Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Friends with benefits - twijfels

10-08-2018 12:06 53 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo,

Graag even jullie mening over het volgende. Ik ben vrouw van 40 en heb via een dating site een man van 46 leren kennen. Het klikte vrij snel tussen ons, we konden direct heel goed babbelen. Op de derde date zijn we reeds in bed beland. Ik ben daarin normaal gezien niet zo snel in, eerder afwachtend type, maar het voelde wel goed aan. Na een aantal volgende dates toen er wat gesprekken kwamen over hoe het verder kon gaan, zei hij dat hij het wel moeilijk had met de afstand tussen ons (half uur van elkaar wonen en dat ik jongere kinderen heb). Hij zei wel dat er gevoelens waren voor mij, maar nog niet sterk genoeg om in een relatie te stappen. Ik vond het wel jammer, want ik stond er wel voor open om verder te kijken hoe het kon evalueren. Ik was ook nog niet smoorverliefd, maar er waren wel duidelijk al gevoelens. Maar ik had hem laten weten dat ik het wel begreep. Zoiets kan je immers niet forceren.

Ik dacht toen niet dat ik nog iets van hem zou horen. Ik probeerde hem dus te vergeten, al lukte dat niet volledig. Maar na een dag of 10, kreeg ik ineens een berichtje van hem of we nog als vrienden konden afspreken. Mijn eerste gedacht was "Hmm, als vrienden, komt dat wel goed, want er was wel duidelijke fysieke aantrekking tussen ons en ik betrouwde mezelf niet". Ik was toen ook in verlof met mijn kinderen en kon ook niet direct afspreken, maar maandag heb ik hem dan terug gezien. We hebben toen eerst een aantal uur gebabbeld en dan gaf hij me ineens een kus. Nog niet direct iets meer gebeurd, maar een uur later of zo zijn we toch alletwee geplooid en hebben we zalig gevreeën. We zijn alletwee vrij en genieten van elkaar als we samen zijn maar een relatie zit er wss niet in. Gisterenavond zijn we dan iets gaan eten en daarna is hij nog bij mij gekomen en ja opnieuw was er die fysieke aantrekking. Ik kan hem dan ook niet weerstaan op dat moment.

Ik zit sindsdien wel wat in tweestrijd in mijn hoofd. Langs de ene kant denk ik dat ik er beter mee zou stoppen. Iets langdurigs gaat het wss niet worden en ik word gewaar dat ik hem zo niet uit mijn hoofd kan zetten en me dus ook niet kan openstellen voor een mogelijkse partner waarbij het wel iets stabiels kan worden. Langs de andere kant voel ik mij heel goed bij hem, kunnen we goed babbelen, en tja heel goede seks. Ik ben een jaar single nadat mijn huwelijk stukgelopen is, en dan doet het wel heel deugd als iemand je zo bemint. Wss ben ik ook naief als ik denk dat het mss toch tot een relatie kan komen op termijn? Ik heb ook schrik dat ik te sterke gevoelens ga krijgen en dus gekwetst ga worden als we zo lang verder doen en het niets meer wordt.

Iemand die zich hierin herkent?
Alle reacties Link kopieren Quote
Hij vindt je zo weinig waard dat hij het nog niet voor je over heeft om een half uurtje in de auto te zitten. Want hij vindt dat je te ver weg woont voor een relatie. Mijn vriend reed zonder probleem anderhalf uur om mij te zien.

Maar wonderlijk genoeg is dat half uurtje ineens geen enkel probleem als hij alleen maar seks komt halen en jij niets van hem mag verwachten.

Hij moet je kinderen niet.
Nee dat gaat ook niet veranderen als hij je vaker ziet.

Kortom bespaar je zelf een gebroken hart. Breek met hem. Zodat je je kan openstellen voor een man die wel echt van je houdt en waar je weer een toekomst kan opbouwen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Evalueren en evolueren zijn twee totaal verschillende dingen
Internagelaktisch
Alle reacties Link kopieren Quote
Klinkt als bindingsangst.

Leestip: https://www.hannahcuppen.nl/nl/boek-artikelen/boek.html

Verder zou ik gewoon genieten.
Als zij wegrennen, wie gaat mij dan terugbetalen?
Alle reacties Link kopieren Quote
@sugarmiss, ik zie nergens dat hij haar kinderen niet zou moeten of lees ik daar overheen
Dokter Google zegt dat ik onzichtbaar chronisch ziek ben en mijn ex een narcist is, wie heeft er tips?
Alle reacties Link kopieren Quote
Lees je overheen er staat ergens tussen haakjes dat we een half uur van elkaar wonen en dat ik jonge kinderen heb.
Alle reacties Link kopieren Quote
sugarmiss schreef:
10-08-2018 12:21
Lees je overheen er staat ergens tussen haakjes dat we een half uur van elkaar wonen en dat ik jonge kinderen heb.
Ja dat heb ik gelezen...maar houdt dit dan in dat hij haar kinderen "niet moet"....dat lees ik echt nergens.
Hooguit kun je uit bovenstaande concluderen dat hij hierin niet meedenkt of flexibel is.
Dokter Google zegt dat ik onzichtbaar chronisch ziek ben en mijn ex een narcist is, wie heeft er tips?
Alle reacties Link kopieren Quote
verder zoeken
-Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je noemt het twee keer in je bericht: iets langdurigs gaat het waarschijnlijk niet worden. Je hebt de stille hoop van wel. Hij is duidelijk geweest: wat hem betreft zit iets langdurigs er NIET in, vanwege afstand en kinderen.

Je maakt het jezelf dus moeilijk, als je met hem af blijft spreken. Waar hij door zal gaan met zijn leven en verder zoekt naar iemand om zijn leven mee te delen, voed jij de gevoelens voor hem en zal je je gekwetst voelen als dit contact ophoudt te bestaan.
laverneb wijzigde dit bericht op 10-08-2018 12:29
0.10% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Als hij voor jou in eerste instantie al relatiemateriaal zou kunnen worden zou ik idd een FWB niet aangaan...verder eens met laverneb.
Dokter Google zegt dat ik onzichtbaar chronisch ziek ben en mijn ex een narcist is, wie heeft er tips?
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is eerder een lat-relatie dat hij niet ziet zitten. Hij wil geen relatie op lange termijn waarin je elkaar maar een aantal keer per week kan zien. Hij heeft dit in het verleden al geprobeerd en dat werkte niet voor hem. Ik heb het gevoel dat hij ergens wel met hetzelfde zit als ik. Er zijn gevoelens, maar nog niet smoorverliefd. Alhoewel ik wel voel dat ik verder sta op dat gebied. Afstand en zo en elkaar niet elke dag kunnen zien, zie ik minder als een probleem om het verder te proberen. Ook gaf hij aan dat door contact te houden dat hij zich ook niet openstelt voor iemand anders, dus er zijn wel gevoelens. Hij is ook altijd heel eerlijk geweest tegen mij, en heel respectvol.
Maar toch twijfels ik er mee zou kappen zodat ik niet gekwetst wordt of mij toch ervoor openstel en in eerste instantie genieten van wat er nu is en kijken of het toch op termijn meer kan worden. Hij werkt nu als een soort magneet voor mij, maar dat maakt mij mss blind?
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hoopt dat hij jou zo leuk gaat vinden, dat hij uiteindelijk wel eventueel in de toekomst die latrelatie ziet zitten met jou en wel wil wennen aan het feit dat jij kinderen hebt?

Kijk, je kunt alles uitproberen natuurlijk. Als jij die momenten met hem niet kwijt wilt. Calculeer alleen wel voor jezelf in dat jij je gekwetst gaat voelen als het achteraf bij hem niet zo blijkt te worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi

Dat je kinderen hebt en waar je woont wist hij niet van tevoren, toen hij met je het bed in dook?? Jullie hebben uren gebabbeld schrijf je.

De meeste vrouwen binden zich emotioneel aan de man waar ze sex mee hebben. Sommige vrouwen kunnen sex hebben en verder gaan alsof er niks aan de hand is. Goed om te weten voor jezelf wat voor effect dit op je kan hebben voor je die stap zet misschien een idee. Als je weet dat je je gaat binden aan iemand, geef dat van tevoren aan. Beetje lullig misschien maar dan zet je hem op dat moment aan het denken van wil ik dit wel. Als hij eerlijk is en verder niks wilt en dit eerlijk zegt dan heb je jezelf in ieder geval een stuk hartzeer bespaard en teleurstelling.

Als je zelf nog wat voelt is het altijd moeilijk om vrienden te blijven. Hij wilde denk ik even checken of de deur nog op een kier stond. Daarnaast lijkt het of je over je grens heengaat zo van hmm ik vertrouw mezelf niet of ik dat kan maar vooruit. Bij twijfel nooit doen!

Hij heeft duidelijk aangegeven niks verder te willen. Het maakt dan niet uit hoelang je praat en ditjes en datjes. Hij heeft het al gezegd. Heel vervelend maar lijkt het of hij jou nu achter de hand houdt voor pleziertjes. Als een man echt gek is op een vrouw en daarmee verder wilt maakt het een half uur rijden niks uit. Het kan zomaar zijn dat hij over een tijd een vrouw tegenkomt en naar de andere kant van het land verhuisd en jij beduusd achterblijft.

Zolang hij naast je blijft hobbelen is er geen plek voor wat je werkelijk verdient in je leven. Ik zou hem aan de kant schuiven en uit kijken naar degene die wel 2 uur voor je reist als nodig en lekker op stap gaat met jou en de kids! Ik snap dat je dat gevoel mist, maar even eerlijk veel geeft hij jou nu niet. Hij geeft jou vals hoop en jij geeft hem veel zelfs je lichaam. Niet doen! Geef evenveel als dat je krijgt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het feit dat hij zegt gevoelens te hebben, is niet vreemd. De vraag is alleen of dat dezelfde gevoelens zijn die jij ook hebt. Gevoelens hebben kan ook betekenen: hij vindt je leuk gezelschap, aantrekkelijk. Die gevoelens kun je voor meer personen hebben. Het zegt niet zoveel.
Natuurlijk zegt hij dat hij gevoelens heeft. Zo krijgt hij waar hij je hebben wil: in zijn of jouw bed. Hij wil geen relatie, vindt dat je te ver weg woont en vindt het lastig dat je kinderen hebt. M.a.w. hij is niet gek op je en wil geen moeite voor je doen. Maar af en toe een heerlijk potje seks dat ziet hij wel zitten, dat is niet zoveel gedoe voor hem.
Jij verwacht meer. En ja, jij gaat keihard gekwetst worden als je hiermee doorgaat. Hij wil niet. Nu niet, dus waarom zou hij dat later dan wel ineens willen? Inderdaad, dat gaat dus ook niet gebeuren.
Doe het wel met condoom, want de kans is groot dat deze man meerdere projecten heeft.
Alle reacties Link kopieren Quote
MarkSD schreef:
10-08-2018 12:19
Klinkt als bindingsangst.

Leestip: https://www.hannahcuppen.nl/nl/boek-artikelen/boek.html

Verder zou ik gewoon genieten.
Wat een kul. Klinkt gewoon als wil wel neuken maar houdt die optie open tot hij iemand tegenkomt met wie het wel oo meer vlakken klikt
Alle reacties Link kopieren Quote
Dus dit alles kwam naar boven na pas 3 dates en een keer seks. Nu misschien zo'n 2 dates verder en nog een keer seks. En nu wil jij al eigenlijk dat hij zijn leven gaat omgooien, bij jou komt inwonen en een vader voor jouw kinderen gaat zijn?

Ga jij niet ook een beetje snel? Hij weet het nog niet en geeft precies aan waar voor hem dilemma's zitten. Afstand tussen jullie en de kinderen. Hij kent jou nog amper, maar is wel graag samen met jou (met jou, niet met jouw gezin nog).

Dus, waarom niet gewoon door blijven daten en er rekening mee houden dat het ook eventueel niet kan gaan werken. Het is tenslotte met de man van jouw kinderen ook een keer opgehouden.
Disclaimer: All presented text are opinionated and present only a written account of my mental state at that time.
Alle reacties Link kopieren Quote
Off topic: man, man, man, soms ben ik zoooooooo blij dat ik niet (meer) hoef te daten..pfffff al die nieuwetijdsdingen met opties openhouden, niet matchende verwachtingspatronen, keuzestress en wikken en wegen (want zoveel mogelijkheden, voor jou 10 anderen nog betere, geilere, jongere, kinderloze etc...)
Niet rot bedoeld maar ik moest het effe kwijt.
Dokter Google zegt dat ik onzichtbaar chronisch ziek ben en mijn ex een narcist is, wie heeft er tips?
Alle reacties Link kopieren Quote
Herkenbaar wel. Wat heeft hij je verteld over voorgaande relaties? Uit relatie-historie van mijn ex-date kon ik achteraf opmaken dat hij het type is van wel de lusten niet de lasten. Hij verkocht dat echter beter.
Alle reacties Link kopieren Quote
jaw schreef:
10-08-2018 15:55
Dus dit alles kwam naar boven na pas 3 dates en een keer seks. Nu misschien zo'n 2 dates verder en nog een keer seks. En nu wil jij al eigenlijk dat hij zijn leven gaat omgooien, bij jou komt inwonen en een vader voor jouw kinderen gaat zijn?

Ga jij niet ook een beetje snel? Hij weet het nog niet en geeft precies aan waar voor hem dilemma's zitten. Afstand tussen jullie en de kinderen. Hij kent jou nog amper, maar is wel graag samen met jou (met jou, niet met jouw gezin nog).

Dus, waarom niet gewoon door blijven daten en er rekening mee houden dat het ook eventueel niet kan gaan werken. Het is tenslotte met de man van jouw kinderen ook een keer opgehouden.
Tja, dat is dan de andere kant van de tweestrijd in mijn hoofd. Na date 5 had hij wel zijn twijfels laten weten dat het volgens hem niet kon verder gaan naar een relatie, zonder dat ik er eigenlijk naar vroeg of zo. Ik wou toen eigenlijk gewoon verder daten en kijken hoe het verder liep. Toen heb ik 2 weken niets gehoord van hem en kreeg ik ineens een berichtje of we als vrienden nog eens konden afspreken. Maar het begrip vrienden zonder meer is niet lang blijven duren... Ik heb wel nog steeds het gevoel dat hij er geen relatie in ziet, toch nu niet. Hij is daar wel eerlijk in. Langs een kant zou ik dus ook gewoon heel graag nog verder daten en rustig kijken hoe het verder evolueert in welke richting dan ook. Alleen die schrik natuurlijk om er gekwetst uit te komen. Ik vraag me toch af als mannen zeggen dat ze je leuk vinden, graag bij je zijn en er duidelijk fysieke aantrekking is of ze enkel uit zijn op een leuke tijd, of ook nog openstaan om te kijken hoe het verder evolueert. Als dat zo is, wil ik dat zeker alle mogelijke tijd geven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sanse schreef:
10-08-2018 18:37
Herkenbaar wel. Wat heeft hij je verteld over voorgaande relaties? Uit relatie-historie van mijn ex-date kon ik achteraf opmaken dat hij het type is van wel de lusten niet de lasten. Hij verkocht dat echter beter.
Hij is reeds 11 jaar geleden gescheiden. Sindsdien 2 keer een relatie van een jaar gehad. Zijn laatste relatie was met zijn buurvrouw (dus geen afstand problemen en ze had geen kinderen), zei hij dat ze uit elkaar gegaan zijn omdat er verschillen waren in meningen over vorm van relatie. Hij was veel meer aanhankelijker in de relatie dan zij. Zij was veel meer onafhankelijk en hij had het gevoel dat hij op de tweede plaats kwam. Ze waren nog verliefd toen ze uit elkaar gingen, ze hebben het verschillende keren geprobeerd, maar door de verschillen werkte het gewoon niet meer. Op basis daarvan maak ik toch niet uit dat hij het type is van de lusten en niet de lasten. Ze zijn ondertussen een jaar uit elkaar, maar ze zien elkaar soms wel nog, want ze zijn nog steeds buren. Ik vraag me soms wel af of hij hierdoor niet een pak voorzichtiger is geworden om een relatie aan te gaan, dus mss toch bindingsangst.
Alle reacties Link kopieren Quote
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 14-08-2018 00:51
Reden: provoceren
98.41% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Waterman26 schreef:
10-08-2018 20:32
[...]
:-o

Wat onsympathiek.
moderatorviva wijzigde dit bericht op 14-08-2018 00:51
Reden: 'quote' verwijderd
47.37% gewijzigd
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
blijfgewoonbianca schreef:
10-08-2018 21:19
:-o

Wat onsympathiek.
Steeds maar die gespeelde verbazing over het relatie leed van tegenwoordig en dan tussen neus en lippen nog even laten weten dat jij al onder de pannen bent.. dat is pas onsympathiek.
En onwaar: alsof er vroeger ( toen we elkaar nog tegenkwamen in de dorpsdisco) nooit iemand bedrogen, aan het lijntje gehouden of genegeerd werd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt het gezellig samen en lekkere seks. Count your blessings.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven