Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Tips voor Tokyo ?

21-07-2008 21:10 24 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga in december naar Tokyo, voor het eerst naar Japan \\:-)//

Heb daar 6 volle dagen. Ben natuurlijk al enorm aan het googelen, maar misschien zijn er kenners met goeie tips?

Heb alleen de vlucht, zoek ook nog een hotel (liefst met wifi op de kamer en goede ov-verbindingen).

Is Hakone bv leuk als uitstapje?
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik woon zelf als een tijdje in Japan, op een half uurtje treinen van Tokyo. Tokyo is een leuke stad maar kan als je er als toerist ben erg duur uitpakken als je even niet oplet.

Wat is je budget voor hotels / uitstapjes?

Populair onder de gemiddelde toerist zijn Akihabara, Ginza etc, maar ik denk dat waar je naartoe wilt afhangt van waar je nu al in geinteresseerd bent. Waar denk je zelf zoal aan op dit moment?

Wat hotels betreft kan je op de luxe, de gewone of de goedkope toer gaan, vandaar mijn vraag wat je budget is. Als je 6 dagen in Tokyo bent kan je misschien denken aan een `weekly mansion` optie, dat is een soort van `hotelkamer met mini-keukentje en op de gang een wasmaschine.
Alle reacties Link kopieren Quote
hallo impala,

heb het vorige topic even opgehengeld voor je, scheelt een hoop tikwerk,

ov in tokio is heel goed trouwens, goede metro
"Op een dag ben je oud genoeg om opnieuw sprookjes te lezen." C.S. Lewis
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Nichiran,Fijn dat je me een beetje wilt helpen.

Budget voor het hotel is 100 - 150 euro per nacht. Ik zag een leuk, handig gelegen en goed gerecenseerd hotel: Dai-Ichi, dat leek binnen het budget (125 pn) tot bleek dat er voor de 2e persoon extra betaald moest worden en taxes not included waren - kwam in totaal op 160 pn. Ik kan het betalen maar liever niet natuurlijk...Qua uitstapjes en tourtjes denk ik nu aan (ben pas net begonnen maar geeft je idee van onze interesses). Het is me al opgevallen dat tourtjes erg duur zijn.bezoeken training sumo-worstelaars (er is geen toernooi als wij er zijn)

Hakone (warme bronnen & Fuji-view)

ritje met de bullettrain (we willen sowieso ook de stad uit)

massage

hoge uitzichtpunten

lekker eten

mensen kijken

vismarkt

marktenwe zijn geen hard-core shoppers.

(zijn prijskaartjes trouwens alleen in het Japans? dan is dat al snel bekeken haha)Ik zou ook wel in een lovehotel willen kijken maar ik ben met mijn moeder. zij vind dat ook wel spannend maar het is vast raar als twee vrouwen daar aankloppen (of is het zó anoniem dat het niet opvalt??)we vinden het ook altijd wel leuk om sfeer te snuiven in de 'mindere' buurten (havens enzo...) als dat niet echt onveilig is.Wil je me wat meer vertellen over die weekly mansions?En Nlies, Bedankt voor het uppen van het andere topic, had ik niet gezien. Ga het even doorspitten.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
hoog uitzichtpunt: kantoorgebouw in die moderne wijk vol hoge gebouwen, geen idee meer hoe die heet, zal Nichiran wel weten, of op het andere topic al staan.

Vismarkt zorg dat je er 's morgens om n ur of 6 al bent.

Ja ik weet het, dat is vroeg maar na 8 uur is het meeste wel gebeurd daar
"Op een dag ben je oud genoeg om opnieuw sprookjes te lezen." C.S. Lewis
Alle reacties Link kopieren Quote
Sorry voor de lange wachttijd voor een antwoond.Weekly mansions zijn, zoals de naam al zegt, een soort van hotels met extra funties, die ook als tijdelijk apartement kunnen dienen. Google of Yahoo Search bijvoorbeeld eens Weekly Mansions Tokyo.Voor entertainment `s avonds (of zelfs overdag) zijn er, als je er belangstelling voor hebts, diverse theaters te bezoeken.

Voor de modernere smaak maar toch iets anders kun je naar Takarazuka (muzical en revue met een cast bestaand uit enkel vrouwen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van mannenrollen of vrouwenrollen). Kaartjes vanaf 3500 yen

Je kunt ook naar Kabuki. Daarvoor is het Kabuki-za theater aan te bevelen. Voor rond de 800 yen kun je een kaartje kopen voor 1 scene uit een voorstelling (de scenes staan over het algemeen volledig los van elkaar).Winklelen/mensen kijken: Op zondag (als ik me niet vergis) zijn in Gina enkele straten auto-vrij waardoor de moderne brede straten geheel door voetgangers gebruikt kunnen worden. In de zomer staan er op sommige plaatsen zelfs stoeltjes en tafeltjes midden op straat, maar in de witer is het daar wellicht een beetje te koud voor.Lekker eten: smaken verschillen, evenals de prijzen die je ervoor betaald. In Shinjuku (even de gedetailleerde plaats kwijt) zijn restaurants op de 50e verdieping te vinden. Vooral `s avonds kan je hierzoor genieten van een prachtig uitzicht over de skyline van Tokyo.Massages heb ik zelf (nog) geen ervaring mee, maar de Gan-ban-yoku is ook erg prettig. Dit zijn over het algemeen faciliteiten uitsluitend voor vrouwen waar je in een soort pyamaatje plaatsneemt op een warm stenen bedje. Je gaat hier heel gezond van zweten. Een soort sauna dus maar net even anders.

Ben je in voor badderen kun je ook naar een onsen of baqdhuis. Voorbeeld van een uitgebreide bad-gelegenheid is Laqua Tokyo.Volgende keer weer meer. Mocht je meer vragen hebben, laat dan van je horen.
Alle reacties Link kopieren Quote
nichiran schreef op 24 juli 2008 @ 13:24:

Sorry voor de lange wachttijd voor een antwoond.

Het was het wachten waard :-]Weekly mansions zijn, zoals de naam al zegt, een soort van hotels met extra funties, die ook als tijdelijk apartement kunnen dienen. Google of Yahoo Search bijvoorbeeld eens Weekly Mansions Tokyo.

Ga ik doen, ik heb al wel wat app. gezien maar vaak voor minimaal een maand.Voor entertainment `s avonds (of zelfs overdag) zijn er, als je er belangstelling voor hebts, diverse theaters te bezoeken.

Voor de modernere smaak maar toch iets anders kun je naar Takarazuka (muzical en revue met een cast bestaand uit enkel vrouwen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van mannenrollen of vrouwenrollen). Kaartjes vanaf 3500 yen

Je kunt ook naar Kabuki. Daarvoor is het Kabuki-za theater aan te bevelen. Voor rond de 800 yen kun je een kaartje kopen voor 1 scene uit een voorstelling (de scenes staan over het algemeen volledig los van elkaar).

Leuke tip. Gaan we doen. Is net leuk, zo'n losse scene. Een hele voorstelling in het Japans lijkt me moeilijk uit te zittenMassages heb ik zelf (nog) geen ervaring mee, maar de Gan-ban-yoku is ook erg prettig. Dit zijn over het algemeen faciliteiten uitsluitend voor vrouwen waar je in een soort pyamaatje plaatsneemt op een warm stenen bedje. Lijkt me heerlijk. Ga ik ook googelen. Je gaat hier heel gezond van zweten. Een soort sauna dus maar net even anders.Ben je in voor badderen kun je ook naar een onsen of baqdhuis. Voorbeeld van een uitgebreide bad-gelegenheid is Laqua Tokyo.

Het idee spreekt me erg aan, alleen ik ben bang dat dat water gewoon te heet voor me is. Ik kan niet zo goed tegen echt hete baden. Heb jij er ervaring mee?Volgende keer weer meer. Graag!!Mocht je meer vragen hebben, laat dan van je horen.
Hartstikke bedankt alvast!. Als je nog wat te binnen schiet hou ik me aanbevolen.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zoek ik op weekly mansion, vind ik dit O_OWeekly mansion Akasaka - TokyoThere have been reports from many people that the weekly mansion building No.1 is haunted. Many have seen visions standing at the end of their beds, white mists coming in through the air vents, the room becoming suddenly very cold there have also been reports of lights going out or coming on by themselves, television and radios turning themselves on and a feeling of someone stroking their heads while they sleep and even being pushed into the bed by some unknown force being forced into a state of being so frozen they cannot move.  One person even repirted being dragged from her bed to the other side of the room and then back again, she had scratches on her back the next day!http://theshadowlands.net/places/japan.htm

:blob
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Impala,

Ik heb dat vorige topic over Tokio geopend, en kom dus nu nog even als mosterd aankakken, maar goed, misschien kan ik je toch nog wel helpen.

Ik heb toen in het Chisunn Inn in Asakusa geslapen. Deze wijk ligt niet echt midden in het centrum, maar met de metro ben je er zo. Het er heel goed toeven, en het ligt vlakbij de Sensoji tempel (mega veel toeristen iedere dag). Beneden in de hal staan 2 comps met internet, die je kunt gebruiken. weet niet meer precies wat we betaald hebben, omdat het een package deal was, maar het was echt een goede deal! Check www.solarehotels.comAls je een dagje een uitstapje wilt maken, kun je misschien ook naar Mount Fiji gaan als het mooi weer is.Verder MOET je echt naar Odaiba, via de Rainbow brigde. Over deze brug je kun je lopend, en dan heb je een geweldig uitzicht over Tokio, en vanaf Odaiba (klein strandje) al helemaal. Ga met zonsondergang, Kodak-momenten gegarandeerd!

Oh ja, check ook even de elektronicawijk voor de nieuwste snufjes, allemaal redelijk wat goedkoper dan hier.

En voor verdere tips even dat andere topic bekijken, daar staan echt honderden dingen in om te doen!Ik vond Tokio trouwens helemaal niet zo duur, hoor! Prijsniveau is vergelijkbaar met dat van hier.Heel veel plezier, ik heb echt genoten in Tokio!!!
The trick is forgiving the unforgivable (Nip/Tuck).
Alle reacties Link kopieren Quote
thanks miss thang je bent nog lang geen mosterd hoor !

Het hotel ziet er ok uit, maar ze hebben helaas geen twinrooms, alleen kamers met een 2-persoonsbed. En ik ga met mijn moeder dus een eigen bed is wel fijn. Ik kijk nog even verder op die site, er staan meer hotels op.Odaiba staat genoteerd !Wb de prijzen, zijn de prijskaartjes in winkels ook in 'normale 'cijfers of alleen in het Japans?Nog een vraagje:

welke reisgids(en) heb jij gebruikt? Ik moet ze via internet bestellen want de winkels hier hebben geen tokyo-boekjes op voorraad en het vervelende is dat ik ze dan niet eerst kan doorbladeren.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
nee hoor de getallen zijn gewoon, maaltijden staan in de etalage in plasticvorm uitgestald dus dat is maar anwijzen.

Metro werkt ook niet moeilijk, ticket nemen, als je niet begrijpt welke prijs je hebben moet gewoon het goedkoopste nemen, bij de uitgang staat wel iemand om het ontbrekende bedrag bij te betalen zonder dat ze je beschuldigen van zwart te willen rijden ofzo.

Doe schoenen aan die makkelijk zitten maar die je ook makkelijk aan en uit kunt doen, want dat overkomt je nogal eens (vandaar dus zoals ik vast in andere topic al zei, die te grote schoenen die gedragen worden.

Over hotels kan ik je niets zeggen, omdat ik met organisatie was.
"Op een dag ben je oud genoeg om opnieuw sprookjes te lezen." C.S. Lewis
Alle reacties Link kopieren Quote
Impala in het andere topic staan heel veel tips voor Tokyo.Ondanks dat de wijk Asakusa niet echt in "het" centrum ligt, raad ik je wel aan om bv in die wijk of vlakbij Tokyo Station een hotel te nemen. Waarom het handig is om in bv Asakusa of vlakbij Tokyo station een hotel te nemen is gewoon de reis terug naar de luchthaven. Vanaf Tokyo Station en Asakusa mag je hier zeker al anderhalf tot 2 uur voor uittrekken, ga je dus nog meer naar het westen in de stad dan ben je nog langer bezig ! Ok vanaf deze wijken ben je wel zo bij de andere wijken in meer in het westen maar hou er rekening mee dat als je teruggaat naar de luchthaven je veel tijd kwijt bent met de diverse overstappen, veel lopen etc. dus dan neemt alles veel tijd in beslag.De prijzen zijn allemaal in Yen maar dat is helemaal niet moeilijk als je maar weet wat 100Yen en 1000Yen in euro is dan kom je er wel uit.Alle bekende wijken in Tokyo zijn een bezienswaardigheid op zich en allemaal anders. Ginza, Shinjuku, Asakusa, Ueno, Odaiba etc etc. Allemaal een bezoek waard.Een tip: in een hotel krijg je vaak slippers maar mocht je ergens komen waar geen slippers zijn, neem altijd een paar dikke sokken mee. Die trok ik altijd over mijn gewone sokken aan om rond te lopen, daar waar je schoenen uit moesten en je geen slippers had.Nog een tip voor Tokyo.........ga gewoon overal naar binnen, daar waar het lijkt dat er niets is kom je voor de grootste verassingen te staan. Een kleine vage ingang van een winkel kan je toegang geven tot een zee van winkels. Een vage entree in een inham met alleen een liftingang geeft je toegang tot etages vol met restaurants.Heel veel plezier in Tokyo !
Alle reacties Link kopieren Quote
Impala,Ik was ook met een iemand anders dan een 'partner', dus wij hebben gewoon twee 1-persoonskamers genomen in dat hotel, zaten gewoon naast elkaar! Was perfect.Wat betreft de bereikbaarheid van Asakusa vanaf de luchthaven, wij hebben toen gewoon de trein genomen (duurt wel even, uurtje ofzo), en konden daarna overstappen op de metro, die op ongeveer 500 m van het hotel stopt. Was perfect!Wij hadden trouwens de Lonely Planet voor Tokio, zeker een aanrader, hebben er heel veel uitgehaald!Wat ik trouwens ook leuk vond om te zien was de tempel Daien-ji, in de wijk Meguro (even in de LP kijken). Daar is verder eigenlijk geen zak te doen, maar dat tempeltje vond ik zeer de moeite waard. Is voor overleden kinderen, erg indrukwekkend.Wat ook leuk is om even te doen (zeker als je in Asakusa zit of er toch al bent om de tempel te bekijken (wat je natuurlijk zeker moet doen), is door Kappabashi lopen, een straat waar alle horeca-ondernemingen inkopen. Je kijkt je ogen uit! Je kunt hier zelfs van die plastic gerechten uit de etalages kopen!Oh ja, ga ook even langs Love Hotel Hill!
The trick is forgiving the unforgivable (Nip/Tuck).
Alle reacties Link kopieren Quote
[quote]Miss thang schreef op 30 juli 2008 @ 11:32:Wij hebben gewoon twee 1-persoonskamers genomen in dat hotel.Ik vind 1 kamer wel gezelliger :)Wat ik trouwens ook leuk vond om te zien was de tempel Daien-ji, in de wijk Meguro (even in de LP kijken).

Is het anders dan andere tempels? In Hong Kong waren ook veel tempels na een tijdje had ik het wel zo'n beetje gezien. Was over het algemeen nogal armoedig allemaal.Wat ook leuk is om even te doen is door Kappabashi lopen, een straat waar alle horeca-ondernemingen inkopen.

Ja lijkt me leuk!! Thanks.Oh ja, ga ook even langs Love Hotel Hill![/quote]Vertel eens wat meer :-]Jij bent ook naar Sumoworstelen geweest he? Hoe ging dat in zijn werk? Ik ga niet naar een wedstrijd maar wel naar een training.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
[quote]eenelfje schreef op 30 juli 2008 @ 00:40:

Impala in het andere topic staan heel veel tips voor Tokyo.

Ja dat heb ik gezien. Super!Waarom het handig is om in bv Asakusa of vlakbij Tokyo station een hotel te nemen is gewoon de reis terug naar de luchthaven.

Hoeveel langer zou je onderweg zijn (met de metro of de airport-bus of limo als je helemaal aan de andere kant zit? Meer dan een half uur?Een tip: in een hotel krijg je vaak slippers maar mocht je ergens komen waar geen slippers zijn, neem altijd een paar dikke sokken mee.

Ja das een goeie.Nog een tip voor Tokyo.........ga gewoon overal naar binnen, daar waar het lijkt dat er niets is kom je voor de grootste verassingen te staan.

Maar hoe weet je dan of iets een 'openbare entree' is, of gewoon de ingang van een huis of een kantoor?
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nog een tip voor Tokyo.........ga gewoon overal naar binnen, daar waar het lijkt dat er niets is kom je voor de grootste verassingen te staan.

Maar hoe weet je dan of iets een 'openbare entree' is, of gewoon de ingang van een huis of een kantoor?Ja uhh .......nou een of het een ingang van een huis is dat zie je gewoon wel. De rest ja das wat moeilijker. Je ziet bij bv een inham waar alleen een lift is wel allemaal posters van eten en je ziet de reclame aan de buitenkant vh gebouw, op een gegeven moment herken je dat soort reclame wel.Ik heb het wel een keer gehad dat ik een gebouw binnen ging wat gewoon op een groot kantoorgebouw leek maar binnengekomen zaten er op de eerste paar verdiepingen en verdiepingen eronder allemaal winkels en restaurants en bleken de kantoren pas wat verdiepingen hoger te beginnen. Van de buitenkant zag je gewoon niets wat er op leek dat daar restaurants en winkels waren.Maar meestal, wat mij dus opviel als het echt een kantoorgebouw is en verder niets staat er altijd wel een soort van beveiliging etc. dus op die manier merk je het wel een beetje wat wat is.Nu praat ik wel of ik vanalles weet maar het was voor mij ook een en al ontdekkingsreis hoor en puur geluk, ook af en toe verkeerd gaan etc.
Alle reacties Link kopieren Quote
upvoor mijzelf, kon topic amper meer vinden...
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kan het eerdere Tokyo-topic niet meer vinden. Niet via zoekfuncie en niet via google

Niles, (of wie dan ook) kun jij hem nog een keer boven water toveren??? Stonden zoveel leuke tips in.edit: heb ook al een verzoekje ingediend bij de moderator.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Impala,Ik vroeg me af hoe het gaat met het voorbereiden van je trip naar Tokyo. Heb je al een goed hotel/mansion gevonden?

mocht je nog tips nodig hebben, laat het dan even weten. Er zijn iedere maand wel ergens in Tokyo kleine festivals en events, maar om daar meer over te kunnen zeggen zou ik moeten weten wanneer je precies hierheen komt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hai Nicheran, leuk dat je aan me denkt. Heb gisteren de twee topics weer opgezocht want t echte plannen moet nu beginnen.Ik kom 3 dec aan en verblijf dan 4 nachten in Sunroute Plaza Shinjuku. Op zondagmiddag gaan we naar Hakone, 1 nacht in een ryokan (mikawaya), maandag doen we het rondje hakone (sturen baggage vooruit naar het station), maandagavond weer naar tokio, 2 nachten in Villa Fontaine bij metrostation Jimbocho, omdat we dinsdagochtend vroeg naar een Sumo-training gaan en dat hotel ligt aan de goede metrolijn. Van Jimbocho weet ik nog niet zo veel behalve dat het een universiteitswijk is en er veel boekwinkeltjes zitten. En een heel leuk frans restaurantje (Le Petit Tonneau: Kudanshita http://www.bento.com/rev/2060.html), dat is misschien wel lekker na een week japans. De 10e gaan we weer naar huis...Als je nog leuke tips hebt, heel graag!
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Even terugkomend op de hoge uitzichten, in het gemeentehuis heb je gratis toegang naar de bovenste verdieping en is het op 1 na hoogste gebouw van Tokyo. Schitterend uitzicht. Ik weet even de wijk niet meer, maar er staan veel wolkenkrabbers. Nichiran zal wel weten welke wijk, denk ik. Anders staat het ook in de LP.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Impala,Leuk te zien dat je je verheugt op je komst naar Japan.

Ik heb het een en ander op een rijtje gezet met internet pagina`s erbij. Een (groot) deel hiervan heb je waarschijnlijk al, maar toch.Kabuki:

Kabukiza, voorstellingen dagelijks vanaf 11 uur en vanaf 16:30

Theater lokatie: Direct naast metrohalte Higashi Ginza op de Hibiya line of de Asakusa line.

Ze hebben per deze maand het kaartjes system schijnbaar veranderd. Ik moet toevallig volgende week in Ginza zijn vlakbij het theater, dus als ik tijd heb ga ik er even heen o het verder uit te zoeken.Festivals:

Veel `Christmas Lights` events, wat eigenlijk gewoon inhoud dat zee en gebouw of buurt leuk hebben versierd met lampjes enzo. Tokyo Tower schijnt hiervoor leuk te zijn, maar ook bijvoorbeeld Ginza zag er in ieder geval vorig jaar in December erg leuk uit met al haar lampjes. Verder heelaas in de periode 3-10 december weinig spectaculairs.Doen:

Edo Tokyo Museum

Vlak bij het Ryokoku station op de Oedo Line (metro) of de Chuo Line (JR). Goed aangelegd en laat niet alleen eeuwenoude spulletjes zien maar heft ook een stukje over Kabuki theater en een paar model-gebouwtjes uit halverwege vorige eeuw. Voor meer informatie:

http://www.edo-tokyo-museum.or.jp/english/index.htmlTokyo Metropolitan Governement Office Observatories

Ben er nog steeds niet zelf geweest, maar het uitzicht schijn er erg mooi te zijn. Toegang is gratis en het is niet al te ver van het Shinjuku treinstation. Meer info op:

http://www.metro.tokyo.jp/ENGLISH/TMG/observat.htmTsujiki Fish Market

(In de tijd dat jij er bent gesloten op 7 en 10 december)

http://www.tsukiji-market.or.jp/youkoso/24hour_e/24hours.htmVoor culturele activiteiten:

Ikebana workshop / demonstration:

http://www.flower-studiof.com/en/demo.htmChichibu festival

Op 3 december, en een behoorlijke afstand treinen van Shinjuku, maar naar horen zeggen erg de moeite waard:

http://www.jnto.go.jp/eng...nts/a63_fes_chichibu.htmlWat andere zaken betreft, mocht ik je ergens bij kunnen helpen (of mocht je ergens een gids voor nodig hebben) wil ik me best hierbij als vrijwilliger opgeven ;) ben t/m 5 december een beetje druk en heb door de weeks meestal `s middags andere afspraken, maar als ik je kan helpen moet je het maar even melden.

Akihabara (wijk met electrische aparaatjes enzo) zou ik eigenlijk niet doen. Niet alleen is het momenteel met de dure yen niet te betalen, zo spectaculair is het nou ook weer niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi Nicheran,Bedankt voor het meedenken !

Ik heb op de site van het theater gezien dat er iets veranderd is aan de een-scene kaartjes maar ik snap niet helemaal hoe en wat. Volgens mij is het aantal stoelen beperkt geworden en als je een kaartje koopt heb je het recht op re-entry ofzo. Ik heb geen idee of dit betekent dat kaartjes moeilijker te krijgen zijn en of we misschien vooraf moeten reserveren. Heb ook geen idee wat een leuke voorstelling is maar dat maakt misschien niks uit? Wil er wel zéker heen.

Op de vismarkt worden sinds kort geen toeristen meer toegelaten bij de grote tonijnen (ze liepen in de weg en zaten met hun handen aan de vissen...) Helaas. Maar ik neem aan dat het evengoed de moeite waard is om erheen te gaan ?Dat Chichibu festival lijkt me heel mooi, maar niet te doen op de dag van aankomst.Je aanbod om ons ter plekke te helpen en evt voor gids te spelen vind ik heel erg aardig en zal ik zeker onthouden. Mocht het zo ver komen, dan tracteren we je natuurlijk op een goede lunch ofzo.Denk je trouwens dat het nu heeft om nu al yens in te slaan, of zou de koers niet erg veel verder oplopen?Nog 1 vraagje: denk je dat het zin heeft om die speciale Tokyo straten-atlas te kopen? Of redden we ons ook wel zónder?

nichiran schreef op 01 november 2008 @ 04:54:

Hoi Impala,Leuk te zien dat je je verheugt op je komst naar Japan.

Ik heb het een en ander op een rijtje gezet met internet pagina`s erbij. Een (groot) deel hiervan heb je waarschijnlijk al, maar toch.Kabuki:

Kabukiza, voorstellingen dagelijks vanaf 11 uur en vanaf 16:30

Theater lokatie: Direct naast metrohalte Higashi Ginza op de Hibiya line of de Asakusa line.

Ze hebben per deze maand het kaartjes system schijnbaar veranderd. Ik moet toevallig volgende week in Ginza zijn vlakbij het theater, dus als ik tijd heb ga ik er even heen o het verder uit te zoeken.Festivals:

Veel `Christmas Lights` events, wat eigenlijk gewoon inhoud dat zee en gebouw of buurt leuk hebben versierd met lampjes enzo. Tokyo Tower schijnt hiervoor leuk te zijn, maar ook bijvoorbeeld Ginza zag er in ieder geval vorig jaar in December erg leuk uit met al haar lampjes. Verder heelaas in de periode 3-10 december weinig spectaculairs.Doen:

Edo Tokyo Museum

Vlak bij het Ryokoku station op de Oedo Line (metro) of de Chuo Line (JR). Goed aangelegd en laat niet alleen eeuwenoude spulletjes zien maar heft ook een stukje over Kabuki theater en een paar model-gebouwtjes uit halverwege vorige eeuw. Voor meer informatie:

http://www.edo-tokyo-museum.or.jp/english/index.htmlTokyo Metropolitan Governement Office Observatories

Ben er nog steeds niet zelf geweest, maar het uitzicht schijn er erg mooi te zijn. Toegang is gratis en het is niet al te ver van het Shinjuku treinstation. Meer info op:

http://www.metro.tokyo.jp/ENGLISH/TMG/observat.htmTsujiki Fish Market

(In de tijd dat jij er bent gesloten op 7 en 10 december)

http://www.tsukiji-market.or.jp/youkoso/24hour_e/24hours.htmVoor culturele activiteiten:

Ikebana workshop / demonstration:

http://www.flower-studiof.com/en/demo.htmChichibu festival

Op 3 december, en een behoorlijke afstand treinen van Shinjuku, maar naar horen zeggen erg de moeite waard:

http://www.jnto.go.jp/eng...nts/a63_fes_chichibu.htmlWat andere zaken betreft, mocht ik je ergens bij kunnen helpen (of mocht je ergens een gids voor nodig hebben) wil ik me best hierbij als vrijwilliger opgeven ;) ben t/m 5 december een beetje druk en heb door de weeks meestal `s middags andere afspraken, maar als ik je kan helpen moet je het maar even melden.

Akihabara (wijk met electrische aparaatjes enzo) zou ik eigenlijk niet doen. Niet alleen is het momenteel met de dure yen niet te betalen, zo spectaculair is het nou ook weer niet.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
kevertje1 schreef op 30 oktober 2008 @ 23:38:

Even terugkomend op de hoge uitzichten, in het gemeentehuis heb je gratis toegang naar de bovenste verdieping en is het op 1 na hoogste gebouw van Tokyo. Schitterend uitzicht. Ik weet even de wijk niet meer, maar er staan veel wolkenkrabbers. Nichiran zal wel weten welke wijk, denk ik. Anders staat het ook in de LP.
Dat is volgens mij vlakbij ons eerste hotel dus we gaan zeker kijken!
.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven