Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Vriend biecht biseksuele gevoelens op, en nu?

19-09-2019 14:44 120 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn vriend en ik zijn zes jaar samen, en hebben een goede relatie, met alles erop en eraan. We houden van elkaar, doen veel samen (reizen, feestjes, hangen, op pad, met vrienden maar ook alleen). Af en toe een ruzie kan voorkomen, maar over kleine domme dingen (huishouden) en daar zijn we na een paar minuten wel weer overheen en dan kunnen we weer lachen.

Nu is het zo dat we twee jaar geleden op het punt stonden samen een huis te kopen, en dit voor hem niet goed voelde. Hij ervaarde twijfels, en wist niet waar dit vandaan kwam. We hebben daar veel over gepraat, en uiteindelijk, na een half jaar ofzo, heb ik hem naar een coach/psycholoog gestuurd omdat hij (en wij) er zelf niet mee verder kwamen. Na dat gesprek daar kwam het hoge woord eruit. De reden dat hij twijfelde was dat hij het idee had biseksueel te zijn, en dat eigenlijk nooit aan zichzelf, of wie dan ook, had uitgesproken. Maar hij kon opgewonden raken van mannen en dat bracht hem in de war. Vanzelfsprekend de huizenjacht stil gelegd, en er veel over gepraat.

Heb geluisterd naar wat er in hem om ging en hem eerlijk gevraagd wat hij er dan mee wilde. Dat wist hij allemaal niet, dat moest even zakken. Prima, zelf ben ik in de maanden daarna er nog een paar keer over begonnen en hebben we er vaak gesprekken over gevoerd. Puntje bij paaltje, hij voelde zich enorm opgelucht omdat hij het idee had al tijden met een geheim rondgelopen te hebben, en dat dit tussen ons in was gaan staan. En het delen van de gevoelens met mij, en met een aantal van zijn vrienden was genoeg. Hij had geen drang er iets mee te doen en het was voldoende dat dit nu out in the open was. Dit was mei vorig jaar.

Sinds begin van dit jaar zijn we weer begonnen met het zoeken naar een ander huis (we wonen in een 1 kamer appartement). En alles voelde goed, we leken door dit alles juist meer open te zijn naar elkaar en dichterbij elkaar dan ooit. Afgelopen voorjaar waren we samen een maand op reis en daar hebben we besloten vol voor een huis te gaan, en ook voor een baby. Allebei zijn we daar steeds twijfelkonten over geweest, maar nu toch besloten het aan het lot over te laten. (Ik ben 38 hij is 35).

En nu, een paar weken terug zaten we onderweg in de auto naar huis van een familie bezoek, en we hadden het over een woning die we bekeken hadden. Ik zei laten we een bod doen, hij aarzelde. Toen kwam het hoge woord eruit, hij vond het toch spannend om die stap te zetten. Want in de afgelopen maanden had hij wel eens gefantaseerd over hoe het zou zijn om alleen te zijn, op zich zelf te wonen, en tja dat hij dat voelde was toch een teken dat een huis kopen niet de juist stap is. Ik was in shock, kwaad, verdrietig, alles tegelijk, hoe kan dit nou? Een paar maanden geleden besloten we nog ervoor te gaan, voor the whole package, en nu dit?

Bij doorvragen kwam hij ermee dat het biseksuele verhaal ook meespeelde. Want hij wilde niet op zijn 75e wakker worden en spijt hebben van dat hij die kant van zichzelf nooit ontdekt had. En dat zit hem nu in de weg bij ons. Hij zei dat de twijfels die hij noemde voortkwamen uit het feit dat het wat hem betreft onverenigbaar is met zijn relatie met mij. We zijn samen met iemand gaan praten, waar hij zelf noemde dat hij dit, maar dan andersom met zijn ex heeft meegemaakt. Hij heeft haar toen alle ruimte geboden om dat te gaan ontdekken, waar zij geen gebruik van heeft gemaakt toen, en achteraf spijt van heeft gehad. Dit wist ik al, hij heeft dit ook tegen mij genoemd, vrij in het begin van onze relatie, en gezegd dat als ik zelf ooit iets met een vrouw zou willen doen, hij me daar alle ruimte toe gaf. Ik zou het mogen vertellen of niet, hij voelt zich daardoor niet bedreigd. Toen dacht ik daar verder niks over, en heb daar zelf ook niks mee gedaan verder.

In het gesprek kwam eruit dat hij me niet voor het blok wilde zetten en aan me vragen hem die ruimte te geven, maar eigenlijk is dat wel wat hij wil. Hij wil mij niet kwijt, houdt van me, ziet echt wel een toekomst ook samen. Maar wil deze gevoelens niet weg blijven drukken. Dus hij wil dat ik hem die ruimte geef om dat deel van zichzelf te ontdekken. Naar eigen zeggen is het alleen iets seksueels, en wil hij geen relatie met een man, dat ik hem daarop kan vertrouwen. Maar toen dit vorig jaar speelde, heb ik hem gezegd dat als hij iets wilde hiermee, dat hij daar eerlijk over moest zijn, en dat heeft hij nu niet gedaan, dus mijn vertrouwen is op dit moment beschaamd.

Ik weet niet hoe ik hier mee om moet gaan. Ik wil hem niet kwijt, maar ik moet er niet aan denken hem te delen met iemand anders. Man of vrouw, seksueel of emotioneel. Ik blijf maar cirkeltjes draaien en probeer me in hem te verplaatsen en het van alle kanten te zien, maar vind het onwijs moeilijk.

Zijn er hier mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten of zitten? Ik kan het gelukkig goed met vrienden bespreken, maar ken niemand die dit zelf heeft meegemaakt. Het lijkt me fijn het hier eens met een ervaringsdeskundige over te hebben. Zowel degene in mijn positie, als die van mijn vriend.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat je hem los moet laten.
Jij bent, hoe leuk, lief, aardig, mooi ook, niet de ware voor hem.
En of zijn Ware een man of een vrouw is, dát maakt niet uit. Hij wil zich al meerdere jaren niet definitief aan jou binden.

Dat is hoe ik hier, verdrietig genoeg voor jou, naar kijk. :rose:
I will not let anyone walk through my mind with their dirty feet
- Ghandi-
Alle reacties Link kopieren Quote
Je wilt er niet aan denken dat hij seks heeft met een ander, dan is er maar één keuze. Jullie hebben neem ik aan een monogame relatie afgesproken, dan moet hij dat nu niet ineens veranderen omdat hij biseksueel is. Ik zie dit soort topics hier vaker voorbij komen, maar als iemand biseksueel is, betekent het niet dat je hoeft te accepteren dat hij seks heeft met het andere geslacht terwijl hij met jou is. Hij wil dus gewoon geen monogame relatie. Zou hij het overigens goed vinden als jij seks zou hebben met een andere man?
Alle reacties Link kopieren Quote
Lastig zeg! Je wil hem ook niets ontzeggen maar hem met een ander laten vrijen terwijl je nog samen bent is ook weer zo wat. Dit is zo een gevoelskwestie voor jullie beiden.
Is dit de man met wie je de rest van je leven wil doorbrengen of is het meer het idee van huisje, boompje beestje waar je anders afscheid van moet nemen?
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Of je hem die ruimte wilt geven, is alleen aan jou om te bepalen. Ik zou het niet doen, ik acht de kans dat hij een keer iets probeert, het niks vindt en met jou verder wil met alles erop en eraan heel klein.

Ik heb zelf een relatie van 20 jaar en zou soms ook best vrij willen zijn en lekker aan willen rommelen, maar dat is not done. Jouw vriend zou vast ook niet staan te trappelen als jij hem niet meer genoeg zou vinden, je andere mannen wilt “ontdekken” of er na 6 jaar iemand naast wil hebben. Omdat hij opeens biseksueel blijkt te zijn, moet het opeens wel kunnen.

Bovendien zou ik het gewoon een smerig idee vinden als mijn vriend zich uit zou leven op andere mannen óf vrouwen. Ik zou er dan niet meer op (of onder) willen hoor.

Dus de ruimte geven, prima, maar dan zou het wat mij betreft over zijn.
suzyqfive schreef:
19-09-2019 15:11
Is dit de man met wie je de rest van je leven wil doorbrengen of is het meer het idee van huisje, boompje beestje waar je anders afscheid van moet nemen?
Goeie vraag.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sorry, ik vind dat 'ik moet mezelf ontdekken, want ik ben bi-seksueel' smoesje onzin. Bi-seksueel zijn is geen vrijbrief voor vreemdgaan/ open relaties of iets anders in die trant. Seks is met ieder persoon anders en uniek. Bij ieder persoon waar je een relatie mee aangaat of mee in bed duikt zal je nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Of dat nu een man of vrouw is staat daar los van. Hoe lang blijf je jezelf dan ontdekken? Waar stop je dan?

Je kiest voor een relatie met een persoon of niet. Of je dan in je relatie afspreekt wel of niet mogogaam te zijn staat los van het wel of niet bi-seksueel zijn. Als ik het zo lees heb ik meer de indruk dat hij zich (nu) niet wil vastleggen in een relatie.
Don't be afraid to be open minded. Your brain is not going to fall out.
Alle reacties Link kopieren Quote
Rot voor je. :hug: Misschien kunnen jullie best even een pauze inlassen. Als hij jou mist en echt samen verder wil gaan, weet hij je wel te vinden, toch?
Antoine de Saint-Exupéry: "Toutes les grandes personnes ont d'abord été des enfants (mais peu d'entre elles s'en souviennent)."
Alle reacties Link kopieren Quote
Bi of niet bi heeft er niks mee te maken.

Je hebt een monogame relatie, of een niet-monogame.
In het eerste geval neuk je alleen met je partner, in het tweede ook met anderen. Of dat nou mannetjes of vrouwtjes zijn.

Bij een open relatie zou jij ook zelf moeten kunnen kiezen naar welk geslacht je voorkeur uitgaat. Hoezo 'geeft hij je de ruimte om te ontdekken met een vrouw'? Hij bi, dus jij ook of zoiets? Als jij hetero bent wil je waarschijnlijk gewoon een extra man. Als je al een extra persoon zou willen.

Je wil hem delen of niet delen. Dat is de keuze die je moet maken. Met wie maakt niet uit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja ik begrijp jullie beiden heel goed. Ik begrijp dat hij wil ontdekken hoe het met een man is, maar ik begrijp evengoed dat jij dit niet ziet zitten.

Ik denk wel dat er een beslissing moet gaan komen. Of je biedt hem die ruimte of de relatie is op zijn eind. Klinkt misschien kort door de bocht, maar dit gaat blijven knagen en bestaat over 10 jaar nog als je het nu niet aanpakt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Stél, je zou die ruimte geven, zou hij dan morgen wel een huis met je willen kopen? Ik denk het niet. Hij wil die stappen niet zetten die jij wil zetten.

Helaas, dit:
Doreia* schreef:
19-09-2019 15:00
Hij wil zich al meerdere jaren niet definitief aan jou binden.

En je hebt gelijk dat hij onmogelijk kan beloven dat er 100% niks uit voort komt als hij deze kant van hem gaat ontdekken en ik vind het erg flauw en niet netjes van hem dat hij je dat voorspiegelt.

Iets heel anders: je hebt het over kinderen, heb je een grote kinderwens? Dat zou ik mee laten wegen in je beslissing. Dus geen pauze nemen enzo.
menta wijzigde dit bericht op 19-09-2019 15:21
2.64% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Kraaienpootje schreef:
19-09-2019 15:15
Sorry, ik vind dat 'ik moet mezelf ontdekken, want ik ben bi-seksueel' smoesje onzin. Bi-seksueel zijn is geen vrijbrief voor vreemdgaan/ open relaties of iets anders in die trant. Seks is met ieder persoon anders en uniek. Bij ieder persoon waar je een relatie mee aangaat of mee in bed duikt zal je nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Of dat nu een man of vrouw is staat daar los van. Hoe lang blijf je jezelf dan ontdekken? Waar stop je dan?

Je kiest voor een relatie met een persoon of niet. Of je dan in je relatie afspreekt wel of niet mogogaam te zijn staat los van het wel of niet bi-seksueel zijn. Als ik het zo lees heb ik meer de indruk dat hij zich (nu) niet wil vastleggen in een relatie.

Goed punt.
Antoine de Saint-Exupéry: "Toutes les grandes personnes ont d'abord été des enfants (mais peu d'entre elles s'en souviennent)."
Alle reacties Link kopieren Quote
Doreia* schreef:
19-09-2019 15:00
Ik denk dat je hem los moet laten.
Jij bent, hoe leuk, lief, aardig, mooi ook, niet de ware voor hem.
En of zijn Ware een man of een vrouw is, dát maakt niet uit. Hij wil zich al meerdere jaren niet definitief aan jou binden.

Dat is hoe ik hier, verdrietig genoeg voor jou, naar kijk. :rose:
Dank je wel voor je reactie, en als ik zo lees wat je zegt, over dat niet definitief willen binden dan heb je, als je het plat slaat wel een punt. Alleen mijn gevoelens zeggen iets heel anders....
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoezo heeft hij jouw vertrouwen beschaamd, is hij al op onderzoek uit geweest?

Hoe dan ook zou ik hier mee stoppen. Er is iets wat hem tegenhoudt (al 2x) deze stap te zetten met jou. Meer hoef je niet te weten.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Alle reacties Link kopieren Quote
Suzan_1991 schreef:
19-09-2019 15:06
Je wilt er niet aan denken dat hij seks heeft met een ander, dan is er maar één keuze. Jullie hebben neem ik aan een monogame relatie afgesproken, dan moet hij dat nu niet ineens veranderen omdat hij biseksueel is. Ik zie dit soort topics hier vaker voorbij komen, maar als iemand biseksueel is, betekent het niet dat je hoeft te accepteren dat hij seks heeft met het andere geslacht terwijl hij met jou is. Hij wil dus gewoon geen monogame relatie. Zou hij het overigens goed vinden als jij seks zou hebben met een andere man?
Ja ik wil daar ook niet aan denken, en dan blijft er inderdaad maar een keuze over, maar ook die wil ik niet maken. Moet er niet aan denken om niet meer met hem te zijn. Al merk ik ook wel bij mezelf dat ik dit ook niet wil. En heb hem exact die vraag gesteld, zijn antwoord was dat hij er niet aan moest denken dat ik het met een andere man zou doen. Maar dat hij wel snapte dat als hij dit van mij vraagde, dat hij me dat dan ook niet kan verbieden. (ik heb daar zelf overigens absoluut geen behoefte aan)
Alle reacties Link kopieren Quote
Denk ook dat geaardheid geen rol speelt in deze kwestie. Als hij gek op je is hoeft hij geen ander, zo simpel is het.
Als hij hetero was hoefde hij toch ook niet aan te komen met 'ik wil later geen spijt krijgen dat ik niet met andere vrouwen heb geslapen, dus wil ik mezelf nu ontdekken'?
Hij houdt van je, of hij houdt niet (genoeg) van je en als hij twijfelt aan je relatie en graag naar bed wil met andere mensen denk ik dat het antwoord al voor je ligt
Er is altijd een excuus voor taart
Doreia* schreef:
19-09-2019 15:00
Ik denk dat je hem los moet laten.
Jij bent, hoe leuk, lief, aardig, mooi ook, niet de ware voor hem.
En of zijn Ware een man of een vrouw is, dát maakt niet uit. Hij wil zich al meerdere jaren niet definitief aan jou binden.

Dat is hoe ik hier, verdrietig genoeg voor jou, naar kijk. :rose:
Dit. Dat hele bi-verhaal vertroebelt de zaak, maar dit is de kern. Ik zou genoeg hebben van dat gedraaikont en alleen verder gaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
suzyqfive schreef:
19-09-2019 15:11
Lastig zeg! Je wil hem ook niets ontzeggen maar hem met een ander laten vrijen terwijl je nog samen bent is ook weer zo wat. Dit is zo een gevoelskwestie voor jullie beiden.
Is dit de man met wie je de rest van je leven wil doorbrengen of is het meer het idee van huisje, boompje beestje waar je anders afscheid van moet nemen?
Dit is echt de man van wie ik dacht dat ik daar oud en grijs en gelukkig mee zou worden. Heb meerdere langere relaties gehad, maar wat wij hebben voelt wel echt speciaal en is nog steeds ook heel leuk. We hebben nog steeds verliefde momenten. En als ik eerlijk ben, speelt huisje boompje beestje verhaal denk ik ook echt wel mee. Ben 38, dit voelt wel een beetje als mijn laatste kans daarop ook. Maar het is absoluut niet het enige, het gaat me ook echt om hem niet kwijt willen. Merk ook dat ik me er lastig in kan verplaatsen dat hij het zo los kan koppelen van elkaar.
Alle reacties Link kopieren Quote
pamelacourson schreef:
19-09-2019 15:11
Of je hem die ruimte wilt geven, is alleen aan jou om te bepalen. Ik zou het niet doen, ik acht de kans dat hij een keer iets probeert, het niks vindt en met jou verder wil met alles erop en eraan heel klein.

Ik heb zelf een relatie van 20 jaar en zou soms ook best vrij willen zijn en lekker aan willen rommelen, maar dat is not done. Jouw vriend zou vast ook niet staan te trappelen als jij hem niet meer genoeg zou vinden, je andere mannen wilt “ontdekken” of er na 6 jaar iemand naast wil hebben. Omdat hij opeens biseksueel blijkt te zijn, moet het opeens wel kunnen.

Bovendien zou ik het gewoon een smerig idee vinden als mijn vriend zich uit zou leven op andere mannen óf vrouwen. Ik zou er dan niet meer op (of onder) willen hoor.

Dus de ruimte geven, prima, maar dan zou het wat mij betreft over zijn.
Nee, dat ik iets met een andere man zou doen moet hij niet aan denken. Met een vrouw heeft hij geen moeite. Ik ben het met je eens, ik snap ook niet waarom het dan ineens wel zou moeten kunnen als het om iemand gaat van hetzelfde geslacht, het blijft inderdaad iemand anders.
Alle reacties Link kopieren Quote
Brecht1980 schreef:
19-09-2019 15:26
Dit is echt de man van wie ik dacht dat ik daar oud en grijs en gelukkig mee zou worden. Heb meerdere langere relaties gehad, maar wat wij hebben voelt wel echt speciaal en is nog steeds ook heel leuk. We hebben nog steeds verliefde momenten. En als ik eerlijk ben, speelt huisje boompje beestje verhaal denk ik ook echt wel mee. Ben 38, dit voelt wel een beetje als mijn laatste kans daarop ook. Maar het is absoluut niet het enige, het gaat me ook echt om hem niet kwijt willen. Merk ook dat ik me er lastig in kan verplaatsen dat hij het zo los kan koppelen van elkaar.
Ik begrijp je heel goed.
Maar blijkbaar geldt voor hem dat hij niet genoeg heeft aan oud en grijs met jou worden. Dat klinkt hard maar daar komt het wel op neer.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kraaienpootje schreef:
19-09-2019 15:15
Sorry, ik vind dat 'ik moet mezelf ontdekken, want ik ben bi-seksueel' smoesje onzin. Bi-seksueel zijn is geen vrijbrief voor vreemdgaan/ open relaties of iets anders in die trant. Seks is met ieder persoon anders en uniek. Bij ieder persoon waar je een relatie mee aangaat of mee in bed duikt zal je nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Of dat nu een man of vrouw is staat daar los van. Hoe lang blijf je jezelf dan ontdekken? Waar stop je dan?

Je kiest voor een relatie met een persoon of niet. Of je dan in je relatie afspreekt wel of niet mogogaam te zijn staat los van het wel of niet bi-seksueel zijn. Als ik het zo lees heb ik meer de indruk dat hij zich (nu) niet wil vastleggen in een relatie.
Dit dus. Iedereen kan zich aangetrokken voelen tot een ander persoon dan de eigen partner. Vraag is of hij/zij dat in de praktijk wil brengen. Niet of die ander een man of vrouw is.
impala wijzigde dit bericht op 19-09-2019 15:30
0.26% gewijzigd
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kraaienpootje schreef:
19-09-2019 15:15
Sorry, ik vind dat 'ik moet mezelf ontdekken, want ik ben bi-seksueel' smoesje onzin. Bi-seksueel zijn is geen vrijbrief voor vreemdgaan/ open relaties of iets anders in die trant. Seks is met ieder persoon anders en uniek. Bij ieder persoon waar je een relatie mee aangaat of mee in bed duikt zal je nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Of dat nu een man of vrouw is staat daar los van. Hoe lang blijf je jezelf dan ontdekken? Waar stop je dan?

Je kiest voor een relatie met een persoon of niet. Of je dan in je relatie afspreekt wel of niet mogogaam te zijn staat los van het wel of niet bi-seksueel zijn. Als ik het zo lees heb ik meer de indruk dat hij zich (nu) niet wil vastleggen in een relatie.
Nee dat vind ik dus ook, man of vrouw maakt helemaal niet uit. En dat is ook wat ik het zo lastig vind maken, men zegt dat mannen seks en gevoelens makkelijker kunnen scheiden van elkaar, maar ik snap ook niet waarom het nodig is. En waar stopt het dan inderdaad, dat heb ik hem ook gevraagd, althans, gevraagd, hoe zie je dat experimenteren dan voor je? En daar kan hij dan geen antwoord opgeven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Brecht1980 schreef:
19-09-2019 15:23
Ja ik wil daar ook niet aan denken, en dan blijft er inderdaad maar een keuze over, maar ook die wil ik niet maken. Moet er niet aan denken om niet meer met hem te zijn. Al merk ik ook wel bij mezelf dat ik dit ook niet wil. En heb hem exact die vraag gesteld, zijn antwoord was dat hij er niet aan moest denken dat ik het met een andere man zou doen. Maar dat hij wel snapte dat als hij dit van mij vraagde, dat hij me dat dan ook niet kan verbieden. (ik heb daar zelf overigens absoluut geen behoefte aan)
Het klinkt misschien wat hard: Maar is er een keuze? Hij blijft draaikonten, wil de volgende stap niet met jou nemen. Hij zegt a, maar krabbelt later terug. Hij kiest niet volledig voor jou en gebruikt zijn seksualiteit nu als 'smoes'. Wil jij dit? Ook als jullie verder gaan: hoe weet je of hij niet een derde keer zal terug krabbelen? Wil je een open relatie? Wil je een huis kopen en aan kinderen beginnen met iemand die zo in de relatie staat? Hoe zie jij je toekomst?
Don't be afraid to be open minded. Your brain is not going to fall out.
Alle reacties Link kopieren Quote
Artricks schreef:
19-09-2019 15:16
Rot voor je. :hug: Misschien kunnen jullie best even een pauze inlassen. Als hij jou mist en echt samen verder wil gaan, weet hij je wel te vinden, toch?
Ja dat is waar, dat is iets wat zeker een optie zou kunnen zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben bi, dat weet ik al sinds mijn tiende. Omdat ik vrij vroeg mijn man tegenkwam heb ik nauwelijks ervaring met vrouwen opgedaan. Het mag wel van mijn man (ook echt zonder hem) maar dat hoeft niet. Zoals iemand al zei je hebt een relatie met een persoon, ongeacht geslacht en wat is het verschil met een vreemdgaan? Ik zal die ervaring dus nooit opdoen, thats life. Nu houden we het gewoon bij samen mooie vrouwen bewonderen in de zomer op een terrasje enzo :-D

Nee to,klinkt alsof er meer speelt. Of hij wilt zich niet binden, of er zijn meer issues.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven