Geen intimiteit

24-06-2024 17:01 38 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn vriendin (22) en ik (24) zijn meer dan een jaar bij elkaar. In de eerste maanden hadden we vaak sex en het kon niet op.
Sinds een aantal maanden is er weinig van over 😞.
Ze wil wel knuffelen en zegt dat ze veel om me geeft. Maar we hebben al aantal weken geen sex meer. Ze zegt dat ze daar minder behoefte aan heeft en het niet zo belangrijk vindt. Als ik dan vraag waarom ze de eerste maanden wel elke keer wilde vrijen, kan ze me daar geen antwoord op geven.
Het is mijn eerste echte vriendin en ik houd erg veel van haar. Soms denk ik wel ‘te veel’, waardoor ik alles maar goed vind en ook nooit boos op dr kan worden.
Maar ik mis het wel ☹️.

Ik heb er met een vriend over gesproken en die zegt dat het niet normaal is om na een half jaar al zo in een relatie te zitten. Hij geeft me advies om tegen haar te zeggen dat ik zo niet kan leven en sex belangrijk is (met mate) voor me.
Maar ik ben bang dat ze dan met me vrijt omdat ze bang is dat ik t uit maak. En dat is niet mijn intentie.

Ik weet niet goed hoe ik hiermee om moet gaan. Iemand die me advies kan geven of in t zelfde ‘schuitje’ zit of heeft gezeten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Meestal is dit (soms onbewust) het begin van het einde. Juist als de partner geen reden op kan geven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Probeer op een goed moment op niet aanvallend moment het gesprek hier over aan te gaan
Bijvoorbeeld, het valt me op dat we de laatste maanden geen seks meer hebben. Ik mis dat zelf erg. Hoe is dit voor jou?
Probeer zonder oplossingen te zoeken te luisteren
Misschien is ze van pil veranderd waardoor haar libido weg is, heeft ze pijn klachten. Heeft ze angst voor zwangerschap of wat anders . Heeft ze het heel druk of is ze down . Maar misschien ook is voor haar de relatie wel aan het einde. Dat is niet leuk om te horen als je heel veel van iemand houdt maar zou kunnen

Pas als je de reden weet dan kan je bedenken hoe nu verder.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zeg in elk geval niet tegen haar dat je zonder seks niet kunt leven. Dat gaat heel verkeerd vallen.
En plus dat, sowieso kun je dat wel, je gaat niet dood aan geen seks hebben. Je kunt er wel erg ongelukkig van worden, maar er is meer in het leven. Ik begrijp dat het belangrijk is voor je; het is voor heel veel mensen een levensbehoefte maar nogmaals, je kunt leven zonder seks.

Verder eens met wat er eerder is geschreven: de reden achterhalen lijkt me essentieel, dan kun je daarna kijken hoe je verder kunt, samen, of alleen.
Alle reacties Link kopieren Quote
FransjeG schreef:
24-06-2024 17:04
Meestal is dit (soms onbewust) het begin van het einde. Juist als de partner geen reden op kan geven.
Precies wat ik ook dacht.
Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.
Alle reacties Link kopieren Quote
FransjeG schreef:
24-06-2024 17:04
Meestal is dit (soms onbewust) het begin van het einde. Juist als de partner geen reden op kan geven.
Yup dit. En dan zit er dus andere ontevredenheid onder. Ga eens jullie relatie bespreken. Is het nog fijn, open, gezellig, aantrekkelijk. Of is het meer saai geworden?
Ikzelf hou van sex maar niet op commando. Ik werd een beetje kriegel van vriendjes die dan op vrijdagavond wilden afspreken en dan wist je al dat erop gerekend werd.
Ik zou dus even nagaan of er een patroon is. Het kan daarnaast al iets simpels zijn als 'jij wil in de ochtend maar zij wil eerst douchen'.
Of dat je eerst je tanden even poetst ofzo. Ik heb nu 25 jaar een relatie en ik wil eigenlijk gewoon een beetje voorbereid zijn, eerst zelf fris gedoucht en hij ook.
Praktisch ook dat je je nagels hebt geknipt enzo.
Anderen snakken meer naar spontaniteit juist.
Ga er dus over praten.
Oh en wil ze niet praten verder gaan met je leven. Het leven is hier te kort voor.
Alle reacties Link kopieren Quote
Met zo weinig informatie kun je niks zinnigs zeggen.

Misschien is de verliefdheid voorbij en blijkt er alleen vriendschap over. Geen liefde.

Geen libido door de pil is een optie.

Voorspelbare saaie seks is ook een libidokiller. Vraag haar eens welke keer seksen zij een 9 of 10 zou geven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben om te beginnen blij dat je het advies van jouw vriend zo vertaalt dat je haar niet wil dwingen om seks met jou te hebben.

Dat lijkt mij ook een heel goed uitgangspunt om over te praten. Wat kunnen wij doen zodat we beiden weer zin hebben in seks.

Ben jij ook haar eerste lange relatie?

Ik vind de tip hierboven om haar ook te vragen heel eerlijk te zijn over de kwaliteit van de seks ook een goede. Weet zij wel wat haar vuur opstookt?

En tot slot: hou op met alles goed vinden. Want daar kan best wel eens het probleem zitten. Ik zou zelf opdrogen van een man die alles goed vindt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga wat vragen opschrijven, zonder dat ik ermee wil suggereren dan jij iets verkeerd doet. Maar omdat ik jullie niet ken, probeer ik me in te leven in het waarom. Omdat ik weet door o.a. dit forum dat seks nogal eens verschillend beleeft wordt en er heel veel vrouwen zijn die niet goed durven communiceren wat ze fijn vinden. En ook omdat ik denk dat er veel mannen zijn die denken dat seks op een bepaalde manier moet en niet weten dat het dan voor een vrouw minder leuk is.

Idd. die pil. Dat kan een enorme libido killer zijn. Veel vrouwen die daar last van hebben en zelfs licht depressief worden van deze pillen door de stoffen die ze binnenkrijgen. Als dat zo is, overweeg dan eens om de anti conceptie jouw verantwoordelijkheid te maken. Er bestaan ook pillen (?) voor mannen. Misschien heb jij minder last van de toegediende synthetische hormonen.

Hoe ben jij als man en partner? Ik weet 100% zeker dat een écht leuke man (je weet wel, normale fijne respectvolle vent met oog voor zijn liefje) veel langer verliefde gevoelens voedt dan een man die na de veroveringsfase terugvalt in eigenlijk aso macho gedrag. Niet meer het huishouden als gedeelde verantwoordelijkheid ziet, zijn vriendin wegzet als zeur als ze ergens niet mee eens is, met rollende ogen zucht als ze betrokkenheid vraagt. Wees echt eerlijk. Mogelijk ben je een topper, maar er zijn genoeg mannen die door vrouwen eigenlijk geen topper gevonden worden en dat dooft ook het verlangen en de liefde.

Mogelijk is de liefde voorbij. Verliefdheid doet vaak verlangen aanwakkeren.

Misschien is de seks eigenlijk niet bevredigend. En waren de liefdeshormonen genoeg om het verlangen aan te wakkeren. Maar nu die hormonen zijn gaan liggen, begint het steeds vaker tegen te vallen.
Weet jij écht wat ze lekker en geil vindt? Ken je meer dan 1 repertoire? Kortom, ben je ook in bed sensitief? En weet ze het zelf?

Liggen jullie ritmes wel een beetje in lijn? Wat iemand eerder al schreef over condities. De een is meer een ochtendmens, de ander een avondmens. De een houdt van schoon en fris en de ander kan het niet zweterig genoeg. Kortom, zoek overeenkomsten of creëer die.

Hoe ziet jullie leven eruit? Is het idd het voorspelbare wat lichte druk geeft? Zo van, we zien elkaar in het weekend en dan móet er dus ook geneukt worden? Deze druk kan het tegengestelde effect teweegbrengen. Móeten presteren omdat het zaterdagochtend is, werkt niet voor iedereen libido verhogend.

En tot slot, je hebt 'recht op' is niet zo'n lekkere zin. Tuurlijk, iedereen heeft alle rechten. Zo kan zij ook met hetzelfde gemak zeggen dat ze recht heeft op een gedoe vrij weekend. Probeer woorden als recht los te laten. Als er iets niet werkt in een goed gesprek, is het dat. Kijk waar je elkaar kunt vinden en begrijpen. En ja, mocht je écht een meisje hebben getroffen dat niet houdt van vrijen, tenzij in de eerste maanden, dan heb je alle 'recht' om het te verbreken. Maar ik ga er even vanuit dat je juist graag met haar verder wilt. Jullie zullen dus met elkaar in gesprek moeten, zonder verwijten. Elkaar begrijpen is de basis voor een fijne toekomst.
Alle reacties Link kopieren Quote
Weet je zeker dat die mannenpil bestaat? Als ik het opzoek vind ik dat deze nog altijd niet op de markt is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zou het kunnen dat haar verliefdheid voorbij is? Het is vrij normaal om te willen vrijen als je helemaal hotel de botel bent en als de verliefdheid afneemt nemen soms de lustgevoelens ook af. Voor mij eigenlijk wel een beetje een teken dat ze niet zoveel zin meer heeft in investeren in jou.
...
Alle reacties Link kopieren Quote
Je vriend heeft gelijk. Jullie zijn nog zo jong en relatief kort bij elkaar. Beiden duidelijk onervarenheid in relaties. Want dit is iets wat je open moet leren bespreken. Jezelf en elkaar leren kennen. Als het nu al is opgebrand is dat reden tot actie en zorg. En voor goede gesprekken. Lukt dat niet dan is het einde van de relatie in zicht.
Alle reacties Link kopieren Quote
In december opende je hierover al een topic na 6 maanden verkering. Jullie zijn gewoon geen match, waarom kun je dat niet accepteren? Genoeg vrouwen op deze aardbol lijkt mij.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik probeer hier ook steeds met haar over te praten, maar ze zegt t niet te weten en dan komt ze er ook niet op terug.
Ik word er onzeker door en twijfel aan mezelf.

Waarom zou ze bij me blijven als ze niets meer in me ziet? Of maken vrouwen minder snel een einde aan een relatie?

Mijn vader ziet t ook en hij weet er ook van. Hij zegt ook dat het aan mij is om de keuze te maken of ik tevreden ben met mijn leven hoe het nu is. Maar dat ik niet in deze relatie moet blijven om een relatie te hebben.
Ik ga binnenkort op mezelf wonen, misschien dat deze stap het voor mij duidelijker maakt hoe onze relatie verder door moet / kan gaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als ik voor mezelf spreek kon ik de eerste jaren niet van mijn lief afblijven. Als je nog begin twintig bent, kunnen de meeste verliefde stelletjes niet van elkaar afblijven. Er kunnen legio redenen zijn waarom ze niet wil vrijen, maar als zij hierover met jou niet kan communiceren en op onderzoek wil gaan naar de eerlijke reden, zul je idd voor jezelf moeten afwegen of je een relatie met haar nog wel leuk vindt.

Ze kan bij je willen blijven vanwege verschillende redenen. Niet iedereen voelt zich een held als single.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ikke00 schreef:
24-06-2024 20:42
Ik probeer hier ook steeds met haar over te praten, maar ze zegt t niet te weten en dan komt ze er ook niet op terug.
Dan weet je genoeg. Als 1 een groot probleem ervaart en de ander interesseert dat niet, dan heb je toch je antwoord.

Waarom zij in een seksloze relatie blijft kun je niet weten. Misschien wil ze je vriendschap niet kwijt, houdt ze van je als vriend.
Alle reacties Link kopieren Quote
is ze begonnen met de pil? Dit kan ook veel impact hebben op het libido.
Alle reacties Link kopieren Quote
Suzanne84 schreef:
25-06-2024 09:42
is ze begonnen met de pil? Dit kan ook veel impact hebben op het libido.
Die slikt ze al heel lang.

Ze heeft ook al eerder een vriend gehad. Wat ze aangeeft is dat deze nooit echt tijd voor haar had, alleen als het hem uitkwam.
Een ander vriendje (maar toen was ze echt nog jong) , was agressief en heeft een lange nasleep gehad.
Ze geeft aan dat ik de eerste ben die er echt voor haar is en tijd voor haar vrijmaakt.
Lijkt wel of ze niet weet hoe ermee om te gaan of t haar overweldigd.

We gaan over een maandje samen naar Griekenland. Ben benieuwd hoe dit gaat verlopen samen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ikke00 schreef:
25-06-2024 20:32

We gaan over een maandje samen naar Griekenland. Ben benieuwd hoe dit gaat verlopen samen.
Tja, vakantiegevoel, niets moet en alles kan…….dat is niet het ‘normale’ leven natuurlijk. Je bent steeds een soort van excuses aan het zoeken, maar feit is dat je sowieso vanaf december (je vorige topic) al iets heel essentieels mist binnen je relatie. Dit al na een paar maanden, waarbij ze ook al heeft gezegd dat het voor haar ook niet zo hoeft of belangrijk is.

Als een goede vriend of zelfs een collega dit verhaal aan jou zou vertellen, wat zou je dan denken/zeggen? Het antwoord geldt uiteraard ook gewoon voor jou.
Alle reacties Link kopieren Quote
To: ik heb een probleem
Partner: daar kan ik je niet bij helpen. Laten we het er maar niet meer over hebben.

Maanden van niet communiceren is wel duidelijk toch? En een vakantie is leuk maar geen wondermiddel. Hooguit een tijdelijke opleving.

Dit is geen seks maar communicatieprobleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Een vakantie kan juist ook als katalysator werken. Alleen kan dat ook op een minder leuke manier. Een druppel op de gloeiende plaat.
Vaak ga je juist op vakantie merken wat je echt aan elkaar hebt, juist omdat je een hele andere situatie terecht komt.

Ik heb bijv. een vriendin waar ik in het dagelijks leven enorm goed mee overweg kan.
Maar toen we samen een weekendje weg waren werd ik gek van haar ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Lees je vorige topic nog even door. Dit gaat 'm niet worden hoor, al ga je tien keer op vakantie. Misschien moet je gewoon je conclusies trekken.
The wind just kinda pushed me this way
Alle reacties Link kopieren Quote
Magpie schreef:
26-06-2024 13:42
Lees je vorige topic nog even door. Dit gaat 'm niet worden hoor, al ga je tien keer op vakantie. Misschien moet je gewoon je conclusies trekken.
Dit. Vakantie samen zou ik nog even heroverwegen. Ze gaat iig niet opeens miraculeus met je aan het seksen slaan daar, dit kun je vergeten. Vind trouwens in je vorige topic het weinig knuffelen van haar ook niet echt fijn voor jou.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven