Abortus of einde relatie.

04-03-2016 14:51 253 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,Ik ben moeder van een prachtig meisje van 5 maanden oud. Hele fijne zwangerschap en bevalling gehad. Gezond geboren en doet het zo goed! Vriend en ik waren er bewust voor gegaan en het was al snel gelukt.Nu ben ik er vorige week achter gekomen dat ik weer zwanger ben, dit keer ongepland. We zijn ons natuurlijk helemaal rot geschrokken. We wilden altijd wel een 2e maar pas als oudste een jaar of 3 was. Vriend was heel duidelijk hij wil een abortus. Ik denk dat dat ook praktisch gezien het beste is, het gaat zo druk worden, ik kan minder werken, en het lijkt me zwaar, een baby en zwanger zijn, het leven gaat veel duurder zijn. Maar toch kan ik het niet zomaar een abortus.Vriend heeft zoiets van bel even maak een afspraak en het is achter de rug. Ik kan het niet zo bekijken! Het is een leven wat in mijn groeit, vooral nu we ons meisje hebben. Ik weet niet of ik het kan! Heb dat gisteren uitgesproken naar vriend en zijn reactie was duidelijk, als ik geen abortus pleeg dan wil hij niet meer samen zijn. Gaat dan eigen huisje zoeken en ik, dochter en ongeboren kind kunnen het uitzoeken. Hij weet dat dat geen optie is, ik werk te weinig en verdien niet genoeg. Dat zou dan bijstand met 2 kinderen worden tenzij ik meer werk kan vinden. Alleen zijn met 2 kinderen met net iets meer dan een jaar leeftijdsverschil, het lijkt me zo zwaar.Kortom ik weet het niet meer. Wou het even van me afschrijven en hoop op tips.
Alle reacties Link kopieren
Zo dan, dat is wel een spagaat. Want jullie relatie gaat er natuurlijk sowieso niet op vooruit. Ook niet als je wel een overtijd behandeling laat doen.Sterkte
Wat een zak..
Alle reacties Link kopieren
En als je voor abortus gaat, dan wil jij over een jaar of wat niet meer bij hem zijn omdat het blijft kwellen.
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Alle reacties Link kopieren
Pfff, heftig zeg!!Geef hem een paar dagen en praat er dan nog eens over.Heel veel sterkte!!
Staar je niet blind op deze 2 opties, er zijn meer opties, bijvoorbeeld je houdt het kind en je vriend en jullie worden heel gelukkig met zijn vieren. Geef hem wat tijd om aan het idee te wennen, ik denk dat zijn bezwaren best meevallen als je hem wat bedenktijd gunt en praktisch naar de situatie kijkt waar je je nu in bevindt.
Alle reacties Link kopieren
Zo....... dat is een fijne vent zeg
Je hebt hierin natuurlijk geen goed of fout maar dat wat jij zegt is het dus niet...
Alle reacties Link kopieren
Hoe komt het dat je ongepland zwanger bent?

Wat is de reden dat je vriend nu zo fel regeert op deze ongeplande zwangerschap?

Ik vind dat je vriend niet fair reageert op dit moment.

Jij hebt toch net zoveel te zeggen over dit ongeboren kind als hij?
Alle reacties Link kopieren
Einde relatie zou het voor mij zijn... Wat een eikel om je voor deze keuze te zetten...
Remember me with smiles and laughter, for that is how I will remember you all. If you can only remember me with tears, then don't remember me at all
quote:photonic schreef op 04 maart 2016 @ 14:54:

Staar je niet blind op deze 2 opties, er zijn meer opties, bijvoorbeeld je houdt het kind en je vriend en jullie worden heel gelukkig met zijn vieren. Geef hem wat tijd om aan het idee te wennen, ik denk dat zijn bezwaren best meevallen als je hem wat bedenktijd gunt en praktisch naar de situatie kijkt waar je je nu in bevindt.+1
Alle reacties Link kopieren
Wauw
Alle reacties Link kopieren
Ben je nog maar kort zwanger?..hoe lang?
We are the heroes of our time, but we are dancing with demons in our minds..
Waarom zou je bij een man willen zijn die je deze optie uberhaupt geeft? Als hij je deze optie geeft komt er over een paar jaar ook geen volgend kind.
Alle reacties Link kopieren
Pfffff wat is jouw vriend een ongelooflijk lompe hork! Sterkte ermee!
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
Bei dit ultimatum zou ik zelf mijn conclusie trekken en de relatie verbreken, onafhankelijk van het feit of je wel of geen abortus wilt plegen.
Hmm. Mijn eerste tip is maak jezelf niet afhankelijk van een man. Ga werk zoeken, direct, ongeacht de uitkomst in deze kwestie.Het tweede dat bij mij opkomt is dat je man er nogal kinderachtig in staat. Als jullie toch al een wens hadden voor een tweede, wat maakt anderhalf jaar planning verschil uit op een mensenleven. Als Ik geen goed gevoel zou hebben bij een abortus zou ik hem niet uitvoeren en voor mezelf kiezen.Komen we weer bij het eerst punt: leer je eigen broek ophouden.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nog maar 5 weken zwanger. Dat is ook wat ik hoop dat hij toch bijdraait want een abortus kan ik gewoon niet, dan zou ik hem dat idd verwijten en loopt de relatie toch stuk. Liever dan alleen met 2 kinderen. Vriend kennende meent hij het wel echt dat is waar ik zo bang voor ben, hij is niet echt een makkelijke type mens.
Heeft hij dat echt zo gezegd, dat je het uit kon zoeken?Het is niet echt netjes nee, maar dat weg gaan is zijn enige 'machtspositie'. Jij wil rationeel nu ook geen kind, maar emotioneel kan je abortus niet aan. Ik verdedig die man niet want als hij echt jullie gewoon in de steek wil laten is het een eikel eerste klas, maar ik zou zelf ook niet kunnen om gaan met iemand die zo in eens voor me beslist dat we nu nog een kind er bij hebben, om dat ze emotioneel niet om kan gaan met wat rationeel gezien het best is voor iedereen.
quote:hoppala schreef op 04 maart 2016 @ 14:58:

Bei dit ultimatum zou ik zelf mijn conclusie trekken en de relatie verbreken, onafhankelijk van het feit of je wel of geen abortus wilt plegen.+1
Jezus wat een vervelende vent. Sterkte To
Alle reacties Link kopieren
quote:miedo schreef op 04 maart 2016 @ 14:55:

Hoe komt het dat je ongepland zwanger bent?

Wat is de reden dat je vriend nu zo fel regeert op deze ongeplande zwangerschap?

Ik vind dat je vriend niet fair reageert op dit moment.

Jij hebt toch net zoveel te zeggen over dit ongeboren kind als hij?Misschien denken dat je niet zwanger wordt als je borstvoeding geeft (zo heb ik meer kinderen binnen een jaar zien komen)
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Dan mag je kiezen: 1 kind en samen blijven met de man die compleet aan jouw gevoelens voorbij gaat en je tot een abortus dwong, of 2 kinderen zonder die man. Ik denk dat ik het wel zou weten. Niet dat het een makkelijke beslissing is.Het is misschien drukker als je 2 kinderen dicht op elkaar krijgt. Maar duurder? Waarom? Ik denk dat het zelfs goedkoper is.
Alle reacties Link kopieren
Even afwachten of deze reactie van je vriend uit paniek is (overigens vind ik het echt een rotreactie en zou het voor mij misschien al wel klaar zijn), als hij dit meent, dan wil je echt niet samenblijven met dit exemplaar.
Alle reacties Link kopieren
quote:photonic schreef op 04 maart 2016 @ 14:54:

Staar je niet blind op deze 2 opties, er zijn meer opties, bijvoorbeeld je houdt het kind en je vriend en jullie worden heel gelukkig met zijn vieren.Dat kan. Of hij is het type dat de komende jaren bij elk akkefietje duidelijk laat merken dat hij het kind liever niet gewild had.

Kind huilt 's nachts? TO moet eruit, want zij wilde dat kind zo nodig houden.Hier kom je denk ik niet uit zonder hulp TO. Is dit een paniekreactie van je vriend, of zet hij je wel vaker voor het blok om zijn mening doir te drukken?
Alle reacties Link kopieren
Wat een emotionele manipulatie. Dat is niet eerlijk. Ik weet niet of hij altijd zo met je omgaat? Indien het antwoord ja is dan zou ik mijn conclusie trekken en sowieso de relatie verbreken. Indien nee dan zou ik hulp zoeken bij het maken van de beslissing en van hem verlangen dat hij daarin meegaat.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven