Eten
alle pijlers
Feestelijk hoofdgerecht met weinig werk
zondag 19 november 2017 00:25
8 volwassenen - 2 kinderen met Kerst.
Geen zin, geen tijd, maar ze moeten op 25/12 toch echt persé hier aan tafel.
Op zoek naar iets eetbaars, zonder 3 uur in de keuken te staan.
Zelf geen zin in wild, geen zin in kalkoen of kip en met fondue heb ik ze vorig jaar al afgescheept (maar het was zo lekker dat ze hier dit jaar terug staan ).
Iemand leuke originele ideeën?
Geen zin, geen tijd, maar ze moeten op 25/12 toch echt persé hier aan tafel.
Op zoek naar iets eetbaars, zonder 3 uur in de keuken te staan.
Zelf geen zin in wild, geen zin in kalkoen of kip en met fondue heb ik ze vorig jaar al afgescheept (maar het was zo lekker dat ze hier dit jaar terug staan ).
Iemand leuke originele ideeën?
zondag 19 november 2017 00:28
zondag 19 november 2017 00:33
Ooit een recept gelezen voor tagliatelle met een saus van Italiaans stoofvlees. Zag er heerlijk uit. Zal eens zoeken.
Is zo klaar als je het stoofvlees al min of meer klaar hebt. Dat kan al een dag eerder natuurlijk. Dan hoef je alleen nog verse pasta te koken in 4 minuten en opdienen. Eventueel een salade en (knoflook)brood erbij.
Is zo klaar als je het stoofvlees al min of meer klaar hebt. Dat kan al een dag eerder natuurlijk. Dan hoef je alleen nog verse pasta te koken in 4 minuten en opdienen. Eventueel een salade en (knoflook)brood erbij.
zondag 19 november 2017 00:37
Dank voor het posten. Lijkt me erg lekker.
zondag 19 november 2017 00:48
Omdat ik stapelgek ben .
Iedereen wil Kerst vieren, maar niemand wil organiseren.
Schoonbroer wil niemand in zijn huis.
Schoonmoeder ziet op tegen de rommel en het hele huis versieren.
Nichtje wil wel organiseren, maar woont aan de andere kant van 't land en daar durft schoonmoeder (van 84) niet naartoe wegens "te veel gekken op de baan die dag".
Ik zeg al een héél jaar "Kerst is niet hier, geen tijd, geen zin en ik organiseer het al 3 jaar".
Maar aan 't eind van de rit ... ben ik toch maar weer degene die zwicht voor de smekende puppy-ogen van mijn man.
Omdat wij centraal wonen en vlakbij schoonmoeder.
Ik weet het ... compleet crazy en stapelgek .
(Man mag overigens het huis poetsen en nadien de afwas doen.
En de Kerstboom aanslepen en de boel versieren.)
Dat Italiaans stoofvlees ga ik es bekijken.
zondag 19 november 2017 01:06
Pan hachee of stoofvlees of boeuf bourgionne? Gooi sukadelappen oid met bier of wijn in een pan met uien, champignons, wortel en paprika en laat dit 2.5 uur stoven. Af en toe roeren en extra vocht toevoegen. Vergeet de kruiden niet.
http://www.smulweb.nl/recepten/hachee
http://www.smulweb.nl/recepten/stoofvlees
http://www.smulweb.nl/recepten/boeuf+bourguignon
Met aardappeltjes in de schil uit de oven. Snijd een paar aardappelen in stukken. Verdrink ze in de olie en de kruiden en gooi ze in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2012/09/24/d ... t-de-oven/
Of zalm uit de oven. Doe een zalmmoot uit de vriezer met olie en kruiden in aluminiumfolie en in de oven. Aardappeltjes en groente erbij. Klaaar.
Gevulde kipfilet uit de oven? http://www.smulweb.nl/recepten/1363234/ ... it-de-oven
Ook lekker met spek en kaas.
https://chickslovefood.com/indrukwekken ... kerstmenu/
http://www.smulweb.nl/recepten/hachee
http://www.smulweb.nl/recepten/stoofvlees
http://www.smulweb.nl/recepten/boeuf+bourguignon
Met aardappeltjes in de schil uit de oven. Snijd een paar aardappelen in stukken. Verdrink ze in de olie en de kruiden en gooi ze in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2012/09/24/d ... t-de-oven/
Of zalm uit de oven. Doe een zalmmoot uit de vriezer met olie en kruiden in aluminiumfolie en in de oven. Aardappeltjes en groente erbij. Klaaar.
Gevulde kipfilet uit de oven? http://www.smulweb.nl/recepten/1363234/ ... it-de-oven
Ook lekker met spek en kaas.
https://chickslovefood.com/indrukwekken ... kerstmenu/
zondag 19 november 2017 01:12
To, je hebt ook veel voorverpakte kerstproducten die je zo in de oven kan schuiven. Misschien is dat een optie?
Voor groente
http://www.smulweb.nl/recepten/1011532/Witlof-gratin
Of boontjes gewikkeld in spek. Klassieker. Lol.
Voor groente
http://www.smulweb.nl/recepten/1011532/Witlof-gratin
Of boontjes gewikkeld in spek. Klassieker. Lol.
zondag 19 november 2017 01:17
Alles moet zaterdag 23/12 gekocht worden.blauwebes schreef: ↑19-11-2017 01:12To, je hebt ook veel voorverpakte kerstproducten die je zo in de oven kan schuiven. Misschien is dat een optie?
Voor groente
http://www.smulweb.nl/recepten/1011532/Witlof-gratin
Of boontjes gewikkeld in spek. Klassieker. Lol.
Prefab en voorgemaakt moet tot maandag 25/12 goed blijven, dus ik vrees dat het toch écht vers koken wordt.
Boontjes in spek krijg ik op Kerstavond al geserveerd door mijn eigen moeder .
Dan heb ik toch genoeg spek-bonen gezien voor de rest van 't jaar.
Gewoon stoofvlees vind ikzelf niks, maar de Griekse variant deed het hier een paar jaar geleden niet slecht.
Vandaar dat ik die Italiaanse versie hier wel es eerst zelf wil testen.
Boeuf bourguignon is geen optie omdat er 3 zijn met een champignon-allergie.
(Hatelijk irritating, want het zijn toevallig wel mijn lievelings-groenten .)
zondag 19 november 2017 01:28
zondag 19 november 2017 01:41
Bij de Lidl hebben ze een heel assortiment met "schuif het in de oven" eten wat voortreffelijk smaakt, Dellisieux ofzo. Ik zou daar eens gaan neuzen.
Tot en met feestelijke glaasjes desserts te koop. Je hoeft niets anders te doen dan uit de verpakking en in de oven stoppen. Simpeler gaat niet volgens mij. En errrg lekker.
Tot en met feestelijke glaasjes desserts te koop. Je hoeft niets anders te doen dan uit de verpakking en in de oven stoppen. Simpeler gaat niet volgens mij. En errrg lekker.
"It does not do to dwell on dreams, and forget to live."
zondag 19 november 2017 07:12
Tornacense schreef: ↑19-11-2017 01:28Veel zin in .
Maar ik vrees dat ik er geen 2 jaar op rij mee weg kom.
Ook bij man niet.
Nichtje was overigens ook al aan 't hinten richting stoofschotels en dat "Torna die zo lekker maakt".
Laat man koken
en me vriend die wilt ook nog wat zegge
zondag 19 november 2017 07:28
En het blijft volgens mij echt wel van de 23ste tot de 25ste goed.LunchLover schreef: ↑19-11-2017 01:41Bij de Lidl hebben ze een heel assortiment met "schuif het in de oven" eten wat voortreffelijk smaakt, Dellisieux ofzo. Ik zou daar eens gaan neuzen.
Tot en met feestelijke glaasjes desserts te koop. Je hoeft niets anders te doen dan uit de verpakking en in de oven stoppen. Simpeler gaat niet volgens mij. En errrg lekker.
Valhalla! Where the brave may live Forever!
zondag 19 november 2017 07:31
Waarom moet jij alles versieren, koken en poetsen?
Ten eerste leven we niet meer in de '50s. Mannen nemen tegenwoordig gewoon deel aan dit soort dingen.
Ten tweede moet iedereen maar inschikkelijk zijn. Als kerst zo nodig bij jou moet, dan ook op jouw manier. Geen zin in een kerstboom? Dan geen kerstboom! Slinger wat ledlapjes over de gordijnrails en zet een kaarsje aan. Ziet er al heel sfeervol uit.
AH heeft altijd lekkere kant en klaar dingen voor kerst. Kun je al een week vooraf kopen en dag zelf in de pan/oven mikken.
Denk dat je het zelf moeilijker maakt dan nodig. Haal die knop van standje perfect en zet hem op, warm is voldoende.
Ten eerste leven we niet meer in de '50s. Mannen nemen tegenwoordig gewoon deel aan dit soort dingen.
Ten tweede moet iedereen maar inschikkelijk zijn. Als kerst zo nodig bij jou moet, dan ook op jouw manier. Geen zin in een kerstboom? Dan geen kerstboom! Slinger wat ledlapjes over de gordijnrails en zet een kaarsje aan. Ziet er al heel sfeervol uit.
AH heeft altijd lekkere kant en klaar dingen voor kerst. Kun je al een week vooraf kopen en dag zelf in de pan/oven mikken.
Denk dat je het zelf moeilijker maakt dan nodig. Haal die knop van standje perfect en zet hem op, warm is voldoende.
zondag 19 november 2017 07:41
blauwebes schreef: ↑19-11-2017 01:06Pan hachee of stoofvlees of boeuf bourgionne? Gooi sukadelappen oid met bier of wijn in een pan met uien, champignons, wortel en paprika en laat dit 2.5 uur stoven. Af en toe roeren en extra vocht toevoegen. Vergeet de kruiden niet.
http://www.smulweb.nl/recepten/hachee
http://www.smulweb.nl/recepten/stoofvlees
http://www.smulweb.nl/recepten/boeuf+bourguignon
Met aardappeltjes in de schil uit de oven. Snijd een paar aardappelen in stukken. Verdrink ze in de olie en de kruiden en gooi ze in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2012/09/24/d ... t-de-oven/
Of zalm uit de oven. Doe een zalmmoot uit de vriezer met olie en kruiden in aluminiumfolie en in de oven. Aardappeltjes en groente erbij. Klaaar.
Gevulde kipfilet uit de oven? http://www.smulweb.nl/recepten/1363234/ ... it-de-oven
Ook lekker met spek en kaas.
https://chickslovefood.com/indrukwekken ... kerstmenu/
Wat een heerlijke tips en links geef je!! Hier ga ik in elk geval de kip van uitproberen. Thanks!!
zondag 19 november 2017 07:44
Tornacense schreef: ↑19-11-2017 01:28Veel zin in .
Maar ik vrees dat ik er geen 2 jaar op rij mee weg kom.
Ook bij man niet.
Nichtje was overigens ook al aan 't hinten richting stoofschotels en dat "Torna die zo lekker maakt".
Dan lijkt het me om te beginnen een goed idee als je jouw succes stoofschotel even met ons deelt
Welk vlees? Riblappen?
zondag 19 november 2017 07:47
zondag 19 november 2017 07:48
Hoewel ik het zelf altijd leuk vind er veel werk van te maken, heeft mijn schoonzusje dat niet. Ze is wel een perfectionist. Dus bestelt ze -als zij aan de beurt is- bij het lokale beste restaurant voor en hoofdgerechten. Ze hebben daar hele kerstmenus die je thuis kunt afmaken. 25e sochtends ophalen, incl stappenplan voor verwarmen en opdienen. Half uurtje voor het eten de keuken in en voila: perfect kerstmaal op tafel! Ijstaart na en klaar ben je, heerlijk!!