Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Voor 30K een huis opknappen, kan dat?

13-09-2008 13:22 75 berichten
Man en ik hebben net een waanzinnig leuke, in potentie, jaren '30 woning gekocht. Nu is man er helemaal zeker van dat we heel het huis (jawel) kunnen opknappen voor 30K, maar ik ben het er niet mee eens.Wat moet er allemaal gedaan worden? Nou, eigenlijk alles. :-| Ik wil het beperken tot de ruimtes die we echt nodig hebben en de rest later doen als we weer wat poen hebben. De ruimtes die we nodig hebben zijn:

- De keuken (echt heel erg gedateerd. Op een oude servieskast na kunnen we er helemaal niets mee)

- Badkamertje. Niet groot, wel bijzonder erg gedateerd. (sinds de oplevering in de jaren '30 is er niets meer aan gedaan, mijns inziens)

- Pleetje beneden. Piepklein, maar daardoor niet minder gedateerd.

- Huiskamer. Mooie ruimte, maar er moet een nieuwe (liefst houten) vloer in. Wanden zijn goed.

- Slaapkamers op de eerste verdieping. Prima ruimtes, daar niet van. Ze zien er alleen niet uit!De hal beneden en de zolder laten we even voor wat het is. Op zolder zouden we nog twee slaapkamers kunnen maken (en hebben dan nog steeds rommelruimte over!), maar de oudste twee kindjes kunnen best nog een tijdje bij elkaar op de kamer.Iemand tips over hoe wij dit het beste kunnen aanpakken? Ik weet dat het niet heel handig is om er nu pas over na te gaan denken, maar laten we het er maar op houden dat het hier gaat om een miscommunicatie tussen mij en mijn man. (ik dacht dat we 50K zouden hebben, maar hij had blijkbaar 30 afgesproken :-@ )
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd!!Het lijkt mij wat weinig. Nu heb ik nog nooit een oud huis opgeknapt, maar als ik dat zo voor me zie?Hoeft er nergens nieuw (dubbel) glas in?
Alle reacties Link kopieren
Het valt me op dat je voornamelijk spreekt over de zichtbare delen van het huis. Hebben jullie al onderzocht hoe het staat met de fundering, de leidingen, de vloeren en het dak? Voor hetzelfde geld heeft het huis nog loden leidingen of zit er asbest in het dak. Het lijkt me dat je het vervangen daarvan hogere prioriteit zou willen geven dan het aanpassen van een keuken.Er is eigenlijk maar één advies te geven: laat een bouwkundig onderzoek uitvoeren door een deskundige. Hij of zij kan je ook een goede indicatie geven van de kosten die jullie zouden moeten maken om het huis in redelijke staat terug te brengen.
Gaan jullie zelf klussen, of laat je dingen doen?
Alle reacties Link kopieren
Hmm, 30K, wat betekent dat? Dertigduizend, en waar staat die K dan voor?

30.000 lijk me weinig, zeker als ook alle elektra enzo moet worden vervangen.
En zo is het toevallig ook nog eens een keer
Alle reacties Link kopieren
K staat voor kilo en kilo betekent 1.000
Fijn dat ik zo snel reacties krijg!Ik ben inderdaad niet helemaal volledig geweest in mijn openingspost. We hebben een bouwkundige keuring uit laten voeren en alle grote dingen zijn goed, zoals elektra, leidingen, fundering en dubbel glas. (met glas in lood!) Asbest zit in het schuurtje buiten, maar dat schuurtje gaat volgend jaar plat. (als we de tuin op gaan knappen). Het gaat dus echt alleen om alle uiterlijkheden, zoals badkamers en dergelijke.We willen eigenlijk de keuken, badkamer en het leggen van de vloer uitbesteden, aangezien ik dat toch riskante dingen vind om zelf te doen. Verven enzo gaan we allemaal wel zelf doen (nou ja, man).
Alle reacties Link kopieren
Spitsmuisje,

Het valt altijd tegen als je eenmaal bezig bent, dus houd daar rekening mee. Loodgieterswerk is enorm duur, dus als je in badkamer/keuken/wc afvoeren/waterpunten wilt verplaatsen, dan ben je al gauw enkele K verder. Stucwerk is ook duur. Waarom laat je niet een begroting maken door twee of drie aannemers?
Alle reacties Link kopieren
Het lijkt me dat 30.000 euro ruim voldoende moet zijn, als je niet overal het duurste van het duurste wil, en zelf je aannemers uitzoekt, in plaats van de boel door het keuken/badkamer/wc-bedrijf laat plaatsen. Ik denk dat je het hele natte werk dan voor zo'n 20-25.000 wel kan redden, en dan heb je nog 5-10.000 euro over voor de rest van je huis.
Parnell, heb je dan ook tips voor de aanschaf van de keuken en de badkamer? Het liefste zou ik er een gierende Siematic-keuken inplempen, maar dat gaat hem niet echt worden. Bij Bruynzeel de de Mandemakersgroep shop ik liever niet...
Coravanmora, we wilden in de badkamer het liefste de punten die er al zijn gebruiken, in verband met de kosten.Overigens hoorde ik van een vriendin dat zij een soort oproep op internet had geplaatst waar verschillende aannemers op konden reageren en een offerte uit konden brengen.Heeft iemand daar ervaring mee en zo ja, wat voor ervaring? Positief of negatief maakt me niet uit, zolang ik maar weet waar ik op moet letten!
Alle reacties Link kopieren
Je kan hele goede en goedkope keukens krijgen bij Ikea. Ik zou daar zeker gaan kijken. Ze plaatsen ze eventueel ook.Klik laminaat kan je echt makkelijk zelf plaatsen.Kan je tegelen? Anders zou ik een offerte laten maken voor de wc en badkamer.En wat is er precies mis met de slaapkamers? Opnieuw stucen (hoe spel je dat) is erg duur en kan je echt niet zelf. Het is echt een vak.

Heb je behang op de muren of is het verf?
Alle reacties Link kopieren
Ik vraag het af of 30.000 genoeg is.Wij hebben hetzelfde bedrag uitgegeven voor een nieuwbouwhuis. (houten vloer (moet wel zeggen een dure), uitbouw, keuken, wc, badkamer en alle muren gespachttelputst). Bij een oud huis komen er vaak toch meer kostenposten bij.
Alle reacties Link kopieren
Oef.Ik ga er eventjes vanuit dat leidingen en electra in orde zijn. Zo niet, heb je een probleem, ook als je 50.000 euro tot je beschikking hebt. Verstandig was geweest om een bouwkundig onderzoek uit te laten voeren vóór de koop...Maar goed:Voor de wc zou ik zelf niet teveel geld uitgeven. Er bestaat tegelverf, waarmee je simpelweg over de tegels heen kunt verven, klein stukje novilon erin en een nieuwe pot. Dan ben je op de wc met pakweg 300 euro wel klaar. Vernieuwen kan later, de wc is minder belangrijk dan bijv. de woonkamer.De keuken eruit, en bij Ikea een andere bestellen. Samen met wat latex voor de muren en iets op de vloer moet je met ongeveer 5.000 euro een heel eind komen.De badkamer. Afhankelijk van de maten en ramen/deuren enzo, zou ik denk ik kiezen voor alles eruit, een inloopdouche maken (kost alleen tegels) en een andere wastafel. Als je een beetje handig bent kun je zelf betegelen, dan is het niet zoooo ontzettend duur. Wastafels zijn er vanaf 200 euro, neem wel een thermostaatkraan (vanwege de kinderen), die zijn vanaf 20, maar dan heb je natuurlijk geen super kwaliteit. Een beetje middenmaat kost 100 euro, wastafelkraan ook. Douchekop, glijstang liggen ook samen rond de 100 euro, dus de badkamer zou met zo'n 4.000 euro wel moeten lukken. Reken vantevoren het aantal vierkante meters uit en kijk goed uit met tegels uitzoeken. Er zijn tegels van 10 euro per vierkante meter, maar je kunt ook makkelijk 80 betalen.Voor de slaapkamers volstaat latex. Koop een emmertje of 10 :) en aparte kleur zodat je zelf kunt mengen. Plak stukjes los behang vast en dan gewoon eroverheen latexen. Door de latex komt het behang een beetje los van de muur maar dat trekt weer bij. Op de vloer goedkope laminaat, en als je latex overhebt kun je de hal ook doen.

Met goedkope laminaat bedoel ik pakweg 7 euro per vierkante meter, misschien kun je de vloerbedekking die er ligt, laten liggen als ondervloer, dat scheelt ook, en anders komt er een ondervloer bij en eventueel plinten, reken in totaal op 25 euro per vierkante meter (inclusief de laminaat). Uitgaande van gemiddelde slaapkamers praten we over pakweg 50 vierkante meter is dus 1250 euro voor de vloeren, en dan de latex nog.In de woonkamer wil je een houten vloer, parket begint bij 18 euro per vierkante meter, zonder ondervloer en zonder plinten. Dus tel het dubbele, dan heb je een goede indicatie, als je zelf kunt leggen. Het uurloon van een bedrijf ligt rond de 60 euro....Het ligt er dus een beetje aan hoe de staat van het huis onder het behang is. Je kunt met 30.000 euro een heel eind komen, maar als er nog verborgen gebreken zijn.....
Mamalelie, bedankt voor je tips! We hebben alleen de bouwkundige keuring al uit laten voeren en daar kwamen geen noemenswaardige gebreken uit. Het huis zit dus goed in elkaar!De muren zijn behangen, maar volgens de bouwtechnicus zijn ze goed. We hoeven er dus alleen maar een flinke klodder verf of een behangetje tegenaan te gooien en klaar zijn we!We kunnen helaas de vloerbedekking niet als ondervloer gebruiken, want het is echt heel slecht gelegd! Laminaat is dus een stuk goedkoper dan een houten vloer? Okee, dan gaan we daar voor!Elke tip is meer dan welkom!
Alle reacties Link kopieren
Nou, goede laminaat is even duur als slecht parket. Ik zou even uitrekenen wat je in het huis kwijt bent aan vloeren en muren, en dan kijken wat je met de woonkamer doet.Laminaat is niet perse glad, je hebt ook laminaat dat er als parket uitziet.Als het huis bouwtechnisch goed in orde is hoeft het niet duur te zijn om het mooi uit te laten zien. Op kinderkamers is verven handiger, dat is gauw gedaan en over 2 jaar willen ze weer wat anders.Je hebt goedkope tegels, en dure. Je kunt een wc pot kopen van 130 euro, maar ook van 1130 euro. Wat zijn je prioriteiten. Een dure wc pot, of een mooie vloer in de woonkamer. Een gebruiksvriendelijke keuken of een hypermoderne waar je steeds tegen je kinderen moet roepen dat ze ervan af moeten blijven met hun vieze vingers.In de ruimtes waar je je niet continue ophoudt moet je niet teveel geld uitgeven. Een slaapkamer knapt enorm op van een pot verf, dus wat houdt je tegen. Mooi behang kan later altijd nog, want na een aantal jaren moet je toch opnieuw beginnen, en dan kun je altijd nog kiezen voor iets duurders.Gordijnen van hetzelfde. Koop je ze bij gamma/leenbakker/kwantum/ikea dan heb je een andere prijsklasse dan bij een speciaalzaak. Voor slaapkamers zijn kant en klare gordijnen prima, of van die smalle luxaflex. Kant en klare gordijnen met lussen zijn mooi, maar onpraktisch als je ze steeds open en dicht moet schuiven. Dan kun je beter gordijnen nemen met ringen, of haakjes. Op de goede lengte afspelden, even omnaaien en klaar. Als je echt niet met een naaimachine overweg kunt, en ook niemand kent, kun je nog strijkvlieseline nemen, maar helemaal perfect werkt dat niet. Zet in dat geval de zoom met de hand hier en daar met een klein steekje vast.Woonkamer en keuken lijken mij persoonlijk het belangrijkste, daar zou ik wel goed kijken. Als je een super mooie keuken ziet voor bijv 5.000 euro, veeeeeeeel mooier dan die van 4.000, dan is het die 1.000 extra waard. Als je beiden mooi vindt, dan kun je naar het geld kijken. En kijk ook eens over de grens. Wij hebben een keuken in Duitsland gekocht, die van ons was 6.000 met alles erop en eraan (apparaten van siemens) dus het kan wel, een kwalitatief goede keuken voor een redelijke prijs.
Alle reacties Link kopieren
Dan heb ik nog een keukentip voor je: bij KVIK kun je hele mooie keukens vinden voor relatief weinig geld. Ik vind ze zelf veel mooier dan Ikea-keukens.Voor tegels loont het om ook even op Marktplaats te kijken voor restpartijen. Zeker in de wc heb je maar heel weinig nodig, en ook voor de badkamer kan een restpartij toereikend zijn.Ik denk dat het makkelijk moet kunnen, als je bv. het tegelen zelf kunt doen, je niet al te luxe wensen hebt en je kritisch kijkt naar wat je koopt.
Mamalelie, waar heb je je keuken gekocht?
Alle reacties Link kopieren
Wijzelf bij wohnwelt Pallen (bij Aken) maar hier loopt ook een topic over keukens in Duitsland kopen en daar staan ook andere bedrijven genoemd.Ik moet er wel bijzeggen dat onze keuken weliswaar 6.000 euro kostte, maar dat wij bepaalde keuzes gemaakt hebben waardoor het hoger uitviel en bovendien hebben we een hele grote keuken. Maar echt, met 5.000 tot 6.000 heb je in Duitsland super mooie keukens, waar je in Nederland voor hetzelfde minimaal 2x zoveel betaald.
Mamalelie, thanks! Dat is niet duur! Heb je toevallig ook nog een tip waar we goedkoop een badkamer kunnen kopen? :)
www.sanidump.nl
Alle reacties Link kopieren
Sanidump, daar zijn wij net geweest. We waren alleen in de winkel. Er waren vrier verkopers druk met elkaar aan het kletsen, maar tegen ons zeiden ze geen boe of bah. Is dat normaal? Wij hadden geen zin om er helemaal heen te lopen en hun gesprek te onderbreken. En zelfs nadat wij een kwartier lang alles uitgebreid bekeken hebben en wat besluiteloos bleven staan, kwam er niemand. Ik heb er geen goed gevoel aan over gehouden.
Alle reacties Link kopieren
30.000 en veel laten doen door een aannemer? Ik vraag me af hoever je daarmee komt. Als je alles lowbudget aanpakt is het volgens mij nog een krap budget. Daarbij gaf je volgens mij al aan toch eigenlijk wel een dure keuken te willen hebben. Keukens beginnen rond 4000 euro en dan heb je geen overdreven luxe exemplaar. Bij een Bruynzeel (waar jij niet heen wilt, maar toch) zit je volgens mij al snel aan de 10.000 euro.Let heel erg op dat je niet alleen veel geld kwijt bent aan de zichtbare dingen zoals de houten vloer, keuken en badkamerinrichting, denk ook aan de tegels, tegellijm, voegmiddel, vloerplaten etc. En inderdaad zoals iemand anders al aangaf eventuele leidingen die vervangen moeten worden, electra die waarschijnlijk net als de badkamer van voor WO2 stamt, stucwerk dat die 80 jaar toch niet zo goed heeft doorstaan als de keuringman had ingeschat. Tel daar de arbeidskosten bij op en je zit volgens mij ver boven 30k. Dan is je huis nog niet ingericht.
Alle reacties Link kopieren
Tips zijn er al veel gegeven, maar hou je er ook rekening mee dat het altijd tegen valt? Bij een verbouwing heb je altijd dingen die je niet had gepland en die wel geld kosten! Ik hoop dat je meer te besteden hebt als die 30K!Succes!
...
Alle reacties Link kopieren
Goedkope opties voor badkamer, wc en keuken. Allereerst: kijk uit naar Poolse klusbedrijven. Persoonlijk heb ik er ontzettend goede ervaringen mee: fantastisch werk, snel en voor extreem weinig geld. Maar er zitten rotte appels tussen, dus vraag vrienden en kennissen in de omgeving naar hun ervaring.Badkamer: zoek je sanitair uit bij een bouwmarkt. Bouwmarkten zijn stukken goedkoper dan gespecialiseerde zaken, boven staan al wat prijzen genoemd. Inloopdouche is qua producten goedkoop, maar kan weer duurder zijn door de manier van waterafvoer (kost arbeid), dus kijk dat even na. Tegelen is niet moeilijk, en zou je zelf kunnen doen. Veel steden hebben centra waar zelfs doe-het-zelf-cursussen worden gegeven. Voor een appel en een ei leer je hoe je zelf je tegels zet en je stuucwerk doet, scheelt heel erg veel geld. Gewoon proberen kan ook. Mijn wc ziet er prima uit X-D .Keuken: Kun je kopen bij Ikea, of ga aanbiedingen van keukenboeren af. Vaak verkopen ze showroom-exemplaren voor een zeer laag bedrag. Ga shoppen; vrienden hebben hun showmodelkeuken voor 5000 euro gevonden, inclusief apparatuur: niet het nieuwste van het nieuwste, maar wel mooi en modern en werd zelfs geinstalleerd.WC: zou je zelf misschien wel kunnen. Koop een pot bij een bouwmarkt en ga aan de slag. Meteen een goed moment om het tegelen te oefenen.Laminaat van de bouwmarkt is goedkoop en staat mooi. Bij krasjes inwrijven met Parket Polish, dan zie je er niets meer van. Kun je toch nog jaren van een niet zo dure vloer genieten.Succes met alles! Geloof me, het kan echt, wij hadden nog veel minder (al hoefden wij geen nieuwe keuken, dat scheelde).

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven