Hoeveel tijd kost een nestje pups?

09-09-2019 21:00 26 berichten
Alle reacties Link kopieren
Volgend jaar wil ik graag een nestje pups van mijn hond. Ik ben me nu aan het inlezen bij de rasvereniging etc ter voorbereiding. Wat ik amper kan vinden, is hoeveel tijd je per dag zo ongeveer kwijt bent aan het nest schoonhouden, moederhond en pups in de gaten houden enz.
Wie heeft er ervaring met een nestje en kan daar wat over vertellen? Ook andere tips zijn welkom!

Ik wil na de geboorte gedeeltelijk thuis gaan werken en vrij nemen, maar vind het dus lastig om in te schatten hoe lang je van huis kan.
Alle reacties Link kopieren
Iris29 schreef:
09-09-2019 21:15
Ik dacht dat het socialiseren ongeveer zou beginnen als de pup bij het nieuwe baasje zou zijn? Mijn hond is vanuit het nest niet meegenomen naar een school, bos en dat soort dingen. Toen ze met 8 weken bij ons kwam, ben ik daar mee begonnen en ze is hartstikke sociaal.
Maar helemaal prima om hier vast mee te starten vanuit ons huis!
Lijkt mij al te laat! Bij de vereniging waar ik lid van ben van het ras van mijn hond, zie ik regelmatig foto's voorbij komen van puppies die dan mee gaan naar de dierenwinkel of iets anders om gesocialiseerd te worden. Bij sommige activiteiten nemen ze ook hun pups mee, blijven ze wel in hun eigen ren. Lijkt me toch wel fijn als je pup al iets gewend is voordat hij bij jou komt.
#doeslief

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven