Wat niemand je vertelt over het hebben van een huisdier

11-04-2016 17:42 2251 berichten
Na topics met enorm grappige, maar ook vreselijke verhalen over wat niemand je vertelt over zwanger zijn of bevallen, is hier de variant voor de mensen onder ons zonder kinderen (of met kinderen en huisdieren). Mensen-kinderen tenminste, want natuurlijk zijn onze beestjes net zo goed kinderen.



Een huisdier hebben lijkt heel makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je zou denken. Alle verhalen met betrekking tot je hond, kat, hamster, parkiet of wat dan ook zijn welkom.



TO trapt af:

Zo ben ik er helaas proefondervindelijk achter gekomen dat langharige katten wat probleempjes op de kattenbak kunnen ondervinden, zoals hele stukken poep die in de vacht blijven plakken en klitten. Wat vervolgens op de grond, muur en bank terecht komt. Voordat ik het wist stond ik onder de douche, met kat tegen me aan, terwijl ik ''sorry'' bleef zeggen omdat hij zo aan het blèren was. Tot voor die ochtend had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn met poep besmeurde kat onder de douche zou staan.
quote:parbleumondieu schreef op 11 april 2016 @ 18:02:

[...]



Het vrouwtje timmerde steeds met haar snavel op de kop van het mannetje. En ze joeg hem vaak weg bij de etensbak. Zomaar.Wat zielig
Alle reacties Link kopieren
Dat onze woef zijn kauw dingen vaak verstopt in de meest onlogische plekken.

Tijdens het stofzuigen kom ik af en toe wel een tegen.
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
quote:MadameHooch schreef op 11 april 2016 @ 17:53:

Dat als parkieten in de rui zijn, er ongeveer 20 vogeltjes aan veren van één zo'n beestje afkomt. En we hebben er twee . Heb je 's avonds gezogen, kom je de volgende ochtend beneden (waar hun dag al een uurtje bezig is) en dan lijkt het alsof het gesneeuwd heeft in de kamer. En zo op het oog zitten die krengen nog steeds prima in de veren. Die moeten er met een noodvaart weer uitgroeien gezien alles wat er al in de stofzuiger zit.



Ik snapputnie



Zo is de grijze roodstaart hier 24/7 en 365 per jaar in de rui. Net gezogen, madam krijgt t op dr heupen en fladdert alles onder met d'r veren.

Ook heeft ze om 07.30 een interne wekker die in het weekend niet af kan :-/.

Zwijgen is goud behalve als je een papegaai hebt, dan is het verdacht.
quote:s-a-r-kast schreef op 11 april 2016 @ 17:46:

Dat een hond nog wel eens de neiging heeft om kots op te eten. Of het nou zijn eigen kots is of niet, dat maakt niet zoveel uit. Als er nog iets eetbaars in zit, dan eet ie het weer op.

Als je van kots al misselijk wordt, wordt je van een kotsherkauwend beest helemaal niet goed De hond van mijn moeder is zelfs zo erg, dat als de kat daar heeft overgegeven hij meteen komt aangerend om dat op te gaan eten.
Haha, leuk topic!

Wij hebben een hond en een kat. Heb wel duizend verhalen, maar zal met eentje beginnen:

Er was een periode dat ik de kattenbak schoonmaakte, maar deze telkens leeg was. Dus wij dachten; arm beestje, zou ze ziek zijn? Na een paar dagen nog niks... dus wij een laxeermiddel gekocht voor de kat, met pijn en moeite (en tot bloedens toe gekrabt) dat laxeermiddel toegediend, dat beest gillen...

Komen we een paar dagen later thuis, betrappen we de hond; die zit lekker uit de kattenbak te eten!

Haha ik voel me nog steeds schuldig naar de kat toe
Dat de kat graag als de baby eindelijk een nachtje doorslaapt even lekker gaat schreeuwen.

Miste de reuring van de nacht ofzo.
Alle reacties Link kopieren
Vanaf de achterbank van de auto precies aangeven wat ze wil, drinken, iets te snoepen, dan gaat ze pootjes geven tussen de voorstoelen, of even naar buiten, in het laatste geval laat ze ter verduidelijking een vette scheet en dan hopen we maar dat de volgende parkeerplaats niet al te ver weg is. Als we naar de sneeuw gaan breekt ze de auto af zodra ze in de gaten heeft dat de wereld wit is geworden. We stoppen dan altijd op een parkeerplaats vlak bij een stuk land waar het altijd rustig is, dan laten we haar een poosje in de sneeuw dollen. Het kost dan wel moeite haar weer in de auto te krijgen, ze is helemaal gek van sneeuw.
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
Kan dit topic wel even doorsturen naar zwager en schoonzus. Ze overwegen nu een puppy te nemen, want zo schattuuuug, maar ze zijn een tiener en twintiger en zo'n hond kies je voor járen.



Dat vind ik dus wel een goed punt om te noemen. Iedereen weet dat huisdieren heel wat jaren oud kunnen worden, maar je staat er niet altijd bij stil. Als je op erg jonge leeftijd een puppy neemt, kun je minder makkelijk nog zorgeloos een half jaar op stage naar het buitenland bijvoorbeeld.



Mijn ouders lopen er soms tegenaan dat niet ieder dier even zelfstandig is. Vorige hond kon zo een paar uurtjes alleen zijn en sliep dan, maar nieuwe hond gaat dan blaffen (ander ras ook). Ik pas daarom soms op en dat doe ik met liefde, maar achteraf gezien hadden ze dat niet verwacht toen ze eraan begonnen.
Alle reacties Link kopieren
quote:MadameHooch schreef op 11 april 2016 @ 17:53:

Dat als parkieten in de rui zijn, er ongeveer 20 vogeltjes aan veren van één zo'n beestje afkomt. En we hebben er twee . Heb je 's avonds gezogen, kom je de volgende ochtend beneden (waar hun dag al een uurtje bezig is) en dan lijkt het alsof het gesneeuwd heeft in de kamer. En zo op het oog zitten die krengen nog steeds prima in de veren. Die moeten er met een noodvaart weer uitgroeien gezien alles wat er al in de stofzuiger zit.



Ik snapputnie

En als ze in de rui zijn dan zijn ze extra kwetsbaar. Kan het raam weer niet open, moet je de kooi ergens anders zetten.

Ze kunnen trouwens ook roze kleuren vh blokje id kooi. Is mijn logé parkietje overkomen door het knagen.

En ze kunnen verdrinken in een glas water. Is me ook nooit verteld maar wel echt gebeurt.
quote:Zharon09 schreef op 11 april 2016 @ 18:10:

[...]





De hond van mijn moeder is zelfs zo erg, dat als de kat daar heeft overgegeven hij meteen komt aangerend om dat op te gaan eten. Mijne ook, ideaal.
Dat sommige katten enorm veel lawaai maken op de kattenbak, zonder duidelijke reden. De eerste paar keer schrok ik echt, ik dacht dat de kat veel pijn had want hij zat zo hard en zielig te mauwen.
quote:Daaromniet schreef op 11 april 2016 @ 18:12:

[...]



En als ze in de rui zijn dan zijn ze extra kwetsbaar. Kan het raam weer niet open, moet je de kooi ergens anders zetten.

Ze kunnen trouwens ook roze kleuren vh blokje id kooi. Is mijn logé parkietje overkomen door het knagen.

En ze kunnen verdrinken in een glas water. Is me ook nooit verteld maar wel echt gebeurt.Eivoer geven met roosvice diksap erdoor (geen laxerende variant). Wel oppassen dat ze er niet teveel van krijgen anders krijg je broedse vogels.0
Ik had niet verwacht dat mijn katten zo suf zouden zijn vergeleken bij mijn hond. Waardoor ik nu dus het typische karakter van de ene kat niet meer waardeer als zijnde "eigenzinnig en grappig", maar dat ik het nu gewoon een chagrijnige schorpioen vind.
quote:Zharon09 schreef op 11 april 2016 @ 18:17:

Dat sommige katten enorm veel lawaai maken op de kattenbak, zonder duidelijke reden. De eerste paar keer schrok ik echt, ik dacht dat de kat veel pijn had want hij zat zo hard en zielig te mauwen.Ben je er wel mee naar een dierenarts geweest? Vaak is dit wel een symptoom van een ziekte of aandoening.
Dat een pup die zich altijd voorbeeldig gedraagt toch opeens in een paar uurtjes alle (7!) kozijnen in je gang kan slopen, gewoon voor de leuk, om het daarna nooit meer te doen.



Dat een kat vooral 's nachts leeft was me wel bekend, maar dat zo'n beestje dan ook besluit dat dit een goed moment is om je te verstikken met de knuffeldood, dat was nieuw voor me.



Dat een hond een ijzeren geheugen heeft, en zomaar uit het niets vol in de aanval kan gaan als hij 50m verderop opeens die ene hond ziet staan die hem een anderhalf jaar daarvoor een keer zo lelijk had bejegend (en die je daarna nooit meer had gezien).
Alle reacties Link kopieren
Als onze hond langer haar heeft, tegen de tijd dat die weer naar de trimmer moet, heeft ze zulk lang haar dat er regelmatig resten poep in blijven hangen..



Dat als je net je huis schoon hebt gemaakt, de hond door de tuin raast en weer naar binnen..



Na een dag werken komen we thuis en is ze dolblij maar wil ze wel echt dat we haar aandacht geven...



Als ze iets hebben en je moet naar de dierenarts, zodra je bij de balie staat om te betalen krab je soms ook even achter je oren.





Desondanks hou ik zoveel van mijn hond.. zou ik haar voor geen goud willen missen en neem ik dat echt voor lief allemaal
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
Alle reacties Link kopieren
Oh ja: en je kunt soms NIET raden wat ze nou willen.



's Ochtends 7 uur, je moet om half 9 op je werk zijn. Kat blèrt: eten? Nee, blijkbaar was dat het niet. Hij kijkt vol afschuw naar z'n waterbakje. Schoon water dan maar? Dat was 't dus ook niet.



Eén keer maakte kat duidelijk dat ik achterlijk bezig was met dat schone drinkwater door het bakje gewoon om te kiepen met z'n poot. Kun je dat ook nog gaan opruimen.
Dat kort na de komst van onze 2 katten, mijn verzameling bonsai boompjes vervangen is door een clubje cactussen.



En dat kwam niet omdat cactussen daarna zo hip werden maar omdat de prijzige boompjes aangevroten werden
Dat katten graag een portier hebben. En dat ze dan als je niet snel genoeg bent, op de vensterbank met hun pootjes tegen het raam aan gaan staan. Heel hard miauwend. Zodat je ze snel binnenlaat . Waarop ze meteen besluiten dat het buiten tóch leuker is en weer naar buiten gaan.



Resultaat: hele raam onder de zanderige pootjes én tongafdrukken. Want ze likken er ook aan.

Dus ramendoekjes van Jemako aangeschaft, ramen mooi glimmend, en tegelijk een kattenluik. Dan kan mevrouw zelf besluiten wanneer ze er in en uit gaat en blijven de ramen mooi glimmend.



Niet dus. Want ookal kun je gewoon naar binnen, heel hard roepen dat iemand je binnen moet laten is toch leuker. Inclusief het spelletje 'ik ga door het kattenluik in de achterdeur naar buiten, en meld mij 2 minuten later bij de voordeur op de vensterbank'. Dan laat ik haar maar weer binnen, anders kan ik de ramen weer wassen. En dan loopt ze zó door naar de achterdeur, gaat door het Luik naar buiten en meldt zich weer bij de voordeur.

Dat onze kater eerder wist dat ik zwanger was dan dat ik het zelf wist. Sinds de innesteling van het prutje in mijn baarmoeder is hij niet bij mij weg te slaan
Alle reacties Link kopieren
quote:Justmaartje123 schreef op 11 april 2016 @ 18:18:

Ik had niet verwacht dat mijn katten zo suf zouden zijn vergeleken bij mijn hond. Waardoor ik nu dus het typische karakter van de ene kat niet meer waardeer als zijnde "eigenzinnig en grappig", maar dat ik het nu gewoon een chagrijnige schorpioen vind.



Sommige dieren zijn nu eenmaal humeurig, zoals je die ook bij mensen vind. Maar bij honden vind je die minder snel. Als een hond humeurig is, is hij mentaal niet in balans.
quote:Zharon09 schreef op 11 april 2016 @ 18:17:

Dat sommige katten enorm veel lawaai maken op de kattenbak, zonder duidelijke reden. De eerste paar keer schrok ik echt, ik dacht dat de kat veel pijn had want hij zat zo hard en zielig te mauwen.Ja, daar zou ik ook even naar laten kijken (als je dat nog niet gedaan hebt). Kan bijv pijn bij het plassen of poepen zijn.
Alle reacties Link kopieren
We hebben 2 katten.



Buiten overal kattenhaar, schade door nageltjes halen ze genoeg andere fratsen uit:



Eentje "veegt" soms eens een vastgeplakt stuk poep van z'n kont aan de vloer af. Remsporen in de gang en stìnken joh en dan 1 minuut voor je visite krijgt erachter komen....



Haarbal over je afstandsbediening, dat je de kotsbrokjes uit de knopjes moet peuteren.



Bij 1 kat is pilletjes geven onmogelijk, écht onmogelijk. Van een lieve schootkat verandert ie in een duivels schepsel die het op je gezicht gemunt heeft. Gíllen! Zelfs m'n vriend met lashandschoenen lukt het niet. Leuk detail: de dierenarts krijgt ze er wél in (gelukkig konden de meeste meds ook via injectie...)



Ze willen overal mee naartoe, ook mee naar t toilet...



Maar verder zijn ze ontzettend lief
🌸
Alle reacties Link kopieren
quote:Daaromniet schreef op 11 april 2016 @ 18:12:

[...]



En als ze in de rui zijn dan zijn ze extra kwetsbaar. Kan het raam weer niet open, moet je de kooi ergens anders zetten.

Ze kunnen trouwens ook roze kleuren vh blokje id kooi. Is mijn logé parkietje overkomen door het knagen.

En ze kunnen verdrinken in een glas water. Is me ook nooit verteld maar wel echt gebeurt.

Ah, daar ben ik al helemaal aan gewend, maar inderdaad geen volle glazen op tafel als de vogels vrij vliegen. En onder hun lievelingsplekjes liggen servetten. Dan hoef ik niet de hele boel weer te soppen. En er dan op letten dat ze niet met die servetten aan de haal gaan, want anders kan ik het stoffer en blik weer pakken om al die snippers op te ruimen.



't Is een ellende, vogeltjes
Dat poezen het gezellig vinden om met je mee te wandelen als je de hond uitlaat. Ik vind dat ook gezellig maar niet als ik de weg ga oversteken dus dan breng ik poes weer naar huis om zo onbezorgd de hond verder uit te kunnen laten. Poes heeft nu een belletje om dus als ze ons stalkt hoor ik het meteen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven