Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Reizen
Welkom op de pijler Reizen. Op deze overzichtspagina vind je alles dat te maken heeft met reizen en verblijf.Welk land is geschikt om alleen rond te reizen, welk park is kindvriendelijk, wat is jouw favoriete bestemming, welke steden zijn de moeite waard en wat is onmisbaar in je backpack? Praat mee over al deze en andere zaken op het gebied van reizen.

Reis Costa Rica en Nicaragua

18-04-2017 20:43 7 berichten
Link kopieren Quote
Hoi allemaal,Ik heb zojuist tickets geboekt naar Costa Rica in oktober/november. We gaan een auto huren en willen ook graag Nicaragua bezoeken.

Wie weet hoe je het beste de overstap van Costa Rica naar Nicaragua kan regelen? Kun je dat met een huurauto doen? Of moet je in Nicaragua met de bus?Ik hoor het graag!
Link kopieren Quote
Hoeveel tijd heb je precies?
Link kopieren Quote
Bekijk de voorwaarden van je autoverhuurder.
Link kopieren Quote
Waarom moeite doen als TO niet reageert..?
Link kopieren Quote
Ik ben met de bus gegaan, dus weet niet hoe het precies gaat met een huurauto..

Gezien hoe moeilijk ze doen bij de grenzen, zou ik eerlijk gezegd met de bus gaan...Wat ik wel weet met grenzen in Latijns-Amerika: neem er veel tijd voor. De grens Nicaragua-Costa Rica heb ik ongeveer 5uur over gedaan (wachten en doorgestuurd worden naar het volgende loket om weer te wachten ;) ) Dit was de grens bij Penas Blancas.

Oh en ook handig: print je reisschema (vluchttijden) uit! Ze kunnen nog wel 'ns moeilijk doen als je geen bewijs op papier (dus niet op je mobiel oid) hebt wanneer je het land weer uitgaat.
In the middle of difficulty lies opportunity
Link kopieren Quote
Ik zou het ook laten afhangen van hoeveel tijd je in totaal hebt.

En in hoeverre je van natuur houdt (als dat je hoofddoel is, blijf dan lekker in Costa Rica) of ook wat leuke stadjes, kerken, markten, muziek wilt meepikken (dan zijn Granada en León in Nicaragua erg goede opties, maar dan wel als de reistijd daar naartoe in verhouding staat tot je totale vakantietijd).
You can never have too many hats, gloves and shoes
Link kopieren Quote
Leuk, ik heb dit twee jaar geleden gedaan: super leuke combi! Costa Rica prachtige natuur en stranden, Nicaragua de mooie stadjes en het echte backpackersfeertje wat in CR juist een beetje ontbrak.

Wij hadden voor een gedeelte van de CR reis een auto gehuurd die we in 1e instantie wilden inleveren bij de grens van Nica. Uiteindelijk hebben we de auto ingeleverd in Liberia en zijn we door iemand van het verhuurbedrijf naar de grens gebracht. Super service van Vamos!

Een auto in Nica is zonde en niet nodig. De afstanden zijn relatief kort en goed te doen in busjes. Wij hebben ook redelijk wat stukken met een taxi gedaan, dat is ook goed te betalen en geeft je net wat meer vrijheid.Veel plezier!

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven