Wat is jouw 'signature dish?'

07-04-2018 18:13 112 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi!
Ik was mijn weekmenu aan het samenstellen en bedacht me dat ik een aantal gerechten heb waar ik graag op terugval. Omdat ik het zo lekker vind, omdat anderen het zo lekker vinden en er om vragen, of omdat ik het erg leuk vind om het gerecht te bereiden (koken is een van mijn grootste hobbies).

Het lijkt me leuk om hier inspiratie op te doen door de favoriete gerechten om te koken van anderen te lezen :)
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
TO trapt af:

Ik maak een heerlijke Biriyani, het is heel veel werk en het gerecht heeft super veel ingrediënten maar ik vind het echt leuk om te maken. Een Indiase vriend heeft ooit eens gezegd dat mijn Biriyani lekkerder was dan die van z'n moeder :-$ en elke keer dat ik het zelf eet ben ik weer verrast hoe lekker ik het vind.

Verder maak ik graag de perfecte rode of witte wijnsaus en nen vraagt vaak of ik deze maak als ik ergens kook.
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
Ik heb geen "handtekening-schotel". Ik kan verschillende dingen lekker klaarmaken, maar als het gaat om waar ik zelf echt van houd:

Gebakken tong, met in roomboter gebakken aardappeltjes en haricots-verts.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Bramenbavarois.

200 ml net niet stijfgeslagen slagroom
1 eiwit geklopt
200 ml gepureerde (gezeefde) bramen
Suiker naar smaak
2 blaadjes gelatine

Klein beetje bramen verwarmen
geweekte gelatine er in oplossen
Alle bramen weer bij elkaar
Voorzichtig mengen met de slagroom
Eiwit er door spatelen, steeds een beetje
4 uur in de koelkast
Garneren met slagroom.
Alle reacties Link kopieren
pejeka schreef:
07-04-2018 18:18
Ik heb geen "handtekening-schotel". Ik kan verschillende dingen lekker klaarmaken, maar als het gaat om waar ik zelf echt van houd:

Gebakken tong, met in roomboter gebakken aardappeltjes en haricots-verts.
Ik doel op de gerechten die je zelf écht lekker vindt en ook leuk vindt om te bereiden, misschien is signature dish dan niet de goede benaming.

Ik vind tong ook heerlijk, op het laatst door het bakvet nog wat citroensap, kappertjes en peterselie...yum!
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
Andersom schreef:
07-04-2018 18:21
Bramenbavarois.

200 ml net niet stijfgeslagen slagroom
1 eiwit geklopt
200 ml gepureerde (gezeefde) bramen
Suiker naar smaak
2 blaadjes gelatine

Klein beetje bramen verwarmen
geweekte gelatine er in oplossen
Alle bramen weer bij elkaar
Voorzichtig mengen met de slagroom
Eiwit er door spatelen, steeds een beetje
4 uur in de koelkast
Garneren met slagroom.
Klinkt lekker! Ik ben zelf niet zo'n zoetekauw, dus maak eigenlijk nooit desserts. Maar bramen zijn lekker zuur dus ik zet dit op m'n lijstje om eens te gaan maken!
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Alle reacties Link kopieren
-Bladora- schreef:
07-04-2018 18:24
Ik doel op de gerechten die je zelf écht lekker vindt en ook leuk vindt om te bereiden, misschien is signature dish dan niet de goede benaming.

Ik vind tong ook heerlijk, op het laatst door het bakvet nog wat citroensap, kappertjes en peterselie...yum!
Citroen doe ik liever vers op de tong, peterselie ook. Soms door het braadvet wel een sjalotje, maar heb hem het liefst alleen in roomboter gebakken.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Alle reacties Link kopieren
Niet in de categorie waar ik vaak op terugval, want die tijd (en zin) heb ik niet altijd, maar vandaag had ik weer zelfgemaakt stoofvlees met oma’s dikke frites. Mjammie!

Gemaakt van riblappen, uien, flesje bruin bier, Euroma Hollandse stoofkruiden, een boterham met mosterd, plak peperkoek, wat appelstroop erdoor en iets binden met maizena. En dan een uurtje of vijf op laag vuur pruttelen. Héérlijk.
Alle reacties Link kopieren
Soep van zelfgetrokken bouillon
Pasta met rozemarijn-kipfilet en groenten
Pasta met champignons en noten
Chili con carne
roti
roti
en nog eens
roti

sushi, een regelrechte hit (en zo gemakkelijk te maken)

en appelbeignets voor de jaarwisseling

als ik dit maak en ik heb de kinderen niet uitgenodigd is het echt feest :facepalm:
Verse zelfgetrokken groentesoep.
Spaghetti Bolognese.
Bloemkool met een roux, cremeaardappeltjes en een schouderkarbonaadje.
Zuurkoolstamppot.
Verse goedgevulde nasi met saté en zelfgemaakt zuur.
Curry's.

En nog veel meer, maar ik ben dan ook een onverbeterlijke lekkerbek. :proud:

Het meeste mag ik overigens niet meer.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt lekker allemaal! Roti moet ik ook weer eens maken.

Cateau, de meesten van jouw lijstje staan ook op de mijne :) ik ben dan ook een ontzettende lekkerbek :cheers:

Mijn champignonsaus is trouwens ook een ontzettende favoriet, mijn ouders willen altijd dat ik die maak als ik thuis ben :)
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Dus het is goed toeven bij jou aan tafel Bladora.... Ik denk dat ik mezelf dan maar eens uitnodig. :proud:
Niets, ik kan niet zo goed koken helaas.
Alle reacties Link kopieren
Cateautje schreef:
07-04-2018 18:43
Dus het is goed toeven bij jou aan tafel Bladora.... Ik denk dat ik mezelf dan maar eens uitnodig. :proud:
Altijd welkom :) ik kook graag voor anderen!
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
-Bladora- schreef:
07-04-2018 18:50
Altijd welkom :) ik kook graag voor anderen!
Lief! :) Dat komt goed uit, want ik word graag verwend, na zovelen te hebben verzorgd.
Alle reacties Link kopieren
Afbeelding

Tarte Tatin. Leuk om te maken en mislukt nooit.

https://www.simpele-recepten.nl/recept/tarte-tatin
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
retrostar schreef:
07-04-2018 18:53
Afbeelding

Tarte Tatin. Leuk om te maken en mislukt nooit.
thx
staat nog op mijn lijstje om te proberen :high5:
Ziet er heerlijk uit Retrostar, word er weemoedig van.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind koken heerlijk!
Favorieten hier: gegrilde tomaten/paprikasoep, snelle Chinese kippensoep, aspergesoep, risotto, bloemkoolschotel, buoef bourignon en, last but not least, tiramisu met Bayleys :heart:
Zoals je ziet, ik ben niet zo van de nagerechten.
Kip met estragon, roomsaus, champignons en kroketten

Stifado met groene boontjes en kritaraki

Pasta met champignons, room en scampi
(Eventueel gaat er ook nog paprika en / of wat tomatenconcentraat bij)


Desserten zijn mijn ding niet.
Geef mij maar "echt" eten.
Vers gemaakte pasta met gegrilde vis.
Goed voor te bereiden en altijd succes!
Ik heb geen signature dish maar mijn man heeft er wel 10 dus ik heb ‘t prima bekeken al zeg ik ‘t zelf. :A:

Ik kan wel een goede appeltaart maken. Mja dat kan iedereen wel denk ik.

Mijn man maakt o.a.:
- ongeëvenaarde curry (ik eet liever die van hem dan in een - goed - restaurant).
- een tajine met couscous, kip, pompoen, feta, munt, gember, cranberry. Omg watertanden.
- pompoensoep waarbij hij de pompoen eerst met kruiden 1.5 uur laat roosteren in de oven. Nomnomnom.
- echte pasta carbonara, zonder room dus, en het lukt hem nog ook. En is echt jum!
- de meest fluffy roereieren ooit. Echt zoals roereieren bedoeld zijn.
- de beste oliebollen. En ik lustte niet eens oliebollen voor ik hem kende dus ik bedoel maar.

Nou zo kan ik nog wel even doorgaan maar je begrijpt dat ik het getroffen heb. Vind trouwens weinig zo sexy als een man die goed kan koken dus dat is ook een fijne bijkomstigheid.

Als ik mijn man dan in de keuken zie met opgerolde mouwen van zijn overhemd, enorm koksmes en glas rode wijn naast hem dan wil ik hem wel als toetje :$
Alle reacties Link kopieren
Een gebakken ei met beenham met peper en zout op een verse witte boterham.
Ja en?
Alle reacties Link kopieren
Caesarsalade.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven