Klein vraagje over de veluwe

11-06-2019 15:08 34 berichten
Alle reacties Link kopieren
Oké even een nitwit vraagje.Ik sta op het punt om een paar dagen Otterlo te boeken.Maar ik kom er nu pas achter dat je betaalt om de Veluwe op te mogen :-$
Snap ik helemaal maar elke dag 20 euro extra kwijt zijn gaat het niet worden.Dus mijn vraag is kan je daar gewoon wel lekker door de bossen lopen zonder daadwerkelijk het park op te gaan.

Alvast bedankt
Veel plezier gewenst op de Veluwe. Ik zie dat je al antwoord hebt gekregen op je vragen; dus bij deze nog een paar tips:

* Parkeren bij kiosk Het Leesten op de Ugchelse Berg en vanaf daar wandelen.
http://www.hetleesten.nl/ Vanaf daar starten twee paaltjesroutes (van 5 km en 6 km) en het Klompenpad Ugcheler Markerpad (11 km) https://klompenpaden.nl/klompenpad/ugcheler-markepad/

* Via de gratis app Klompenpaden is er ook genoeg te wandelen op de Veluwe. Routes thuis al downloaden; dan kun je ze offline via gps op je telefoon wandelen, naast dat de routes uitgezet zijn met bordjes. Bovenstaande Ugcheler Markerroute kun je hier ook gratis downloaden.

* Als je betalen geen probleem vindt:
Voor euro 13,50 heb je een jaarabonnement op www.mooisteroutes.nl
Via hun site kun je dan een jaar lang alle wandel-, fiets- en kanoroutes van hun site printen en/of via gps lopen.
Ik ben er al meerdere jaren lid van; zijn echt mooie routes. Vaak mooier dan de Klompenpaden, vind ik.
Even voor je gekeken. Als ik Otterlo als zoekterm ingeef (en dus een straal om Otterlo heen) krijg ik 18 wandelroutes in afstand variërend van 5 tot 28 km.
Drie van deze routes starten in Otterlo. De rest vanuit bijvoorbeeld Ede, Harskamp, Lunteren en Wekerom.
anoniem_272211 wijzigde dit bericht op 12-06-2019 07:40
4.97% gewijzigd
Zazamaenade schreef:
11-06-2019 15:29
Het slimste is om het even goed te bekijken, eventueel een plattegrond te kopen op schaal 1:50.000, dat geeft een beter overzicht dan google maps op je telefoon. Boven Otterlo ligt de Harskamp, dat is een groot gebied, militair oefenterrein, verboden toegang. Ik weet niet of dat nog steeds zo is. Vroeger moest je daar omheen wandelen/fietsen.
Edit: ja, nog steeds militair terrein. Ideaal voor de wolf.
Misschien heb je veel geluk en zie je het wolvenpaar dat op de Veluwe woont daar wel :)
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/ ... -voor-wolf

Laatst nog gewandeld vanuit Harskamp. Inderdaad nog steeds militair terrein; maar je kunt om het militair terrein heen echt nog voldoende wandelen. Als er oefeningen zijn, is het alleen vanwege geluid van schoten, tanks, helicopters e.d. niet prettig wandelen en mag je hele stukken bos uit veiligheid niet in. Maar vaak heb je geluk en is er geen oefening. De omgeving van Harskamp is gewoon mooi met het bos, de heide en het Kootwijkerzand als je een stukje verder loopt.
Trouwens even googelen: verschillende plaatsen geven van tevoren aan wanneer en militaire oefeningen zijn.
Alle reacties Link kopieren
Zazamaenade schreef:
11-06-2019 17:11
Kerrie, de Leuvenumse Bossen zijn echt erg mooi en afwisselend. Er doorheen loopt een beek (de Leuvenumse Beek :P ) die zeker als je één dezer weken gaat nog zal stromen.
Het ligt bij Ermelo, in het noorden van de Veluwe.
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurg ... mse-bossen
Dat is inderdaad ook een erg mooi gebied. Kom ik geregeld, lekker wandelen langs de beek.
Alle reacties Link kopieren
Vanuit Otterlo naar het zuiden richting Mossel fietsen of wandelen is mooi! Het is onderdeel van de Edese bossen, wat suffer klinkt dan het feitelijk is. Mossel (fietsknooppunt 63) is een mooie pleisterplaats, een aanrader. Ze hebben er ook goede thee! Dit bos, wat tot aan Renkum doorloopt, is gevarieerd en uitgestrekt. Het stuk naar de Planken Wambuis (knooppunt 12) is ook erg mooi. Kunt ook prima parkeren daar.

Het stuk bij Harskamp vind ik een stuk saaier en droger, mede vanwege het defensiestuk, al is Radio Kootwijk zeker een keer een bezoekje waard.

Het museum en de beeldentuin en het museonder in het nationaal park is echt wel leuk en bezienswaardig. Je kunt ook een seizoenskaart kopen, afhankelijk van hoe vaak je gaat heb je die er snel genoeg uit. Maar de meeste memsen in de omgeving fietsen er om heen, zat mooi(ers) te beleven!

Ga je nog een ijsje halen bij Co in Hoenderloo?
hanke321 wijzigde dit bericht op 12-06-2019 12:52
6.83% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
hanke321 schreef:
12-06-2019 09:52

Ga je nog een ijsje halen bij Co in Hoenderloo?
Of IJstijd in Garderen.
Alle reacties Link kopieren
:-D
Ik moest heel erg lachen om het betalen om de Veluwe op te mogen.

Maar het is duidelijk wat je bedoelt. Ik vind Park de Hoge Veluwe de entree wel waard overigens. Ik woon in de buurt (plaatsnaam is zelfs genoemd hier, grappig want niet veel mensen kennen het) en heb een jaarkaart. Maar eromheen is ook voldoende te beleven. Veel te wandelen en te fietsen.

Ik sluit me helemaal aan bij wat Hanke aangeeft. Dat zijn wel mooie stukjes Veluwe in de omgeving van Otterlo. En ijs van Co is wel een dingetje ja, sta ik graag even voor in de rij.
Als aanvulling kan ik Het Leesten (/ De Ugchelse Berg) nog aanraden als wandelgebied http://www.hetleesten.nl/recreatie

Als je een fiets, step of iets anders leuks wilt huren, kijk hier dan even: https://www.veluwespecialist.nl/fietsverhuur/otterlo

Veel plezier!

Sorry, Het Leesten was ook al genoemd zag ik…
Alle reacties Link kopieren
Er is een tijd geweest dat op zondag in Otterlo de flappentap werd afgedekt/afgesloten ivm de zondagsrust maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Is in Ede zelfs koopzondag ingevoerd.
Alle reacties Link kopieren
Als je van wild houdt zeker naar Planken-Wambuis gaan, zo rond De Mossel. Als je er in de avond of ochtend gaat fietsen en wandelen en goed kijkt kom je altijd zwijnen en reeën tegen. Verder vindt je er raven, dassen, enz.
Alle reacties Link kopieren
hanke321 schreef:
12-06-2019 12:48
Er is een tijd geweest dat op zondag in Otterlo de flappentap werd afgedekt/afgesloten ivm de zondagsrust maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Is in Ede zelfs koopzondag ingevoerd.
.
Hahaha, toen ik weg ging uit Otterlo hadden zij net een half jaartje de laatste flappentap daar buitenwerking gesteld :) Voor geld moest je dus naar Harskamp of naar Ede.

Er was sprake van dat er na de verbouwing één bij de Spar zou komen maar ik weet niet of deze er ook daadwerkelijk is gekomen.
Niet geschoten is altijd mis

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven