sinaasappelbavarois recept

20-11-2017 17:12 10 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wie heeft het perfecte recept voor sinaasappelbavarois?
Alvast heel erg bedankt.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken.
Zou ik moeten navragen aan mijn moeder, die maakt de beste sinaasappelbavarois ever.
anoniem_64f6e5df0ac60 wijzigde dit bericht op 20-11-2017 19:44
0.59% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik doe bavarois eigenlijk altijd hetzelfde:

1 volume smaak: sinaasappelsap, frambozencoulis,...
1 volume eiwit
1 volume room

Eiwit en room apart van elkaar met suiker naar smaak opkloppen, 'smaak' warm maken en gelatine naar verhouding (zie verpakking) in oplossen, het sap/coulis laten afkoelen tot iets minder dan handwarm, eiwit doorspatelen, room doorspatelen en laten opstijven.

Gaat eigenlijk altijd goed :)
Alle reacties Link kopieren
niekie1 schreef:
20-11-2017 18:00
Zou ik moeten navragen aan mijn moeder, die maakt de beste sinaasappelbavarois ever.
Als je dat zou willen doen
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken.
Alle reacties Link kopieren
MonicaG schreef:
20-11-2017 18:04
Ik doe bavarois eigenlijk altijd hetzelfde:

1 volume smaak: sinaasappelsap, frambozencoulis,...
1 volume eiwit
1 volume room

Eiwit en room apart van elkaar met suiker naar smaak opkloppen, 'smaak' warm maken en gelatine naar verhouding (zie verpakking) in oplossen, het sap/coulis laten afkoelen tot iets minder dan handwarm, eiwit doorspatelen, room doorspatelen en laten opstijven.

Gaat eigenlijk altijd goed :)
Mengt het sinaasappelsap zich dan goed met de rest? Bij mij zakt het sap altijd naar beneden.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken.
Alle reacties Link kopieren
Ja toch wel: 'kunst' is om het koud genoeg te laten worden dat het het eiwit niet doet instorten maar nog 'warm' genoeg dat de gelatine nog niet stolt.
Alle reacties Link kopieren
Doe je het dan in een een bak ijswater de bak met eiwit en room?
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken.
Alle reacties Link kopieren
heb hier een super receptje:\

175 gr Sinaasappel Coulis
75 gr Suiker

75 gr creme fraich
4x gelatine

300 ml slagroom

gelatine weken
Coulis en suiker smelten
slagroom opkloppen
gelatine bij coulis en suiker
creme fraiche door coulis/suiker/gelatine

mengen met opgeklopte slagroom
storten en koud laten worden
Alle reacties Link kopieren
Dank je wel
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken.
Alle reacties Link kopieren
en gelukt?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven