Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

37jarige man, advies gevraagd

08-10-2011 22:25 3050 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben een 43 jarige man en maagd op alle gebieden. Nooit gezoend, nooit gedate en nooit seks gehad.Huidige status 2017 in 6 jaar tijd sinds het begin van dit topic:

Geen veranderingen op dating gebied.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb niet het hele topic gelezen, maar ik vind het erg verdrietig voor je. Ik voel met je mee en ik hoop dat je uit die negatieve spiraal komt. Elk mens is speciaal! liefs.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik moet het forum van Absolute Beginners maar weer eens bezoeken. Er wordt echter niet zo veel gepost daar.Even een update. Tussen november 2014 en april 2015 heb ik contact met Mediant gehad. Ik had Cognitieve GedragsTherapie willen volgen, maar dat is afgewezen. Verlegenheid bestaat niet bij mensen met autisme, zei de psychologe. Dus mensen met autisme die CGT willen, willen feitelijk van hun autisme af, en dat kan niet, want autisme is niet te genezen, althans voorlopig niet. Dus CGT kan dan niet.Als een niet-autist verlegen is, heet dat verlegenheid, en is daar therapie voor.

Als een autist verlegen is, heet dat autisme, want verlegenheid bij autisme is autisme zelf (zegt die psychologe), en daar is geen therapie voor.Later las ik op een website over CGT bij mensen met autisme, en het is vreemd dat de psychologe dat niet kent. Maar zij heeft wel 1300 euro gevangen: 300 van mij en 1000 van mijn zorgverzekeraar. Dat is easy money. :(
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren Quote
Kreeg je tussen november 2014 en april 2015 een andere vorm van therapie bij die psychologe, Hans?

Waar komt anders die 1300,- euro aan kosten vandaan?Is dit boek iets voor je misschien?Cognitieve gedragstherapie bij autismeZoals ik begrijp is dit pas de eerste behandelmethode dus kan ik begrijpen dat jouw psychologe hierin geen kennis heeft.
Alle reacties Link kopieren Quote
In 2014 waren er oriënterende gesprekken en overleg welke therapie bij mij zou passen. Er waren geen therapie sessies, of therapeutische opdrachten.Aan autisme zitten ook voordelen, waar ik niet zonder meer van af wil. Als autisme bij jonge kinderen is vastgesteld zou men het kunnen genezen, indien t.z.t. mogelijk, maar ik zou daarvan niet willen genezen.Ik ben sociaal vaardig genoeg, maar in het versieren van vrouwen of in het laten versieren door hen, ontbreekt echter ervaring en zou ik dat moeten trainen. Ik krijg trouwens begeleiding in het gebruik van datingsites.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren Quote
Er zitten zeker ook voordelen aan autisme. Maar jij loopt tegen een nadeel aan, daarom schrijf je hierover.Maar alleen in 2014 waren er dus oriënterende gesprekken? Wat was er vanaf januari tot april 2015 dan bij je psychologe, zoals je aangaf? Euro 1.300,- is wel heel veel geld voor slechts oriënterende gesprekken bij een psycholoog. Dat kan bijna niet. Een zorgverzekeraar vergoed ook niet zomaar Euro 1.000,-. Is verder jouw zaak en misschien privé maar ik kwam er even op terug omdat je wat verbolgen leek over dit bedrag en dat je vond dat je psychologe zo wel heel makkelijk geld heeft verdiend. Ik denk dat dat dus iets anders ligt en je hier niet alles vertelt. Wat ook niet hoeft uiteraard. :-)Wat leuk dat je op datingsites zit en daar begeleiding bij krijgt.

Succes, ik hoop voor je dat je bereikt wat je wil bereiken!
Alle reacties Link kopieren Quote
Eind 2014 vroeg ik aan de huisarts om een verwijzing naar Mediant. Oktober/november kreeg ik een screeningsgesprek. Ik zei dat ik last had van het stigma van autisme, en dat mensen die niet goed op de hoogte zijn van wat autisme is, bepaalde ideeën hebben die slechts gedeeltelijk of niet bij mij horen op mij projecteren.Veel mensen denken bij autisme aan Rain Man. Deze man is ernstig autistisch en woont in een zorginstelling. Goed, ik chargeer een beetje. Hij is ernstig beperkt. Hij heeft ook woedeuitbarstingen. De enige overeenkomst die ik heb is dar hij en ik savants zijn. Op bepaalde gebieden zeer slim zijn. Door andere mensen, ook door specialisten, wordt er gezegd dat ik i.h.a. sociaal ben, communicatief en verbaal sterk ben. Onlangs werd er gezegd dat ik zeer goed kan luisteren. Maar andere eigenschappen horen echt wel bij autisten: andere manier van verwerking van informatie, dingen soms niet aanvoelen maar beredeneren of - vooral op sociaal gebied - moeten leren.Tussen eind november en bhalverwege april 2015 was het stil. Toen kreeg ik vier gesprekken. De eerste twee leken op het gesprek in november. De laatste twee met een psycholoog. Die zei dat ik sociaal was maar ook autistische trekken had. Ik zei dat ik verlegen was. "Nee," zei ze, "dat is autisme." Ik weet zelf wel het verschil tussen autisme en verlegenheid. Deze twee kenmerken kunnen gewoon naast elkaar bestaan. De kosten kunnen waarschijnlijk zitten in de 5 gesprekken en door de overhead: bespreking in het team. Daar sta ik buiten.Als ik dit alles had geweten had ik dit niet in gang gezet. Ik gooi niet graag 350 euro in een bodemloze put. Dan stond dat geld gewoon op een bankrekening.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren Quote
@Hans. Mij lijkt verlegenheid inderdaad een karaktertrek die los kan bestaan van autisme.Zou je liever een vrouw hebben die zelf ook autisme heeft omdat zij jou dan beter zou begrijpen of heb je geen voorkeur wat dat betreft?
Alle reacties Link kopieren Quote
Off-topic, maar ik vind het een schandalig hoog bedrag voor 5 oriënterende gesprekken en wat nabesprekingen in het team (ik kan me niet voorstellen dat ze iedere keer een uur over je overlegd hebben)!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ook.

Ik zou eens contact opnemen met je zorgverzekeraar, Hans - en hen vertellen dat je slechts 5 gesprekken hebt gehad.

Er wordt binnen zorginstellingen nogal eens geknoeid met declaraties, helaas.(Heeel erg offtopic maar ter onderbouwing van het bovenstaande: Zo kwam ik er per toeval achter dat een zorginstelling waar 1 van mijn kinderen met mij samen slechts 3x ter consult is geweest, bij onze zorgverzekeraar gedeclareerd heeft voor anderhalf jaar 1x per week consult. Totaal bedrag van rond de 15.000,- euro. Te schofterig voor woorden.)
Alle reacties Link kopieren Quote
Rubber_Ducky schreef op 21 september 2015 @ 08:07:

@Hans. Mij lijkt verlegenheid inderdaad een karaktertrek die los kan bestaan van autisme.Zou je liever een vrouw hebben die zelf ook autisme heeft omdat zij jou dan beter zou begrijpen of heb je geen voorkeur wat dat betreft?


Autisme is geen criterium. Het is niet zo dat een vrouw per se autistisch moet zijn, of juist niet-autistisch. Als het klikt is het mooi, of de vrouw autistisch is of niet. Met niet-autistische vrouwen kan het ook goed klikken.Andere wensen of eisen zijn veel belangrijker of zijn dealbrekers. Een vrouw mag bijvoorbeeld per se niet roken. Een compromis is niet mogelijk. Ik val op getinte vrouwen (ik moet wel een inschatting maken of hun cultuur botst met mijn cultuur of mijn normen of waarden). Als een vrouw blank is, is dat echter geen probleem.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt groot gelijk wat dat roken betreft. Succes met de zoektocht!
Alle reacties Link kopieren Quote
Dat van die cultuur ivm getintheid snap ik niet zo. Je moet er toch altijd achter komen of iemands normen en waarden een beetje kloppen met die van jou en of dat niet gaat botsen? Dat heeft niks met je kleur te maken.
-
Alle reacties Link kopieren Quote
anoniem180820160914 schreef op 08 mei 2015 @ 11:42:

Veel sterkte in de tijd rond de operatie. Ik hoop dat het allemaal goed zal verlopen!


Hee hallo, de ingrepen zijn inmiddels achter de rug, en ik ben erg tevreden met het resultaat. Het is niet perfect dit verwachtte ik ook niet maar het is zeker een verbetering. Ik durf zelfs op foto's te verschijnen.Echter op dating gebied is er niets veranderd. Dus nog altijd nooit een date gehad, en uiteraard ben ik ook gewoon maagd.Ik hou me er echter bijna nooit meer mee bezig en de depressie die ik vroeger had toen ik dit topic opende is long gone. Eenzaamheid heeft plaats gemaakt voor acceptatie en elke dag druk bezig zijn zodat ik altijd moe ben aan het einde van de dag en geen tijd meer heb om na te denken. Enkel in mijn twintiger jaren en dertiger jaren voelde me soms extreem eenzaam.Mijn leven is nu eenmaal zo gelopen maar ik voel en vind dat ik geen minderwaardig leven leid t.o.z van andere mensen. Er zijn zoveel mensen die het slechter hebben dan ik, terwijl ik me meestal best gelukkig voel. Ik heb nog altijd aardig wat vrienden en sta vol in het leven en ik reis veel, ik heb mij hobby's en een drukke baan. Uiteraard zijn er momenten dat ik me toch eenzaam voel maar that's life maar het beïnvloed mijn kwaliteit van het leven sowieso niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat een verrassing dat je een terugmelding geeft, mooi! En goed nieuws dat je er zo positief over bent

Ik heb even een paar berichten teruggelezen en vraag me af hoe is het afgelopen met de zenuwen in je gezicht?Maar er is dus geen wonder gebeurd met je uitstraling en blijkbaar je dating ervaring. Dat is heel erg jammer maar was misschien wel een beetje te verwachten. Het zit dus nog steeds in andere dingen dan alleen je gezicht. Toch is het grootste obstakel wel uit de weg want je accepteerde je gezicht niet voor de operatie. Nogmaals, heel mooi om te horen dat dit achter je ligt!Er zit een heel goede kant aan dat je er niet meer zo mee bezig bent, al is het meer uit berusting. Ben je opnieuw gestopt na afwijzingen op dating(sites) na de operatie? De andere kant is dan wel dat je geen doelgerichte ontwikkelingsstappen meer zet in die richting.Ik heb nog steeds belangstelling voor het onderwerp en verdiep me er steeds verder in. Ook veel leuke/ interessante contacten opgedaan. Als je zin hebt om er offline over te schrijven mag je me een pb sturen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hey justme, wat goed om te horen dat het beter gaat. Waarom heb je je PB niet aan? Wie weet ontvang je wel een een persoonlijk bericht van een van de dames :-).
Alle reacties Link kopieren Quote
Justme wat een mooie update, blij dat het goed met je gaat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Treezebees schreef op 22 april 2017 @ 13:23:

Justme wat een mooie update, blij dat het goed met je gaat.
Thanks, die update was ik ook wel een beetje verschuldigd na alle adviezen van al die lieve mensen. Al is het wat aan de late kant.
Alle reacties Link kopieren Quote
Niet alles teruggelezen, maar ik kan me voorstellen dat dit moeilijk is (geweest). Er wordt zo vaak makkelijk gezegd 'het komt vanzelf', 'op ieder potje past een dekseltje', 'er loopt vast voor jou ook een lieve m/v rond', terwijl de realiteit is dat er soms gewone, lieve, leuke mensen rondlopen die nooit een fijne partner/seks hebben getroffen. Dat je dan toch aan jezelf gaat twijfelen lijkt mij logisch. De gewoonste dingen (huisje, boompje, beestje) lijken dan een onneembare berg.

Leuk dat er verhalen zijn van mensen die ook ooit in een soortgelijke situatie zaten en met wie het toch, totaal onverwachts, 'goed' is gekomen.
Not all those who wander are lost.
Alle reacties Link kopieren Quote
Goed om van je te horen TO!
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is absoluut waar dat er gewone, lieve en leuke mensen rondlopen die, zonder dat ze daarvoor hebben gekozen, nooit een partner hebben getroffen. De claim dat het vanzelf komt gaat voorbij aan het feit dat de mensen waarbij het "vanzelf" gebeurt kansen creëren, of open staan voor kansen en deze met succes omzetten in een relatie. Dat is een aaneenschakeling van acties en ik ben mij daar ook altijd volledig bewust van geweest. Ik denk dat er wel iets aan te doen is als je daarin gelooft. Dat is in zichzelf al een uitdaging trouwens.Nogmaals petje af: TO heeft een enorme horde genomen en zou vervolgstappen kunnen zetten. Er zijn professionals die daar ervaring in hebben opgebouwd maar het is maatwerk om uit te vinden wat er nodig is. Het is misschien wel de vraag of het de tijd en moeite waard is hierin te investeren. Een garantie op een relatie kan nu eenmaal niemand geven.
Alle reacties Link kopieren Quote
VesperLynd schreef op 24 april 2017 @ 15:47:

Niet alles teruggelezen, maar ik kan me voorstellen dat dit moeilijk is (geweest). Er wordt zo vaak makkelijk gezegd 'het komt vanzelf', 'op ieder potje past een dekseltje', 'er loopt vast voor jou ook een lieve m/v rond', terwijl de realiteit is dat er soms gewone, lieve, leuke mensen rondlopen die nooit een fijne partner/seks hebben getroffen. Dat je dan toch aan jezelf gaat twijfelen lijkt mij logisch. De gewoonste dingen (huisje, boompje, beestje) lijken dan een onneembare berg.

Leuk dat er verhalen zijn van mensen die ook ooit in een soortgelijke situatie zaten en met wie het toch, totaal onverwachts, 'goed' is gekomen.
Ja het was zeker een tijd lang heel moeilijk maar dmv o.a hulp ben ik erin geslaagd om alles in perspectief te plaatsen. Die verhalen die ken ik ook waarbij het toch nog "goed" is gekomen maar ik denk dat er ook verhalen moeten zijn met een " slecht" einde om het realistisch te houden. De kans om de jackpot van de loterij te winnen is in mijn geval groter dan het vinden van een partner.

Ik denk dat het vooral komt in mijn geval aan gebrek aan uitstraling, iets waar ik weinig aan kan doen. Neem nou de gebroeders de Boertjes (die natuurlijk niet onaantrekkelijk zijn maar om maar even een voorbeeld te geven) die lijken altijd kwaad te kijken zonder dat ze daar zelf invloed op kunnen hebben. In mijn geval is het zo dat het lijkt alsof ik chagrijnig ben vanwege een starre blik.

Al heeft het weinig zin om verder te denken wat de oorzaken kunnen zijn, ik denk dat het een aaneenschakeling is van verschillende factoren.

En ik hoop dat mijn verhaal nog iets kan betekenen voor de jongere mensen in een vergelijkbare situatie die dit lezen. Ik wil ze adviseren om er alles aan te doen om een verandering teweeg te brengen. Desnoods plastisch chirurgie als je dit nodig denkt te hebben, of een dating coach, of een cursus om zelfvertrouwen te vergroten, of een cursus om je sociale vaardigheden te verbeteren. En om er zoveel mogelijk op uit te gaan om je kansen te vergroten/creëren.
Alle reacties Link kopieren Quote
De kans op de jackpot nog groter? Met die overtuiging wordt het wel heel erg moeilijk.Je bent tevreden over de operatie maar anderzijds toch weer niet want je schrijft dat je blik chagerijnig is. Dat zal zeker niet helpen maar je kunt daar echt iemand naar laten kijken. Uitstraling is voor het grootste deel nog altijd een weerspiegeling van hoe je je voelt. Misschien heeft je levenservaring zich in je gezichtsuitdrukking vastgezet?Voor je conclusie dat het een aaneenschakeling is van factoren krijg je overigens bijval van een wetenschappelijk onderzoeker die spreekt over een gordiaanse knoop van partnerloosheid (Gordische Knoten der Partnerlosigkeit).Ik vind het jammer dat je, anders dan het advies dat je nu aan jongeren geeft, het nu zelf laat rusten zonder bijvoorbeeld een seksuoloog of single coach in te schakelen. Respecteren doe ik het zeker wel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kastanjez schreef op 13 september 2014 @ 07:47:

Wow, ik zit me hier een portie gedeprimeerd te raken van dit topic.Wat zonde dat iemand (justme) zichzelf zo ver de grond in heeft gepraat dat het waarschijnlijk nooit meer goed komt. Sterker nog, de kist kan dicht zodra de cosmetische ingrepen (gok ik?) achter de rug zijn, want dan komt Justme erachter dat hij nog steeds geen aandacht van vrouwen krijgt en dat het dus inderdaad echtechtecht aan hem ligt...
Vooruitziende blik.
Alle reacties Link kopieren Quote
Die me doet denken aan super verlegen muurbloempjes met een a-cupje die denken dat met een c-cup alles verandert. Niet dus, dan zijn ze super verlegen muurbloempjes met een c-cup.
-
Alle reacties Link kopieren Quote
ooitverlegen schreef op 01 mei 2017 @ 10:44:

De kans op de jackpot nog groter? Met die overtuiging wordt het wel heel erg moeilijk.Je bent tevreden over de operatie maar anderzijds toch weer niet want je schrijft dat je blik chagerijnig is. Dat zal zeker niet helpen maar je kunt daar echt iemand naar laten kijken. Uitstraling is voor het grootste deel nog altijd een weerspiegeling van hoe je je voelt. Misschien heeft je levenservaring zich in je gezichtsuitdrukking vastgezet?Voor je conclusie dat het een aaneenschakeling is van factoren krijg je overigens bijval van een wetenschappelijk onderzoeker die spreekt over een gordiaanse knoop van partnerloosheid (Gordische Knoten der Partnerlosigkeit).Ik vind het jammer dat je, anders dan het advies dat je nu aan jongeren geeft, het nu zelf laat rusten zonder bijvoorbeeld een seksuoloog of single coach in te schakelen. Respecteren doe ik het zeker wel.
Ik heb er geen behoefte meer aan, de tijd heeft mij ingehaald. Bovendien vind ik dat ik ook dat ik al erg veel geprobeerd heb, het zit er gewoon niet in. Ook heb ik de tijd er niet meer voor.Nee, ik voel me vaak prima dus ik denk dat ik geen negativiteit uitstraal.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven