Eten
alle pijlers
Wat serveren de viva dames met kerst?
dinsdag 8 december 2015 15:27
pfff, nog niet over na gedacht. Ik geloof dat we eerste kerstdag bij schoonfamilie zijn dus dan hoef ik niet te koken. Tweede kerstdag komen er vrienden over de vloer en dan moet ik dus wel koken. Meestal verzin ik dat ter plekke in de winkel als ik er boodschappen voor ga doen. Maar het zal iets van gourmetten worden denk ik. Altijd gezellig en voor iedereen wat wils, zelf voor mij als vegetariër.
dinsdag 8 december 2015 15:30
We vieren dit jaar kerst bij mij.
Kerstavond vier ik altijd met mijn tweelingzus en haar kinderen: dit jaar maak ik romige tagliatelle met groene pesto, gamba's, heel veel verse spinazie, tomaatjes en zalm uit de oven.
Op eerste kerstdag komt de hele familie van
mijn moeders kant lunchen, dan serveer ik heel veel sushi. En maak ik een heleboel vegetarische hapjes. Oh en ik hoor net van mijn moeder dat ze biologische courgette soep en pompoen soep wil gaan maken.. Past niet echt bij wat ik serveer maar is wel lekker, dus dat heb ik goedgekeurd.
'S avonds kip uit de oven met salades. Als toetje doe ik altijd Vianetta ijs! Dat is een "traditie" die ik heb overgenomen van mijn oma.
Tweede kerstdag gourmetten bij mijn vader thuis.
Kerstavond vier ik altijd met mijn tweelingzus en haar kinderen: dit jaar maak ik romige tagliatelle met groene pesto, gamba's, heel veel verse spinazie, tomaatjes en zalm uit de oven.
Op eerste kerstdag komt de hele familie van
mijn moeders kant lunchen, dan serveer ik heel veel sushi. En maak ik een heleboel vegetarische hapjes. Oh en ik hoor net van mijn moeder dat ze biologische courgette soep en pompoen soep wil gaan maken.. Past niet echt bij wat ik serveer maar is wel lekker, dus dat heb ik goedgekeurd.
'S avonds kip uit de oven met salades. Als toetje doe ik altijd Vianetta ijs! Dat is een "traditie" die ik heb overgenomen van mijn oma.
Tweede kerstdag gourmetten bij mijn vader thuis.
dinsdag 8 december 2015 15:50
Kerstavond en Tweede Kerstdag; geen idee, dan zijn we ergens anders.
Maar op eerste kerstdag mag ik even helemaal los. Vanwege een aantal health freaks aan tafel, is het menu bewust redelijk vet- en vleesvrij gehouden.
Koud voor: gegrilde aubergine met een yoghurtsaus en granaatappel
Warm voor: iets met gamba's, limoen en rode peper - over de vorm moet nog nagedacht worden (tips zijn welkom! )
Soep: wortelsoep met gember
Spoom: champagne, citroenijs en kardemon
Hoofd: Rosbief uit de oven, geroosterde aardappeltjes, sinaasappelsalade, gegrilde broccoli met amandelen, geroosterde tomaten met peterselie-olie, cranberrysaus, citroen&knoflooksaus
Na: moet ook nog verzonnen worden, maar ik neig naar iets met chocola, rozenblaadjes en pistache.
Maar op eerste kerstdag mag ik even helemaal los. Vanwege een aantal health freaks aan tafel, is het menu bewust redelijk vet- en vleesvrij gehouden.
Koud voor: gegrilde aubergine met een yoghurtsaus en granaatappel
Warm voor: iets met gamba's, limoen en rode peper - over de vorm moet nog nagedacht worden (tips zijn welkom! )
Soep: wortelsoep met gember
Spoom: champagne, citroenijs en kardemon
Hoofd: Rosbief uit de oven, geroosterde aardappeltjes, sinaasappelsalade, gegrilde broccoli met amandelen, geroosterde tomaten met peterselie-olie, cranberrysaus, citroen&knoflooksaus
Na: moet ook nog verzonnen worden, maar ik neig naar iets met chocola, rozenblaadjes en pistache.
dinsdag 8 december 2015 15:50
Kerstavond bij mijn moeder, dat is altijd lekker, vaak iets van een hele lamsbout of zo. Eerste kerstdag met zijn vieren thuis, twijfel nog tussen een diner of gourmetten. Als het een diner wordt, dan vooraf iets met gebakken coquilles, hoofd wordt in ieder gevalde de gevulde pompoen van Yvette v Boven (vega in het gezelschap) en een vleesgebraad o.i.d., met de klassiekers erbij zoals spruitjes, aardappelkroketten, cranberries, nagerecht ook van Yvette v Boven, uit de Libelle, wentelteefjes van suikebrood met kaneelijs.
Vanavond maar eens in de groep gooien, of ze dit willen of liever gourmet.
Tweede kerstdag gaan man en ik naar de film, als de pubers mee willen zijn ze welkom. We eten dan ook wat daar ter plekke. Voor de eventuele thuisblijvers is er de pizzabrommer of zo.
Vanavond maar eens in de groep gooien, of ze dit willen of liever gourmet.
Tweede kerstdag gaan man en ik naar de film, als de pubers mee willen zijn ze welkom. We eten dan ook wat daar ter plekke. Voor de eventuele thuisblijvers is er de pizzabrommer of zo.
dinsdag 8 december 2015 18:02
dinsdag 8 december 2015 18:29
quote:Dragisa schreef op 08 december 2015 @ 14:13:
Op kerstavond hebben wij 15 vrienden over de vloer. We eten gemakkelijk, want we gaan stappen. Ik dacht aan een aantal soorten stoofvlees, ballen en stamppotten.
Eerste kerstdag is met de schoonfamilie (ouders, broers,zussen, kinderen, buren en wat losse aanhang) bij elkaar een man of 25, schat ik. Ik ga s'ochtends naar mijn schoonmoeder om daar samen met mijn schoonzus en eigen moeder te helpen de rijsttafel voor te bereiden.
Tweede kerstdag de andere kant van de familie, ook een man of 20 denk ik. Dat is eigenlijk ook meestal traditioneel indo, maar vorig jaar verraste moeder ineens met een Amerikaans achtig kerstdiner inclusief mega kalkoen Lekker!
Ik begrijp spontaan hoe het komt dat jij in ander topic ventileert dat een feest geven incl hapjes een koude kunst is. Indo's zijn in mijn beleving zeer gastvrij en maken graag veel en lekker eten voor veel personen. Dagen in de keuken staan is daar geen issue.
Als je NL bent, geen keukenprinses, geen grote gezelschappen gewend bent en ook graag je zaakjes op orde hebt en wil houden dan matcht dit niet. Voor mij niet in ieder geval.
Op kerstavond hebben wij 15 vrienden over de vloer. We eten gemakkelijk, want we gaan stappen. Ik dacht aan een aantal soorten stoofvlees, ballen en stamppotten.
Eerste kerstdag is met de schoonfamilie (ouders, broers,zussen, kinderen, buren en wat losse aanhang) bij elkaar een man of 25, schat ik. Ik ga s'ochtends naar mijn schoonmoeder om daar samen met mijn schoonzus en eigen moeder te helpen de rijsttafel voor te bereiden.
Tweede kerstdag de andere kant van de familie, ook een man of 20 denk ik. Dat is eigenlijk ook meestal traditioneel indo, maar vorig jaar verraste moeder ineens met een Amerikaans achtig kerstdiner inclusief mega kalkoen Lekker!
Ik begrijp spontaan hoe het komt dat jij in ander topic ventileert dat een feest geven incl hapjes een koude kunst is. Indo's zijn in mijn beleving zeer gastvrij en maken graag veel en lekker eten voor veel personen. Dagen in de keuken staan is daar geen issue.
Als je NL bent, geen keukenprinses, geen grote gezelschappen gewend bent en ook graag je zaakjes op orde hebt en wil houden dan matcht dit niet. Voor mij niet in ieder geval.
dinsdag 8 december 2015 18:58
quote:Troelalaaaa schreef op 08 december 2015 @ 18:54:
Vraag voor de mensen die gourmetten. Hoe houden jullie het huis enigszins stankvrij.
Ik vind gourmetten wel gezellig, maar niet thuis. Alles is dan vettig en het huis ruikt nog een halve week naar de bewuste avond. Dat verstiert voor mij echt te pret hoor.
Tja je moet het er voor over hebben. Ik vind het wel meevallen hoor met de stank en vettigheid heb ik helemaal nooit gezien.
Naar mijn idee is de geur na een dag al wel weg. Zelfde met oliebollen bakken. Doen we ook altijd, heb je ook 2 dagen geur in je huis, maar na goed luchten trekt het snel weg hoor. Ik moet er niet aan denken om het met een frituurtje in de schuur te doen zoals je vaak hoort. En wat is er nou lekkerder dan vers gebakken oliebollen en de geur daarvan in je huis. Hoort bij het einde van het jaar wat mij betreft.
Vraag voor de mensen die gourmetten. Hoe houden jullie het huis enigszins stankvrij.
Ik vind gourmetten wel gezellig, maar niet thuis. Alles is dan vettig en het huis ruikt nog een halve week naar de bewuste avond. Dat verstiert voor mij echt te pret hoor.
Tja je moet het er voor over hebben. Ik vind het wel meevallen hoor met de stank en vettigheid heb ik helemaal nooit gezien.
Naar mijn idee is de geur na een dag al wel weg. Zelfde met oliebollen bakken. Doen we ook altijd, heb je ook 2 dagen geur in je huis, maar na goed luchten trekt het snel weg hoor. Ik moet er niet aan denken om het met een frituurtje in de schuur te doen zoals je vaak hoort. En wat is er nou lekkerder dan vers gebakken oliebollen en de geur daarvan in je huis. Hoort bij het einde van het jaar wat mij betreft.
dinsdag 8 december 2015 19:42
quote:Troelalaaaa schreef op 08 december 2015 @ 18:54:
Vraag voor de mensen die gourmetten. Hoe houden jullie het huis enigszins stankvrij.
Ik vind gourmetten wel gezellig, maar niet thuis. Alles is dan vettig en het huis ruikt nog een halve week naar de bewuste avond. Dat verstiert voor mij echt te pret hoor.dat valt tegenwoordig wel mee, en alles open zetten
Vraag voor de mensen die gourmetten. Hoe houden jullie het huis enigszins stankvrij.
Ik vind gourmetten wel gezellig, maar niet thuis. Alles is dan vettig en het huis ruikt nog een halve week naar de bewuste avond. Dat verstiert voor mij echt te pret hoor.dat valt tegenwoordig wel mee, en alles open zetten
dinsdag 8 december 2015 19:44
dinsdag 8 december 2015 19:51
dinsdag 8 december 2015 20:03
quote:yasmijn schreef op 08 december 2015 @ 19:54:
Gourmetten is kennelijk retro.
Geen idee, ik doe het nog maar een paar jaar en ik vind het hartstikke gezellig. Vroegah deden we aan fonduen, en dat vond ik ook hartstikke gezellig. Culinaire hoogstandjes krijg je inderdaad niet van de gourmet, maar die boeien me eerlijk gezegd ook voor geen meter, die rare liflafjes. Dan maar een barbaar.
Gourmetten is kennelijk retro.
Geen idee, ik doe het nog maar een paar jaar en ik vind het hartstikke gezellig. Vroegah deden we aan fonduen, en dat vond ik ook hartstikke gezellig. Culinaire hoogstandjes krijg je inderdaad niet van de gourmet, maar die boeien me eerlijk gezegd ook voor geen meter, die rare liflafjes. Dan maar een barbaar.
dinsdag 8 december 2015 20:06
dinsdag 8 december 2015 20:07
Vind het juist leuk dat het culinair bezien niet zo'n liflafjesgedoe is met gourmet of fondue.
Sterker nog, je kunt het zo "gek" maken als je zelf wil he.
Als je culinaire hoogstandjes wil produceren doe je je die moeite. Wil je recht toe recht aan een lap vlees met saus doe je dat.
Mijn euvel is dat ik met dergelijk eten altijd veel te veel brood en saus verstouw. Niet eens zo veel vlees, maar zeer zeker te weinig groentes.
Daar waar ik netjes 1 pan per keer gebruik, omdat ik het eten graag wil zien bereiden....gooit man er twee drie pannetjes tegenaan en begint in record tempo te bakken. Dat vind ik persoonlijk dan vrij irritant. Maar goed, als hij dat zo leuk vind vooral doen.
Sterker nog, je kunt het zo "gek" maken als je zelf wil he.
Als je culinaire hoogstandjes wil produceren doe je je die moeite. Wil je recht toe recht aan een lap vlees met saus doe je dat.
Mijn euvel is dat ik met dergelijk eten altijd veel te veel brood en saus verstouw. Niet eens zo veel vlees, maar zeer zeker te weinig groentes.
Daar waar ik netjes 1 pan per keer gebruik, omdat ik het eten graag wil zien bereiden....gooit man er twee drie pannetjes tegenaan en begint in record tempo te bakken. Dat vind ik persoonlijk dan vrij irritant. Maar goed, als hij dat zo leuk vind vooral doen.