Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

witte of donkere vloer?

07-10-2008 00:08 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Okee, even jullie mening gevraagd :)Ik heb 3 jaar op een studentenkamer gewoond, maar vanwege mijn nieuwe studie woon ik nu weer tijdelijk bij mijn ouders. Ik sta nu op de wachtlijst voor een appartementje, waarvoor ik (hopelijk!) bijna aan de beurt ben. Dus ik ben alvast wat ideetjes aan het opdoen voor de inrichting.Ik heb altijd heel erg voor ogen gehad dat ik een witte inrichting wilde, met witte romantische/landelijke meubels (denk aan riviera maison). Daar wilde ik dan per se een witte vloer bij. Op mijn studentenkamer heb ik het al enigszins geprobeerd, maar ja, een studentenkamer, daar ga je natuurlijk ook niet teveel geld in steken.

Nu is mijn oog echter gevallen op een donkere vloer met wijn- en fruitkisten motief (zag ik in een reclamefoldertje van een bouwmarkt, zal geen namen noemen). Dat vind ik ook wel heel erg mooi! Maar zou dat wel passen bij de stijl die ik voor ogen had?

Ik weet het even niet meer zo goed. 8-P(ik zal zo plaatjes plakken, dan staan ze niet in de openinspost)
Alle reacties Link kopieren
Dit was mijn studentenkamer:De vloer was me daar nog niet wit genoeg, ik ben eigenlijk op zoek naar meer zoiets:

(let op de vloer, niet de meubels)En dit zijn de soort meubels die ik mooi vind:En daar moest dus eigenlijk een zo wit mogelijke, beetje mat, ruw houten vloer bij. Maarrrrr...

Toen kwam ik deze tegen:Moeilijk te zien misschien, maar er staat een wijn- en fruitkisten motief op.Goed, ik denk dat ik nu wel genoeg plaatjes geplakt heb voor jullie beeldvorming ;-)Het mag je smaak wel of niet zijn, ik vraag me alleen af of het erbij zou passen, of dat ik toch maar bij de witte vloer moet blijven. Wat vinden jullie?
Witte vloeren moet je vaker poetsen. Maar die fruitkistvloer, daar zou ik persoonlijk ook zo op uitgekeken zijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat je met een iets donkerder vloer (zoals bijvoorbeeld je fruitkissies X-D) wel meer 'structuur' creeerd, ik bedoel, als alles wit is kun je slecht de individuele schooheid van objecten zien. Juist door bijvoorbeeld een donkerder vloer of een lichtgrijze (/ taupe/ lichtgroene) muur kun je de 'look'(licht, fris, landelijk) bewaren zonder dat het sfeerloos of ziekenhuizig wordt.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb die vloer in het gezien in de Gamma bouwmarkt ; ik vond hem geweldig . Ik denk dat het hardstikke leuk is bij witte meubels, zolang je het maar niet te teer en fijntjes en bloemetjesachtig houdt .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Haha het gaat me even niet om het poetsen maar om de kleur :)Ja erop uitgekeken raken, daar heb je ook wel een goede. Een vloer haal je er niet zomaar even uit.Maar dat de witte vloer sfeerloos of ziekenhuizerig zou worden denk ik niet eigenlijk. Ik wil geen strakke hoogglans witte vloer, maar een ruwe, matte, met wat kieren e.d., sja hoe leg ik dat nou uit, zie plaatje :)
Alle reacties Link kopieren
Ja issie in het echt ook mooi bianca? Nou da's goed nieuws haha, want ik had hem alleen op een plaatje nog maar gezien.

Ik heb op zich wel wat met dat oude verweerde materiaal en letters :)

Hm, moeilijk haha
Alle reacties Link kopieren
Nou ik ben naar bed, lees morgen wel weer verder :)
Alle reacties Link kopieren
Stijgerhout is het woord dat je zoekt :-P Dat snap ik wel maar je moet het met me eens zijn dat het contrast qua kleur dan niet zo groot is. Ik vind bijvoorbeeld je studentenkamer leuk maar zonder die z-w behangen muur te wit. Een kamer heeft dat soort accenten nodig. Kan in een heftig gekleurd schilderij, een muurkleur, een vloer enz.
Alle reacties Link kopieren
Nou vooruit, nog 1 reactie dan ;)Nee mijn bedoeling is niet alles wit te houden, ik wil wel weer zo'n muur of een grijze muur, ben er nog niet helemaal uit. En op die kamer had ik zo'n knalrode kroonluchter. Die komt niet meer terug. Ik wilde nu misschien wat met zachtroze accenten gaan doen. (Maja, misschien te tuttig...). Alles helemaal wit zou ik zelf ook niet kiezen nee.
Alle reacties Link kopieren
ohja, en de muur is trouwens niet behangen maar geverfd :) muren waren nogal scheef, dus ja
Alle reacties Link kopieren
Moest jij niet naar bed X-D

Zal zo eens wat plaatjes plakken over onze inrichting..
Alle reacties Link kopieren
Heb die vloer ook gezien. Vond hem ook erg mooi maar ik zou zoiets zoeken zonder die teksten erop. Juist omdat je

( nou ja ik ) daar snel op uitgekeken zou zijn. Die ondergrond vind ik dus wel helemaal top!.Past perfect bij de meubels die je mooi vind.

Trouwens ook helemaal mijn smaak! Maar van mij mag alles iets robuuster, geschuurd leren bankstel enz....
Alle reacties Link kopieren
[quote]prulletje schreef op 07 oktober 2008 @ 00:08:

Okee, even jullie mening gevraagd :)Ik zou voor de donkere vloer gaan(geen idee hoe de vloer eruit ziet die je bedoeld) Ik heb zelf ook een donkere vloer met whitewash meubeltjes en vind dat mooi staan(de vloer is bovendien praktisch gezien onze hondenhobby ;-] )

Heb zelf ook nagedacht over een steigerplankenvloer maar daar had ik dan zelf de whitewashmeubeltjes niet op gewild, dan is het geheel te licht zeg maar.Wat een keurige studentkamer overigens!
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen prulletje,Ik heb ongeveer dezelfde smaak als jij en zat ook erg te dubben over wat ik neer moest leggen op de vloer.

Uiteindelijk heb ik in mijn slaapkamer een whitewash vloer gelegd. Niet van dat ultra glimmende spierwit, maar met een houtnerf en wit/grijze kleur. Mijn bed is namelijk donkergrijs, maar alle andere frutsels zijn vooral erg wit. Toch geen ziekenhuiseffect, want het ziet er landelijk chique uit en lekker fris.

In de rest van mijn huis ligt een heel donkere vloer. Nog een stuk donkerder dan het fruitkistenvoorbeeld. De fruitkistenvloer vind ik net iets te licht en geeft een beetje een safari-achtige uitstraling, begrijp je wat ik bedoel? Maar dat is mijn mening hoor. Ik denk wel dat het heel goed te combineren is met RM-meubels.
Alle reacties Link kopieren
Eens met dogcrazy, wat een nette, schone en opgeruimde studentenkamer hahha gelukkig bestaan ze nog !Wat betreft over je vloer, zou ik ook voor een donkere vloer gaan, wit is wel heel besmettelijk hoor, evenals zwart daar zie je ook van alles op, dat motief met die kistjes vind ik juist heel leuk en apart, heb ik nog nooit gezien dat soort hout leuk hoor !Overings ben ik zelf net verhuisd en heb maar uit niet '' durven'' voor een veilige neutrale kleur laminaat gekozen, maar ik heb dan ook meer een kleurijk huis met rood blauw groen mengeling wel rustig overings hoor, maar ben wel een kleurijk tiepje hihi.Succes met je keuze, volgens mij word het prachtig !
Alle reacties Link kopieren
Omdat ik zo gek op plaatjes plakken ben:

zo'n vloer heb ik boven

en zoiets benedenHij lijkt heel donker en dat is het ook, maar doordat ik allemaal witte en lichte meubels houdt het elkaar in evenwicht
Alle reacties Link kopieren
Eva_anna dat onderste plaatje vind ik heel mooi strak interieur en dat roze breekt zo leuk.
Alle reacties Link kopieren
Hey girlxxx dat is niet mijn eigen huis hoor!

Heb het even van het net af geplukt als voorbeeld. :-)

Ik ben niet zo heel erg gek op roze dus zou zelf gekozen hebben voor rood of blauw, maar vind het wel heel goed gevonden. Het maakt het net wat minder kil he?
Alle reacties Link kopieren
Mooie vloeren eva_anne :)

Ja ik weet ook niet precies hoe die fruitkistvloer er in het echt uit ziet. Als je googlet op 'parador wine fruit' krijg je die vloer wel vaker te zien, maar elk plaatje is net weer anders van kleur, dus ik zou hem toch in het echt moeten zien.

Ik vind hem juist zo leuk vanwege die opdruk. Als het puur om de kleur zou gaan dan vind ik hem misschien ook wat te safari-achtig ;-). Als het motief er niet had op gestaan, had ik nooit voor die kleur vloer gekozen denk ik.En ja, dat mijn studentenkamer netjes was klopt :) Ik vind het prettiger leven zonder troep ;-)
Fantastische vloer!! Erg gaaf, en volgens mij prima in combinatie met de "tuttige" Riviera Maison stijl. Leuk!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou voor de fruitkistvloer gaan!Witte vloer en veel witte meubels vind ik niet mooi, omdat het dan een beetje in elkaar wegvalt. Met een donkere kleur vloer zet je direct een andere sfeer neer.Denk zelf dat het er prima bij past!
Alle reacties Link kopieren
ik vind het zo juist een heel mooi cotrast vormenGr Lia
Alle reacties Link kopieren
Ik persoonlijk zou voor een witte vloer gaan, maar dat is mijn smaak :)Ik vind de houtkistenvloer niet zo heel mooi eigenlijk. Ik zou dan eerder voor die hele donkere vloer gaan die eva_anna poste. Met je landelijke witte meubels erop zou het echt heel mooi worden!En ik vind je studentenkamer ook erg mooi en netjes!
Perfectionisme is niet perfect...
Alle reacties Link kopieren
Bedankt in elk geval voor jullie reacties :) Dat wordt nog even hard nadenken voor mij ;-)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven