Bijzonder bijgerecht voor hoofdgerecht

12-12-2017 16:05 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Dit jaar maak met mijn zusje het hoofdgerecht voor Kerst. We zijn uitgekomen op het maken van Cote de Boeuf uit de Delicious :) Maar we komen er niet uit met de bijgerechten. Elk jaar is het weer de kunst om wat bijzonders met de familie neer te zetten. Ik wil iets anders dan aardappelen en groente uit de oven, maar erg creatief ben ik verder niet. Weet iemand iets leuks wat erbij zou kunnen? (Kookskills zijn aanwezig)
Ik vind dat juist het lekkerst erbij, waarom stoken in een goed huwelijk zeg maar ;-)
Met brandy butter erbij:

Afbeelding

http://www.dailymail.co.uk/femail/food/ ... boeuf.html
anoniem_353209 wijzigde dit bericht op 12-12-2017 16:16
27.70% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Star² schreef:
12-12-2017 16:10
Ik vind dat juist het lekkerst erbij, waarom stoken in een goed huwelijk zeg maar ;-)
Don't change a winning 'team'
Geldt ook in de keuken.
Ze zijn voor elkaar gemaakt.
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Alle reacties Link kopieren
https://ztrdg.nl/recepten/bijgerecht/gevulde-uien
Niet voldoende, maar wel leuk en lekker voor erbij.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt simpel, stokbrood erbij
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
Of Yorkshire puddings erbij. Heel makkelijk, superlekker.
Vorig jaar cote de boeuf voor 12 pers. gedaan was even schrikken bij de keurslager :proud:
Wij hadden er geroosterde groenten, stoofpeertjes met port, geroosterde aardappelen en jus op basis van fond bij .
Zo’n stuk vlees moet wel de hoofdrol hebben.
Alle reacties Link kopieren
Direwolf schreef:
12-12-2017 16:17
https://ztrdg.nl/recepten/bijgerecht/gevulde-uien
Niet voldoende, maar wel leuk en lekker voor erbij.
Dát ziet er lekker uit, die gaan in ieder geval op mijn lijstje voor kerst.

Verder eens met de anderen, zo'n prachtig stuk rund is heerlijk met superdunne zelfgemaakte frietjes (pommes allumettes) of, makkelijker, gratin dauphinois (geen kaas erover, dat hoort echt niet!). Iets met bietjes vind ik ook erg goed smaken bij rund, net als mierikswortel, dus als je dat ergens vers kunt krijgen (vorige kerst had Appie het) dan is dit een lekker recept voor een bieten-mierikswortelpuree. Ziet er ook leuk uit, zo knalpaars: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/821 ... e]URL dit
Afbeelding
anoniem_218703 wijzigde dit bericht op 12-12-2017 16:29
9.13% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
hasselback aardappelen? ff googlen dan zie je wat het is. ook lekker om een aardappelgratin te maken.
The past may be in tatters
But today is all that matters
Alle reacties Link kopieren
idd lekkere dikke friet met schil , 3 sauzen , verse mayo , pepersaus en rode wijn portsaus , fransen eten er vaak Tomaten a la provencale bij , maar gewoon lekkere tutti frutti past ook prima
eten moet je toch, kun je beter wat lekkers maken
Ik ben zelf een liefhebber van de aardappelkroketjes in allerlei varianten.
Zoals ik ze vooral in België kan eten.

Maar wat is er mis met een portie aardappelpuree, gebakken krieltjes of schijfjes of de suggesties van hiervoor. Er zijn veel verschillende soorten aardappel.
Een quiche?

Ik zou er meerdere aardappelvarianten bij doen. Is toch wel erg populair.
Om kort te zijn. Ik zou de aardappels en groenten niet weg laten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven