Eten
alle pijlers
Het grote 'ik heb een overschot aan..., wat kan ik ermee?'
zondag 12 november 2017 20:40
Volgens mij was er nog niet zo'n topic.
Je kent het wel, te veel gekocht, of er was alleen maar een grote verpakking van dat ene dat je nodig had.
Mij overkomt dat regelmatig en ik vind het zonde om het weg te gooien. Dus ik dacht; ik ben vast niet de enige, ik open een topic, dan kunnen we hier onze ideeën kwijt!
Dus heb je iets over en denk je: wat moet ik daar nou mee? Drop het hier, dan komt er hopelijk een oplossing!
Je kent het wel, te veel gekocht, of er was alleen maar een grote verpakking van dat ene dat je nodig had.
Mij overkomt dat regelmatig en ik vind het zonde om het weg te gooien. Dus ik dacht; ik ben vast niet de enige, ik open een topic, dan kunnen we hier onze ideeën kwijt!
Dus heb je iets over en denk je: wat moet ik daar nou mee? Drop het hier, dan komt er hopelijk een oplossing!
zondag 12 november 2017 20:45
Ja? Oh dat is wel een goede!
zondag 12 november 2017 20:45
Oh ja, thee natuurlijk. Ook lekker ga het meteen doenfriezinnetje2014 schreef: ↑12-11-2017 20:43in de thee, en je kan het wel lang bewaren in de koelkast.
Wat is lang bewaren in de koelkast?
zondag 12 november 2017 20:47
ik heb mijn gember wel een paar weken in de koelkast liggen. Ziet er prima uit, soms een klein stukje er af halenCaptain_Obvious schreef: ↑12-11-2017 20:45Oh ja, thee natuurlijk. Ook lekker ga het meteen doen
Wat is lang bewaren in de koelkast?
zondag 12 november 2017 20:48
http://www.gembergezond.nl/gember-kweken/
http://www.thisgirlcancook.nl/recept-su ... ier-maken/ (heeerlijk!)
http://www.eetspiratie.nl/ingelegde-gem ... -en-sushi/
Van de pepers de pitjes bewaren en volgend jaar kweken, even opzoeken hoe je dat het beste kan doen. Verder sambal van maken? Gemalen met knoflook en specerijen/olie bijna eeuwig houdbaar.
http://www.thisgirlcancook.nl/recept-su ... ier-maken/ (heeerlijk!)
http://www.eetspiratie.nl/ingelegde-gem ... -en-sushi/
Van de pepers de pitjes bewaren en volgend jaar kweken, even opzoeken hoe je dat het beste kan doen. Verder sambal van maken? Gemalen met knoflook en specerijen/olie bijna eeuwig houdbaar.
zondag 12 november 2017 20:48
Thee van maken. Gewoon een schijf snijden en in heet water gooien.Captain_Obvious schreef: ↑12-11-2017 20:41Ik heb in de aanbieding: veel gember. Ik gebruik het wel door recepten maar dan krijg ik het nooit op. Wat kan ik met gember?
zondag 12 november 2017 20:55
Leuke tip!friezinnetje2014 schreef: ↑12-11-2017 20:50of fijn snijden en door wat boter doen. Dit in een rolletje doen met hhd-folie erom heen en in de vriezer doen. Kun je ook nog wat andere kruiden door doen, verse knoflook als je dat hebt
Wat is hhd folie?
zondag 12 november 2017 20:55
Preitaart?vrouwjagersma schreef: ↑12-11-2017 20:53Het is weer preitijd. Iemand iets anders dan nasi, preischotel uit de oven, soep of gestoofde prei met kerrie? Mijn schoonvader trekt ze met bossen uit de grond momenteel.
zondag 12 november 2017 20:57
Hartige taart / quiche met prei, best lekker.vrouwjagersma schreef: ↑12-11-2017 20:56Is dat lekker? Met bladerdeeg dan?
Taart moet in mijn hoofd eigenlijk met slagroom, maar ik ben bereid concessies te doen.
zondag 12 november 2017 20:58
Preiquiche dan? Dan past het ook een beetje in je hoofd.vrouwjagersma schreef: ↑12-11-2017 20:56Is dat lekker? Met bladerdeeg dan?
Taart moet in mijn hoofd eigenlijk met slagroom, maar ik ben bereid concessies te doen.
Ik heb zoiets ooit met Chinese kruiden gemaakt, maar gewoon zoals een quiche met broccoli ofzo kan ook.
zondag 12 november 2017 21:01
Ja, gewoon hartige taart maken en dan als groente prei met spekjes (als je vlees eet) en andere dingen die je nog hebt.vrouwjagersma schreef: ↑12-11-2017 20:56Is dat lekker? Met bladerdeeg dan?
Taart moet in mijn hoofd eigenlijk met slagroom, maar ik ben bereid concessies te doen.
zondag 12 november 2017 21:01
huishoudfolie