Help geen kookroom gekocht wie weet er een alternatief

05-02-2018 15:37 17 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ga een recept maken zonder pakjes en zakjes maar nu ben ik vergeten kookroom te kopen wie weet er een alternatief voor of moet ik alsnog naar de winkel toe?
hoeveel kookroom heb je nodig volgens het recept?
Alle reacties Link kopieren
in welk recept?
wat heb je wel in huis?
Alle reacties Link kopieren
wat ga je maken dan?
Alle reacties Link kopieren
150 ml

Ik ga bloemkool-room met gehakt maken uit de oven
Yoghurt
Maizena
Aardappelzetmeel
alternatieven zijn:

creme fraiche, koffiemelk, kokosmelk, zure room, slagroom, volle melk
Alle reacties Link kopieren
je hebt geen melk oid?

Dan zou ik de bloemkool koken, gehaktbal erbij, en de bloemkool lekker met gehaktjus eten
(maar goed, ik houd niet van room-papjes)
ik denk dat yoghurt te zuur wordt, maar een schepje suiker doet dan nog wel wat tegen het zure. Dus ik zou dat proberen
Alle reacties Link kopieren
Super bedankt ik heb kokosmelk, volle melk, koffiemelk wel in huis ga het proberen

:-)
Alle reacties Link kopieren
kokosmelk kan wel eens heel lekker zijn!
Alle reacties Link kopieren
Een bechamelsaus maken met boter en bloem (roux) en daar melk bij toevoegen totdat je een saus krijgt? Doe ik altijd in bloemkoolschotels, vind ik lekkerder dan kookroom.
Melk en boter worden gemaakt van room (vetgehalte ca. 40%). Als je een klont boter smelt in melk krijg je iets wat room aardig benadert.
Alle reacties Link kopieren
z-u-s schreef:
05-02-2018 15:55
Als je een klont boter smelt in melk krijg je iets wat room aardig benadert.
met als enorm verschil, dat boter hard wordt, als het afkoelt.
Totaal ander ´mondgevoel´
Alle reacties Link kopieren
Razzmatazz schreef:
05-02-2018 15:52
Een bechamelsaus maken met boter en bloem (roux) en daar melk bij toevoegen totdat je een saus krijgt? Doe ik altijd in bloemkoolschotels, vind ik lekkerder dan kookroom.

Dit.
I wanna live my life with the volume full!
lilalinda schreef:
05-02-2018 15:59
met als enorm verschil, dat boter hard wordt, als het afkoelt.
Totaal ander ´mondgevoel´
Helemaal waar, maar het ging om een warm gerecht toch?
Alle reacties Link kopieren
z-u-s schreef:
05-02-2018 19:01
Helemaal waar, maar het ging om een warm gerecht toch?
Maar gesmolten boter lijkt toch totaal niet op room? De enige overeenkomst is dat het van melk komt, maar boter is heel erg bewerkt terwijl room in principe het vette van de melk is.
Razzmatazz schreef:
05-02-2018 15:52
Een bechamelsaus maken met boter en bloem (roux) en daar melk bij toevoegen totdat je een saus krijgt? Doe ik altijd in bloemkoolschotels, vind ik lekkerder dan kookroom.
Dit. En bovendien kook je dan ècht zonder pakjes en zakjes, want ehm, kookroom ... 😉

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven