3 gangen menu, makkelijk maar erg lekker

29-07-2011 12:17 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
.
Wat vind jij of je gasten lekker? Land? vlees/vis?
Alle reacties Link kopieren
Voor hoeveel mensen? Of alleen voor jezelf en je man/ vriend?



Carpaccio (kun je zo kant en klaar kopen).

Kalfschnitzel met champignons en brie en dan even onder de gril, aardappelgratin en iets van groente. (of rosbief uit de oven, ook lekker).

Brownie oid met zelfgeklopte slagroom.



Allemaal niet te veel werk en wel lekker.
Alle reacties Link kopieren
En hoeveel tijd heb je om te koken?
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
quote:yette schreef op 29 juli 2011 @ 12:25:

En hoeveel tijd heb je om te koken?



Idd, en naast alle goede vragen van de anderen, moet het allemaal vers zijn of kook je normaal ook uit een pakje bij wijze van.



Dus hoe makkelijk en snel wil je het?
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
.
Vooraf: sashimi van zalm, coquille en makreel met sojasaus en wasabi



Hoofd: Japanse mix. Stukjes ossenhaas kort dichtschroeien en uit de wok halen. Stukjes/plakjes champignon en courgette roerbakken met veel in plakjes gesneden knoflook en afblussen met sake, mirin, sojasaus en een klein beetje citroensap. Vlees weer toevoegen en heet laten worden. Serveren met rijst en een glaasje sake.



Toe: Wat je lekker vindt, ik eet eigenlijk nooit toetjes. Ja, kaas, maar dat past hier echt niet bij.
Alle reacties Link kopieren
voor vlammetjes

hoofd friet met kroket

na gefrituurde mars
Sorry, zag pas na het typen dat je gast niet van vis houdt. Dan zou ik maar een ander voorgerecht kiezen
Vooraf: tomatensoep uit zak van Unox. Doe het in een mooi glas, garneer me een beetje mascarpone (niet opmaken! ook nodig voor nagerecht), een blaadje basilicum en een soepstengel. Kan je evt wat brood bij serveren.



Hoofd: spaghetti (kan ook vers) koken, in andere pan boter en olijfolie smelten, halve rode peper + 2 teentjes knoflook voorzichtig bakken, zeevruchten erbij (heeft Ap ook in de vriezer, 4 euro voor 450 gr, goed te doen dus). Daarna citroensap toevoegen, gare pasta meeroeren, opdienen en garneren met peterselie. Erbij een salade of tomaten ui de oven (even insnijden ,wat olijfolie erover en 30 min op 200 graden in de oven).



Na: slagroom lobbig kloppen met suiker. Mengen met mascarpone. In een mooi bakje of glas mascarpone-room mengsel doen, daarboven op zomerfruit (kan ook uit vriezer) en evt. een koekje erbij als garnering.



Tadaa!
O geen vis, shoot! Zit ik hier voor niks te typen..
Alle reacties Link kopieren
mini quiches vooraf en een pasta als hoofdgerecht

of onderstaand italiaans voorgerecht en saltimbucca als hoofdgerecht?

http://i576.photobucket.c ... lerie/amuses/P7081722.jpg



http://i576.photobucket.c ... eesgerechten/P7141745.jpg

http://i576.photobucket.c ... 20en%20pizza/P7081732.jpg



kan met een italiaanse salade; onder het bergje zit salade

http://i576.photobucket.c ... erie/salades/P7141771.jpg



Gevulde courgette met pasta (recept van blackdressing)

http://i576.photobucket.c ... 20en%20pizza/P8310466.jpg



Kippasta

http://i576.photobucket.c ... 20en%20pizza/P1020432.jpg



http://i576.photobucket.c ... 20en%20pizza/P6090365.jpg



Ik heb ook veel mexicaanse ideetjes maar daar heb ik een topic over waar je alle foto's en recepten kan zien. Viva la mexico heet het dacht ik.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Vooraf een lekkere carpaccio met rucola, pijnboompitjes, parmezan en een lekkere dressing.

of kaaskroketjes



Hoofdgerecht, Varkenshaasje met champignonroomsaus

of een biefstukje met portsaus, groente die je wel lust en aardappelkroketjes.



Witte chocolademousse
Alle reacties Link kopieren
vooraf: parmahamrolletjes met een vulling van kruidenkaas, bieslook en zeer fijn gesneden komkommer en paprikablokjes, stukje warme ciabatta & een schaaltje pesto erbij

hoofdgerecht: citroenpasta, kalfslapjes in wijn met salie, doperwten met parmezaan, eventueel nog wat tomatensalade.

toe: in chocolade gedoopte aardbeien met een bolletje ijs en een toef slagroom
Alle reacties Link kopieren
quote:emoti_on schreef op 29 juli 2011 @ 12:17:

Wie helpt mij? Krijg spontaan het idee om een 3 gangen menu te maken in plaats van te frituren vanavond! Ga zo boodschappen doen, maar ben even bezig met van alles in huis dus geen tijd om na te denken.



Even gauw tij dgemaakt voor dit topic zodat jullie het me eigenlijk voor kunnen schotelen ;)



(ben normaal echt niet lui.. Nu wel heel even!!)Dus normaal frituur je lekker in het weekend? lekker gezond....
Alle reacties Link kopieren
Vooraf een trio van paddestoelen (soep, toast, gevuld) =Vega

Hoofd: Lasagne met een lekkere salade en een witte wijn saus, Canneloni met salade, Gekarameliseerde uientaart met rucola: allemaal gemakkelijk van tevoren te maken en op het moment zelf in de oven schuiven en je hebt er geen omkijken meer naar. Of Risotto met getrancheerde biefstuk, ook erg lekker.

Na: Tobeleronemousse met frambozen, chocolademousse, simpele tiramisu met frambozen en chocoladekrullen.
Vooraf: Carpaccio of groente soep met ciabatta/stokbrood met kruidenboter of tapenade



Hoofd: Pasta,kip,tomaat en bosui en boursinsaus



Nagerecht: Verse brusselsewafel van AH even warm maken in oven, vanille ijs met slagroom toe
Alle reacties Link kopieren
Voor : meloen met parmaham

Hoofd: pasta met spekjes, paprika, ui en boursin. Met evt beetje salade erbij (zak sla, tomaat en komkommer)

Na: chocomousse van Almhof mooi op bordje met toefje slagroom



Klaar!
In het kader van snel, makkelijk, geen vis en niet teveel groente:



Vooraf: snelle tomatensoep

Hoofd: risotto met paddenstoelen en biefstuk

Na: Muffins met een scheut Licor43, chocoladesaus en frambozen



Snelle tomatensoep

Uitje, knof fruiten, afblussen met beetje wijn, twee blikken gepelde tomaten fijn maken met de staafmixer. Opwarmen en wat bouillon toevoegen. Op smaak brengen met wat pesto, room, peper, zout. Lekker met balletjes of croutons.



Risotto

Risotto maken volgens de gebruiksaanwijzing. Paddenstoelen los bakken en er op het laatst doorheen doen (met wat Parmesan natuurlijk). Biefstukjes mooi rood bakken, in plakjes snijden en erop leggen.



Toetje spreekt m.i. voor zich.
Alle reacties Link kopieren
quote:yette schreef op 29 juli 2011 @ 12:50:

vooraf: parmahamrolletjes met een vulling van kruidenkaas, bieslook en zeer fijn gesneden komkommer en paprikablokjes, stukje warme ciabatta & een schaaltje pesto erbij

hoofdgerecht: citroenpasta, kalfslapjes in wijn met salie, doperwten met parmezaan, eventueel nog wat tomatensalade.

toe: in chocolade gedoopte aardbeien met een bolletje ijs en een toef slagroom



Wow Yette: in 1 uur???



Toev: trouwens moet wel lukken als je het handig aanpakt.



TO, ben je een ervaren kookster? of eerder een kooknitwit?
Alle reacties Link kopieren
Hey! ik ga binnenkort koken met een vriendin van mij en we hebben samen een 3 gangen menu bedacht:
Voorgerecht:
Je maakt bladerdeeg in de vorm van een kommetje, daar doe je soep in (super makkelijk, gewoon kant-en-klaar bladerdeeg)
Hoofdgerecht:
Dorito kip (https://www.youtube.com/watch?v=JkbuqlSwl3M)
Nagerecht:
Ijs in een masonjar

Succes! x
Alle reacties Link kopieren
foodlover02 schreef:
19-01-2018 19:44
Hey! ik ga binnenkort koken met een vriendin van mij en we hebben samen een 3 gangen menu bedacht:
Voorgerecht:
Je maakt bladerdeeg in de vorm van een kommetje, daar doe je soep in (super makkelijk, gewoon kant-en-klaar bladerdeeg)
Hoofdgerecht:
Dorito kip (https://www.youtube.com/watch?v=JkbuqlSwl3M)
Nagerecht:
Ijs in een masonjar

Succes! x
Na 7 jaar is dat etentje wel geweest denk ik zo

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven