgen is. Idd zoals al genoemd in Bangkok wel, maar dan kan je het net zo goed vanuit NL meenemen.

Ik zou ervoor kiezen om wat minder kleren mee te nemen, je kan overal in Thailand je kleren laten wassen voor bijna niks en de plek die de luiers heen in beslag nemen heb je op de terugweg over voor souvenirs.
Alle reacties Link kopieren
Ik weet niet wie/wat jullie loepen, maar klopt van geen kant!
Sinds zoon 6 is, lopen we in het ziekenhuis vanwege deze problematiek. Hebben ‘gewoon’ ziekenhuis, academisch ziekenhuis, gespecialiseerd fysiotherapeut en osteopaat als deskundigen geraadpleegd. Staan bij het academisch ziekenhuis onder controle, maar zij weten het ook niet.
Sensorbroekje, medicatie en slaaptraining zijn geprobeerd.
Nanny hebben we nog nooit gehad (een oppas student een middag in de week).
Over een andere boeg: al eens aan wasbaar incontinentiemateriaal gedacht? Zeker als je daar genoeg wasserettes hebt misschien een idee?

(En inderdaad voor het genoemde kamp later, dit materiaal kan doorgaan voor een onderbroek.)
Tiana_76 schreef:
09-11-2018 22:36
Wat heb jij? Sociale filter stuk?
En de leesbril ook.
Alle reacties Link kopieren
En over luierbroekjes op brugklaskamp. Natuurlijk, liever niet! We zijn opnieuw bezig met een training om te proberen hem zindelijk te krijgen (tot nu toe zonder effect(. Maar als het zo is, is het zo. Hij logeert nu ook bij vriendjes, gaat op school/scoutingkamp.

Ik zal bij de volgende controle eens vragen of hij in aanmerking komt voor extra bagage. Het streven is 2 koffer en 2 grote rugzakken. Hopelijk past het.
Kijk, incontinentieboxer:

Afbeelding

En pyjamabroek:

Afbeelding

Zomaar een willekeurige website aangeklikt. Kan me voorstellen dat er nog meer keuze is dan dit.
Je kan incontinentiemateriaal trouwens vergoed krijgen door de verzekering als er een medische indictie is (las dat je het van Mp afhaalt).
Alle reacties Link kopieren
@tiaba76: daar heb ik niet aan gedacht. Heb je daar zelf ervaring mee? Werkt het goed? Ik ga dat even opzoeken, ben zeker geïnteresseerd!
mardejo schreef:
09-11-2018 22:51
@tiaba76: daar heb ik niet aan gedacht. Heb je daar zelf ervaring mee? Werkt het goed? Ik ga dat even opzoeken, ben zeker geïnteresseerd!
Nope, geen ervaring. Was meer een ingeving die ik had (n.a.v. wasbare luiers en maandverband). En het bestaat dus gewoon. Lijkt me ideaal voor een tiener namelijk, dat neemt het ongemakkelijke ervan voor een deel weg lijkt me.
Alle reacties Link kopieren
@Nemain:de zorgverzekeraar vergoed pas vanaf 18 jaar helaas, tenzij er volgens mij sprake is van verstandelijk/algemene beperking en dat is (gelukkig allerminst) het geval.

@Tiana: gave shorts, daar ga ik naar kijken! Nooit bedacht, stom he, na al die jaren.....
Ik zou google inderdaad gewoon eens aanslingeren, succes!
mardejo schreef:
09-11-2018 22:49
Ik zal bij de volgende controle eens vragen of hij in aanmerking komt voor extra bagage. Het streven is 2 koffer en 2 grote rugzakken. Hopelijk past het.
Twee koffers en twee grote rugzakken? Heb je het dan over daypacks of rugzakken van 50-70 liter?

Ik denk dat ik toch voor minder gewone bagage zou gaan en zelf de luiers meenemen.
Je hebt echt weinig kleding nodig daar, je kunt op elke straathoek je kleding goedkoop laten wassen.
anoniem_372853 wijzigde dit bericht op 09-11-2018 23:17
22.32% gewijzigd
Ik zou het risico niet nemen en vooruit sturen of vacuum zakken gebruiken:

Afbeelding

Wat belachelijk trouwens dat jullie dat niet vergoed krijgen :@ Echt te achterlijk voor woorden. Kun je het wel van de belasting aftrekken?
Alle reacties Link kopieren
Is het alleen voor urine? Condoomkatheters een optie? Zijn veel kleiner en dus gemakkelijker mee te nemen. Alleen geen idee of dat ook bestaat voor kinderen, en wat je zoon er van vind natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
GlitterCupcake schreef:
09-11-2018 21:59
Denk ff na. Misschien is er geen keus. Of wil je graag iemand zich naar laten voelen met je schrijfsel?
Op die leeftijd lijkt het me toch vrij zorgelijk.....
Alle reacties Link kopieren
mardejo schreef:
09-11-2018 22:49
Het streven is 2 koffer en 2 grote rugzakken. Hopelijk past het.
Dat moet toch lukken of je moet echt heel veel kleren mee willen nemen.

Pakzakken kunnen een uitkomst zijn als je net wat ruimte tekort lijkt te hebben:
https://scratchingmymap.com/packing-cubes/
Alle reacties Link kopieren
Als ik jullie reacties lees, schat ik het te royaal in qua wat er mee moet op zo’n reis; dat zou fijn zijn. Het is voor het eerst dat we op deze manier zo’n reis maken. Ben over het algemeen wel van efficiënt pakken, dus dat komt vast goed.

@ Riana: zo’n boxer ga ik morgen bestellen. Bedankt voor se fantastische tip. Hopelijk werkt het zo super, als dat het lijkt (ook voor thuis).
Alle reacties Link kopieren
Geen ervaring met Thailand maar wel in vergelijkbare ontwikkelingslanden gewoond, en daar kun je zulk materiaal voor volwassenen vrijwel altijd gewoon in een apotheek kopen. Gezien postuur vd Thai zou ik geen kinderluiers nemen.

Mijn ervaring met buitenlands apotheekmateriaal: verkrijgbaarheid onbetrouwbaar. Soms weken een leeg schap, zoeken naar andere apo die t wel heeft. kwaliteit kan minder zijn dan je gewend bent, relatief duur.

Het lijkt me riskant om helemaal onvoorbereid te vertrekken, maar lijkt me ook sterk dat je het niet daar zou kunnen kopen.
Misschien kun je eens navraag doen op een specifiek thailand forum ofzo, of contact leggen met iemand die daar is, voordat je onnodig extra bagage meesleept. (Ik reis graag licht)
Alle reacties Link kopieren
Als dit je eerste keer zo'n reis is is mijn tip neem voor maximaal 1,5 week kleren mee, was elke week een keer (lees: laat je kleren wassen en haal het een dag later schoon en opgevouwen op). Dat kost voor mijn gevoel in Azië minder dan het thuis kost aan stroom, water en wasmiddel. Je betaald per kilo. Niet bij je hotel wassen, dat is 3 keer duurder dan op straat bij het eerste beste reisbureau. Mijn man neemt het liefst voor 1 week mee, dat vind ik zelf altijd wat krap, maar ik heb ondanks mijn goede voorbereiding altijd nog kleding bij me die ik alsnog niet gedragen heb en hij niet.
Alle reacties Link kopieren
nausicaa schreef:
09-11-2018 22:14
Ik neem aan dat er al een arts betrokken is (aangezien je het ook over medicatie hebt). Soms kan die een brief schrijven aan de luchtvaartmaatschappij dat er op medische gronden extra bagage nodig is, en dan hoef je daarvoor niet bij te betalen. Ik weet dat dat voor onze patiënten ook wel eens gedaan is. Misschien een poging waard?
Dit vind ik een hele goede tip, ik heb jaren geleden ook extra kilo’s gekregen voor medicijnen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi TO, ik ben in Thailand, heb net voor je gekeken bij 7/11, maar dat gaat maar tot 27 kg. Ik zou het zelf meenemen als ik
jou was, en medische reden aangeven bij luchtvaartmaatschappij, evt met briefje van huisarts

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven