BDSM, voor de liefhebbers - deel V

19-09-2017 19:02 3019 berichten
Alle reacties Link kopieren
Al sinds de oudheid bestaat er op dit forum een 'centraal' BDSM topic. Het vorige topic vind je hier. Het clubje SM-ers is niet zo heel erg groot, dus het lijkt af en toe misschien alsof het een besloten topic is, maar niets is minder waar! Dus wil je meepraten, je hart luchten, gênante vragen stellen of wat dan ook, over welke variant van BDSM dan ook, stort jezelf er in, je wordt met open armen ontvangen. Het wordt daarbij wel gewaardeerd als je, je even voorstelt.



Aangezien de meeste mensen die net komen kijken nog op zoek zijn naar zo veel mogelijk informatie zijn hier wat links naar sites die Viva forummers in het verleden hebben aangedragen:



Deviance & Desire



Kink Aware Info



Marijkes Praktijken



Submissive Guide



Wandering Spirits



Klein detail, naast gewone heerlijke geile ranzigheid komen er hier ook een hoop emoties om de hoek kijken. Mensen delen hier hun persoonlijke ervaringen en belevingen, het is daarbij belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om dat te doen. Wees daarom altijd respectvol, ook als hun kink en beleving niet dezelfde is als de jouwe. Onthoud: YKINMKBYKIO of te wel: Your kink is not my kink, but your kink is okay



En omdat BDSM een zeer serieuze zaak is, ahum

een paar filmpjes
sweet_concubine wijzigde dit bericht op 19-09-2017 20:00
14.65% gewijzigd
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Nog een tip bij touw, zorg dat je altijd een mes of een schaar in de buurt hebt.
Musai schreef:
14-09-2018 19:07
Nog een tip bij touw, zorg dat je altijd een mes of een schaar in de buurt hebt.

Jij bent een sadist begrijp ik hier uit? :biggrin:
Alle reacties Link kopieren
Super bedank voor alle touw tips. Vind zelf de een sierstuk/harnas knopen het leukste ben erg fan van Fred Kyrel. Ga binnenkort lans bij een grote sexshop bij mij in de buurt voor een goed touw heb nu een semi klimtouw beetje zoon net niet maar voor het begin werkt het.
Hebben jullie ervaring met bijv. Lint of andere materialen. Jute en henep trekken mij niet echt.

Wat is een goed boek om een beetje wegwijs teworden in het knopen enz?
Alle reacties Link kopieren
Ik vind zelf jute en hennep juist erg fijn en katoen minder, omdat ik het te zacht vind.
Let er wel op dat ze bij een reguliere seksshop vaak geen gespecialiseerde kennis aanwezig is om goed advies te geven over touw.

Een lint kan mooi zijn, maar dat moet je niet strak willen knopen, daarvoor is het materiaal niet geschikt.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
shifty schreef:
14-09-2018 21:06
Jij bent een sadist begrijp ik hier uit? :biggrin:
:biggrin: :biggrin:
...
Mijn enige en waardeloze bijdrage is dat touw soms zo lekker kan ruiken. :heart:

Vraagje: mijn D en ik gaan richting 1 jaar samen. En als cadeau zou ik graag een bepaald soort zweep met zijn naam in het handvat willen laten maken. Ik kan op fetlife wel het een en ander vinden, maar meestal niet personalized zoals ik wil. Heeft iemand hier ervaring of een gouden tip?
Alle reacties Link kopieren
Leiband maakt mooie zwepen, ook op bestelling. Is te vinden op fet ook.
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Alle reacties Link kopieren
AJzwepen kwam ik laatst tegen. Vond ze mooi en niet erg duur.
Die hebben ook een basiscollectie waarvan je handvat kunt laten bewerken. Staan volgende maand op de boat trouwens.

Leiband is ook mooi, maar bij singletails vind ik het vlechtwerk niet altijd even goed. Dus dat hangt er vanaf wat voor zweep je wilt.

Er zijn er meer, maar veel die maken in opdracht hebben wel een aardige wachttijd.

En andere tip begin november is er weer een kinky markt in Zuid-Holland Ik noem even geen naam, maar als je zoekt op regio vind je hem. Daar kun je veel zelf zien en voelen.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
Nelliez natuurlijk!
...
Bedankt voor de snelle tips! Ga ik snel allemaal opzoeken. Heb nog eventjes dus wat wachttijd is geen probleem.

En die kinky markt twijfelde ik of ik heen zou gaan lollypopje, maar klinkt dus meteen alsof het wel het tripje waard is.
Alle reacties Link kopieren
Die kinky markt is zeker de moeite waard!
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Ja ik kan een sadist zijn.

Maar vanuit mijn knoopervaring weet ik dat ook zonder de sadist te spelen het best wel fout kan gaan met touw.

Ieder touw vind ik wel iets hebben, dus ook bouwmarkttouw. Ieder touw heeft zijn eigen mooie marks.

Aan de The Two Knotty Boy's heb ik veel gehad. Maar op Fetlife staan ook genoeg workshops.
Dag allemaal,
Ik wil jullie bedanken voor jullie prachtige en oprechte verhalen en meningen. Ik heb grote stukken van het topic gelezen en vind het zo mooi om te zien hoeveel onderling respect er hier is.

Ik zal me even voorstellen:
Ik ben een vrouw van mid 20, gelukkig getrouwd en mama van 2 kindjes. Al lange tijd (jaren) heb ik een lichte interesse in bdsm. De laatste maanden kwam dit echter meer en meer naar boven. Ik kon het niet meer onderdrukken dus na veel lezen heb ik eindelijk mijn stoute schoenen aangetrokken en een goed en openhartig gesprek gehad met mijn man. Gelukkig is hij ook geïnteresseerd en lijken onze wensen overeen te komen (oa. ik sub, hij dominant). Ik merkte de laatste tijd al een verandering in zijn gedrag tussen de lakens (zelfverzekerder, ruwer) en dat in combinatie met jullie verhalen hebben mij over de streep getrokken. Wij gaan samen een heel spannende tijd tegemoet, veel praten en vooral experimenteren :A:

Ik kan natuurlijk (nog) niet veel bijdragen aan dit topic maar wou dit toch even kwijt :-]

Als er nog goede tips of vragen zijn, hoor ik het graag!
Welkom nieuwsgierigaagje. Heel veel plezier. Fijn dat je man zo positief heeft gereageerd en jullie openhartig kunnen praten. Mijn grootste tip is denk ik om vooral te blijven praten over wensen en fantasieën. En als je echt een fantasie gaat uitvoeren, je ook er voor zorgt dat je een stopwoord hebt. Ook als het je eigen man is. Er staan natuurlijk veel links in de openingspost, die heb je misschien al bekeken. Vooral ook van genieten, en communication is key.
Dankjewel! Ik had hier al gelezen over het stoplichtsysteem en die gaan we ook gebruiken, we wisten allebei niet echt hoe we iets anders moesten bedenken als stopwoord :-)
Vind het vooral moeilijk om niet te snel te willen gaan, nu het hoge woord eruit is zeg maar.
Dat klinkt logisch NiewsgierigAagje. Je moet natuurlijk wel ook rekening houden met je mans tempo en wensen. Maar ik wilde ook meteen alles en meteen. Niet morgen maar vandaag. Toen ik eenmaal in het diepe was gesprongen was het net alsof ik al mijn geduld achter gelaten had. Maar mijn D en huisgenoot bleven beide lachend tegen mij herhalen dat ik alle tijd van de wereld heb. Ik hoef niet te wachten om íets te doen, maar niet álles hoeft nu. Ik heb dat serieus als een mantra herhaalt voor mezelf haha. En nu heb ik een jaar later veel meer rust voor mezelf, weet ik beter wat ik wel en niet echt zou willen proberen. Geniet er lekker van, je hebt meteen iemand om het mee te ontdekken. Dus geen reden voor haast voor alles, gewoon alleen maar haast voor iets. ;-D toch lekker om ergens zo enthousiast en excited te zijn
Het is inderdaad heerlijk spannend deze ontdekkingstocht. En klopt, ik ben een enorme bofkont, ik spreek mijn wensen uit en kan er bijna meteen mee aan de slag. Het voelt wel goed om het even van me af te schrijven en te lezen dat mijn ongeduld niet abnormaal is.
Vraagje. Wij hebben pas met een derde persoon gespeeld en die geeft nu aan "te stuiteren". Ik was niet bekend met de term dus heb het natuurlijk gegoogeld. Ik weet niet zeker of ik het negatief op moet vatten. Ik heb een luisterend oor geboden en gevraagd wat er nodig is, maar deze persoon komt niet echt verder dan opnieuw spelen. Maar dat kan/wil ik nu gewoon even niet. Ik vind het lastig want ik ben mede verantwoordelijk voor het losmaken van gevoelens. Ik/wij hebben ons best gedaan er te zijn in de tijd daarna, maar bellen/in contact zijn is niet voldoende schijnbaar. Ik vind eigenlijk niet dat ik nieuw spel/afspreken verplicht ben op korte termijn (zo was het ook niet afgesproken), omdat deze persoon zich overweldigd voelt met wat er los gemaakt is (eigen woorden). Maar wil wel mijn verantwoordelijkheid nemen.

Heeft iemand advies/ervaring/iets anders voor me?
Alle reacties Link kopieren
Vragen aan casual speelpartners om nog een keer spelen in geval van stuiter valt voor mij in de categorie "vragen staat vrij, en weigeren daarbij". Zeker bij casual speelpartners.

Stuiteren is kut, kan allesoverheersend zijn en zwaar en moeilijk en emotioneel. En een luisterend oor kan daarbij zeker wel helpen, al is het maar om stoom af te blazen. Maar hoe kut ook, stuiteren is en blijft het "probleem" van de stuiteraar en niet van de casual speelpartners. Zeker niet als die speelpartners geen behoefte hebben aan spel met de stuiteraar. Been there, done that, got the T-shirt.

Droppen is een ander verhaal imho. Dan heb je ook als casual speelpartners een verantwoordelijkheid te nemen. Maar zoals ik het lees nemen jullie je verantwoordelijkheid zeker wel.

Als je iets voor de stuiteraar wil doen, is begrip tonen en een luisterend oor bieden het enige wat je kunt doen. Maar geef duidelijk aan dat spel er op dit moment niet in zit (want hoop dat het misschien volgende week, of als het niet meer regent, of als de kat gestopt is met verharen, of als paars, ieder sprankje hoop op spel voedt de stuiter) en geef je grens aan. Een stuiter moet uitwoeden als spel er niet in zit, en dat gaat imho het best als er gekaderd wordt, als er duidelijke grenzen zijn, want dat geeft houvast.

Naar, maar één van de risico's van het vak wat mij betreft.
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Dank je wel voor je reactie SC. Ik denk dat ik er even mee in mijn maag zit, omdat de toon van de communicatie een beetje is dat wij de stuiter veroorzaakt hebben en daarom nu ook "meer" verschuldigd zouden zijn. Maar ik herken de emoties die ik online bij stuiter lees helemaal niet, dus vind het ook moeilijk inschatten in hoeverre iemand wellicht even niet helemaal redelijk is. Zelf heb ik ook moeten leren anders communiceren als ik in een drop zit immers. Maar ik wil dus niet geërgerd reageren als iemand "er niks aan kan doen". Maar ik wil ook niet mijn eigen grenzen opschuiven en uit een soort verantwoordelijkheid gevoel de situatie voor de ander oplossen en me een schuldgevoel aan laten praten.

Maar thanks, duidelijk zijn dus!
anoniem_650154926d7fe wijzigde dit bericht op 08-10-2018 21:08
Reden: Spelfout
0.13% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@Raamopen: is dit dezelfde persoon als je verhaal in juni? Want dan lijkt het mij al helemaal een nobrainer.... is dit gewoon een Rupsjenooitgenoeg.
En ik ben dat zelf ook en weet dat er dan maar 1 ding is dat werkt: begrenzen!!
Alle reacties Link kopieren
@Aagje: Herkenbaar hoor, die haast, de honger, het ongeduld.
Subfrenzy noemen ze het volgens mij ook wel; subkoorts.
En het is echt verstandig om het rustig aan te doen.

Ach, zie het maar als een kans om te oefenen in overgave aan je man/Dominant: laat hem je maar lekker begrenzen. Dan is het tenminste nog een soort van geil ;-)
Maar het is vreselijk, I know...
Alle reacties Link kopieren
@Aagje: heb je ook de sites al bezocht die in de openingspost staan? Volgens mij is vooral Wandering Spirits heel informatief.
Ik heb ooit ook geprobeerd met mijn (toenmalige) vanilla-partner aan BDSM te doen. De techniek ging nog wel, maar hij begreep het hele concept en zeker dat van nazorg niet. Geen waardering, geen complimenten, geen trots. Voor hem was het alleen ruwe seks. En dat werkt voor mij in ieder geval echt niet.
ik_ben_moppie70 wijzigde dit bericht op 08-10-2018 21:34
Reden: Belangrijk en informatief zijn twee heeeeel verschillende dingen....
2.21% gewijzigd
@moppie grappig dat je dat onthouden hebt! Na het hele verhaal hier te hebben gehouden hebben mijn D en ik besloten dat contact voorlopig af te kappen. Ik heb nog wel vriendschappelijk contact met haar dus dat is fijn. We hebben ons even gewoon op elkaar gefocussed en ik heb van de hele ervaring geleerd dat ik mijn grenzen vanaf het begin veel beter aan moet geven. En nu ik dat doe blijkt het voor mijn D opeens heel makkelijk te gaan om het voor mij allemaal plezierig te laten verlopen. Dit was de eerste keer dat we weer met een ander hadden gespeeld sinds dien, en het fijne is ook dat mijn D zich nu ook echt naast mij heeft gezet in frequentie/dagen waarop ik af wil spreken. Het voelt veel beter zo voor mij. Alleen blijft het moeilijk om met verwachtingen van iedereen om te gaan schijnbaar. Net nu ik dacht dat ik zo duidelijk naar iedereen was. :facepalm:
@Moppie: ik had al wat gelezen op Marijkes praktijken en submissives guide en termen gegoogeld die ik hier tegenkwam, zal zeker ook op Wandering Spirits gaan kijken. Gisteren samen met mijn man (zal hem vanaf nu K noemen voor het gemak) een sublijst overlopen, was ook heel verhelderend.
De nazorg zal wel lukken denk ik, hoop alleen dat hij dominant genoeg kan zijn. Hij is in ieder geval erg enthousiast.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven