Eten
alle pijlers
Wat serveren de viva dames met kerst?
zondag 27 december 2015 11:16
Ik plan nooit niks, nakkes, nada. En toch hebben we het volgende gegeten met kerst, ik, vriend en zus van vriend:
Eerste kerstdag
Gegrilde zalmmoten met stokbrood en creme fraiche
Chocolade bombe met slagroomijs en slagroom
Tweede kerstdag
Kreeftsoep met stokbrood
Rib roast uit de oven met barbequesaus
Slagroom ijs met room met frambooslikeur met witte chocola
Toch best een goed kerstmaal voor een chaotische hysterica als ik. met veel dank aan Albert Hein!
Eerste kerstdag
Gegrilde zalmmoten met stokbrood en creme fraiche
Chocolade bombe met slagroomijs en slagroom
Tweede kerstdag
Kreeftsoep met stokbrood
Rib roast uit de oven met barbequesaus
Slagroom ijs met room met frambooslikeur met witte chocola
Toch best een goed kerstmaal voor een chaotische hysterica als ik. met veel dank aan Albert Hein!
zondag 27 december 2015 12:38
Eerste kerstdag gekookt:
Amuse: Tonijntartaar
Daarna: pompoensoep
Toen een spoom van citroenijs en champagne (en voor de kinderen kinderchampagne)
Vooraf: Een warme salade met rucola, stoofpeer, walnoot en geitenkaas,
Hoofd: Hazenrugfilet, cranberries, haricots verts, krieltjes in schil uit oven met tijm & knoflook, gegrilde stukken wintergroenten (winterpeen, knolselderij, paprika, courgette, rode ui, sjalot)
Na: IJs met vers fruit
Daarna: Kaasplank
En als afsluiter koffie met veel verschillende likeuren en bonbons.
Hebben ruim 5 uur aan tafel gezeten en tussendoor steeds weer even verder gegaan met kado's uitpakken. Was super!
Heb er echt van genoten, van het koken, van de gezelligheid, van het mooi dekken van de tafel, van de voorpret, de gezelligheid én van alle complimenten. Topdag!
Amuse: Tonijntartaar
Daarna: pompoensoep
Toen een spoom van citroenijs en champagne (en voor de kinderen kinderchampagne)
Vooraf: Een warme salade met rucola, stoofpeer, walnoot en geitenkaas,
Hoofd: Hazenrugfilet, cranberries, haricots verts, krieltjes in schil uit oven met tijm & knoflook, gegrilde stukken wintergroenten (winterpeen, knolselderij, paprika, courgette, rode ui, sjalot)
Na: IJs met vers fruit
Daarna: Kaasplank
En als afsluiter koffie met veel verschillende likeuren en bonbons.
Hebben ruim 5 uur aan tafel gezeten en tussendoor steeds weer even verder gegaan met kado's uitpakken. Was super!
Heb er echt van genoten, van het koken, van de gezelligheid, van het mooi dekken van de tafel, van de voorpret, de gezelligheid én van alle complimenten. Topdag!
dinsdag 29 december 2015 00:09
Vandaag naar een nieuwe allyoucaneatanddrinkvreetschuur geweest, "Wereldgeluk" in Groningen.
Snoezeman vond zijn geluk in de zalm van de Japanse grill en Snoezekind in de pizza's en het toetjesbuffet. Lekker sushi gegeten en van allerlei andere dingen geproefd, pekingeend e.d.
Snoezeman vond zijn geluk in de zalm van de Japanse grill en Snoezekind in de pizza's en het toetjesbuffet. Lekker sushi gegeten en van allerlei andere dingen geproefd, pekingeend e.d.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"