Mooiste en meest tegenvallende vakantiebestemming

08-10-2020 15:05 308 berichten
Alle reacties Link kopieren
Nu er door Covid helaas bijna niet gereist kan worden leek het me leuk eens te kijken wat je de mooiste en wat de meest tegenvallende vakantiebestemming vond. Ik ben vnl een liefhebber van natuur en wandelen en vind steden niet zo boeiend maar snap dat anderen daar anders over denken, alleen staan ze dus niet in mijn lijstjes😉

Ik trap af

Mooiste bestemmingen:
Zion national park in Utah, USA en Lake o’hara in Yoho national park, Canada. Beiden overweldigend mooi, weinig tot geen bebouwing dat de omgeving “lelijk” maakt en in fijne vakantielanden met ruime wegen, makkelijk goede accomodaties en eten enzo te vinden

Tegenvaller:
Tenerife, ook buiten het seizoen te druk, behalve de el Teide weinig nooit te zien en veel rommel langs de wegen/op straat. Texel, veel te veel volgebouwd en qua natuur vind ik bv de kuststrook bij de Amsterdamse waterleidingduinen veel mooier.
Igoa schreef:
08-10-2020 16:55
Het is inmiddels zo'n tien jaar geleden dat we er waren, maar we hebben het er nog regelmatig over. We waren er een kleine week, dat is meer dan genoeg. Ik zou er een rondreis (Noors) Lapland aan vast plakken, ook zo adembenemend mooi.
Ik dacht inderdaad aan een combi Tromso - Spitsbergen.
Nog een tegenvaller bedenk ik me net; Berlijn. Twee keer geweest, hoge verwachtingen, maar viel zo tegen.
Trouwens, dichterbij huis zijn er ook geweldige plekken, je hoeft inderdaad niet ver: Engelse zuidkust, Schotse hooglanden, Ierse westkust, en op nummer 1 voor mij: Beieren en Salzburg (Alpen-gebied).

Milaan, Madrid en Moskou zijn geen stedentrip waard, vind ik. Lissabon, Krakau, Tallinn en Bern wel.
Alle reacties Link kopieren
Mooist.. lastig ben op veel mooie plaatsen geweest, ga toch maar voor Schotland #natureporn :heart: lieve mensen Japan super gaaf



tegenvaller: stipt op 1 Luxemburg was er een weekend wat een saaiheid :facepalm: & Caen in Frankrijk heb me dood verveeld.
niet echt een tegenvaller maar Tokio.. vond ik echt hysterisch... denk dat ik 5 dagen niet had overleefd
Relax we're all crazy, it's not a competition
Alle reacties Link kopieren
Leuk: Zuid Florida, Australië, maar ook gewoon de Veluwe.

Onverwachte meevallers (ik moet vaak voor werk ergens heen, dus ook wel eens naar plekken die van mij reistechnisch niet zo nodig hoeven): Wenen (ik heb niks met Oostenrijk, maar Wenen vond ik leuk), Schotse hooglanden (meer in the middle of nowhere nog niet meegemaakt).

Tegenvallers: Praag, vreselijk onaardige mensen, en heel onveilig gevoel, in vier dagen vier berovingen meegemaakt (niet van mezelf hoor, maar wel waar ik bovenop stond). En Vancouver, ontzettend veel bedelaars/zwervers en als stad behoorlijk saai. De omgeving is wel mooi.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb niet heel veel gereisd, en alleen binnen Europa.
Maar hoogtepunt vind ik het kleine dorpje aan een baai in Portugal, ik ga niet zeggen waar want er komen bijna geen buitenlandse toeristen. Dat wil ik zo houden 😁
Maar het eten, de barbecues die om 17.00 uit elk huis op straat gezet worden om sardientjes te grillen. De ontzettend lieve mensen, de natuur. ❤️ Als we oud zijn, dan gaan we daar wonen.

De Alpen in de zomer, door corona dit jaar ontdekt, prachtig! Nog mooier dan tijdens de wintersport.

Tegenvaller
Italië regio Veneto, en Venetië. Te druk, onaardige mensen het eten vonden wij tegenvallen en muggen! Heel veel muggen, we zijn echt lek geprikt.

Turkse all-inclusive hotels, nog nooit zo ziek thuis gekomen.
Just because your past has been damaged doesn’t mean your future has to be worthless
Luxemburg, inderdaad vreselijk.

New York, heel gaaf!!!
Mooiste: Westelijke woestijngedeelte in Egypte, Israël (mount Sinaï, Judea woestijn), Jordanië (uitzicht op de "grand canyon" bij Dhiban).

Tegenvaller: alles met all inclusive
Alle reacties Link kopieren
suzyqfive schreef:
08-10-2020 15:20
Mooiste natuurgebied:
Rocky's in Canada en Vlieland

Meest tegenvallende:
Lastig, alles heeft iets moois. Maar dan ga ik voor de Noordzeekust van Jutland thv Hvide Sande.

Mooiste stad:
Barcelona

Tegenvallend:
Napels, vies, druk en de mensen waren niet zo vriendelijk.
Hvide Sande en omgeving daar ben ik het mee eens.
Heb er jaren geleden paar maanden gewoond. Wat saai!

Verder wat ik tegen vond vallen :Hyères,le Havre

Positief :
Natuur, heel de côté d'Albâtre (de hele rotskust tussen Etretat, Dieppe en le Treport) super mooi
Île de porquerolles en Île de Frioul ook geweldig

Madrid en omgeving Lagos/Portimao
Alle reacties Link kopieren
Mooiste: Zuid-Afrika, mn de flora en fauna; fantastisch mooi!!
Als tweede denk ik Thailand, goede mix van mooie natuur en cultuur en fantastisch eten, spotgoedkoop, shoppen enz enz

Minste: Istanbul, ik vond er naast de Hagia Sophia echt helemaal niks aan. Ik ben in 45 landen geweest, en deze staat op nummer 1 van minst leuk. Had echt spijt van de reis.

Moskou was ook niet mijn ding: vreselijke stugge mensen en erg duur en gewoon niet gezellig.

Buenos Aires viel ook tegen: bruin water in de zee en totaal geen sfeer daar, erg vervallen, overal afval op de troittoirs..wel aardige mensen en lekker vlees uiteraard. En de wijk Recoleta is wel leuk.

Rascalles: wat viel er zo tegen in Australie??? Dat land staat toch wel in mijn top 10 hoor.
Alle reacties Link kopieren
Mooiste: zuid-afrika, naruurparken
Meest vreselijke: Egypte - wát een walgelijk volk. Zó hypocriet en grof. Alleen maar erop uit om je af te zetten, geen normaal, leuk gesprek kunnen hebben want her gaat alleen maar om het aftroggelen van je geld. Vreselijke dierenmishandeling gezien. Nooit meer.
metallover wijzigde dit bericht op 09-10-2020 01:15
0.33% gewijzigd
Oja Parijs. Vreselijk. Mooie architectuur maar voor de rest?! Vind de mensen over het algemeen niet vriendelijk of gastvrij. Als je hulp nodig hebt denk maar niet dat je geholpen wordt als je geen Frans kent. Ik had er een tijdje vrienden wonen en die hebben er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat mijn laatste trip wel leuk was omdat ik zulke rot ervaringen had. Eentje was een local en die vertelde me dat ze er ook van baalde hoe ongastvrij haar mede locals waren over het algemeen.
Mooiste plekken: de Iguacu watervallen in Brazilie, Madrid natuurlijk ( ik hou echt van die stad ), Rome, Napels ( ik hou wel van dat ruige randje ), Normandie en Salzburg. Verder sowieso de ongerepte de natuur in Oostenrijk, de blauwe meren, de besneeuwde bergen, de leuke huisjes. :heart:

Minst leuk: Florence. Wat een klote stad. Alles te duur, de kunst totaal niet mijn smaak, 10 euro voor twee bolletjes ijs, onvriendelijke bevolking. Nee, zo niet mijn stad.
Barcelona, zie Florence. Vind het helemaal niks.
En Egypte inderdaad, dat was op Luxor en Karnak na echt een keer maar nooit meer.
Alle reacties Link kopieren
Mooi / meevallers:
- Sevilla (niet in hoogseizoen gaan!), erg mooie stad qua architectuur en heeft ook voldoende groen, of toen ik er eind mei was: lila door de bloesems. Prachtig. Flamencoshow. Ik heb de stieren overgeslagen.
- Kopenhagen. Zowel de 'hanzestadbebouwing', als heerlijk eten bij de foodstalls en Christiania bekijken. Tivoli als pretparkliefhebber.
- Gdansk (Polen), erg mooie binnenstad.
- Letland, mooie natuurparken en kneuterige kleine stadjes, minikasteeltjes, klifjes, nog niet zo vol, er is strand, leuk leuk.
- Sicilië: mooie architectuur! En de Etna. Lekkere temperatuur. Palermo hadden we overgeslagen, want we verwachtten iets te veel overdrukke stinkstad. Genoten van Taormina (heuvelachtige steegjes met terrassen, amfitheater met uitzicht op Etna en zee...), oude deel Syracuse, Noto, de Etna zelf, gigantische tempels van Agrigento, een oude Romeinse villa gezien, kortom wauw. Oja en we gingen naar een waterpretpark jeejjj.
- Zuid-Limburg: veel te zien qua natuur, cultuur en te doen. Echt ander stuk NL met de steile heuvels, vakantiegevoel.
- Uitwisselingsreis Roemenië. We waren in gebied van Transsylvanië met oude stadjes als Sibiu, Brasov, kasteel Dracula, paleis oude prins, modderbad genomen, goed weer. Was veel leuker dan verwacht.



Tegenvallers:
- Vilnius. Misschien als ze het over 15 jaar hebben opgeknapt, maar zelfs dan niet heel bijzonder
- Tenerife was een leuke vakantie door de aangename temperatuur en het gezelschap, maar het was er wel erg lelijk, toeristisch en kaal. O en kakkerlakken!!
- De Kleine Zeemeermin van Kopenhagen.
- De Eemhof: leuk waterparadijs, mooie omgeving, dus leuk weekend. Maar die 'huisjes' waren minibunkers met inrichting jaren 70 of 80. Denk oranjebruinen stoffen bankdelen op hout met oude vlekken erin, je kont niet kunnen keren in het huis, ligging half in de heuvel/onder de grond bijna.
Alle reacties Link kopieren
Mooiste:
- water leven rondom de Gili eilanden
- zuid-westen van Ierland en dan vooral Killarney National Park
- Lissabon vond ik een fantastische stad
- Stockholm, geen verwachtingen en daardoor onverwacht leuk

Minder:
- County Cork, weinig verwachtingen van en het landschap bevestigde dat dat terecht was :P
- Deel van de Algarve waar ik ben geweest was niet heel boeiend, maar het was toen helaas ook veel te warm om wat te ondernemen.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Leuk topic!

Mooiste bestemmingen: Canada (Jasper/Banff & Vancouver Island) en Mauritius. Edinbrough & Wenen vond ik echt supertoffe stedentrips.

Tegenvallers: Ik vond Rome erg tegenvallen. Prachtige geschiedenis maar wat waren daar veel onvriendelijke mensen! Ben zoals iemand hier eerder in het topic ook geen enorme fan van de Ardennen.
Alle reacties Link kopieren
lollypopje schreef:
09-10-2020 09:35
Mooiste:
- water leven rondom de Gili eilanden
- zuid-westen van Ierland en dan vooral Killarney National Park
- Lissabon vond ik een fantastische stad
- Stockholm, geen verwachtingen en daardoor onverwacht leuk

Minder:
- County Cork, weinig verwachtingen van en het landschap bevestigde dat dat terecht was :P
- Deel van de Algarve waar ik ben geweest was niet heel boeiend, maar het was toen helaas ook veel te warm om wat te ondernemen.
Killarney NP :heart:
Mooiste: Nieuw Zeeland
Tegenvaller: Ibiza
Alle reacties Link kopieren
Alle mensen die Luxemburg niets vonden: bedoelen jullie dan de stad of het land? Ik vond de stad overigens ook best leuk, maar ben er maar een dagje geweest. En verder ook maar een week, maar wel super mooi gewandeld in het Müllerthal, mooie kloof, prachtige bossen.

En de Ardennen heb ik ook veel en mooi gewandeld. Ook heerlijke vakanties gehad.
Alle reacties Link kopieren
Mooiste stad; Praag

Mooiste reis: Tanzania, Kenia, en ik heb ooit lang gelden met Djoser Egypte gedaan
En In Europa hou ik van Elba, en Andalusie.

Denemarken was vreselijk door het weer; 3 weken vakantie, 21 dagen regen.....
En ik heb helemaal niets met de USA.....
Alle reacties Link kopieren
Meest fantastische stad (niet mooiste): New York. Ben er al meerdere keren geweest en wil nog wel 10x. Nooit uitgekeken.

Mooiste natuur en meest bijzondere plek waar ik ooit ben geweest is denk ik wel de Yukon. Zo vreselijk ruig en onbewoond daar, echt fantastisch. Maar ik vond Vermont in de herfst ook supermooi. En sommige van de Florida Keys.

Tegenvallers weet ik eigenlijk niet. Ik zie meestal wel iets van charme. En plekken waarvan ik verwacht het niet leuk te vinden (Egypte, Marokko), daar ga ik niet naartoe.
Alle reacties Link kopieren
wat steden betreft vond ik Moskou juist erg mooi! heel indrukwekkend om over het rode plein te lopen met het mausoleum van Lenin, het bolsjojtheater, en om in het kremlin te zijn. Ekaterinburg schijnt ook prachtig te zijn, die staat hoog op mijn to-do lijstje.

Wij zijn een keer op vakantie naar Washington en New York geweest, en Washington is me zo positief mee gevallen. prachtige stad met alle monumenten en parken. Vooral het monument van Martin Luther King heeft veel indruk gemaakt. New york vond ik wel leuk maar na een paar dagen er geweest te zijn had ik het wel gezien. Erg toeristisch, druk en over the top.

Ook onverwacht leuk was Ljubljana in Slovenie. na 1-2 dagen ben je er wel uitgekeken maar toch erg leuk voor een stedentripje.

Boekarest vond ik echt heel lelijk, wat een verval en lelijke stijl van bouwen. brrr...
The past may be in tatters
But today is all that matters
Alle reacties Link kopieren
AnAppleADay schreef:
09-10-2020 10:24
Killarney NP :heart:
Die bomen, die bergen, de meertjes. Echt sprookjesachtig Ierland.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
lollypopje schreef:
09-10-2020 11:14
Die bomen, die bergen, de meertjes. Echt sprookjesachtig Ierland.
Bleergh, doe mij Cork, Kinsale, Crosshaven en Cobh maar ;-)
Alle reacties Link kopieren
Star3 schreef:
09-10-2020 11:29
Bleergh, doe mij Cork, Kinsale, Crosshaven en Cobh maar ;-)
Cork de stad ben ik alleen doorheen gereden. De county, al dat glooiende, dat kon me gewoon echt niet boeien.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven